دستگاه چاله کن چیست؟
چاله کن که در دو نوع چاله کن برقی و چاله کن موتوری (بنزینی) عرضه می شود را با نام های نهال کن، گودال کن، چال کن نیز می شناسند. از چاله کن ها برای حفاری و ایجاد حفره در کشاورزی و سایر امور استفاده می کنند. چاله کن ها با قدرت و توان بالا عملیات حفاری را سرعت می بخشند. این دستگاه دارای مته هایی با سایزهای متفاوت، برای حفاری در عمق های مختلف طراحی و ساخته شده است. وزن و نوع کاربرد در انتخاب نهال کن بسیار مهم می باشد. در حین کار با این دستگاه نکات ایمنی را رعایت نمایید.
انواع چاله کن
هایپر صنعت فامکو وارد کننده و تامین کننده چاله کن یا گودال کن به مشتریان گرامی در انواع زیر می باشد:
- چاله کن دستی
- چاله کن موتوری
- چاله کن برقی
- چاله کن پشت تراکتوری و هیدرولیکی
- چاله کن فرغونی
از چاله کن ها برای حفاری و کندن انواع گودال و چاله جهت کاشت نهال، درخت، نصب تیر برق، چاله برای ریختن چالکود، نصب پایه های حصار و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود. توان موتور چاله کن ها بین 1 الی 3 اسب بخار است. در موتورهای 3 اسب، انواع مته به قطرهای 10، 20 و 30 سانتیمتری قابل نصب است. در ادامه به شرح مشخصات انواع چاله کن ها پرداخته شده است.
معرفی ویژگی های انواع چاله کن یا گودال کن
چاله کن موتوری
ایجاد چاله در کشاورزی به منظور نصب حصار و کاشتن نهال، بدون استفاده از ابزاری خاص، کار بسیار دشوار و وقت گیری است. استفاده از چاله کن این امکان را می دهد که چاله هایی با عمق و عرض های مختلف ایجاد کنیم. چاله کن موتوری که به آن گود کن هم گفته می شود، در دو نوع تک نفره و دو نفره برای حفاری به عمق کمتر از یک متر استفاده می شود. گودال کن های موتوری در انواع برقی، بنزینی یا دیزلی ارائه می شوند. نوع بنزینی با موتور های دو زمانه و چهار زمانه ارائه می گردد. چاله کن موتوری با موتور بنزینی از چاله کن دیزلی و برقی سبک تر است و برای خاک های نرم و حفر گودال هایی با عمق کم طراحی شده است. اما قدرت مته این چاله کن با مدل های برقی و دیزلی هیچ فرقی نمی کند. گیربکس چاله کن ها یا خشک کار می کنند یا با روغن. به طور کل، از چاله کن موتوری برای حفاری به عمق کمتر از یک متر استفاده می شود.
انواع چاله کن موتوری
- چاله کن دستی تک نفره: در این مدل برای اجرا عملیات حفاری نیاز به نیرو یک اپراتور داریم. که نسبت به سایر مدل ها دارای قیمت و قدرت کمتری می باشد. مته های تک نفره درسایز های 10، 15، 20 برای عمق های 50، 60، 80 سانتی متری مناسب هستند.
- چاله کن دستی دو نفره: عملیات توسط دو نفر انجام می شود. و دارای قدرت بیشتری بود و مته های آن بزرگتر می باشند. مته های این مدل دارای سایز های 30 و 50 سانتی متری برای عمق های 80 تا 100 سانتی متری مورد استفاده قرار می گیرند.
چاله کن بنزینی
چاله کن موتوری بنزینی یا دریل موتوری با توجه به قدرت و حجم موتور، عمق و قطر چاله، در دو مدل تک نفره و دو نفره تولید می شود. عمق گودال کنده شده با چاله کن بنزینی حدود 80 سانتیمتر و قطر حفاری شده آن از 10 تا 35 سانتیمتر است. وزن دستگاه چاله کن بنزینی مناسب است و یک نفر به تنهایی می تواند آن را جابجا نماید. درهنگام کار با چال کن بنزینی، نکات ایمنی زیر را رعایت فرمایید.
- در حین کار با دستگاه گودال کن بنزینی در جلو اگزوز موتور قرار نگیرید، زیرا این کار باعث ایجاد سوختگی و استنشاق دود موتور می گردد و ممکن به شما آسیب برساند.
- ماشین چاله کن بنزینی را بدون روغن استفاده نکنید، زیرا موجب شاتون زدن دستگاه می شود.
چاله کن برقی
زمین کن نیروی لازم برای چرخش شافت خود را از برق دریافت می کنند. زمین کن بیشتر برای کار های بزرگ به خصوص عملیات درون شهری و برای کاشت درخت استفاده می شود. چاله کن برقی در دو نوع تک نفره و دو نفره موجود است و سرعت و قدرت بالایی دارد. این زمین کن ها نسبت به چاله کن بنزینی صدای کمتری تولید می کند.
مونتاژ دستگاه چاله کن موتوری
- دسته چپ و راست دستگاه را متصل کنید.
- سیم های قرمز و مشکی را به کانکتور های خود متصل کنید.
- فیلتر هوا را باز کرده و سیم گاز را متصل کنید.
- اهرم گاز را فشار دهید و از اتصال صحیح سیم گاز اطمینان حاصل نمایید.
نحوه کار با چاله کن موتوری
ابتدا مطمئن شوید که قطعات و اتصالات به درستی و محکم در جای خود قرار گرفته اند. دستگاه را به طور افقی روی زمین قرار دهید به طوری که دسته گاز رو به بالا باشد. پای راست خود را روی دسته راست دستگاه قرار دهید و با دست چپ خود دسته چپ دستگاه را محکم بگیرید. در این حالت، مته در طرف چپ شما قرار گرفته است. دکمه استارت روشن خاموش را روی روشن قرار دهید. سپس چُک یا ساسات را در حالت روشن قرار دهید. پیچ را حدود 6 بار بچرخانید. با دست چپ خود دستگاه را از زمین بلند کنید به طوری که فقط مته از زمین فاصله بگیرد. طناب هندل دستگاه را بکشید تا روشن شود. حال می بایست چُک یا ساسات را به حالت اولیه برگردانید. چاله کن را به طور عمودی روی زمین قرار داده و گاز دهید تا دستگاه شروع به کار کند. لازم به ذکر است اگزوز را به طرف بدن خود نگه ندارید. هنگام کار با دستگاه به طور مداوم مته را بیرون بکشید تا خاک داخل چاله را بیرون بریزد. در ابتدا از مته 10 و پس از مدتی حفاری، از مته های دیگر می توانید استفاده کنید. این روش منجر به افزایش طول عمر دستگاه خواهد شد.
راه اندازی دستگاه دریل موتوری
- مخلوط روغن و بنزین داخل باک را با حرکات آرام چاله کن به جلو و عقب تکان دهید.
- اهرم ساسات را در حالت ON قرار دهید. در صورت نیاز دکمه پستانکی پلاستیکی را برای پمپاژ سوخت چند بار فشار دهید تا سوخت در بخش شفاف پستانکی دیده شود.
- سوئیچ STOP/RUN را در حالت RUN قرار دهید. چاله کن را با یک دست به محکمی نگه دارید و با دست دیگر دسته طناب هندل را بگیرید. دسته هندل را به آرامی بکشید تا مقاومت به حرکت در آن را احساس کنید، در این هنگام طناب را به سرعت بکشید. این عمل را تا زمان روشن شدن دستگاه ادامه دهید.
- وقتی موتور چاله کن روشن شده و دستگاه شروع به کار کرد اهرم ساسات را به حالت OFF بازگردانید.
- برای شروع حرکت دورانی مته چاله کن اهرم سوئیچ ایمنی را فشار داده و سپس اهرم گاز را بفشارید. برای تنظیم سرعت مته، پیچ تنظیم سرعت را بچرخانید تا سرعت مورد نظر حاصل شود. برای متوقف کردن حرکت دورانی مته فشار کمی به اهرم گاز وارد کرده، سپس آن را رها کنید.
سرویس و تعمیرات چاله کن موتوری
- پیش از هر گونه عملیات سرویس و تعمیرات از خاموش بودن دستگاه و جدا بودن درپوش شمع چاله کن اطمینان حاصل نمایید.
- دستکش محکم و ضد برش برای جابجایی مته بپوشید چرا که مته ها می توانند بسیار تیز و برنده باشند.
- بخشهای متحرک دستگاه را در زمان های مشخص روغنکاری کنید.
- اگر بدنه چاله کن نیاز به پاک شدن داشته باشد با یک پارچه مرطوب نرم این کار را انجام دهید. استفاده از محلول های تمیزکننده ملایم برای دستگاه مجاز است اما از مواد الکلی، بنزینی یا گازوئیلی برای این کار استفاده نشود. هرگز از پاک کننده های خورنده برای تمیزکاری بخش های پلاستیکی چاله کن استفاده نکنید.
موارد مهم جهت استفاده صحیح از چاله کن دستی تک نفره
- اتصال مته: ابتدا می بایست خاطر نشان کرد که همیشه از خاموش بودن دستگاه (بسته بودن کلید روشن خاموش) پیش از هرگونه تنظیمی اطمینان حاصل کنید. سوراخ های واقع در روی مته و محور محرک دستگاه را روی هم منطبق کرده، پین فلزی را وارد سوراخ کرده و با استفاده از پین اشپیل آن را قفل نمایید.
- سوخت: دستگاه چاله کن مجهز به موتور بنزینی دو زمانه، از مخلوط روغن و سوخت استفاده می کند. توجه گردد که نسبت صحیح روغن دو زمانه به بنزین 30:1 است. مسئله حائز اهمیت، استفاده از روغن هایی است که مخصوص موتور های دوزمانه می باشد. برای اختلاط صحیح سوخت می توان از بطری مخصوص روغن و بنزین به منظور اندازه گیری مقدار دقیق روغن و بنزین و مخلوط کردن آن ها استفاده نمود. توجه شود که روغن و بنزین را داخل باک دستگاه مخلوط نکنید بلکه میزان بنزین در بطری را اندازه بگیرید و سپس به میزان متناسب روغن دو زمانه را با توجه به علامت گذاری روی بطری مدرج اضافه نمایید، سپس ظرف را تکان داده تا سوخت و روغن مخلوط شود. برای پر کردن مخزن سوخت از قیف مناسب جهت انتقال مخلوط سوخت از ظرف به باک سوخت چاله کن استفاده نمایید و مراقب باشید که سوختی روی دستگاه نپاشد. همچنین مهم است مخزن را بیش از حد پر نکنید تا سوخت سرریز نشود. به منظور آب بندی شدن موتور چاله کن در اولین مرتبه پس از روشن کردن دستگاه، مدتی به چاله کن اجازه دهید تا بدون بار و مته کار کند. شایان ذکر است به دلیل خالی بودن مجاری سوخت از ترکیب بنزین و روغن ممکن است در روشن شدن اولیه دستگاه کمی با مشکل مواجه شوید اما زمانی که سوخت کاملا در مجاری دستگاه سیرکوله شود چاله کن روشن خواهد شد. پس از این مرحله و آب بندی چاله کن، در دفعات بعدی روشن شدن دستگاه به سادگی انجام خواهد گرفت.
- شمع: بعد از هر 10 ساعت کار، شمع بایستی باز شود. رنگ رسوبات بخش جرقه زنی را چک کنید، بایستی به رنگ قهوه ای کمرنگ باشد. رسوبات بین الکترود های شمع را با استفاده از یک فرچه سیمی پاک کنید. فاصله بین الکترود ها را نیز چک کنید و در صورت نیاز تنظیم نمایید. فاصله صحیح بین الکترود های جرقه زنی شمع بین 0.8-0.7 میلیمتر است.
- فیلتر هوا: بعد از هر چهار ساعت کار دستگاه، فیلتر هوا بایستی باز، سلامت آن بررسی و تمیز شود. برای این کار پوشش محفظه فیلتر هوا را باز کنید. فیلتر هوا را کاملا با شوینده پاک کننده روغن با پایه آب و دوستدار محیط زیست پاک کنید. پس از خشک شدن فیلتر، هوا برای آغشته شدن همه فیلتر روغن موتور کافی می بایست مورد استفاده قرار گیرد. فیلتر را برای خروج روغن اضافه در دست بفشارید و سپس آن را در جای خود گذاشته و درپوش آن را بگذارید.
توجه: هیچگاه موتور را بدون وجود فیلتر هوا استفاده نکنید.
- روانکاری گیربکس چاله کن: گیربکس را با استفاده از گریس روانکاری کنید. در حالی که موتور در حالت عمودی است پیچ بخش مربوط به گریسکاری گیربکس را باز کرده و 15 میلی لیتر واسکازین گیربکس اضافه نموده و سپس پیچ را ببندید. پس از هر 50 ساعت کار، گریس تعویض شود. جهت تعویض گریس، درپوش واقع در کنار گیربکس را برداشته و موتور را تکان دهید تا کل گریس موجود در گیربکس تخلیه شود. سپس موتور در حالت عمودی قرار گرفته و گریس کاری شده و درپوش آن گذاشته شود. دستگاه های حفاری روتاری و حفاری شمع در جا که جهت حفر چاله های بزرگ، شمع کوبی پل ها و تونل ها استفاده می شوند جزء این خانواده می باشند و به لحاظ مکانیزم کار مشابه یکدیگر عمل می کنند.
دستگاه حفاری سویلمگ نمونه غول پیکر حفاری شمع می باشد که در احداث بزرگراه، تونل و پل مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه انتخاب دستگاه چاله کن
در انتخاب چاله کن باید به قدرت، وزن چاله کن و عرض دهانه ی مته ی چاله کن دقت کنیم و متناسب با کار مد نظر خود انتخاب درستی داشته باشیم.
- قدرت: در چاله کن های بنزینی توان (اسب بخار) و حجم موتور (سی سی) که هر دو بیان کننده قدرت موتور چاله کن بوده و در چاله کن های برقی توان (وات) و آمپر (amp) دو شاخصه مهم می باشند. چاله کن های بنزینی معمولا از توان 1.5 تا 3 اسب بخار و حجم موتور 43 الی 68 سی سی موجود می باشند اما چاله کن های برقی معمولا از 1200 الی 1500 وات و 10 آمپر به بالا تولید می شوند.
- وزن چاله کن: چاله کن های بنزینی در مدل های چاله کن تک نفره، چاله کن دو نفره و چاله کن فرغونی معمولا از وزن 10 کیلوگرم به بالا تولید می شوند ولی چاله کن های برقی معمولا تا وزن 10 کیلوگرم هستند.
- مته چاله کن: مته عرض 20 سانتیمتر مناسب پایه های 10*10 سانتیمتر و عرض 30 مناسب پایه های 15*15 یا 15*10 سانتیمتر است، مته عرض 10 سانتیمتر نیز مناسب پایه های فلزی فنس ها و از این دست پایه ها است.
شایان به ذکر است مته های عرض 30 را فقط موتور چاله کن های پر قدرت می توانند بچرخانند.
چاله کن تراکتوری
چاله کن تراکتوری به اتصال سه نقطه تراکتور نصب می شود و قدرت خود را از محور pto تراکتور دریافت می کند. این چاله کن برای کاشت درخت، نهال، گود برداری و ریشه کنی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و به تناسب کاربرد، از مته های با اندازه های مختلف استفاده می شود.
چاله کن پشت تراکتوری قابلیت حفر گودال تا عمق 110 سانتیمتر و با قطر 30 الی 60 سانتیمتر را دارد. چاله کن تراکتوری از چهار قسمت اصلی شاسی، گیربکس، مته و گاردان (اتصال تراکتور به دستگاه حفاری) ساخته شده است. این چاله کن ها مجهز به کلاچ ایمنی می باشند. در مواقع برخورد مته به موانع خیلی سخت و سنگ های بزرگ مانع شکسته شدن مته می شوند. نحوه کار در چاله کن تراکتوری به این شکل است که قدرت از PTO به گاردان، سپس از گاردان به گیربکس و در نهایت از گیربکس به مته منتقل شده و عمل حفاری انجام می شود. جنس مته ها از فولاد و سایز آن ها از 25 تا 60 سانتیمتر قابل تغییر است. چاله کن هیدرولیکی علاوه بر سایز مته، بر حسب تعداد بازو ها به تک بازو، دو بازو و چهار بازو دسته بندی می شوند که با نصب بر روی تراکتور کار می کند. قطر حفاری شده توسط چاله کن تراکتوری بیش از 30 سانتی متر و عمق چاله نیز بیش از یک متر خواهد بود.
دستگاه چاله کن فرغونی
در واقع چاله کن فرغونی یک امکان است که به چاله کن های موتوری (چاله کن یک نفره و چاله کن دو نفره) اضافه می شود و به حفر راحت تر چاله کمک می کند. تفاوت چاله کن فرغونی با چاله کن تک نفره و چاله کن دو نفره اضافه شدن شاسی و چرخ است. به این صورت که دستگاه چاله کن بر روی شاسی مجهز به چرخ سوار می شود و این امکان را به کاربر می دهد که کار حفر چاله را با سرعت، قدرت و همچنین امنیت بیشتر انجام دهد. در چاله کن های دو نفره به دلیل وجود موتور قدرتمند تر و سنگین تر باید از دو نفر کاربر استفاده شود که بتوانند دستگاه چاله کن را کنترل کنند. اما با چاله کن فرغونی می توانیم با یک نفر کاربر از همان موتور یا حتی موتور قوی تر استفاده کنیم. در انتخاب چاله کن فرغونی علاوه بر کیفیت موتور و مته، کیفیت شاسی و استحکام آن نیز حائز اهمیت است. توان موتور چاله کن های فرغونی معمولا 3 اسب و حجم موتور آن ها 68 سی سی است.
مزایای چاله کن فرغونی
- حمل راحت
- استقرار محکم
- استفاده آسان تک کاربره
- سرعت بالا
- قدرت بالا
- کنترل و هدایت آسان
- امنیت بالا
چاله کن دستی
چاله کن دستی یکی از روش های قدیمی حفر گودال بوده، که با استفاده از نیرو انسانی کار می کند و به صورت دو تیغه بیلچه ای و مارپیچی طراحی شده است. در مدل دو تیغه بیلچه ای، دو بیل طراحی شده به حالت باز به درون زمین می روند، خاک را بر می دارند و به صورت بسته از زمین بیرون می آیند. این عملیات را تا رسیدن به عمق مورد نظر ادامه پیدا می کند. چاله کن مارپیچی از یک تیغه، چند پره تشکیل شده است و دارای یک محور چرخان بوده که با چرخش می تواند عملیات حفاری را انجام دهد.
عمق مورد نیاز برای حفاری انواع چاله ها به کمک چاله کن
- چاله برای کود دهی: برای تقویت خاک زمین و باغ باید گودال های ایجاد شده، دارای حدود 40 تا 60 سانتی متر عمق باشند. که این عملیات را می توانید با استفاده از چاله کن دستی تک نفره، دو نفره و تراکتوری تک بازو انجام دهید.
- کاشتن نهال: برای کاشت نهال نیاز به عمق زیادی ندارید. عمق حدود 60 سانتی متر برای کاشت نهال مناسب است. برای این کار می توانید از چاله کن دستی یک یا دو نفره استفاده نمایید.
- کاشتن درخت: در کاشت درخت نیاز به عمق بیشتری دارید، زیرا ریشه درخت بزرگ تر از نهال است. برای آن می توانید از عمق 80 سانتی متری استفاده نماید. برای ایجاد این عمق چاله کن دونفره و چاله کن تراکتوری تک بازویی مناسب است.
- حصار کشی، نصب حفاظ و فنس: برای این گونه عملیات نیاز به عمق 60 تا 80 سانتی متر دارید که می توانید از چاله کن تک نفره، دو نفره و تراکتوری تک بازو استفاده کنید.
- نصب پایه های بلند: برای نصب پایه های بلند مانند تیر های برق نیاز به عمق بالای 80 سانتی متری دارید، که برای ایجاد چاله ای با این عمق می توانید از ماشین چاله کن چهار بازو و هیدرولیکی استفاده نمایید.
اجزای چاله کن
مکانیزم دستگاه های گودال کن مشابه یکدیگر است و با بزرگتر شدن ابعاد گودال نحوه اعمال نیروی آنها از دستی به برقی، مکانیکی و هیدرولیکی تغییر پیدا می کند. یک دستگاه چاله کن معمولی از سه قسمت اصلی موتور، گیربگس و مته حفاری تشکیل شده است.
در چاله کن موتوری قطر مته ها با توجه به نوع کاربرد از 8 تا 35 سانتیمتر تغییر می کند.
- موتور چاله کن: دارای انواع مختلف و حجم های مختلف از 43، 52 و 65 سی سی است. بدیهی است که برای حفر گودال های عمیق تر از موتور های قوی تر با حجم بالاتر استفاده می شود. در موتور های پر قدرت میزان لرزش کمتر بوده و کار با آن راحت تر خواهد بود. همچنین حفر تعداد چاله های بیشتری نیز هنگام استفاده از موتور ها قوی امکان پذیر می باشد.
- گیربکس چاله کن: گیربکس چاله کن ها بیشتر خشک هستند.
- مته چاله کن: تعداد مته چاله کن 1، 2 یا 3 عدد است. طول اکثر آن ها 80 و عمق آن ها 10، 20 و 30 سانتیمتر است.
انواع مته چاله کن
دستگاه چاله کن برای انجام عملیات نیاز به مته دارد، که برای هر نوع از عملیات حفاری متفاوت می باشد. که در سایز های 10، 15، 20، 25، 30 و 50 سانتی متر به بالا هستند. در دو مدل زیر ارائه می شوند.
- مته معمولی: مته معمولی دارای یک تیغه مارپیچ می باشد.
- مته حرفه ای: مته حرفه ای دارای دو ردیف تیغه مارپیچ است.
نکات ایمنی هنگام استفاده از چاله کن ها
- پیش از شروع کار تمام اتصالات، پیچ و مهره های چاله کن را به لحاظ سفت بودن بررسی کنید.
- از چاله کن در محیط بسته استفاده نشود چرا که گاز خروجی حاوی منواکسید کربن بوده که گازی بی بو و کشنده است.
- از کار کردن کودکان با دستگاه شدیدا جلوگیری نمایید.
- در بارندگی از دستگاه استفاده نشود.
- هیچگاه روی چاله کن خم نشوید و به آن تکیه نکنید.
- در حین کار با دستگاه، افراد دیگر باید از نزدیک شدن به دستگاه تا شعاع 3 متری خودداری نمایند.
- دست، پا و لباس خود را از قسمت مته دوار دور نگه دارید.
- در حال کار کردن دستگاه را جابجا نکنید و زمانی که مته از چرخش ایستاد، اقدام به جابجایی و خروج از چاله نمایید.
- قبل از هر گونه تعمیر، سرویس و بازدید دستگاه از خاموش و خنک بودن موتور و جدا بودن وایر شمع مطمئن شوید.
- در زمان حفاری با هر دو دست دسته های دستگاه را محکم نگه دارید تا از کنترل خارج نشود.
- قبل از شروع به حفاری از محکم شدن محل استقرار خود و پایدار شدن تان اطمینان حاصل نمایید.
- قبل از اطمینان از اتصال درست شافت از روشن کردن دستگاه بپرهیزید.
- از حفاری در زمین های با شیب زیاد خودداری نمایید.
- اگر مته چاله کن در خاک فرو نرفت موتور را خاموش کرده و پیش از تلاش برای جدا کردن یا تعویض مته اجازه دهید دستگاه خنک شود.
- در صورت خرابی یا شکستگی مته، از چاله کنی بپرهیزید و دستگاه را با مته جدید راه اندازی کنید.
- بعد از استفاده از دستگاه، آن را در جای خشک نگه دارید.
- با توجه به صدای زیاد چاله کن بنزینی از گوش گیر استفاده کنید.
- برای محافظت از چشم ها لازم است از عینک مخصوص استفاده کنید.
- از دستکش مخصوص کار استفاده کنید.
- به منظور حفظ ایمنی، کار با دستگاه چاله کن بایستی با دو دست انجام گیرد.
- عملیات چاله کنی در محل هایی انجام گیرد که کابل برق، مخازن گاز و لوله های آب و غیره در خاک وجود نداشته باشد.
- محوطه کار را قبل از شروع به چاله کنی بررسی نمایید و اشیا یا وسایلی که می توانند به دور مته بپیچند یا به آن گیر کنند از محل جمع آوری شوند.
- در حالت متعادل بایستید و چاله کن را در جلوی بدن خود نگه دارید.
- چاله کن را طوری با دو دست بگیرید که انجام عملیات ایمن با اهرم های کنترلی مقدور گردد.
- اجازه دهید قبل از شروع عملیات چاله کنی، مته به حداکثر سرعت خود برسد.
- اگر مته به سنگ یا سطح بسیار سختی برخورد کند ممکن است از حرکت بازایستد و گشتاور بالایی را منتقل کند. بنابراین اپراتور حتما بایستی در حین کار برای مقابله با این گشتاور دستگاه را محکم با دو دست نگه دارد.
- هرگونه موادی که به دور مته پیچیده را بردارید و قبل از ادامه کار دستگاه را به لحاظ آسیب احتمالی بررسی کنید.
- برای خاموش کردن دستگاه سوئیچ Stop/Run را در حالت Stop قرار دهید.
- هر چند ساعت یکبار رنگ رسوبات قسمت جرقه زنی شمع را بررسی نمایید. آن را تمیز و تنظیم کنید.
- از اضافه کردن فشار و زور زیاد در حین کار به دستگاه خودداری نمایید.
- اگر دستگاه چاله کن دو نفره است حتما دو نفر از آن استفاده نمایید، زیرا دارای موتور قدرتمند می باشد و ممکن است به شما آسیب برساند.
انتخاب بهترین چاله کن در خرید
- نوع کاربرد دستگاه: شما از این دستگاه در چه زمینه ای استفاده می کنید. برای مقرون به صرفه بودن و انتخاب یک دستگاه مناسب باید نوع کاربرد استفاده از دستگاه را مشخص نماید.
- نوع زمین: جنس زمین در انتخاب نوع دستگاه چاله کن از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا باید بدانید چه نوع چاله کن موتوری یا تراکتوری برای زمین مورد نظر شما مناسب است.
- قدرت و توان: برای ایجاد چاله باید بدانید به چه مقدار نیرویی نیاز داریم و از چه نوع چاله کن استفاده نماییم. چاله کن بنزینی یا چاله کن برقی کدام یک مناسب تر می باشند.
- اندازه مته: سایز و اندازه مته در عملکرد دستگاه تاثیر مستقیم می گذارد. هر چه مته بزرگتر باشد، عمق و قطر چاله بیشتر می شود و بالعکس.
- وزن دستگاه: وزن دستگاه در جابجایی و استفاده اپراتور از آن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
رفع عیوب دستگاه چاله کن موتوری
روشن نشدن موتور
- سوییچ روی خاموش (off) قرار گرفته باشد.
- میزان بنزین در باک و روغن موتور کم باشد.
- شافت از موتور جدا شده باشد.
- شمع سوخته باشد.
داغ شدن زیاد گیربکس و دستگاه چاله کن
به علت بنزینی بودن چاله کن موتوری و سنگینی کار، این یک مورد طبیعی است. اما در حالتی که دستگاه بیش از اندازه داغ شود با نماینده فروش تماس بگیرید.
عدم نصب یا جداسازی از دستگاه چاله کن
- جسم خارجی به آن گیر کرده باشد.
- فنر بالای مته شکسته باشد.
- آداپتور خم شده است.
مته خیلی آرام کار می کند
- شاید دیواره چاله خیلی سفت است و به چاله کن فشار می آورد یا فرد از بالا فشار زیادی به دستگاه می آورد. مته را به آرامی از گودال بیرون بکشید و اجازه بدهید چند ثانیه در فضای باز کار کند.
- مته در خلاصی موتور می چرخد: ابتدا اتصالات را بررسی نماید در صورت رفع نشدن با نمایندگی تماس بگیرید و تا رفع مشکل با دستگاه کار نکنید.
کاربرد دستگاه چاله کن
- کندن چاله و گودال برای کاشت نهال و درخت
- ایجاد چاله برای تیر برق و تابلو
- حفاری برای نصب وسایل پایه دار مانند فنس
- کندن و ایجاد حفره چاه
- برای کوددهی محصولات
محدودیت ها و مزایای چاله کن
چاله کن دستگاهی بسیار مهم در امر کشاورزی محسوب می شود که دارای معایب و مزایایی می باشد. سرعت و راندمان بالا کار، کاربری آسان، هزینه مناسب، انعطاف پذیری، نگهداری آسان، صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده از نیروی انسانی در کار می تواند از مزایای چاله کن باشد. علاوه بر این مزایا می توان به محدودیت هایی نظیر شکسته شدن مته در ابعاد بزرگ و ایجاد مشکل حفاری در زمین های سفت و محکم اشاره کرد. چاله کن جز ادوات کشاورزی مهم بوده که در بخش های زیادی کاربرد دارد.
لیست قیمت چاله کن یا گودال کن
ردیف | شرح |
1 | قیمت چاله کن تراکتوری |
2 | قیمت چاله کن اشتیل |
3 | قیمت چاله کن فاکس |
4 | قیمت چاله کن SKN |
* مته ها در قطر های 10، 20 و 30 سانتیمتر می باشند.
* حداکثر عمق حفاری 80 سانتیمتر می باشد.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: