شیر مدولار چیست؟
شیرهای مدولار شیرهایی از نوع بلوکی هستند که هر مدار هیدرولیکی را می توان با کمک آنها و چند پیچ و مهره، ایجاد نمود. با استفاده از شیرهای مدولار در مدار، فضای نصب بیشتری در اختیار کاربران قرار می گیرد و مشکلات سیستم مانند نشت روغن، لرزش و صدا نیز برطرف می شوند.
مشخصات فنی شیر مدولار هیدرولیک
مهم ترین نقش شیرهای مدولار، رفع نیاز به اتصالات لوله و صرفه جویی در فضا است. با یکپارچه سازی طراحی شیر ماژولار، طراحی سیستم را می توان ساده کرد و به مونتاژ سریع تجهیزات مختلف کمک نمود. شیرهای مدولار برای مونتاژ به مهارت های تخصصی نیاز ندارند و مونتاژ آنها را می توان به چیدن قطعات پازل یا بلوک های ساختمانی کودکان تشبیه کرد. طراحی شیرهای مدولار هیدرولیک به این صورت است که از یک صفحه پایه با ماژول های مختلف تشکیل شده است که به عنوان پایه یا زیر شیری به کار می رود. یک شیر فرمان یا صفحه متقاطع در بالای بلوک نصب شده است تا فرآیند نصب و نگهداری را ساده کند. حجم کل مجموعه های شیر مدولار کمتر از اتصالات رزوه ای است.
انواع شیر مدولار هیدرولیک
متداول ترین شیرهای هیدرولیک مدولار عبارتند از:
- شیر کنترل فشار
- شیر کنترل جریان
- چک ولو ها
- شاتل ولو ها
پر کاربردترین شیر، شیر کنترل فشار است که فشار را در یک ناحیه تنظیم شده محدود می کند. طراحی و نصب شیرهای مدولار و شیرهای معمولی کاملاً متفاوت است. شیرهای معمولی بر روی زیر شیری نصب می شوند و حاوی لوله کشی هستند. اما برعکس، شیرهای مدولار نیاز به لوله کشی ندارند.
نحوه نصب شیر مدولار هیدرولیک
نصب شیر شیرهای مدولار هیدرولیک به صورتی است که دهانه های آنها، با توجه به سایز یکسان روی یکدیگر قرار می گیرند و با نصب بر روی یک صفحه پایه با اندازه متناسب تنظیم می شوند. یک جعبه پلاستیکی مجموع شیرها را از ورود ذرات گرد و غبار و فرسودگی محافظت می کند. این شیرها دارای ورودی و خروجی های اختصاصی در نقاط ثابت هستند و با در نظر گرفتن سایز یکسان، به راحتی می توان آنها را به یکدیگر متصل کرد. این روش نصب، امکان تعویض راحت و ایمن، پیکربندی مجدد محفظه مدولار، آزمایش و تعمیر مدار هیدرولیک را فراهم می کند. درواقع ترتیب نصب انواع شیر مدولار هیدرولیک عمدتا به این صورت است که ابتدا شیر کنترل فشار اصلی مدار و سپس فلوکنترل هیدرولیکی و چک ولو و بعد شیرهای کاهنده فشار و در نهایت شیرهای کنترل جهت یا فرمان قرار می گیرند.
کاربرد شیرهای هیدرولیک مدولار
- سیستم های هیدرولیکی
- پاورپک های کوچک و بزرگ
- آسانسورها و بالابرهای هیدرولیکی
- مدار بندی پرس های هیدرولیک
- فیدرها
- نگهدارنده های مواد و غیره.
مزایای شیرهای هیدرولیک مدولار
- جانمایی در فضای کم
- دسترسی آسان به شیرها جهت تعمیرات
- به حداقل رسیدن نشتی و لرزش قطعات
- بالا رفتن ضریب اطمینان
- تغییر مدار یا اضافه کردن راحت یک شیر به مدار
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: