ویبراتور بتن (ویبره بتن) چیست؟
ویبره بتن یا ویبراتور بتن دستگاهی است که در مکان هایی که بتن ریزی شده با ایجاد لرزش در بتن توسط شیلنگ ویبراتور، حباب های هوا موجود در بتن را از بین می برد و باعث فشرده شدن سنگدانه ها و سیمان در کنار یکدیگر می شود تا بتن تثبیت و مقاوم تر شود. در واقع نیرو محرکه شیلنگ ویبره از طریق ویبراتور تامین می گردد.
انوع دستگاه ویبره بتن
هایپر صنعت فامکو تامین کننده انواع ماشین آلات ساختمانی و خدمات تعمیرات آنها به مشتریان می باشد و با اتکا به دانش کارشناسان متخصص خود در پروژه های عمرانی بزرگ همراه شما خواهد بود و انواع ویبره بتن را بر اساس نوع سوخت در دسترس محیط کارگاه به شرح زیر به مشتریان عرضه می کند:
- دستگاه ویبراتور بنزینی
- دستگاه ویبراتور برقی
- دستگاه ویبراتور دیزلی
- دستگاه ویبراتور بادی
ویدیو معرفی انواع ویبراتور بتن یا دستگاه ویبره بتن، اعم از برقی، دریلی، بادری و غیره، نحوه استفاده و عملکرد آن
بازدیدکننده محترم، در صورت بازدید این صفحه با موبایل، لطفا جهت رویت کامل جداول، زمانی که روی جداول هستید تصویر را به سمت چپ یا راست بکشید (برخی جداول به دلیل بزرگی ممکن است در صفحه نمایش شما به صورت کامل نمایش داده نشوند، همچنین می توانید موبایل خود را به صورت افقی بگیرید تا جداول را بهتر ببینید.).
معرفی انواع ویبره بتن
در ضربه زنی کم، ویبره بدنه یا ویبره قالب تکفاز و در ضربه زنی بالا، ویبره بدنه سه فاز متداول است. ویبره قالب بتن به ویبره لرزاننده قالب نیز شهرت دارد. ویبره لرزاننده قالب یا ویبره قالب به بدنه ی قالب بسته شده و باعث ایجاد لرزش در بتن و از بین رفتن خلل و فرج بتن می گردد. در ادامه به بررسی انواع آن می پردازیم:
موتور ویبراتور بتن بنزینی
موتور ویبره بتن بنزینی، تک سیلندر بوده و حداقل توان آن 5.5 اسب بخار با گشتاور 3000 تا 3600 دور در دقیقه می باشد و ظرفیت مخزن آن 3.8 لیتر است. موتور بنزینی از نوع هوا خنک بوده و دارای دو مخزن جداگانه برای روغن و بنزین می باشد. این ویبراتور بتن شامل یک موتور بنزینی می باشد و در انواع زیر ارائه می شود:
- ویبره بتن بنزینی ثابت
- ویبره بتن بنزینی گردون
این موتور ویبره بتن دارای شیلنگ ویبراتور بتن نیز می باشد که شیلنگ ویبره بتن در انواع سایزها و برندهای متنوع ارائه می شود. این موتور دارای صدای کمتر و هزینه نگهداری پایین تری نسبت به نوع دیزلی می باشد.
موتور ویبراتور بتن دیزلی
موتور ویبره بتن دیزلی با حداقل توان 5.5 تا 6.5 اسب بخار، دارای شیلنگ ویبراتور و شاسی می باشد. دستگاه ویبره بتن دیزلی دارای استهلاک کمتر و هزینه سوخت پایین تری نسبت به موتور ویبره بنزینی است و از ویژگی های این دستگاه می توان به توانایی کارکرد در زمانی که عمق بتن ریزی زیاد است و همچنین قابلیت استفاده در چند ساعت کار مداوم، اشاره نمود. انواع ویبره بتن گازوئیلی به شرح زیر است:
- ویبره بتن دیزلی ثابت
- ویبره بتن دیزلی گردون
موتور ویبره بتن بادی
از دستگاه ویبره بتن بدنه بادی جهت نصب روی قالب های بتن استفاده می گردد و با اتصال باد به آن قالب را ویبره می کند. ویبره بدنه بادی با توان های مختلف قابل ارائه می باشد و از آنجایی که کمپرسور باد به وسیله برق، کار می کند فاقد آلایندگی و روغن ریزی است. برای لرزاندن قالب بتن در جایی که خطر برق گرفتگی یا آتش گرفتن وجود داشته باشد از ویبره بدنه بادی یا ویبره بادی قالب بتن استفاده می گردد. ویبره بادی بتن با قدرت ضربه زنی 10 الی 10000 کیلوگرم موجود می باشد. ویبره بتن بادی با اتصال به پمپ باد باعث ایجاد لرزش و ضربه به قالب یا سقف می شود و کاربرد فراوانی در قالب های تونل مترو و پل های هوایی دارد.
موتور ویبره بتن برقی
در ویبراتور بتن برقی از برق به جای باد استفاده می گردد. ویبره برقی بتن در انواع 750، 1000، 1500 و 3000 دور و با قدرت ضربه زنی 10 الی 10000 کیلوگرم در انواع زیر تولید می شود:
- ویبره بتن دوشی
- ویبره بتن دریلی
از ویبره بدنه برقی بتن جهت ایجاد ضربه در قالب تونل مترو، تونل های شهری، ویبره بدنه قالب های پل های هوایی، دیواره رمپ و لوپ ها و قالب بدنه بتن سد استفاده می گردد. در استفاده از ویبراتور بتن برقی باید توجه داشت که این موتورها دارای تعداد دور بالا می باشند که قابلیت کارکرد به صورت چند ساعت کار مداوم را ندارند.
میز ویبراتور چیست؟
میز ویبراتور برای یکدست و همگن کردن مواد داخل قالب ها و از بین بردن خلل و فرج میان آنها مخصوصا در صنایع آزمایشگاهی، مکانیک خاک، موزاییک سازی، جدول سازی، سرند کردن مواد و غیره استفاده می گردد. دستگاه میز ویبره بتن در دو نوع مغناطیسی و الکترومکانیکی تولید می شود. بدین شکل که در میز ویبراتور بتن مغناطیسی با تنظیم فرکانس از صفر تا صد و با ایجاد فرکانسی خاص به محدوده لرزش دلخواه دست می یابیم ولی در ویبره الکترومکانیکی توسط موتورهای ویبره موجود در آن تا 60 هرتز لرزش به وجود می آید.
ویژگی ویبراتور بتن
از مهم ترین ویژگی دستگاه ویبراتور بتن می توان به مورد زیر اشاره کرد:
- ویبره مناسب حباب های هوا را خارج نموده و احتمال ترک خوردن سطح بتن را پایین می آورد و این عمل باعث استحکام بیشتر و مقاوم شدن بتن می شود.
فرکانس موتور ویبراتور باید به چه اندازه باشد؟
اساسی ترین فاکتور برای اینکه بتن تازه ریخته شده را به بتنی یکدست، یکپارچه و بدون هوا تبدیل نماییم توجه به فرکانس ایجاد شده توسط موتور ویبراتور می باشد. اگر توان موتور ویبراتور و فرکانس ایجاد شده توسط آن قدرتمند نباشد، عمل ویبره بر روی بتن به درستی انجام نخواهد شد و تاثیر موثری بر روی سطح نخواهد داشت. همچنین عملیاتی که باید توسط اپراتور انجام پذیرد نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و کار اپراتور به میزان چشمگیری افزایش می یابد. همچنین در صورتی که فرکانس ویبراتور خیلی بالا باشد به علت افزایش هوای داخل بتن، استحکام و مقاومت بتن، نزول پیدا خواهد کرد و مقاومت سطحی آن کاهش چشمگیری خواهد داشت.
نحوه انتخاب ویبراتور بتن مناسب
- با توجه به امکانات و دسترسی به سوخت، موتور ویبره مناسب (بنزینی، دیزلی، برقی یا بادی) را انتخاب کنید.
- ویبراتوری را انتخاب نمایید که قدرت مناسب برای انجام ویبره را داشته باشد.
- شاسی ویبراتور استحکام کافی را داشته باشد و با توجه به امنیت پروژه، شاسی ثابت یا گردان انتخاب شود.
- دور خروجی ویبراتور متناسب با شیلنگ مصرفی باشد.
- ویبراتور قابلیت استفاده برای سایزهای مختلف شیلنگ را داشته باشد.
طرز کار دستگاه ویبره بتن
ویبره بتن در انواع مختلفی ارائه می شود ولی طرز کار همه آنها به یک نحو می باشد. لرزش ویبراتور توسط یک موتور که معمولا در بخش دسته ویبره قرار می گیرد تامین می شود. لرزش ایجاد شده توسط شفت خروجی به یک شیلنگ (شیلنگ ویبراتور) انتقال می یابد. شیلنگ ویبراتور که در انتهای سر آن فلزی از جنس آلیاژ مقاوم است در داخل خمیر بتن به صورت عمودی قرار گرفته و لرزش ایجاد شده را به بتن منتقل می نماید. ویبراتور شیلنگی از یک محرک انعطاف پذیر تشکیل شده که موجب چرخش میله مرکزی می گردد. بر اثر دوران میله مرکزی، یک قطعه فلزی که با میله در اتصال می باشد به پوشش فلزی ضربه می زند و سبب لرزاندن آن می گردد.
زمان مناسب برای نگه داشتن شیلنگ ویبره داخل بتن حدود 5 تا 15 ثانیه می باشد و بهتر است فاصله بین هر ویبره حداقل 10 سانتیمتر باشد. در صورتی که این دو نکته در دستگاه ویبره بتن رعایت نشود باعث ایجاد مشکلات زیر می شود:
- آب انداختن بتن
- ایجاد قوس در کناره های بتن
- کاهش مقاومت نهایی بتن
- ساییدگی سوزن ویبره در اثر ویبره زیاد
شیلنگ ویبراتور، کاربرد و فرکانس ایجاد شده توسط آن
شیلنگ ویبراتور بتن به موتور ویبره بتن کوپل می شود و ویبره را به بتن انتقال می دهد که در ادامه به بررسی کاربرد آن و فرکانسی که ایجاد می کند می پردازیم:
گروه | قطر لرزاننده (میلیمتر) | دامنه نوسان (هرتز) | شعاع عمل (میلیمتر) | حجم بتن ریزی به ازای هر لرزاننده (مترمکعب) | کاربرد |
1 | 4-2 | 08/0-4/0 | 15-8 | 4-8/0 | برای بتن های خمیری و روان، در عضوهای نازک و اعضای پیش تنیده و نمونه های آزمایشگاهی |
2 | 6- | 310/0-05/0 | 25-13 | 8-3/2 | بتن خمیری برای دیوارهای نازک | ، تیرها، شمع های پیش ساخته، ستون ها و دال های نازک
3 | 9-5 | 13/0-06/0 | 36-18 | 15-6/4 | برای بتن نسبتا خمیری (کمتر از 8 سانت اسلامپ)، دیوارها، ستون، تیرها و دال های ضخیم |
4 | 15-8 | 15/ | 0- 08/051-30 | 31-11 | برای بتن ریزی حجیم و اعضای | سازه ای با اسلامپ 0 تا 5 سانتیمتر که کمتر از 3 مترمکعب بتن در هر نوبت ریخته می شود.
5 | 18-13 | 20/0-10/0 | 61-40 | 38-19 | برای بتن ریزی حجیم مانند سدها، دیوارهای ضخیم و ستون های پل ها که در هر نوبت بیش از 3 مترمکعب ریخته می شود. |
در هنگام استفاده از ویبراتور شیلنگی باید چه نکاتی را مدنظر داشت؟
- زمان مناسب ویبره: به طور معمول زمان مناسب برای اعمال لرزش با لرزاننده خرطومی بین 5 تا 15 ثانیه است اما مدت زمان دقیق تر بر اساس ظاهر شدن شیره بتن روی سطح بتن ریزی شده و تغییر کردن صدای لرزاننده تعیین می گردد. همچنین فرکانسی که دستگاه برای ارتعاش تولید می کند در مدت زمان ویبره تاثیرگذار است. نکته مهم این است که اگر زمان لرزش کم باشد، سنگ دانه ها حرکت می کنند اما بتن زمان کافی برای جاری شدن و پخش شدن را ندارد و همین موضوع باعث متخلخل شدن بتن و کاهش مقاومت آن می گردد. اگر مدت زمان لرزاندن بتن زیاد باشد شیره بسیار زیادی به سطح بتن می آید که سبب جداشدگی در بتن، ایجاد ترک، کرمو شدن قسمت های زیری و کاهش مقاومت سطحی بتن می گردد.
- ضخامت بتن: برای از بین بردن حباب های داخل بتن و همچنین جلوگیری از حبس شدن هوا باید لایه بتن ضخامت کم و نازکی داشته باشد ولی در هر صورت نباید ضخامت کمتر از 1.5 سانتیمتر باشد. همچنین حداکثر ضخامت لایه ای که استفاده از ویبراتور شیلنگی بر روی آن امکان پذیر است 500 تا 600 میلیمتر است.
- فواصل ویبره: ویبراتور یا لرزاننده باید در فواصل مساوی و یکنواخت و به صورت عمودی داخل بتن فرو برده شود و از قرار دادن لرزاننده به صورت مایل یا افقی پرهیز شود. فاصله بین مکان هایی که باید قرار گیرد بر اساس شعاع عمل لرزاننده تعیین می شود. همچنین به این نکته دقت شود که شعاع های عمل باید تا چند سانتیمتر یکدیگر را پوشش دهند.
- نحوه حرکت: برای حذف موثر هوا باید سریعا ویبراتور به داخل بتن وارد و با حرکت ملایم بالا به پایین، به آهستگی خارج شود. نفوذ سریع ویبراتور سبب آن گردیده که بتن به طرف بالا حرکت کند و قبل از حرکت و خروج هوا، خارج گردد. همچنین زمانی که به آهستگی ویبراتور خارج می شود هوای که در بالای ویبراتور قرار گرفته به طرف بالا رانده شده و باعث جاری شدن ملات به صورت یکنواخت می گردد. در ضمن در بتن هایی با سفتی بالا، جای میله ویبراتور با این روش پر می گردد.
- نحوه صحیح قرارگیری شیلنگ ویبراتور: شیلنگ ویبراتور را باید به صورت قائم و چند سانتیمتر (8 تا 10 برابر قطر سرشیلنگ) داخل لایه قبلی که هنوز سفت نشده فرو برد. رعایت فواصل منظم بین محل های فرو بردن سبب محکم شدن و تراکم بتن می گردد. وارد کردن شیلنگ به داخل بتن تحت زاویه و به صورت تصادفی و نامنظم و در فواصل متفاوت و عدم رعایت عمق کافی برای فرو رفتن در لایه قبلی (باید هم پوشانی داشته باشند) باعث عدم یکپارچگی دو لایه می گردد.
نحوه قرار دادن شیلنگ ویبراتور به صورت صحیح | نحوه قرار دادن شیلنگ ویبراتور به صورت اشتباه |
نمونه ای از نحوه نامناسب تراکم بتن
نحوه صحیح رعایت فواصل منظم ویبره
سرویس و نگهداری ویبره بتن
کارشناسان هایپر صنعت فامکو آماده ارائه خدمات تعمیر موتور ویبره به شما عزیزان هستند اما در صورتی که موارد زیر رعایت شود ویبراتور بتن عمر مفید بیشتری خواهد داشت:
- تعویض روغن به صورت دوره ای در هر 20 الی 25 ساعت کارکرد.
- فیلتر هواکش بعد از هر بار مصرف باید شستشو داده شود.
- در صورت از بین رفتن فیلتر در اثر شستشو در دفعات مصرف نیاز به تعویض فیلتر می باشد.
برندهای موتور ويبراتور بتن
- ویبراتور بتن ساخت تايلند
- ویبراتور بتن ميكاسا (Mikasa) ساخت ژاپن
- ویبراتور بتن كوپاز (Copaz) ساخت كره
- ویبراتور بتن كاما (KAMA)
- ویبراتور بتن كيپور (Kipor)
- ویبراتور بتن روتين چين
لیست قیمت ویبراتور بتن
جهت استعلام قیمت ویبراتور بتن روی لینک مربوط به هر محصول کلیک کرده یا با کارشناسان هایپر صنعت فامکو تماس بگیرید.
ردیف | شرح |
1 | قیمت ویبره بتن بنزینی |
2 | قیمت ویبره بتن برقی |
3 | قیمت ویبره بتن دیزلی |
4 | قیمت ویبره بتن بادی |
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: