چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) چیست؟
چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی وظیفه خنک کردن آب سیستم برودتی را دارد که به دلیل نوع کندانسور به کار رفته، چیلر تراکمی آب خنک نامیده می شود. در کندانسور آب خنک از آب برای خنک کردن مبرد و تبدیل آن به مایع استفاده می شود. همچنین در چیلر تراکمی آب خنک برای به جریان انداختن آب گرم از کندانسور به برج خنک کننده نیاز داریم.
انواع چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی آب خنک در دو محدوده تبریدی تولید می شود که شامل موارد زیر می باشد، هایپر صنعت فامکو ارائه دهنده چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی با بهترین کیفیت و در انواع برندهای مختلف می باشد.
- چیلر تراکمی آب خنک 20 تا 80 تن
- چیلر تراکمی آب خنک 100 تا 1000 تن
سیکل چیلر تراکمی آب خنک
در چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی فرآیند سرمایش در چهار مرحله انجام می شود مرحله اول که تراکم در آن به وسیله کمپرسور انجام می شود در مرحله دوم چگالش توسط کندانسور انجام شده و در مرحله سوم نیز توسط شیر انبساط اختناق صورت می پذیرد و در مرحله آخر تبخیر به وسیله اوپراتور انجام می شود.
طرز کار چیلر تراکمی آب خنک
نحوه عملکرد چیلر تراکمی آب خنک به این صورت است که گاز مبرد توسط کمپرسور متراکم شده و وارد پوسته کندانسور می شود و در آنجا حرارت خود را از دست می دهد و به آب برج خنک کننده که درون کویل کندانسور قرار دارد منتقل می کند. به همین دلیل مبرد به مایع تبدیل شده و با عبور از شیر انبساط فشار خود را از دست می دهد و دمای سیال کاهش پیدا می کند. سپس وارد کویل اواپراتور می شود که در اثر کاهش دما مقداری از مبرد تبخیر شده و مخلوطی از گاز و مایع وارد اواپراتور می شود. پس از ورود مبرد به درون اواپراتور و از طرفی ورود آب سرد به اواپراتور تبادل حرارتی صورت می گیرد و دمای آب در اثر تبادل حرارتی پایین می آید و آب سرد از چیلر خارج می شود. آب سرد خارج شده از چیلر آبی وارد سیستم سرمایشی می شود و با عبور از روی کویل های مسی فن کویل یا هواساز عمل سرمایش انجام می شود و مبرد دوباره تبخیر شده وارد کمپرسور می شود و سیکل تبرید تکرار خواهد شد.
اجزای چیلر تراکمی آب خنک
- کمپرسور با موتور محرک الکتریکی
- کندانسور
- اواپراتور
- شیر انبساط
- مبرد و لوله کشی
- تجهیزات برج خنک کننده
- پمپ
انواع کندانسور مورد استفاده در چیلر های آب خنک
وجه تمایز چیلر تراکمی با سایر چیلر های دیگر وجود کندانسور آبی و برج خنک کننده است به همین دلیل در ادامه به شرح کندانسور آبی می پردازیم:
- کندانسور پوسته و لوله
این مدل کندانسورها دارای لوله هایی با جریان سیال گرم می باشند که درون پوسته ای با جریان آب سرد قرار دارند، جریان سیال درون پوسته توسط برج خنک کننده و جریان گرم که مایع مبرد داغ است از کمپرسور وارد لوله ها می شود. این مدل کندانسورها بسیار ساده بوده و مقرون به صرفه می باشند و از استحکام و قابلیت جابجایی آسان برخوردار هستند.
- کندانسور دو مبدل
این نوع از کندانسورها در چیلر آبی دارای دو لوله می باشند ما بین آنها دو جریان سرد قرار دارد. شایان ذکر است کندانسور دو مبدل مناسب ظرفیت های کم است.
- کندانسور صفحه ای
این نوع از کندانسورها دارای صفحات بر روی هم می باشند که در میان انها جریان آب گرم و جریان آب سرد وجود دارد، استفاده از آنها سبب کوچک شدن حجم چیلر شده و موجب می شود چیلر قادر به تحمل فشار کاری بالایی باشد اما باید به میزان قیمت اولیه آن توجه نمود.
- کندانسور پوسته و کویل مارپیچ
کندانسور پوسته و کویل مارپیچ در چیلر آبی بسیار مشابه مدل پوسته لوله می باشد. در این مدل از کندانسورها لوله به صورت مارپیچ درون پوسته ای حاوی جریان سرد قرار داده می شود استفاده از کندانسور پوسته و کویل مارپیچ موجب می شود چیلر بسیار مناسب ظرفیت های پایین باشد.
نحوه انتخاب چیلر تراکمی آب خنک
- لطفا قبل از خرید چیلر تراکمی آب خنک توسط یک کارشناس هزینه های راه اندازی و لوازم جانبی را تخمین زده و با در نظر گرفتن این موضوع اقدام به خرید محصول مورد نظر نمایید.
- در هنگام خرید چیلر آبی لطفا به در دسترس بودن منابع آبی توجه فرمایید.
- توصیه می شود برای خرید چیلر آبی نوع آب و هوای قالب در منطقه مربوطه در نظر گرفته شود.
- در صورتی که نوع کاربری چیلر آبی مورد نظر از نوع زیر صفر باشد و نیازمند آب با دمای کمتر از 10- درجه سانتیگراد باشید بهترین گزینه خرید چیلر تراکمی آب خنک می باشد.
- در نظر داشته باشید که چیلر های آب خنک مناسب ظرفیت های برودتی پایین نمی باشند اما در صورتی که قصد خرید چیلر آبی را برای ظرفیت های برودتی پایین دارید لطفا به این نکته توجه فرمایید که کمپرسور های تعبیه شده در آن ها از نوع اسکرو و سانتریفیوژ باشد. به طور کلی مناسب ترین گزینه کمپرسور برای چیلر تراکمی آب خنک از نوع سانتریفیوژ می باشد. زیرا دمای چگالش در آن ها کمتر بوده و در نتیجه نیاز به تراکم کمتری نیز می باشد.
- توصیه می شود چیلر آبی خریداری شده دارای مبدل صفحه ای نباشد زیرا به دلیل فاصله کم صفحات امکان رسوب در آنها بسیار بوده و در نهایت گرفتگی در آنها رخ داده و لازم است در فواصل زمانی معین اقدام به تخلیه آنها نمایید.
- در هنگام خرید به این نکته توجه فرمایید که در چیلرهای آب خنک کندانسورهای کوچکتری استفاده می شود، به همین دلیل این نوع از چیلرها نیاز به فضای کمتری دارند اما با توجه به نیاز چیلر آبی به برج خنک کننده باید قبل از خرید، مکانی به این منظور تعبیه شود.
- توصیه می شود با توجه به ایجاد رسوب در این نوع از چیلرها، از آنها در شهر های دارای آلودگی هوایی استفاده نشود.
- چیلر تراکمی آب خنک جهت فعالیت نیازمند برق و هم نیازمند آب می باشد.
- در هنگام خرید دستگاه چیلر تراکمی آب خنک توصیه می شود برج خنک کننده را نیز از همان شرکت تهیه نمایید زیرا برج خنک کننده بسیار بر روی عملکرد چیلر تاثیر گذار می باشد.
- در هنگام خرید، سیستم پمپاژ برج خنک کننده و سختی گیر آب را برای چیلر آبی نیز تهیه نمایید.
نحوه نصب چیلر تراکمی آب خنک
- با توجه به تولید صدای کم توسط چیلر تراکمی آب خنک عموما این چیلرها را در طبقات زیرین ساختمان های مسکونی همچون موتور خانه ها قرار می دهند اما می توان چیلر آب خنک را در پشت بام نیز نصب کرد.
- چنانچه مکان قرار گیری چیلر تراکمی آب خنک در فضای آزاد است این تجهیز باید در زیر سایه بان قرار داده شود تا در برابر تغییرات آب و هوایی حفظ شود.
- برج خنک کننده باید در فضای آزاد قرار گیرد.
نحوه استفاده از چیلر تراکمی آب خنک
- دمای آب برگشتی به اواپراتور در چیلر آبی باید حدود 5 درجه کمتر از دمای خروجی آب از اواپراتور باشد.
- دمای آب ورودی به برج خنک کن باید بین 33 تا 35 درجه سلسیوس و دمای آب خروجی از برج خنک کن به کندانسور بایستی بین 28 تا 30 درجه سلسیوس باشد.
- ترموستات روی قسمت آب ورودی اواپراتور نصب می شود.
- ترموستات سه یا چهار مرحله ای بر اساس نوع و تعداد کمپرسور، نوع چیلر و تعداد مدار های چیلر تعیین می شود.
- با استفاده از دماهای روی ترموستات می توان عملکرد چیلر را کنترل کرد.
- دمای آب خروجی چیلر آبی از اواپراتور نباید کمتر از 7 درجه سلسیوس باشد.
- در حالتی که چیلر تراکمی آب خنک روشن و در حال کار است باید تمامی شیرهای مکش، رانش و مایع باز باشد.
- برای وکیوم کردن و روغن زدن چیلر های آب خنک باید دستگاه را خاموش کرد.
- نصب سیستم unloader در کمپرسور چیلر تراکمی آب خنک هنگام کاهش بار برودتی باعث کاهش مصرف برق می شود.
- برای عملکرد سریع و ایمن چیلر وجود جریان آب در کندانسور و اواپراتور ضروری است. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل در جریان آب، باید در مدار آب خروجی از کندانسور و اواپراتور فلو سوئیچ نصب شود.
- هنگام تزریق گاز در چیلر آبی باید شیر سرویس آن را ببندیم.
- برج خنک کننده باید در فضای آزاد قرار گیرد اما به دلیل تبخیر شدن آب، همواره جریان آب ورودی جهت جبران میزان آب تبخیر شده باید وجود داشته باشد. در همه مخزن های آب قطعه ای به نام فلوترسوئیچ قرار می دهند که در صورت کم شدن آب شیر ورودی جریان آب را باز کرده و آب تبخیر شده را جبران می نماید. فلوتر سوئیچ وظیفه تنظیم آب مخزن را دارد که در 2 نوع الکتریکی و مکانیکی می باشد و در مخزن های آب معمولا از نوع مکانیکی مانند کولرهای آبی استفاده می شود.
کاربرد چیلر تراکمی آب خنک
- کاهش دمای ماشین آلات صنعتی
- راکتور صنایع دارویی و غذایی
- دستگاه های تزریق پلاستیک
- کاهش دمای فضا های مسکونی، تجاری و اداری
مزایای چیلر تراکمی آبی
- مصرف برق کم
- ابعاد کوچک
- ظرفیت کاری بالا
- آلودگی صوتی کم
- فشار کاری کم
لیست قیمت چیلر آب خنک
برای اطلاع از قیمت برندهای متفاوت چیلر تراکمی آب خنک، برند مورد نظر را انتخاب نمایید.
ردیف | شرح |
1 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک Gree |
2 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک Hitachi |
3 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک Schneider |
4 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک اسکرال Bicold |
5 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک اسکرو Bicold |
6 | قیچیلر تراکمی آب خنک اسکرو LG | مت
7 | قیمت چیلر تراکمی آب خنک ساراول |
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: