اسکرابر (زمین شوی) چیست؟
اسکرابر یا زمین شوی که در انواع خانگی و صنعتی عرضه می شود، باعث شده است نظافت زمین از نقطه ای به نقطه دیگر به سهولت انجام گیرد. اسکرابر یا زمین شوی که با نام های زمین شور، زمین شوی و یا کف شور هم شناخته می شود یک وسیله مکانیزه و حرفه ای جهت شستشو و خشک نمودن سطح زمین می باشد که بطور همزمان این دو عملیات را انجام می دهد. این تجهیزاتی که به وسیله آن همراه با آب و مواد شوینده وظیفه شستشو و خشک کردن سطوح انجام می گیرد، از نظر بهداشتی مورد تایید می باشد و نظافت را کامل انجام خواهد داد. دستگاه اسکرابر از پر کاربردترین تجهیزات و ماشین آلات نظافتی جهت استفاده برای مساحت های مختلف می باشد.
مشخصات فنی ماشین اسکرابر (زمین شوی و کف شوی) خانگی و صنعتی
همواره نظافت با سلامتی و میکروب زدایی تعامل پایاپایی دارد و در این عرصه، ابزارآلات و تجهیزات روز به روز در حال پیشرفت می باشند. شستشوی زمین به وسیله فرچه و آبگیری توسط دستمال از روش های سنتی جهت نظافت بوده که کم کم و به مرور زمان این روش جای خود را به انواع تی داد با این وجود هنوز هم در برخی مکان ها از روش های سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. روش های بعدی مانند جارو های کف شور، زمین و سطوح را شسته و سپس به وسیله تی های نخی یا لاستیکی آب جمع کن، آب آن ها جمع آوری می شود. لازم به ذکر است در این نوع نظافت، زمان و نیروی بدنی زیادی مصرف می شود و از نظر بهداشتی مورد تایید نیست. تا این که با گسترش روز افزون علم، دستگاه هایی به نام اسکرابر یا زمین شوی صنعتی تولید شد و کمک زیادی در عرصه نظافت و سلامت کرد.
انواع ماشین اسکرابر (زمین شوی)
اسگرابر یا زمین شوی در دو نوع خانگی و صنعتی و بر اساس ساختار کار در انواع زیر عرضه می شود:
- اسکرابر دستی
- اسکرابر سرنشین دار
- مینی اسکرابر
اسکرابر ها از نظر نوع حرکت و هدایت و منابع تغذیه جهت تامین انرژی و نوع کاربری و اندازه های مختلف در دستگاه ها تفاوت دارند.
اسکرابر ها از نظر نوع حرکت و هدایت
اسکرابر ها نسبت به نوع کاربری و اندازه به 3 دسته تقسیم می شوند:
اسکرابر دستی
اسکرابر سرنشین دار
مینی اسکرابر
در ادامه به شرحی خلاصه از مدل های اسکرابر پرداخته شده است.
اسکرابر دستی
دستگاه شستشوی کف یا کف شوی صنعتی دستی از طریق قرارگیری اپراتور در پشت دستگاه هدایت می شود و در جهت مورد نظر حرکت می کند. دستگاه کف شور دستی در ابعاد و اندازه های کوچک طراحی می گردد و برای استفاده در محیط های کم وسعت گزینه مناسبی می باشد. اسکرابر دستی در فضا هایی مانند اتاق با فضای کوچک و تراکم بالا، همچنین راهرو ها، که در مسیر شستشو موانع مختلف وجود دارد، مناسب است. اسکرابر های دستی به وسیله برق و یا باتری فعالیت می کنند.
اسکرابر ماشینی سرنشین دار
اسکرابر سرنشین دار یا کف شوی خودرویی جهت نظافت و شستشوی سطوح در محوطه های خیلی بزرگ می باشد. در طراحی کفشوی خودرویی یا ماشین کف شوی صنعتی جهت شستشو، هدایت و نشستن کاربر فضایی مانند یک خودرو در نظر گرفته شده است که بخش کنترل پنل بر روی قسمت فرمان می باشد. اسکرابر خودرویی میزان بازدهی را افزایش داده و خستگی کاربر در زمان نظافت را به حداقل می رساند. اسکرابر سرنشین دار با مخزن بزرگ تر نسبت به اسکرابر دستی، امکان شستشوی پهنای وسیع تری از محیط را فراهم می کند. همچنین مخازن و مقدار تغذیه در این موارد بیشتر می باشد از این رو منبع تغذیه این زمین شو های صنعتی از نوع باتری است و محدودیت های کابل برق را ندارد. جهت تامین انرژی موتور حرکتی، باتری های بسیار قوی و قدرت مند نیاز می باشند که بتوانند نیروی حرکتی اسکرابر را تامین کنند. برای استفاده تجهیز را شارژ کرده و پس از آن که دستگاه اعلام شارژ کامل نمود می توانید مورد استفاده قرار دهید.
مینی اسکرابر
اسکرابر مینی به دستگاه پولیشر نیز معروف بوده و جهت شستشوی فضا های کم بوده و قدرت مانور بالایی دارد. قابلیت های اسکرابر های بزرگ را دارد با این اختلاف که اپراتور دستگاه را به راحتی کنترل می کند و مخازن روی دستگاه، کوچک تر می باشد. همواره از مینی اسکرابر ها در صنایع قالیشویی جهت شستشوی فرش نیز استفاده می شود که قابلیت شستشو و جمع کردن آب را دارد و در بعضی دستگاه این قابلیت جمع آوری آب را ندارد. همچنین مانند اسکرابر های بزرگتر، قابلیت استفاده از مواد شوینده را دارد و تغذیه این دستگاه ها ار طریق باطری و سیم برق مستقیم می باشد.
اسکرابر خانگی
در محیط های خانگی با متراژ کوچک، جهت نظافت سطوح کف مانند پارکت و سرامیک از دستگاهی به نام اسکرابر خانگی یا دستگاه پولیش خانگی استفاده می گردد. اسکرابر خانگی دارای ظرفیت مخزن مواد شوینده 10 تا 15 لیتر بوده که می تواند با چرخش برس دیسکی، نظافت سطوح مورد نظر را تضیمن نماید. از اسکرابر خانگی می توان در محیط منزل جهت شستشوی فرش و موکت نیز استفاده کرد. همچنین لازم به ذکر است که اسکرابر خانگی فاقد موتور وکیوم بوده و آب حاصل از شست و شوی باید توسط جاروبرقی های آب و خاک جمع آوری گردد.
تغذیه از طریق باطری و برق مستقیم
اسکرابر هایی که دارای باتری می باشند، از طریق برق شهری تغذیه شده و نیرو را در خود ذخیره می کنند، سپس می توانند در طول مدت کاری خود از برق ذخیره شده در باتری استفاده کنند. برای مواردی که امکان استفاده از باطری نباشد، سیم طولانی برق در دستگاه تعبیه شده که به دستگاه متصل است و پس از اتصال به سامانه برق شهری قابل استفاده می باشد. این دستگاه ها قابلیت شستشوی سطوح در ابعاد متوسط را دارند و دارای مخازنی برای آب تمیز، آب کثیف و مواد شوینده می باشند. طریقه کار این دستگاه ها بدین صورت است که بعد از استارت و روشن شدن با چرخش دوار فرچه ها، کف سطوح را شسته و آبگیری می کنند.
تغذیه و سوخت دستگاه زمین شوی و کف شوی
تغذیه و سوخت دستگاه اسکرابر از دو طریق برق و باتری یا سوخت فسیلی می باشد که اغلب توسط باطری هایی که درون دستگاه ها تعبیه شده است به وسیله برق شهری شارژ می شود و در طول مدت نظافت دستگاه از این باطری ها استفاده می کند. ولی در دستگاه های کوچک تر که از سیم استفاده می شود، دارای سیم های بلندی است که از طریق اتصال به شبکه برق، نیروی خود را تامین می کنند. در قسمت سوخت های فسیلی به دلیل به وجود آمدن آلودگی محیطی از سوخت هایی همانند CNG و LPG و غالبا سیستم الکتریسیته استفاده می شود.
اسکرابر برقی
در زمین شوی برقی منبع انرژی جهت حرکت دستگاه، برق مستقیم بوده که از طریق یک کابل 20 تا 25 متری تامین می گردد. از مزایای استفاده از اسکرابر برقی به قدرت بیشتر دستگاه در مقایسه با اسکرابر باتری دار و عدم تولید آلاینده های زیست محیطی نسبت به اسکرابر های سوخت فسیلی می باشد.
اسکرابر باتری دار
در کف شوی صنعتی جهت ایجاد قدرت مانور بالا در حرکت دستگاه و عملیات نظافت از اسکرابر باتری دار استفاده می شود. زمین شوی باتری دار در مواقع عدم دسترسی به کابل برق بسیار پر کاربرد بوده و مشکلات ناشی از استفاده از کابل برق مستقیم را ندارد. در اسکرابر باتری دار با اتصال به شارژر انرژی در سلول های باتری ذخیره شده و در موقعه راه اندازی دستگاه، نیروی محرکه لازم جهت عملیات نظافت تامین می گردد.
اسکرابر دیزلی یا بنزینی به همراه گاز مایع
در کف شوی با سوخت فسیلی نیروی محرکه لازم جهت راه اندازی دستگاه اسکرابر به وسیله سوخت گازوئیل یا بنزین به همراه گاز مایع تامین شده و مشکلات ناشی از اتمام شارژ باتری در زمان نظافت را ندارد. فقط باید به این نکته توجه داشت استفاده از اسکرابر با سوخت فسیلی در محیط های سر پوشیده بسیار خطرناک بوده و باعث ایجاد آلودگی و به خطر اندازی سلامت افراد داخل مجموعه می گردد. از اسکرابر با سوخت فسیلی اغلب برای نظافت محیط های بزرگ مانند پارکینگ های رو باز یا صحن حرم های مطهر استفاده می گردد.
اجزا دستگاه اسکرابر
- شاسی پلاستیکی یا فلزی
- اتصالات شامل مفصل های چرخنده
- برس
- تی لاستیکی
- منبع تغذیه
- مخزن آب تمیز
- مخزن آب کثیف
- سیستم مکنده
- موتورهای اجرایی
- سیستم حرکت و یونیت کنترل پنل
طرز کار اسکرابر
برای شستشو و خشک کردن زمین، دستگاه اسکرابر صنعتی در طی فرآیندهای برس زنی و پاشش آب از مخزن دستگاه، عملیات نظافت را انجام می دهد. برس دستگاه اسکرابر با سرعت زیاد و حرکت دورانی می چرخد و با پاشش آب به روی زمین، آلودگی های سطح را تمیز می کند. هم زمان با عملیات شستشو، آلودگی ها و آب کثیف توسط تی لاستیکی تعبیه شده در قسمت عقب دستگاه جمع آوری می گردد و توسط موتور مکش و شیلنگ مکش به سمت مخزن تعبیه شده جهت جمع آوری آب کثیف فرستاده می شود. همان طور که پیش تر گفته شد یک مخزن جداگانه برای جمع آوری آب کثیف در اسکرابر قرار دارد که از انتقال آلودگی جلوگیری می نماید.
نحوه انتخاب اسکرابر مناسب
- دارا بودن طراحی مستحکم و مقاوم در تجهیزات صنعتی بهترین گزینه در انتخاب محصولات اطراف می باشد.
- استحکام و کارایی تمامی تجهیزاتی که توسط اپراتور شروع و پایان میابد می تواند دچار خطا های انسانی شود که عادی است و ممکن است برای محصول خطر آفرینی کند. استحکام ساختاری یکی از ویژگی های خاص اسکرابر زمین شوی می باشد که در برابر چنین خطا هایی مستحکم و مقاوم است.
- تی ها و لاستیک هایی تیغه ای مانند باعث حرکت آب کثیف مانده در کف می شود بدین جهت باید از متریال مرغوب باشد که در عین این که روی زمین سابیده می شود، خرده نشده و از همه مهمتر حالت نگیرد. درغیر اینصورت مکان هایی که دارای پستی و بلندی کمی هم باشد آب در آن نقطه می ماند.
- یکی دیگر از ویژگی های مهم طراحی مخازن آب کثیف و تمیز می باشد که نظافت و پر و خالی کردن آنها آسان و راحت است و در دراز مدت دچار مشکلاتی مانند بو گرفتن، تغیر شکل دادن و مسائل دیگر را نخواهد داشت.
- بخش خشک کن دستگاه با کیفیت باشد.
- باتوجه به وسعت محیط و قدرت مانور، ابعاد اسکرابر انتخاب شود.
- توجه به سطح بهداشت مورد نیاز در محیط های مختلف
- در خرید دستگاه اسکرابر به ظرفیت مخزن دقت شود.
- توجه به نوع هدایت دستگاه
- منبع تغذیه (اسکرابر برقی، اسکرابر باتری دار، اسکرابر دیزلی) دستگاه مورد بررسی قرار گیرد.
- در فضا هایی که امکان به کارگیری اسکرابر دستی و اسکرابر سرنشین دار وجود دارد، استفاده از اسکرابر سرنشین دار مقرون به صرفه تر است.
- عمر مفید کارکرد، شارژ و مصرف هم باید مد نظر گرفته شود. برای فضایی که قرار است اسکرابر استفاده شود، باید باطری درون دستگاه باشد که با یک بار شارژ شدن، کل فضا را نظافت کند.
- باتری های استفاده شده در اسکرابر ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند زیرا تمام انرژی را در زمان غیر متصل به سامانه برقی تامین می کنند. که معمولا از جنس باطری های صنعتی اسیدی و غیر اسیدی تشکیل شده است.
تعمیر و نگهداری از اسکرابر
- پس از هربار استفاده از دستگاه، خاکروبه ها و ضایعات از لا به لای برس تمیز گردند.
- بعد از استفاده، مخزن آب کثیف دستگاه و فیلتر اسکرابر را جدا نموده و نظافت کنید.
- مخزن آب تمیز و فیلتر آن را به صورت دوره ای تمیز نمایید.
- استفاده از فرچه های مناسب برای کف های مختلف
- سیستم تی آب جمع کن به صورت ماهیانه سر و ته شود تا از حالت گرفتن و خشک شدن آن جلوگیری گردد.
- به طور مداوم اتصالات دستگاه روغن کاری شود.
- پرز و گلوله های کرک، توسط تی لاستیکی دستگاه تمیز می شود و تی لاستیکی نیاز به نظافت دوره ای دارد.
- قبل از هربار استفاده، باتری دستگاه اسکرابر شارژ شود.
- وسایل مصرفی مانند تیغه لاستیکی تی، فیلترها و برس ها به طور دوره ای بازدید شود و در صورت لزوم تعویض گردد.
- از ضربه خوردن و واژگونی اسکرابر جلوگیری شود.
- در اسکرابر های باتری دار، باتری به صورت کامل شارژ شود.
- اسکرابر های برقی برای امنیت بیشتر به دور از آب و رطوبت در قسمت های الکتریکی باشد.
- سرویس جامع اسکرابر ها به صورت سالیانه
- نظافت کلی اسکرابر ها به صورت هفتگی
کاربرد اسکرابر
دستگاه اسکرابر در ابعاد و مدل های مختلف طراحی و تولید می گردد که باعث می شود این دستگاه در محیط های اداری، درمانی، صنعتی، تجاری، ورزشی، مسکونی و غیره کاربرد داشته باشد. زمین شوی صنعتی یا اسکرابر برای شستشوی انواع سطوح مانند کف پوش، سطوح سرامیکی، سنگی، سیمانی، اپوکسی و هرگونه سطوح سخت قابلیت استفاده را دارد.
مزایای اسکرابر
- افزایش سرعت شستشو: دستگاه همزمان چند کار را انجام داده و درون اسکرابر ها از موتور های قوی استفاده می شود از این رو اسکرابر های زمین شوی به اندازه 3 تا 5 برابر سریع تر از یک نیروی انسانی کار و نظافت انجام می دهد. استاندارد و دقت بالا این محصول موجب شده هیچ نقطه کثیفی به جا نماند.
- افزایش کیفیت شستشو: نظافت همیشه به این صورت بوده که بعد از شست و شو تازه عمل خشک کردن فرا می رسد و در این بین ممکن است اتفاقات ناگواری اعم از سر خوردن و لغزیدن پای کارگر و افراد عبوری در مجموعه و محل مورد نظافت اتفاق بیفتد. همچنین مرطوب ماندن زمین باعث آلودگی مجدد و باقی ماندن آثار لکه و کثیفی بر سطح می شود. جمع آوری آب های کثیف توسط اسکرابر پس از شستشو باعث می شود تا آلودگی از محلی به محل دیگر منتقل نشود. تیغه های لاستیکی و قسمت مکنده اسکرابر، آب کثیف را جمع آوری و به مخزن مربوطه انتقال می دهد.
- کاهش هزینه های نظافت: گزینه هایی مانند صرفه جویی در آب، استفاده حداقل از نیروی انسانی، صرفه جویی در استفاده از مواد شوینده، سرعت بالا جهت نظافت کلی می تواند دلایل کافی جهت بهینه بودن مصرف اسکرابر می باشد.
- کاهش مصرف مواد شوینده: می توان مهمترین عامل استفاده از اسکرابر یا کف شور صنعتی را در عدم جابجایی آلودگی و نظافت کامل دانست. بدین صورت که خشک کردن بلافاصله پس از شستشو، جدا بودن مخازن آب تمیز و کثیف و قابلیت استفاده از مواد شوینده و ضد عفونی کننده نظافت کامل فضا را به ارمغان می آورد.
- کاهش مصرف آب: استفاده از وسایل قدیمی همچون طی و جارو باعث نظافت نامنظم و در نتیجه افزایش مصرف آب می شود. اصولا نظافت کلی توسط اسکرابر ها، موجب صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد.
- سهولت در استفاده و کاربری: علم همیشه به خدمت گرفته شده است تا به کمک بشریت بشتابد و با توجه به این هدف، طراحی اسکرابر های زمین شوی صنعتی علاوه بر تمام مزایای گفته شده، باعث استفاده از حداقل نیروی انسانی در جهت شستشوی کف شده است.
قیمت اسکرابر
از عوامل تاثیر گذار در قیمت نهایی کف شوی صنعتی (اسکرابر) می توان به کیفیت ساخت ماشین های شستشوی زمین، نوع ساختار و کاربری، منبع تغذیه و برند سازنده اشاره نمود. طبیعتا قیمت دستگاه اسکرابر صنعتی با توجه به مواد به کار رفته شده در ساخت قطعات افزایش یا کاهش خواهد داشت. از طرفی نوع هدایت، قطر عملیاتی دستگاه و حجم مخازن در کاربری و قیمت نهایی کف شوی صنعتی تاثیر گذار است. روش تامین انرژی اسکرابر و سهولت کاربری اسکرابرهای باتری دار و کاهش نیاز نگهداری و مراقبت از منبع تغذیه باعث افزایش قیمت کف شوی های شارژی نسبت به کف شوی کابلی شده است. شما مشتریان گرامی می توانید جهت خرید و یا استعلام قیمت و دریافت مشاوره درباره خرید اسکرابر متناسب با کاربری مورد نیاز در هزینه های اقتصادی صرفه جویی نمایید.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: