پمپ بوستر وکیوم چیست؟
روتس وکیوم پمپ هنگامی که برای ایجاد خلاء یا وکیوم مورد استفاده قرار می گیرند، بوستر وکیوم پمپ یا بوستر پمپ وکیوم نامیده می شوند و هنگامی که در حالت دمندگی و کاربردهای فشار مثبت به کار می روند، روتس بلوئر نامیده می شوند. پمپ وکیوم بوستر از جمله پمپ های مکنده خلاء بالا و جابجایی مثبت بوده که برای ایجاد خلاء در محدوده فشار بالا در صنایع مختلف استفاده می شود.
برای رسیدن به میزان خلاء بالا با ظرفیت بالا و سرعت بسیار زیاد، به جای استفاده از پمپ وکیوم روغنی که به تنهایی پاسخگو نیست می توان از پکیج بوستر وکیوم متشکل از روتس وکیوم به عنوان پمپ وکیوم ثانویه و پمپ وکیوم روغنی روتاری به عنوان پمپ وکیوم پشتیبان استفاده نمود.
فیلم معرفی پمپ بوستر وکیوم
مشخصات فنی پمپ وکیوم بوستر
در صورتی که بوستر وکیوم پمپ به صورت تکی در یک سیستم وکیوم مورد استفاده قرار گیرد، میزان خلاء کمی (تا حدود 38 torr) ایجاد می کند. این میزان خلا برای بسیاری از کاربردها قابل قبول نیست. بنابراین معمولا روتس وکیوم به یک پمپ وکیوم پشتیبان در سیستم های وکیوم نیاز دارد. پمپ خلاء پشتیبان بوستر وکیوم ها، می تواند پمپ خلاء روغنی یا پمپ خلاء خشک با ظرفیت پمپاژ مناسب باشد.
در صورتی که فرآیند وکیوم شامل بخار یا گازهای خورنده باشد، استفاده از پمپ وکیوم خشک چند مرحله ای به عنوان پمپ خلاء پشتیبان در پکیج بوستر وکیوم گزینه مناسب تری می باشد. در سیستم های وکیوم با ظرفیت بسیار بالا، مجموعه وکیوم پمپ ها را می توان به صورت سری کردن چندین پمپ بوستر وکیوم به همراه پمپ وکیوم پشتیبان فشار بالا انتخاب کرد. پمپ خلا پشتیبان می تواند یک پمپ وکیوم روغن در گردش یا یک پمپ وکیوم خشک چند مرحله ای باشد.
بوستر وکیوم های کوچک با ظرفیت پایین می توانند مستقیما از طریق اتصالات فلنجی بر پمپ وکیوم پشتیبان روتاری خود سوار شوند. اما وکیوم بوسترهای بزرگ تر می توانند به صورت درایو مستقیم یا به صورت تسمه ای به وکیوم پمپ پشتیبان کوپل شوند.
ویژگی های طراحی روتس وکیوم پمپ
طراحی روتس وکیوم پمپ ها می تواند به صورت سه لوب یا دو لوب باشد. عملکرد بوستر وکیوم سه لوب به گونه ای است که با نشتی گاز کمتر، بازدهی بالاتری دارد. بوستر وکیوم دو لوب و بوستر وکیوم سه لوب به دلیل سرعت چرخشی بالای روتورهای خود قادر به پمپاژ گازها با ظرفیت بسیار بالا می باشند. پمپ وکیوم بوستر حتی در صورت پمپاژ حجم زیادی از گاز یا بخار، به طور چشمگیری زمان تخلیه را کاهش می دهد.
مکانیزم پمپ بوستر وکیوم بسیار ساده است و در صورت تعمیر و نگهداری صحیح، این وکیوم بوسترها قابلیت اطمینان بالایی دارند. اکثر سیستم های وکیوم متشکل از روتس وکیوم پمپ و پمپ خلا پشتیبان، مستقیما از طریق وکیوم بوستر در محفظه وکیوم، خلاء ایجاد می کنند. روتورهای بوستر وکیوم به همراه جریان گاز در فشار بالا می چرخند و سپس در نقطه طراحی شروع به پمپاژ گاز می کنند.
پمپ وکیوم بوستر از جمله روتس وکیوم پمپ های جابجایی مثبت می باشد. که بیرینگ ها و شفت های آن توسط مخزن روغن موجود در انتهای روتس وکیوم پمپ، روغن کاری می شوند. سیلینگ های موجود در پمپ بوستر وکیوم از نشتی این روغن به داخل محفظه وکیوم جلوگیری می کنند. روتس وکیوم پمپ ها یا بوستر وکیوم پمپ ها از طریق چرخش خلاف جهت روتورهای خود، فشار کاری وکیوم پمپ را به محدوده خلاء بالاتر تغییر داده و قادر به ارتقاء فشار نهایی سیستم وکیوم با ضریب 10 می باشند.
کاربردهای پمپ بوستر وکیوم
- خودروسازی
- هوانوردی
- کاربردهای شیمیایی
- پوشش دهی سطوح با خلاء
- صنایع الکتریکی
- صنایع غذایی
- روشنایی ها
- متالورژی
- کاربردهای هسته ای
- نیمه رساناها
- عملیات حرارتی
- فرآیند خشک کردن با خلاء
- فرآیند تقطیر
مزایای بوستر پمپ وکیوم
- نسبت تراکم و فشار نهایی بالا
- سیستم بیرینگ طراحی شده برای کارکرد آرام و بی صدا
- مجهز به شیر بای پاس (By Pass)
- طول عمر بالا به واسطه طراحی منحصر بفرد پمپ وکیوم بوستر
- قابل اجرا با موتور ضد اشتعال
طرز کار بوستر وکیوم پمپ
پمپ بوستر وکیوم در طراحی خود معمولا شامل دو لوب با پروفیل هشتی شکل (∞) می باشد که با سرعت بالا در داخل استاتور می چرخند. یکی از روتورها توسط موتور الکتریکی یا الکتروموتور تحریک شده و می چرخد. روتور دیگر بدون تماس با الکتروموتور توسط چرخ دنده به حرکت در می آید. بین روتورها و همچنین بین روتور و سیلندر فاصله وجود دارد که کارکرد بدون تماس قطعات روتس وکیوم پمپ را تضمین می کند. روتورهای بوستر وکیوم پمپ توسط گیربکس سنکرون سازی می شوند.
فضای داخلی بوستر وکیوم روغن کاری نمی شود، بنابراین پمپ وکیوم بوستر از نوع وکیوم پمپ های خشک یا بدون روغن است. در محفظه خارجی پمپ بوستر وکیوم، گیربکس و چرخ دنده های انتهایی روتورها روغن کاری می شوند. اما مکانیزم بوستر وکیوم پمپ به گونه ای است که توسط سیلینگ های قوی از نفوذ روغن به محفظه داخلی وکیوم جلوگیری می شود.
هنگامی که لوب های متصل به روتورهای روتس وکیوم پمپ می چرخند، مولکول های گاز مکیده شده به داخل محفظه وکیوم، بین روتورها و سیلندر بوستر وکیوم به دام می افتند. با حرکت دورانی روتورها و ادامه عملکرد وکیوم بوستر، گاز محبوس در محفظه وکیوم به سمت خروجی بوستر وکیوم پمپ، یعنی جایی که پمپ پشتیبان قرار است از آنجا گاز را مکیده و تخلیه کند، هدایت می شود.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: