چمن زن چیست؟
چمن زن، ماشینی کاربردی است که از یک یا چند تیغه فولادی، برای کوتاه کردن چمن ها با ارتفاع متفاوت استفاده می کند. چمن های زده شده در سبد دستگاه که پلاستیکی یا پارچه ای هستند و در پشت دستگاه قرار می گیرند، جمع می شوند. چمن زن ها می توانند از نوع دستی، برقی، بنزینی و یا تراکتوری باشند.
انواع چمن زن
چمن زن ها در انواع زیر توسط هایپر صنعت فامکو به مشتریان ارائه می گردد:
بازدیدکننده محترم، در صورت بازدید این صفحه با موبایل، لطفا جهت رویت کامل جداول، زمانی که روی جداول هستید تصویر را به سمت چپ یا راست بکشید (برخی جداول به دلیل بزرگی ممکن است در صفحه نمایش شما به صورت کامل نمایش داده نشوند، همچنین می توانید موبایل خود را به صورت افقی بگیرید تا جداول را بهتر ببینید).
مشخصات فنی ماشین چمن زنی
چمن زن ها یکی از ماشین آلات کشاورزی برای پیرایش چمن و فضای سبز در پارک ها، ویلاها و زمین های ورزشی هستند که در حالت کلی در انواع موتوری شامل برقی و بنزینی، دستی و چمن زن تراکتوری دسته بندی می شوند که در نوع برقی به دو نوع برقی متصل به برق شهری و شارژی تقسیم می شوند. بعد از موتور، مهمترین ویژگی یک چمن زن عرض کار آن است که با توجه به توان موتور، عرض کار چمن زن ها متفاوت است. چمن ز ن های برقی، بنزینی و تراکتوری دارای سبد ذخیره چمن هستند که معمولا این سبد از نوع پلاستیکی یا پارچه ای مشبک است. در انواع دستی چمن زن ها مخزن ندارند و فقط قادر به برش چمن هستند. ماشین های چمن زنی از لحاظ نحوه حرکت به انواع چمن زن هلی یا چمن زن دستی (هل دادن توسط انسان) و خودگردان (گیربکسی) تقسیم بندی می شوند. برخی چمن زن ها علاوه بر چیدن چمن، قابلیت مالچ پاشی هم دارند که در این صورت می توانند چمن های زده شده را بجای ذخیره کردن در سبد، به عنوان کود سبز بر روی سطح چمن پخش کنند. این کار برای تقویت چمن از طریق جذب مواد مغذی چمن های بریده شده و کاهش مصرف آب استفاده می شود.
چمن زن برقی
چمن زن برقی در دو مدل شارژی (باتری) یا با برق شهری طراحی شده است. در مدل شارژی با استفاده از باتری های لیتومی که در ظرفیتهای مختلف وجود دارد، توان موتور تامین می شود. این چمن زن برای محل هایی که دسترسی به شبکه توزیع برق سخت یا اصلا وجود ندارد مناسب است. در مدل برقی که با استفاده از برق شهری عملیات چمن زنی انجام می شود، با استفاده از یک سیم سیار بلند چندین متری، دستگاه چمن زن به برق شهری متصل می شود و توان موتور از این طریق تامین می شود. یکی از ویژگی های چمن زن شارژی و برقی، وزن سبک آن دو بوده، که جابجایی را آسان کرده است. ابعاد این چمن زن ها بگونه ای است که به راحتی جابجا می شوند و می توانند در فضاهای کوچک قرار بگیرند. این دو ماشین چمن زن برای کار های کوچک و مصارف خانگی کاربرد دارد.
در حین کار با چمن زن برقی مراقب باشید سیم یا کابل حین حرکت به زیر دستگاه گیر نکند. چمن زن برقی، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به مدل بنزینی دارد. عمر این مدل دستگاه ها بالا بوده و دارای موتور الکتریکی با قدرت بالا می باشد. که چمن زن برقی در برند های زیر ارائه می شود:
- ماشین چمن زن برقی هیوندای
- چمن زن برقی بوش
-
ماشین چمن زن برقی هوندا
-
ماشین چمن زن برقی آینهل
ماشین چمن زن شارژی
چمن زن های شارژی نیز که دارای یک باتری کوچک و کم حجم است، که میزان فعالیت آن به ظرفیت باتری بستگی دارد. این چمن زن دارای سر و صدای کمتری بوده و تعمیر و نگهداری آن آسان تر است. یکی از ویژگی های مهم آن عدم انتشار دود در حین کار می باشد. به همین دلیل برای محیط زیست مناسب است.
-
ماشین چمن زن شارژی آلکو
نکته مهمی که بایستی در خصوص چمن زن های برقی و شارژی رعایت شود این است که در زمان تمیز کاری یا بررسی آن حتما باید دستگاه خاموش باشد. حتما در مدل برقی ابتدا دو شاخه را از برق بیرون کشیده بعد اقدام به بررسی یا تمیز کاری نمایید. همچنین باید به این نکته توجه کنید که قبل از چمن زنی، چمن باید خشک باشد. انجام عملیات چمن زنی بر روی چمن خیس باعث کاهش عملکرد دستگاه و خرابی خود چمن می شود. اگر ارتفاع چمن شما زیاد است، بهتر است طی چند مرحله چمن را بزنید.
چمن زن بنزینی
از چمن زن بنزینی گیربکسی در اراضی بزرگ که به موتور پر قدرت نیاز است، استفاده می شود. این نوع چمن زن یک موتور بنزینی چهار زمانه با قدرتی معادل 5.5 تا 8 اسب دارد. با ریختن بنزین در باک چمن زن می توان موتور را روشن کرد. به علت بنزینی بودن این چمن زن در همه مناطق می توان از آن استفاده کرد. چمن زن های بنزینی در دو نوع معمولی و حرفه ای وجود دارند، که در نوع حرفه ای که برای انجام عملیات چمن زنی در ظرفیت های کاری بالا طراحی شده است، معولا دستگاه از نوع گیربکسی بوده و دستگاه تنها توسط کاربر هدایت می شود. در انواع معمولی، دستگاه از نوع هلی است و معمولا در بین چمن زن های بنزینی بیشترین استفاده را دارد. چمن زن های بنزینی قابلیت تنظیم ارتفاع را دارند و معمولا داری سبد پلاستیکی یا پارچه ای هستند. همچنین در برخی از انواع چمن زن های بنزینی، امکان مالچ پاشی، امکان تنظیم دسته و تنظیم دور دستگاه وجود دارد و همه چمن زن های بنزینی به کلاچ خاموش کن مجهز هستند. در برخی از مدل های چمن زنی، تیغه از نوع دبل کات است که قابلیت برش چمن را افزایش داده و عملیات چمن زنی را با دقت و ظرافت بیشتری انجام می دهند. چمن زن بنزینی دارای وزن بیشتری نسبت به چمن زن برقی است. معمولا وقتی که مساحت فضای سبزی که قرار است عملیات چمن زنی در آن انجام شود، به بیش از 1000 متر مربع می رسد از دستگاه های چمن زن بنزینی استفاده می شود و در بهترین حالت، بیشترین مساحتی را که می توان با یک چمنزن بنزینی حرفه ای زد در حدود 3000 تا 4000 متر مربع است.
چمن زن بنزینی در برند های زیر قابل ارائه می باشد:
- چمن زن گلف
- چمن زن آلکو
- چمن زن ورتکس
- چمن زن استیگا
- چمن زن هوندا
- چمن زن جی جی پی
- چمن زن کستل گاردن
- چمن زن الئومک ایتالیا
- چمن زن آ اس آلمان
- چمن زن ام تی دی اپتیما
چمن زن تراکتوری
وقتی مساحت کاری افزایش پیدا می کند مانند پارک ها و زمین های ورزشی، استفاده از چمن زن های بنزینی با توجه به عرض کاری پایین، کوچک بودن سبد ذخیره چمن و نیاز به خالی کردن مداوم آن، خستگی کاربر و همچنین احتمال خرابی مکرر دستگاه با توجه ظرفیت کاری پایین آن، منطقی نیست و بهتر است از چمن زن های تراکتوری استفاده شود. این چمن زن یکی از با کیفیت ترین و بزرگترین چمن زن ها و مجهز به یک موتور بنزینی، چهار چرخ و تیغه های پر قدرت است. از چمن زن تراکتوری برای مرتب کردن چمن زمین های ورزشی، پارک ها و غیره استفاده می شود. مشخصه مهم این چمن زن ها عرض کاری بزرگ، سبد با حجم ذخیره زیاد و موتور پرقدرت بنزینی است. در برخی از مدل های حرفه ای چمن زن های تراکتوری امکان کنترل اتوماتیک سرعت و همچنین قابلیت چمن زنی در حالت دنده عقب و ترمز تیغه وجود دارد که کاربری دستگاه را افزایش می دهد.
طراحی این نوع از چمن زن ها کاملا ارگونومیک است و کاربر به راحتی ساعت های طولانی می تواند بر روی این دستگاه کار کند. برخی از این چمن زن ها علاوه بر قابلیت چمن زنی، دارای قابلیت مالچ پاشی هم هستند و به نوعی دو کاره محسوب می شوند.
چمن زن دستی
اولین مدل چمن زن هایی که طراحی و ساخته شد، مدل چمن زن دستی بود. این چمن زن فاقد موتور است و در اثر حرکت دستگاه تیغه چمن زن می چرخد و نیروی حرکت خود را از چرخ ها می گیرند.، چمن زن دستی توسط نیروی انسان کار می کند، و برای مساحت های کوچک طراحی شده است. استفاده از این دستگاه در عملیات چمن زنی برای مساحت های بزرگ باعث خستگی شدید در فرد می شود. این مدل چمن زن دارای ویژگی هایی مانند قیمت پایین، وزن سبک، بدون آلودگی صوتی، مناسب با محیط زیست می باشد. لازم به ذکر است که چمن های کوتاه شده توسط چمن زن دستی یکسان برش نمی خورند و سرعت انجام کار با آنها بسیار پایین است.
اجزای ماشین چمن زن
بطور کلی یک ماشین چمن زن از سه بخش اصلی تشکیل شده اند:
- شاسی
- موتور محرک
- واحد برش چمن یا همان تیغه
سبد چمن زن
مخزن ذخیره چمن کمک به سزایی در جمع آوری چمن های چیده شده به شما خواهد کرد. برخی چمن زن ها چراغ هشداری دارند که هنگام پر شدن مخزن روشن می شود یا اینکه بوق دستگاه به صدا در می آید. در برخی مدل ها که فرد سوار چمن زن می شود، دستگاه دارای اهرمی است که به کاربر اجازه می دهد بدون پیاده شدن از دستگاه و با بلند کردن اهرم، چمن ها را تخلیه کند. سبد چمن زن های در دو نوع پلاستیکی و پارچه طراحی شده اند و در هر حالت سبد ذخیره چمن مشبک است. این نوع طراحی باعث هدایت چمن های بریده شده به داخل سبد می شود.
سرویس و نگه داری چمن زن
سرویس، نگهداری و تعمیرات به موقع باعث افزایش عمر دستگاه و کیفیت چمن زنی خواهد شد. سرویس و نگه داری علاوه بر کاهش هزینه تعمیرات از توقف های مکرر ناشی از خرابی دستگاه به شدت می کاهد تا تأخیر در روند اجرای کار به حداقل برسد و در نتیجه با صرف کمترین هزینه ممکن سطح چمن یکنواخت و شاداب شود.
قبل از شروع هر کار و فعالیتی با ماشین چمن زن اعم از چمن زنی، سرویس روزانه، تعمیرات و غیره باید نکات ایمنی را رعایت کنید. رسیدگی، تعمیر و نگهداری مناسب پیش از هر بار استفاده، ضامن طول عمر بیشتر، عملکرد مناسب و بهره برداری بهینه از دستگاه خواهد بود. سرویس و نگهداری ماشین چمن زن مانند سایر ماشین آلات شامل سرویس ها و بازدید های روزانه، سرویس های دوره ای و تعمیرات به موقع می باشد.
همیشه به تعویض قطعات مصرفی موتور توجه کنید. زیرا قطعات موتور بعد از چندین بار کار کرد یا چندین ساعت طولانی کارایی اولیه خود را از دست داده است و نیاز به تعمیر دستگاه دارد. منظور از لوازم مصرفی ماشین چمن زن عبارت اند از فیلتر، روغن، شمع و غیره می باشد.
بازدید روزانه شامل بازدید قبل از شروع کار، در حین کار و پس از اتمام کار با دستگاه می شود. در صورت نداشتن تجربه کار با ماشین چمن زن حتما دفترچه راهنمای دستگاه را به طور کامل و با دقت مطالعه نمایید.
بازدید های قبل از شروع کار با ماشین چمن زن
- وضعیت ظاهری دستگاه را از نظر ضربه خوردن، شکستگی، نشتی روغن، سوخت و میزان باد لاستیک ها (در صورت بادی بودن) بررسی نمایید.
- چرخش روان چرخ ها را بررسی نمایید. با توجه به حرکت دستگاه در محیط های مرطوب، احتمال گیرکردن چرخ ها وجود دارد که باعث خرابی و صرف انرژی مضاعف می گردد. در هر دوره کاری دو سه مرتبه چرخ ها را با روانکار مناسب (روغن کاری یا گریس کاری) روانکاری نمایید.
- بعضی از چمن زن ها دارای موتور های دو زمانه هستند لذا در حین کار با آن ها باید از سوخت مناسب استفاده نمایید. این موتور ها باید از سوخت ترکیبی تغذیه کنند که از ترکیب نسبت بنزین با روغن تهیه می شود. البته قبل از هر گونه اقدامی ابتدا دفترچه راهنما را مطالعه کرده و از نحوه تهیه سوخت مورد نیاز دستگاه مطلع شوید.
- تمیزی فیلتر هوا، میزان سوخت و سطح روغن دستگاه را چک کنید و در صورت لزوم شستشو، تمیزکاری و شارژ نمایید. در موتور های دو زمانه برای جلوگیری از ته نشین شدن روغن، در زمان نیاز مخلوط را تهیه نموده و مخزن سوخت را شارژ نمایید.
- اتصالات دستگاه از جمله پیچ و مهره ها، قطعات و بخصوص تیغه چمن زن را از نظر محکم بودن مورد بررسی قرار دهید. این کار باید به طور پیوسته با توجه به شرایط کاری دستگاه انجام گیرد.
- سطح زمین چمن را مورد بررسی قرار دهید و از عدم وجود سنگ، کلوخ، چوب های ضخیم و مواردی که احتمال آسیب زدن به تیغه و ماشین چمن زن را داشته باشد اطمینان حاصل نمایید.
- در چمن زن برقی که از طریق کابل برق توان دریافت می کنند، رعایت نکات ایمنی بسیار ضروری می باشد. در هنگام کار با چمن زن برقی برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی و قطع شدن کابل توسط تیغه های دستگاه چمن زن باید مواظب باشید دستگاه از روی کابل برق حرکت نکند و کابل دستگاه در مسیری ایمن و خشک قرار گیرد.
- سیستم برق چمن زن خود را مورد بررسی قرار دهید. روش های بررسی سیستم برق در چمن زن های برقی سیمی و شارژی که از باطری استفاده می کنند، متفاوت است. در ماشین چمن زن برقی، سیم برق در بدنه قرار دارد. باید حواس خود را به تمامی خطر های بالقوه ای که می تواند در هنگام کار با ماشین چمن زن در محوطه برای سیم به وجود بیاید، جمع کنید. پیش از هر حرکت، کاملا مسیر سیم چمن زن را بررسی کنید و از ایمن بودن مسیر برای سیم در هنگام حرکت، اطمینان حاصل نمایید تا از وارد آمدن هرگونه آسیب به سیم ماشین چمن زن جلوگیری شود.
- وضعیت تیغه ها را قبل از هر بار استفاده به دقت بررسی نمایید. در صورت هرگونه آسیب دیدگی یا کندی به اصلاح و تیز کردن تیغه اقدام نمایید. زیرا بعد از مدتی تیغه ها کارایی اولیه خود را از دست می دهند و به جای تراشیدن چمن آن را له می کنند.
- اطمینان حاصل کنید که کفی ماشین چمن زن (محفظه نعلبکی دوران تیغه) از مواد چسبیده شده تمیز باشد.
- برای جلوگیری از چسبیدن ذرات چمن به تیغه و کفی دستگاه، قبل از شروع کار سطوح تیغه و کفی را با اسپری روغن خوراکی چرب نمایید. این کار تاثیر به سزایی در نچسبیدن این ذرات خواهد داشت و موجب می شود تیغه برش مطلوبی داشته باشد و دیر تر کند شود.
- جریان هوای ایجاد شده توسط تیغه ها مخصوصا در ماشین چمن زن سبد دار از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت وجود هر گونه گرفتگی در منافذ خروج هوا، با فشار باد اقدام به تمیز کردن این منافذ نمایید.
- به منظور کنترل دقیق و استفاده بهینه از دستگاه، سرویس های انجام شده را ثبت نمایید.
- پاک سازی هرگونه کثیفی و زباله از روی بدنه ماشین، بررسی شمع چمن زن بنزینی از واجبات می باشد.
در فصل هایی که از ماشین چمن زن استفاده نمی کنید آن را به صورت دوره ای روشن نمایید، تا سیستم سوخت رسانی ماشین به دلیل کار نکردن طولانی مدت دچار مشکل نشود.
بازدید های هنگام کار با چمن زن
دستگاه را از نظر میزان لرزش و صدا بررسی کرده و با حالت طبیعی مقایسه نمایید و در صورت هرگونه تغییر در صدا و لرزش دستگاه از ادامه کار خودداری کرده و به بررسی مشکل بپردازید.
بعضی از چمن زن ها به جای تیغه، تیغچه دارند و باید در هنگام نصب آنها، دقت شود که در جای صحیح خود قرار گرفته باشند، در غیر این صورت باعث لرزش غیر عادی دستگاه می شود.
بازدید های بعد از انجام کار چمن زن
- برای جلوگیری از ته نشین شدن روغن موجود در سوخت برای موتور های دوزمانه مخزن، سوخت چمن زن را بطور کامل تخلیه نمایید.
- پس از عملیات چمن زنی ذرات ریز شده چمن به تیغه و کفی دستگاه می چسبد که باید پاک گردد. از واژگون کردن دستگاه موقع تمیز کردن تیغه ها جدا خودداری نمایید. چون باعث ریختن روغن و بنزین می شود. اگر بلافاصله پس از چمن زنی اقدام به تمیز کاری و پاک کردن آن کنید به راحتی با یک عدد کاردک تیز تمیز می شود و در غیر این صورت خشک و سخت شده، تمیز نمودن آن مشکل خواهد بود و تیغه برش مطلوب را در روز های کاری بعد نخواهد داشت.
- با بررسی مجدد وضعیت ظاهری دستگاه بعد از انجام کار، هر گونه آسیب وارد شده را برطرف نموده و ماشین را برای دور بعدی کار آماده نمایید.
- به منظور صرفه جویی در وقت و هزینه و امکان نظارت بهتر بر عملکرد ماشین چمن زنی، تمامی سرویس ها و تعمیرات انجام شده را ثبت نمایید.
نکات ایمنی کار با دستگاه چمن زن
- به هنگام استعمال دخانیات از دستگاه استفاده نکنید.
- هنگام کار از دستکش، ماسک و کفش مخصوص استفاده کنید.
- جهت حرکت دستگاه رو به جلو است. هنگام روشن بودن دستگاه هرگز آن را نکشید یا از هدایت آن به سمت عقب اکیداً خودداری کنید.
- در شرایط نامناسب جوی مانند وقوع رعد و برق، رگبار و طوفان از دستگاه استفاده نکنید.
- صبح زود که شبنم بر روی چمن ها ریخته یا بلافاصله بعد از آبیاری یا بارندگی از دستگاه استفاده نکنید. رطوبت منجر به کندی دستگاه و چسبیدن چمن به قطعات متحرک می شود.
- در هنگام کار با دستگاه فاصله حداقل 15 متری بین انسان، حیوان، وسایل نقلیه با ماشین چمن زن باشد.
- در هنگامی که دستگاه روشن بوده به هیچ عنوان دست و پاهای خود را به تیغه ها و قسمت تخلیه دستگاه نزدیک نکنید. زیرا تیغه در حال چرخش بوده و ممکن است به شما آسیب برساند.
- از دستگاه ها در منطقه و موقعیت مکانی مناسب استفاده نمایید. هرگز از یک ماشین چمن زن در شیب های بیشتر از 15 درجه استفاده نکنید.
نحوه انتخاب چمن زن مناسب
انتخاب چمن زن مناسب با توجه به شرایط زمین چمن، یکی از اصلی ترین مسائل پیش روی کاربران است. در این باره به موارد زیر توجه نمایید:
- موتور ماشین چمن زن
توان موتور چمن زن شما باید جوابگوی حجم کارتان باشد. موتور چمن زن ها می تواند برقی یا بنزینی در دو نوع دو و چهار زمانه باشد. چمن زن های برقی برای مساحت های کوچک تر و چمن زن های بنزینی برای زمین های متوسط و بزرگ توصیه می شوند.
- مساحت زمین چمن
بهترین نکته در انتخاب یک چمن زن تناسب آن با مساحت زمین است. در زیر جدولی جهت انتخاب مناسب ارائه شده است. علاوه بر مساحت زمین، نوع محصولی که قرار است چیده شود نیز در انتخاب چمن زن حائز اهمیت است.
به طور مثال برای زمین های شیب دار، چمن زن موتوری گیربکسی و برای مناطق ناهموار، چمن زن هُلی یا دستی مناسب هستند.
عمدتا، چمن زن برقی با توان 1400 وات و کمتر، انتخاب مناسبی برای فضا های کمتر از 350 متر مربع است. هر چه زمین چمن شما کوچک تر باشد، به دستگاهی کوچک تر، با عرض کار حقیقی کمتر و قیمت کمتری نیاز خواهید داشت.
برای زمین های با مساحت حدود 350 تا 1000 مترمربع، یک چمن زن برقی 1600 تا 1800 وات با حداکثر عرض کار 38 تا 42 سانتیمتر جوابگوی کارتان خواهد بود. حین انتخاب چمن زن برقی، حتما به دسترسی یا عدم دسترسی به منبع برق توجه داشته باشید.
برای زمین های با 1000 تا 3000 متر مربع، از یک چمن زن موتوری با عرض کار 46 تا 51 سانتیمتر یا چمن زن های تراکتوری با عرض کار 60 تا 75 سانتیمتر استفاده کنید. چمن زن تراکتوری که به پشت تراکتور متصل می شود، دامنه دید و قدرت مانور خوبی در اطراف درختان و بوته ها فراهم می کند. این چمن زن اغلب عرض کاری از 40 تا 140 سانتیمتر و توانی معادل 12 تا 20 اسب بخار دارند.
برای زمین های از 4000 متر مربع تا بیش از یک هکتار، چمن زن تراکتوری مناسب است. در مواردی که زمین شما بزرگ تر از یک هکتار است، سعی کنید از چمن زن های تراکتوری با توان 18 تا 22 اسب بخار و عرض کار 110 تا 140 سانتیمتر استفاده کنید.
- شرایط فیزیکی کاربر دستگاه
شرایط فیزیکی اپراتور و قدرت، سن و تجربه کاری در نحوه کار با چمن زن تاثیر گذار است. اگر اپراتور توانایی کافی را نداشته باشد بهتر است از چمن زن های گیربکسی استفاده نماید. چمن زن های هلی برای افرادی با قدرت بدنی بالاتر مناسب است.
با توجه به شرایط فیزیکی کاربر از بین چمن زن های دستی و خود گردان انتخاب نمایید.
مساحت زمین | منبع توان | حداقل توان لازم (اسب بخار) | عرض کار چمن زن (سانتیمتر) |
تا 350 متر مربع | چمن زن برقی | 1400 وات | 31 تا 38 |
350 تا 1000 متر مربع | چمن زن موتوری | 1600 تا 1800 | 38 تا 42 |
1000 تا 1500 متر مربع | چمن زن موتوری | 5 تا 6.75 | 45 تا 50 |
1500 تا 2000 متر مربع | چمن زن موتوری | 5 تا 6.75 | 51 تا 53 45 |
2000 تا 4000 متر مربع | چمن زن موتوری | 6.75 تا 7.5 | 53 |
2000 تا 4000 متر مربع | چمن زن موتوری | 4 تا 10 | 60 تا 70 48 تا 53 |
چمن زن موتوری تراکتوری | |||
4000 تا یک هکتار | چمن زن موتوری تراکتوری | 18 | 100 تا 110 |
بالا تر از هکتار | چمن زن موتوری تراکتوری | 18 تا 22 | 110 تا 122 |
برای انتخاب چمن زن مناسب علاوه بر قدرت بدنی فرد توجه به برخی نکات ضروری است. انتخاب یک چمن زن اشتباه، علاوه بر هدر رفتن هزینه، باعث می شود دسترسی به راندمان مطلوب امکان پذیر نباشد.
- چمن های کوتاه: مناسب ترین چمن زن برای علف های کوتاه و زمین های با مساحت کمتر از 100 متر مربع، چمن زن دستی یا هلی (بدون موتور) است. تیغه ها به شکل منحنی وار و استوانه ای حول یک محور قرار دارند که توسط نیروی دست تیغه ها می چرخند و عمل برش را به خصوص برای چمن های کوتاه به راحتی انجام می دهند. ارتفاع برش قابل تنظیم است. این نمونه از چمن زن ها دو چرخ دارند، فاقد سبد چمن هستند یا ظرفیت سبد چمن آنها کم است.
- چمن هایی با ارتفاع کوتاه تا متوسط (اراضی با مساحت کمتر از 1000 متر مربع): چمن زن مناسب برای این نوع زمین ها، چمن زن برقی و در مواقعی که به برق دسترسی نداریم، چمن زن شارژی (باطری) است. چمن زن برقی یا شارژی، صدا و آلودگی کمتری نسبت به چمن زن های موتوری دارند و مناسب برای بیمارستان ها، مراکز درمانی، آموزشی و اماکنی است که صدای زیاد باعث آزار افراد می شود. بدیهی است که دروگر چمن برقی یا شارژی نیازی به سوخت و روغن ندارد. تنها بازرسی که این ماشین ها نیاز دارند چک کردن مداوم اتصالات و کابل برق است.
- چمن ها و اراضی بزرگ (قطعات بیش از 5000 متر مربع): چمن زن بنزینی با قدرت و عرض برش بالا، مناسب این زمین ها است. ابعاد دستگاه و ارتفاع برش این چمن زن نسبت به دو مدل قبلی بیشتر است. در مقیاس بزرگتر از چمن زن های سواری یا تراکتوری استفاده می شود که اپراتور سوار ماشین شده و حین حرکت در زمین، چمن زنی را انجام می دهد. این مدل نیاز به بررسی و سرویس مداوم روغن و سوخت دارد.
- عرض دستگاه چمن زن: هرچه عرض دستگاه زیادتر باشد سرعت کار شما بیشتر می شود.
- ارتفاع چمن بریده شده: اینکه شما می خواهید چه ارتفاعی از چمن بریده شود، به نوع و مدل چمن زن انتخابی شما بستگی دارد. در برخی از چمن زن ها ارتفاع چمن بریده شده با افزایش یا کاهش فاصله تیغه ها با سطح زمین قابل تنظیم است، اما بعضی از آنها ارتفاع مشخصی از چمن را برش داده و ارتفاع برش غیر قابل تنظیم است.
- قدرت یا توان دستگاه: به قدرت (وات) و دور موتور (دور در دقیقه) دستگاه انتخابی دقت کنید. طبق یک قاعده کلی هرچه چمن زن کوچک تر باشد، قدرت کمتری دارد. مدت زمان کار با دستگاه، علاوه بر توان به سوخت چمن زن نیز بستگی دارد. چمن زن های بنزینی و بنزینی تراکتوری قدرت بالایی دارند اما از آن ها نمی توان برای مدت طولانی استفاده کرد. چمن زن های برقی و شارژی بدون آلودگی محیط و بدون محدودیت زمان کار می کنند. البته دسترسی به منبع برق برای چمن زن برقی ضروری است.
- سبد جمع کننده چمن: اگر قصد جمع آوری چمن را در کیسه وصل شده به چمن زن دارید، باید از تیغه هایی استفاده کنید که لبه انتهایی شان کمی خمیده است. این خمیدگی، چمن را به داخل کیسه هدایت می کند. هدایت چمن به داخل سبد توسط محفظه حلزونی شکل صورت می گیرد. سبد ها قابل نصب و جدا کردن هستند. سبد چمن زن در پشت یا کنار دستگاه قرار می گیرد. کار با چمن زن هایی که سبد آن ها پشتی است به علت گیر نکردن در موانع برای کاربر راحت تر و مرسوم تر است.
- مالچ پاشی: اگر می خواهید کیسه را از دستگاه جدا کرده و چمن ها را در سطح زمین پخش کنید، از تیغه های لبه دار استفاده کنید که چمن ها را به قطعات کوچکتر خرد کرده و در سطح زمین پخش می کند. در واقع طی این کار چمن به عنوان کود طبیعی و پوششی برای لایه سطحی خاک به زمین باز می گردد که به این کار مالچ پاشی می گویند. مالچ پاشی باعث صرفه جویی در مصرف آب هم می شود.
- نوع تیغه: تیغه های چمن زن به دو دسته روتاری یا چرخشی و قرقره ای یا سیلندری تقسیم بندی می شوند. تیغه های روتاری حول محور عمودی می چرخند و تیغه های قرقره ای به صورت افقی می چرخند.
تیغه سیلندری یا قرقره ای
تیغه روتاری
- موتور دستگاه: موتور دستگاه مهم ترین بخش در چمن زن است. قدرت و کیفیت موتور در عملیات چمن زنی نقش مهمی را دارد. موتور چمن زن به دو حالت برقی یا بنزینی است. یکی از قوی ترین موتور هایی که در چمن زن تراکتوری استفاده می شود، موتور دو زمانه V شکل است.
- وضعیت زمین: در زمین ها و باغ های کوچک از چمن زن دستی استفاده کنید. اگر زمین شما ناهموار است، چمن زن دستی با چرخ بزرگ تر مناسب است و به صورت چپ، راست و زیگزاگی در زمین حرکت کنید. در زمین های شیبدار از چمن زن موتوری 4 چرخ استفاده کنید. لازم به ذکر است که در زمین هایی که شیب زیادی دارند، ماشین چمن زن تراکتوری کارایی ندارد بلکه باید از چمن زن موتوری استفاده نمایید.
- ابعاد زمین: طبق جدول زیر می توان چمن زن مناسب را با توجه به ابعاد زمین انتخاب نمود.
مساحت زیر 350 متر مربع | برقی با توان 1400 وات یا کمتر |
350 تا 1000 متر مربع | برقی 1600 تا 1800 وات با موتور بنزینی |
1000 تا 2000 متر مربع | چمن زن موتوری |
بالای 2000 متر مربع | چمن زن تراکتوری |
چمن زن دست دوم
دستگاه چمن زن یک تجهیز باغی است که در مدل های مختلف و قیمت های گوناگون تولید و عرضه می شود و معمولا از قیمت مناسبی برخوردار است. سالم بودن، سرویس و نگهداری این دستگاه بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل توصیه هایپر صنعت فامکو به خریداران محترم این است که دستگاه چمن زن دست دوم را خریداری نکنند، زیرا به هیچ عنوان نمی توان از سلامت کامل موتور و تجهیزات چمن زن دست دوم اطمینان حاصل کرد.
لیست قیمت چمن زن
لطفا برای اطلاع از قیمت چمن زن به صفحه مورد نظر مراجعه نموده یا با کارشناسان هایپر صنعت فامکو بگیرید.
ردیف | شرح |
1 | چمن زن وایکینگ (Viking) |
2 | چمن زن جی جی پی (GGP) |
3 | چمن زن آ اس (AS) |
4 | چمن زن تاپ گرادن (Top Garden) |
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: