انواع کاسه نمد
کاسه نمد چیست؟
در گذشته برای آببند کردن شفت های ماشین آلات و تجهیزات صنعتی از پارچه یا نمد استفاده می کردند. به این صورت بود که نمد روغن را به خود جذب کرده و باعث جلوگیری از نشت روغن و یا سیال می گردد.
کاربرد اصلی کاسه نمد ها جلوگیری از نشت روغن بوده و بطور کلی می توان گفت در هر ماشینی که حرکت چرخشی داشته باشد از کاسه نمد برای جلوگیری از نشت روغن استفاده می گردد.
انواع کاسه نمد
در هر ماشین صنعتی، خودرو و یا به طور کلی در هر وسیله ای، جنس کاسه نمد متغییر است که بسته به حرارت یا دما و یا فشار استفاده می شود. در دمای بالا از کاسه نمدهای سیلیکونی که مخصوص حرارت یا دما می باشد، استفاده می گردد. اما اگر دما و حرارت بالای ۲۵۰ درجه باشد از کاسه نمد وایتون (نسوز) استفاده می شود. گاهی در برخی ماشین های صنعتی یا جایی از خودرو ها به دلیل خشک بودن و فشار گاز کولر خودرو، باید از کاسه نمد های کربنی استفاده شود.
کربن یا همان سوخت خالص جلوی فشار بالا را به دلیل جذب کربن روی شافت، می گیرد. اما در مواردی که در معرض آب باید باشند از کاسه نمدهایی با فنر استیل به علت زنگ زدگی باید بهره برد. نمونه دیگر را می توان در دستگاه های صنعتی که از حرارت بالایی برخوردار نمی باشند یافت که کاسه نمد های معمولی یا NBR نامیده می شوند.
انواع دیگر را می توان در جایی که شفت حرکت رفت و برگشتی دارد یافت. در این موارد از کاسه نمدهای دو فنر به دلیل کارکردن شافت در دو طرف دستگاه استفاده می کنند. مانند کمک موتور سیکلت ها و خودرو ها و یا هر جایی که شفت حرکت رفت و برگشتی دارد.
باید خاطر نشان کرد که نوع طراحی کاسه نمد نیز متفاوت است. بعنوان مثال شیار لبه ی داخلی کاسه نمد که گاهی به سمت چپ یا راست و یا، چپ و راست است برای برگردان روغن روی شفت طراحی شده است. پس باید توجه داشت که شفت دستگاه یا خودروی مورد نظر چپ گرد است یا راست گرد چون شیار روی لبه کاسه نمد در دَوَران و گردش بالا باعث می شود روغن روی شافت بریزد و همیشه چرب نگه داشته شود. اگر شیار برعکس باشد روغن از شفت رد می شود و خودرو یا دستگاه نشتی روغن پیدا می کند.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: