ماشین کاشت چیست؟
کشاورزان جهت کشت محصولات با توجه به شرایط مزرعه و مساحت زمین، از ماشین های کاشت متنوعی استفاده می کنند. نوع دستگاه و مکانیسم کاشت با توجه نوع محصول می تواند متفاوت باشد. امروز برای کاشت از تجهیزات و ماشین های مخصوص استفاده می شود که موجب افزایش سرعت کاشت و بهبود بازده محصولات کشاورزی شده است.
هایپر صنعت فامکو عرضه کننده انواع ماشین های کاشت در مدل های زیر می باشد:
- دستگاه ردیف کار
- دستگاه خطی کار
- دستگاه نشاکار
مشخصات فنی ماشین کاشت
کار اصلی ماشین های کارنده قرار دادن بذر یا نشاء در عمق مشخصی از خاک می باشد که با پراکندگی بتوانند به خوبی جوانه بزنند و گیاهان سالمی را ایجاد کنند. یکی از اصلی ترین ویژگی ماشین های کارنده قرار دادن بذرها به طور یکنواخت در ردیف ها یا پشته ها می باشد. روش کار بذر پاش ها با یکدیگر متفاوت است اما بطور کلی ابتدا توسط یک شیار باز کن شیاری در خاکی ایجاد می شود و بذر توسط لوله سقوط در داخل شیار قرار می گیرد. سپس توسط یک یا دو دیسک که با یک زوایه خاص روبه روی یکدیگر قرار گرفته اند، بر روی بذر خاک ریخته می شود. همچنین با توجه به نوع بذر، نوع کشت، الگوی کشت و شرایط دیگر کشاورز می تواند میزان ریزش بذر را تنظیم نمایید. در بعضی از مدل ها دستگاه دارای دو مخزن بذر و کود است و کشت بذر و کود بصورت همزمان انجام می شود. بعضی از بذرکارها قابلیت اتصال فاروئر را دارد که در چنین شرایطی دستگاه قابلیت کشت مسطح و کشت روی پشته را دارد.
دستگاه های ردیف کار
ماشین کاشت ردیف کار به منظور کشت محصولاتی نظیر پنبه، چغندر قند، سویا، ذرت و ذرت خوشه ای قابل استفاده هستند. اصولا از دستگاه های ردیف کار برای محصولاتی که نیازمند فواصل معین بین خطوط کشت و فاصله یکسان بین بوته ها هستند مورد استفاده می گیرد. همچنین برای کاهش مصرف بذر بهتر است از ردیف کار برای کشت لوبیا و نخود نیز استفاده شود.
ساختمان اصلی ردیف کارها
- شاسی
- قسمت موزع (سنجش بذر)
- مخزن های بذر
- شیار بازکن ها
- چرخ های فشاردهنده
- وسایل تنظیم عمق کاشت بذر
دستگاه های خطی کار
ماشین کاشت خطی کار اصولا توانایی کشت انواع غلات و حبوبات همراه با کود شیمیایی، در یک زمان به صورت خطوط موازی با تراکم یکسان را دارند. این دسته از ماشین های کارنده شامل دو مخزن جدا کود و بذر بوده و پس از عملیات کاشت سطح مزرعه به صورت مسطح باقی می ماند. این دستگاه کارایی مناسبی در اراضی که مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار هستند، دارد. خطی کارها که بذرکار هم نامیده می شود، در دو نوع چرخ گَرد و محور گَرد هستند. در نوع چرخ گَرد نیروی لازم برای حرکت موزع از طریق چرخ دستگاه و در نوع محور گرد حرکت دستگاه از طریق محور توان دهی تراکتور تامین می شود تامین می شود.
اجزای مهم دستگاه های خطی کار
- مخزن بذر پاشی
- موزع ها
- لوله های سقوط
- شیار باز کن ها
- وسایل پوشاننده بذر
- چرخ ها
تفاوت ماشین کاشت خطی کار و ردیف کار
در ماشین کارنده مکانیسم دستگاه های ردیف کار شامل کشت مسطح، کشت روی پشته و کشت داخل جوی می باشد در حالی که دستگاه های خطی کار، توانایی کشت بذر را به صورت خطی دارند و به منظور کشت غلات و بذرهای ریزدانه مورد استفاده قرار می گیرند. این دو دستگاه ماشین کارنده از نظر نوع عملکرد با هم متفاوت هستند.
دستگاه های نشاکار
دستگاه های نشاکار به منظور کشت نشایی محصولاتی نظیر برنج، کلم، کاهو، گوجه فرنگی و غیره استفاده می شوند. مکانیسم عمل دستگاه ماشین کاشت نشاکار به این صورت است که ابتدا شیار ایجاد شده و سپس نشاء در محل مورد نظر قرار می گیرد و در نهایت نشاها با خاک پوشانده می شوند.
اجزای مهم نشاکارها
- شیار بازکن ها
- جعبه نشا
- واحدهای کارنده
- شیر آب
- چرخ های فشار دهنده
کاربرد ماشین کاشت
- کاشت انواع بذرغلات و بذور ریز
- کاشت انواع محصولات ردیفی
- کاشت نشاء
مزایای ماشین کاشت
- کمک به کاهش میزان مصرف بذر
- یکنواختی بالا در سبز شدن بذرها
- کاهش نیروی کارگری
- کمک در صرفه جویی مصرف آب
- بازدهی بیشتر محصولات
قیمت ماشین آلات کاشت
ماشین های کاشت با توجه به نوع دستگاه، کاربرد آن و ظرفیت کاری آنها می تواند قیمت متفاوتی داشته باشند. برای دریافت مشاوره فنی و قیمت با کارشناسان واحد ماشین های کشاورزی فامکو تماس بگیرید.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: