دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک چیست؟
خطوط رنگ و استفاده از رنگ پاش و تجهیزات پاشش رنگ که در برخی از کارخانجات بزرگ جزء جدایی ناپذیر بخش تولید محسوب می شوند، یکی از فرآیندهای مهم در آماده سازی قطعات می باشند. از جمله روش های پاشش رنگ بر روی تجهیزات، استفاده از دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک است که این روش به دلیل استفاده از کوره پخت جهت تثبیت رنگ، با نام دستگاه رنگ کوره ای نیز شناخته می شود. استفاده از دستگاه رنگ کوره ای، یک فرآیند از تکمیل مراحل تولید قطعه و به صورت چند مرحله ای است.
مشخصات فنی دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
در هنگام استفاده از دستگاه رنگ الکترواستاتیک، حتما به این نکته توجه داشته باشید که قطعه انتخابی، تحمل دمای کوره خشک کن تا 200 درجه سانتی گراد را داشته باشد. همچنین قبل از شروع رنگ آمیزی با دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک، بهتر است قطعه را کاملا تمیز و زائده گیری نمایید. ساختار دستگاه رنگ الکترواستاتیک به این صورت طراحی شده است که پاشش رنگ توسط رنگ پاش رباتیک یا به صورت دستی انجام می شود. پوشش ایجاد شده با دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک، پس از ذوب شدن بسیار بادوام و جذاب تر از دیگر روش های پاشش رنگ بوده و کاربرد زیادی در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی و صنایع وابسته، دارد.
انواع خط رنگ دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
برای خرید دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک مناسب باید توجه داشته باشید که در تجهیزات خط رنگ آن، دو نوع خط رنگ وجود دارد که به ترتیب زیر می باشند:
- خط رنگ پودری افقی دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک: در این روش ابتدا باید قطعه از آلودگی پاک شده و سپس خشک گردد. پاشش رنگ در خط رنگ پودری افقی توسط دستگاه انجام شده و سپس قطعه به کوره پخت به مدت 10 تا 15 ثانیه در دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد منتقل می گردد. به طور خلاصه استفاده از خط رنگ پودری شامل مراحلی به شرح زیر است:
- شستشو قطعه
- سیستم پاشش
- کابین پاشش
- سیستم بازیافت و جمع آوری پودر
- کوره پخت و سیستم کانوایر
- خط رنگ پودری عمودی دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک: خط رنگ پودری عمودی باعث افزایش چندین برابری ظرفیت خط تولید می گردد از همین رو در مجتمع های صنعت آلومنیوم بیشترین کاربرد را دارد. تنها تفاوت این روش با روش قبلی، مبنای طراحی خط رنگ و نحوه آویزان کردن قطعات بر روی سیستم کانوایر است. به طور کلی یک خط رنگ عمودی پودری شامل اجزای زیر است:
ردیف | سیستم | وظایف |
1 | سیستم بارگیری | پروفیل ها را به کمک یک سری غلتک از حالت افقی به تدریج به حالت عمودی در می آورد. |
2 | سیستم شستشو | ترکیبی از حالت اسپری و آبشاری است که تمام سطوح پروفیل ها را شسته و آماده رنگ آمیزی می کند. |
3 | سیستم پاشش پودری | عملیات پاشش رنگ به صورت دستی یا رباتیک توسط دستگاه رنگ پاش بر روی پروفیل ها پاشیده می شود. |
4 | کوره خشک کن | پس از پاشش رنگ با دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک، پروفیل ها جهت تثبیت رنگ به درون کوره منتقل می گردند. |
5 | خروج از محوطه پاشش | در انتها پروفیل ها به کمک یک سیستم تخلیه به تدریج از حالت عمودی به افقی در می آیند و برای مرحله بعدی آماده می شوند. |
اجزای دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک در حالت کلی دارای اجزای اصلی زیر می باشد:
- گیج تنظیم فشار
- قالب نگهداری اسپری
- مخزن جداکننده روغن و آب
- پمپ قدرت
علاوه بر موارد فوق، اجزای دیگری هم هستند که در ساختار دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک نقش مهمی دارند. این قطعات عبارتند از:
- گان پاشش دستی و اتومات
- نازل تخت پاش و نازل گرد پاش
- پایه ریدروله کامل
- روپوش مهره دار گان
- ماشه گان با مگنت (المان مغناطیسی)
- درب پشت گان دستی و درب پشت گان اتوماتیک
- کلگی گان
- نگهدارنده گان
- شیپوری در چهار سایز کوچک، متوسط، بزرگ و خیلی بزرگ
- مغزی انژکتور
- سرشلنگی گان
- نازل فلزی انژکتور
- شیر یک طرفه انژکتور
- نگه دارنده انژکتور
نحوه کار دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
- پیش تصفیه یا مرحله شستشو و خشک کن: برای دستیابی به پوشش رنگ یکدست و مقاوم، محصول باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. ایستگاه شستشو جایی است که قطعات با مواد شوینده یا مواد شیمیایی مانند فسفات آهن به همراه آب داغ تمیز شده و باعث افزایش چسبندگی رنگ پودری به سطح قطعه می شوند.
- پاشش با استفاده از تفنگ دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک: پاشش پودر رنگ بر روی سطح قطعه، معمولا به وسیله تفنگ دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک انجام می شود این عمل توسط شارژ پودر رنگ به بار الکترواستاتیک صورت می گیرد. در این روش، هوای فشرده، پودر را به صورت مستقیم از طریق تفنگ داخل جعبه حرکت می دهد و به صورت یک ابر فشرده از آن خارج می کند. پودر خارج شده از تفنگ دارای بار الکترواستاتیکی است که به سطح قطعه می چسبد.
- اتاق رنگ الکترواستاتیک: در عملیات پاشش رنگ یکی از نکات مهم، تمیز نگه داشتن کارگاه است که این عمل با به کارگیری اتاق رنگ پودری یا اتاق رنگ الکترواستایک امکان پذیر است. برای اینکه یک اتاق رنگ مناسب خط تولید کاری خود داشته باشید، باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. توصیه می کنیم قبل از هرگونه اقدام با کارشناسان هایپر صنعت فامکو در تماس باشید تا بتوانید راهنمایی های بیشتری دریافت نمایید.
- کوره های پخت رنگ پودری الکترواستاتیک: پس از پوشش کامل قطعه با رنگ پودری، مرحله آخر، قرارگیری قطعه در معرض حرارت کوره رنگ الکترواستاتیک برای پخت رنگ است. این کوره ها معمولاً بین 160 تا 230 درجه سانتیگراد دما تولید می کنند. وقتی کوره رنگ پودری الکترواستاتیک به درجه حرارت مناسب رسید، دما تثبیت می شود. محصولات پوشش داده شده با دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک برای مدت زمان معینی در معرض هوای گرم با دمای دقیق قرار می گیرند. هنگامی که فرآیند پخت کامل شد، قطعات برداشته شده و باید قبل از دست زدن کاملاً سرد شده باشند.
تجهیزات مکمل دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
- پیش تصفیه: این بخش به سیستم شستشو و خشک کن نیز معروف است و در آن محصول قبل از پوشش پودری تمیز می گردد.
- پاشش: در این بخش به کمک دستگاه رنگ پاش پودری یا کوره ای، رنگ بر روی محصول اسپری می شود.
- کوره: جهت پخت و تثبیت رنگ پودری از کوره استفاده می گردد تا به یک پوشش بادوام تبدیل شود.
نکات خرید دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
خرید دستگاه پاشش رنگ پودری و راه اندازی خط رنگ کوره ای، فرآیندی پیچیده و گاهی طاقت فرسا است. مراحل تجزیه و تحلیل نیازهای کارگاهی شما، باید قبل از هرگونه اقدام، بررسی و مهندسی شوند تا در حد امکان هزینه های طراحی و اجرا، پیش بینی و کنترل گردند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی درباره خرید دستگاه رنگ پاش الکترواستاتیک و سایر مواد اولیه مورد نیاز، می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در وب سایت با ما در تماس باشید. درواقع بخشی از خدمات ما به مشتریان در هایپر صنعت فامکو، تجزیه و تحلیل و امکان سنجی کارگاه شما برای راه اندازی خط رنگ پودری الکترواستاتیک و سپس خدمات دیگر نظیر تامین موارد مصرفی و مواد اولیه است.
موارد ایمنی استفاده از دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
- مواردی نظیر فیلترهای بازیافت یا رنگ پودری قابل استفاده، باید تا حد امکان با سایز تجهیزات دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک همخوانی کافی را داشته باشند.
- جهت جلوگیری از سفت شدن پودر رنگ دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک در داخل کارتن، آن را در شرایط مساعد نگهداری کنید و بهتر است قبل از استفاده، رنگ پودری را با الک نمره 60 تا 80 سرند نمایید.
- در صورت معلق نماندن پودر در داخل مخزن دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک، بهتر است فشار هوای زیر مخزن را کنترل نموده و منافذ صفحه فلودایز را برررسی و نظافت کنید.
- توجه داشته باشید که سطح رنگ در مخزن دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک نباید بیش از سه چهارم حجم مخزن باشد، در غیر این صورت ممکن است پودر از داخل آن سر ریز شود.
- استفاده از رنگ پودری با دانه بندی ریز، باعث افزایش فشار هوای زیر مخزن دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک می گردد که در این صورت باید رنگ پودری با مقداری دانه بندی درشت ترکیب شود.
- در صورت جمع شدن پودر در داخل شیلنگ های دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک و انتقال آن به صورت پراکنده، بهتر است فشار هوای درون مخزن را افزایش داده و قطعات فرسوده انژکتور را تعویض نمایید. در صورت برطرف نشدن مشکل، می توانید شیلنگ را با نوع کوتاه تر آن جایگزین کنید.
- استفاده از رنگ بازیافتی در دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک به مقدار زیاد، باعث پرتاب نامنظم و پراکنده پودر می شود، لذا بهتر است مقدار رنگ بازیافتی را تا حد امکان کاهش دهید.
- حداکثر فاصله مناسب قطعه تا تفنگ برای پاشش رنگ، بین 17 تا 20 سانتیمتر است، در غیر این صورت ممکن است خروجی رنگ بر روی قطعه یکدست نباشد.
- توجه داشته باشید که سرعت بالای هوا در تفنگی پاشش، باعث عدم پوشش رنگ در گوشه ها و گودی ها می گردد.
- عدم تناسب تفنگ دستگاه رنگ پاش الکترواستاتیک با پودر رنگ باعث می شود که پودر به مقدار کافی باردار نشده و از روی قطعه بریزد.
- دمای استاندارد کوره جهت پخت رنگ الکترواستاتیک بین 50 الی 70 درجه سانتی گراد است و افزایش بیش از حد دمای کوره باعث پوست پرتغالی شدن سطح رنگ می گردد.
- شستشوی کامل قطعه به منظور آماده سازی سطح جسم، جهت استفاده از دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک الزامی می باشد. در غیر این صورت ممکن است رنگ به خوبی بر روی سطح کار نچسبیده و به اصطلاح پوسته پوسته شود.
کاربرد دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
تجهیزات دستگاه رنگ پاش الکترواستاتیک جهت پوشش دادن قطعات فلزی توسط تفنگی در کابین پاشش و یا در خطوط کانوایر به کار گرفته می شود و اغلب در صنایع زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- کارخانه های خودرو سازی
- کارگاه های تولیدی قطعات فلزی
مزایای دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
- ایجاد سطح رنگ مقاوم و با دوام
- امکان استفاده برای رنگ پاشی نقاط غیر قابل دسترس
- دارای قطعات بسیار مقاوم در برابر فرسایش
- امکان استفاده از سیستم پاشش رنگ به شکل دستی و اتوماتیک با استفاده از پنل یونیت
- امکان تعیین و تغییر ضخامت رنگ
- دارای سیستم کار در وضعیت پالس پاور، به منظور رنگ آمیزی قطعه هایی با زاویه پیچیده
- دارای سه حالت پاشش رنگ برای سطوح صاف، زاویه دار و دوباره کاری
- مجهز به سیستم هشدار اتوماتیک برای شرایط قطع شدن سیم ارت یا تفنگی پاشش
- عدم نیاز به استفاده از هرگونه حلال جهت پاشش رنگ
- امکان بازیافت مجدد رنگ های دور ریخته شده
- نیاز به کمترین مقدار تهویه هوای لازم جهت پاشش رنگ
- امکان استفاده آسان برای اپراتورهای تازه کار و آماتور
دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک دست دوم
امروزه به دلیل این که خرید دستگاه پاشش رنگ پودری دست دوم به دلیل عدم تشخیص مناسب عیب دستگاه، می تواند باعث بالا رفتن هزینه تعمیر و نگهداری آن شود، لذا اغلب پیمانکاران ترجیح می دهند که این دستگاه را به صورت نو تهیه کنند تا از مشکلاتی که از طریق آن به وجود آمده و باعث کاهش راندمان تولید می شود، جلوگیری گردد. با توجه به این موارد، امکان ارائه دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک دست دوم در هایپر صنعت فامکو وجود ندارد.
قیمت دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک
قیمت دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک به عواملی همچون برند، ظرفیت مخزن و قدرت دستگاه وابسته است. گروه صنعتی هایپر صنعت فامکو، تامین کننده و نماینده رسمی فروش دستگاه رنگ پاش پودری الکترواستاتیک می باشد که علاوه بر فروش دستگاه رنگ پاش، خدمات گارانتی، تعمیرات و ساخت دستگاه ها را نیز پشتیبانی می نماید. می توانید برای خرید بهترین دستگاه پاشش رنگ الکترواستاتیک با کارشناسان هایپر صنعت فامکو تماس بگیرید.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: