کمپرسور سمی هرمتیک چیست؟
کمپرسور سمی هرمتیک نوعی از کمپرسورهای رفت و برگشتی یا سیلندر پیستونی می باشند، که با حرکت پیستون ها در داخل سیلندر عمل متراکم سازی گاز مبرد را انجام می دهند، که به آن کمپرسور نیمه باز نیز گفته می شود. کمپرسورهای سمی هرمتیک از محفظه ای تشکیل شده اند که دو قسمت الکتریکی و مکانیکی به صورت مجزا از یکدیگر قرار دارند، همچنین این محفظه به صورت پیچ و مهره ای می باشد. کمپرسورهای سمی هرمتیک کارایی و راندمان بالا، عمرطولانی و قابلیت تعمیر را دارا می باشند. معمولا توان برودتی این کمپرسورها تا 350 کیلووات است و یکی از مزیت های برتر این نوع از کمپرسورها وجود پمپ روغن می باشد، که با روغن کاری باعث روانکاری قطعات مکانیکی داخل کمپرسور می شود و همچنین از نشتی گاز جلوگیری می کند.
هایپر صنعت فامکو تامین کننده و عرضه کننده انواع کمپرسورهای سمی هرمتیک با برند های مختلف در کشور ایران می باشد.
کمپرسور سمی هرمتیک یا کمپرسور نیمه بسته مانند کمپرسورهای باز عمل می کند به این صورت که قسمت موتور الکتریکی جدا از قسمت فشرده سازی مبرد قرار می گیرد و توسط یک شفت به یکدیگر متصل می شوند، اما این کمپرسور ها مانند کمپرسور بسته (هرمتیک) درون یک محفظه قرار می گیرند که محفظه توسط پیچ و مهره متصل شده است. نحوه عملکرد کمپرسور سمی هرمتیک به این شکل می باشد که جریان برق باعث گردش موتور (استاتور) کمپرسور شده و این گردش توسط شفت به قسمت فشرده سازی مبرد منتقل می شود که این عمل باعث حرکت تجهیزات مکانیکی می شود و عمل فشرده سازی مبرد رخ می دهد. تجهیزات مکانیکی در کمپرسورهای نیمه بسته شامل یک میل لنگ متصل به شفت می باشد که پیستون داخل سیلندر به شکل رفت و برگشتی عمل می کند و باعث مکش، فشرده سازی و در نهایت تخلیه مبرد می شود.
کمپرسور های سمی هرمتیک از یک پوشش چدنی برای قطعات ضروری استفاده می کند. اگر کمپرسور نیمه بسته، تحت تعمیر و نگهداری منظم قرار بگیرد. عمر طولانی تری نسبت به کمپرسورهای مشابه خواهد داشت. از کمپرسور نیمه بسته در سیستم های برودتی با ظرفیت متوسط و بالا از جمله سرد خانه های متوسط، سیستم های برودتی صنعتی، یخچال های فروشگاهی و غیره استفاده می شود که معمولا توان آنها تا 350 کیلووات است.
انواع برندهای کمپرسور سمی هرمتیک
کمپرسورهای سمی هرمتیک به دلیل قیمت بالایی که دارند، در کارهای صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت های سازنده در جهان این محصول را با بالاترین کیفیت ارائه می دهند، در ادامه برخی از برند های ارائه دهنده کمپرسور را معرفی می نماییم:
- کمپرسور سمی هرمتیک برند کوپلند
- کمپرسور سمی هرمتیک برند بیتزر
- کمپرسور سمی هرمتیک برند فراسکلد
- کمپرسور سمی هرمتیک برند دورین
- کمپرسور سمی هرمتیک برند بوک
- کمپرسور سمی هرتیک برند رفکامپ
کمپرسور هرمتیک چیست؟
کمپرسور هرمتیک یا کمپرسور بسته دارای ساختمان کاملا بسته ای می باشد به این صورت که تمام اجزای آن از جمله محفظه فشرده سازی، سیلندر، پیستون، موتور و غیره درون محفظه ای بسته که معمولا قابلیت باز شدن ندارد قرار گرفته اند. کمپرسور هرمتیک نیاز به آب بندی شفت ندارد به این دلیل که موتور و کمپرسور توسط شفت به یکدیگر متصل شده اند، در نتیجه در کمپرسور هرمتیک نشت گاز وجود نخواهد داشت.
مشخصات کمپرسور هرمتیک (بسته) و سمی هرمتیک (نیمه بسته)
- به دلیل بسته بودن محفظه کمپرسور هرمتیک و عدم دسترسی به قطعات کمپرسور از آن در سیستم های تبرید با ظرفیت کم مانند یخچال های خانگی، یخچال های فروشگاهی کوچک، انواع اسپیلت و کولر های گازی استفاده می شود.
- از کمپرسور نیمه بسته در سیستم های برودتی با ظرفیت متوسط و بالا از جمله سرد خانه های متوسط، سیستم های برودتی صنعتی، یخچال های فروشگاهی و غیره استفاده می شود که معمولا توان آنها تا 350 کیلووات است. کمپرسور های نیمه بسته معمولا پیستونی یا اسکرو می باشند.
- در سیستم های برودتی که از کمپرسور هرمتیک استفاده می شود چون گرمای خود کمپرسوربه بار برودتی اضافه می شود، مقدار بازدهی کمتر می باشد.
- در کمپرسور هرمتیک دو منفذ برای خروج (دیسشارژ) و ورود گاز (ساکشن) وجود دارد که توسط جوش لوله ها به این منافذ متصل می شوند.
- محفظه کمپرسور هرمتیک کاملا توسط جوشکاری بسته شده است و دسترسی به قطعات آن امکان پذیر نیست به همین دلیل نمی توان آن ها را تعمیر کرد پس به هیچ وجه نباید بدنه آن ها را برش داد و باز کرد.
- باید به این نکته توجه کرد که در کمپرسور های هرمتیک گاز مبرد و روغن با هم سازگاری داشته باشند، چون درون یک محفظه کنار هم قرار می گیرند و ممکن است بین آن ها واکنشی رخ دهد.
- حمل و نقل کمپرسور هرمتیک بسیار آسان می باشد.
- کمپرسور بسته یا هرمتیک به دلیل کامپکت یا فشرده بودن فضای بسیار کمتری نسبت به کمپرسور های باز اشغال می کنند.
- حمل و نقل کمپرسور هرمتیک نسبت به کمپرسورهای نیمه بسته بسیار آسان تر می باشد.
- کمپرسور بسته یا هرمتیک به دلیل کامپکت یا فشرده بودن فضای بسیار کمتری نسبت به کمپرسور های نیمه باز اشغال می کنند.
اجزای تشکیل دهنده کمپرسورهای سمی هرمتیک
- روتور
- لوله مکش (ساکشن)
- پیستون
- لوله تخلیه (دیسشارژ)
- سیلندر
- پوسته (هوزینگ)
- میل لنگ
- استاتور
مقایسه کمپرسور هرمتیک با کمپرسور سمی هرمتیک
- کمپرسور های نیمه بسته یا سمی هرمتیک قابلیت تعمیر دارند و می توان در صورت خرابی قطعات محفظه را باز کرد و قطعات را تعمیر کرد، در صورتی که کمپرسور بسته یا هرمتیک به دلیل بسته بودن محفظه و جوشی بودن آن قابلیت تعمیر و باز شدن محفظه وجود ندارد و در صورت خرابی یکی از قطعات یا سوختن موتور کمپرسور نمی توان آن ها را تعمیر کرد و باید کمپرسور را کلا تعویض کرد.
- از کمپرسور های نیمه بسته یا سمی هرمتیک در سیستم های برودتی با ظرفیت متوسط به بالا استفاده می شود در صورتی که در کمپرسور های بسته یا هرمتیک در سیستم های برودتی با ظرفیت کم استفاده می شود.
- درکمپرسور های بسته به دلیل جوشکاری محفظه امکان نشت مبرد وجود ندارد در صورتی که در کمپرسور های نیمه بسته به دلیل پیچ شدن محفظه ممکن است مبرد به بیرون نشت کند که در مقایسه با کمپرسور های باز بسیار کمتر می باشد.
- در کمپرسور سمی هرمتیک روغن توسط پمپ در سیستم حرکت می کند ولی در کمپرسور های هرمتیک روغن توسط نیروی گریز از مرکز حرکت می کند.
- قیمت کمپرسور هرمتیک از کمپرسور های سمی هرمتیک مناسب تر می باشد ولی کاربرد آن ها متفاوت است و نباید فقط به قیمت توجه کرد.
- کمپرسور های هرمتیک بین 2 تا 3 سال عمر می کنند اما کمپرسور های سمی هرمتیک معمولا از 3 تا 10 سال کار می کنند.
کاربرد کمپرسور سمی هرمتیک
کمپرسور های سمی هرمتیک در ظرفیت های مختلفی طراحی و تولید می شوند و قابلیت سازگاری با انواع گاز های مبرد از جمله گاز R22 , R134A , R404A , R407C و R507 را دارا می باشند و همچنین قابلیت کار با برق تک فاز و سه فاز را دارند همین امر موجب شده است که این دسته از کمپرسور ها مورد استقبال بسیاری از طراحان و سازندگان سیستم های برودتی و تهویه مطبوع قرار بگیرد . از جمله کاربری این دسته از کمپرسور ها می توان به مواردی همچون سردخانه های زیر صفری و بالا صفری، انواع چیلر های تراکمی هوا خنک و آب خنک، یخچال های فروشگاهی و صنعتی بزرگ و غیره اشاره کرد.
مزایای کمپرسور سمی هرمتیک
از مهم ترین و بارز ترین مزایای کمپرسور های سمی هرمتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- طراحی شده در ظرفیت های مختلف جهت کاربری های متفاوت
- کیفیت بالا در ساخت و طراحی
- قدرت و راندمان بالا
- سازگاری با انواع گاز های مبرد
- طول عمر بالا
- اتصالات پیچ و مهره ای
- قابلیت تعمیر
- وجود قطعات یدکی
- دارای گارانتی و خدمات پس از فروش
قیمت کمپرسور سمی هرمتیک
در خصوص قیمت کمپرسور سمی هرمتیک، باید این نکته را ذکر کنیم که، قیمت آن ها نسبت به کمپرسور های هرمتیک بیشتر می باشد. به این موارد باید توجه نمایید که، قیمت کمپرسور semi hermetic، به ظرفیت برودتی، برند، توان الکتریکی و غیره بستگی دارد. برای دریافت لیست قیمت، می توانید با کارشناس فروش هاپیر صنعت فامکو تماس بگیرید.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: