اکچویتور برقی چیست؟
اکچویتور الکتریکی که به نام های شیر برقی، محرک برقی، عملگر برقی و اتوماسیون ولو کارگاهی نیز شناخته می شود، در راستای کنترل دبی جریان و نظارت بر عملکرد شیرآلات در انواع سیستم ها و صنعت های مختلف استفاده می گردد.
اکچویتور برقی بر روی تمامی شیرآلات اعم از شیرهای چند دور چرخش مانند شیرهای دروازه ای و شیرهای گلوب یا کروی، شیرهای یک چهارم چرخش مانند بال ولوها و باتر فلای ولوها یا شیرهای پروانه ای، نیدل ولوها و پلاگ ولوها و همچنین بر روی دریچه های صنعتی و دمپرها، با اطمینان کامل استفاده می گردد. اکچویتور یا عملگرهای برقی طبق استانداردهای IP67 و IP68 و ICE اروپا تولید شده و در انواع مختلف و کارایی های گوناگون در هایپر صنعت فامکو جهت ارائه به مشتریان عزیز موجود می باشند.
مشخصات فنی اکچویتور الکتریکی
از آنجایی که تمام اکچویتورها در راستای فعالیت خود به یک منبع انرژی نیاز دارند، اکچویتور برقی نیز از یک موتور الکتریکی جهت تامین انرژی لازم برای انجام کار بهره می گیرد و اکثرا برای سیستم هایی با شرایط خاص و بر روی شیرآلات با سایزهای بزرگ (ولوهای ON/OFF) به کار می روند. برای انجام کار و کاهش سرعت چرخش بالا و آرام کردن حرکت باز و بسته شدن ولوها، از یک گیربکس برای رسیدن به سرعت دورانی مطلوب استفاده می شود. پایداری و دقت مناسبی که در این سیستم ها توسط اکچویتور برقی ایجاد می شود به دلیل وجود گیربکس است. عملگرهای الکتریکی عموما به دو صورت باز، بسته یا کنترل درصدی، شیرها را با ورودی سیگنال آنالوگ بین 4 تا 20 میلی آمپر معادل صفر تا 10 ولت، کنترل می نماید.
اجزای اکچویتور الکتریکی
- موتور الکتریکی
- سیستم کنترلی
- گیربکس
- سوئیچ حدی
مکانیزم عملکرد اکچویتور برقی
در اکچویتورهای برقی یک موتور الکتریکی از نوع سروو موتور یا استپ موتور وظیفه تبدیل جریان الکتریکی به نیروی مکانیکی را دارد. این نیرو از طریق گیربکس به صورت دورانی به محور شیر منتقل شده و شیر را باز و بسته می کند. این حرکت دورانی ممکن است پیوسته باشد و یا ممکن است به اندازه زاویه ثابت در موقعیتی خاص باشد.
نحوه انتخاب اکچویتور برقی
- از پارامترهای بسیار مهم که در انتخاب اکچویتورهای الکتریکی نقش زیادی دارند، گشتاور تولیدی و ولتاژ ورودی در آنها است.
- سایز ولو مورد نظر
- فشار جریان سیال درون خط
- محیط و شرایطی که سیستم در آن قرار دارد.
برندهای معتبر اکچویتورهای الکتریکی
- اکچویتور برقی نوجیکس (NOGIX)
- اکچویتور برقی آئوموتو (Aumuto)
- اکچویتور برقی آمو (AMO)
- اکچویتور برقی اس ام اس (SMS)
مزایای اکچویتور الکتریکی (عملگر برقی)
- سبک و کم حجم بودن
- قابلیت تنظیم سرعت انجام کار
- خروجی داده ها به صورت یکنواخت
- قابل کنترل از راه دور
- ماندگاری و دوام بالا
کاربرد اکچویتور برقی
اکچویتورهای برقی به منظور کنترل ولوهای صنعتی در فرآیندهای مختلف در صنایع برای قطع، وصل، کاهش یا افزایش جریان کاربرد دارند مانند:
- صنایع نفت و گاز
- صنایع پالایشگاهی
- صنایع تصفیه فاضلاب
- صنایع شیمیایی
- صنایع غذایی
- صنایع داروسازی
- صنایع نیروگاهی
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: