شیر اطمینان (سیفتی ولو)

2 کالا
نمایندگی فروش انواع شیر اطمینان لسر (Leser)، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، سفارش، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
3,500,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع شیر اطمینان تکنیکال (Technical)، فولادی، سیفتی ولو (Safety Valve)، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، سفارش، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
25,000,000
تومان
تماس بگیرید

شیر اطمینان چیست؟

شیر اطمینان که به آن شیر ایمنی یا سیفتی ولو (Safety Valve) نیز گفته شده، از انواع شیرآلات است که جهت جلوگیری از فشار بیشتر از حد طراحی، روی مخازن تحت فشار، استفاده می شود. گاها به اشتباه به این شیر، سفتی ولو گفته می شود اما نام صحیح آن سیفتی ولو (Safety Valve) است. به پرشر سیفتی ولو (Pressure Safety Valve) به اختصار PSV نیز می گویند.

شیرهای اطمینان به صورت مستقیم روی مخازن نصب می شوند، با بالا رفتن فشار وارد عمل شده و با باز شدن دریچه بخشی از سیال را از سیستم خارج می کنند، بدین صورت باعث کاهش فشار می شوند. تا زمانی که فشار تا حد خطرناکی بالا نرود، کارایی آن ها نیز مورد ارزیابی قرار نمی گیرد.

شیر اطمینان (سیفتی ولو)

هایپر صنعت فامکو ارائه دهنده انواع شیر اطمینان به مشتریان گرامی می باشد. شما می توانید جهت اطمینان از عملکرد صحیح محصول خود پس از خرید، مقاله نحوه تعمیر و نگهداری شیر اطمینان را مطالعه نمایید تا از محصول خریداری شده به بهترین نحو استفاده نمایید. شیر اطمینان در انواع مدل های زیر ارائه می گردد:

  • ریلیف ولو
  • شیر اطمینان پایلوت دار
  • شیر اطمینان با بارگذاری مستقیم
  • شیر اطمینان متعادل فانوسی
  • صفحه گسیختگی
  • شیر اطمینان خلا
  • شیر اطمینان فنر دار
  • شیر اطمینان وزن خالص

کاتالوگ شیر اطمینان صنعتی

لیست قیمت شیر اطمینان

مشخصات فنی شیر اطمینان یا ایمنی

هدف از کاربرد این نوع شیر روی مخازن تحت فشار، جلوگیری از اعمال فشار بیش از حد طراحی شده بر روی مخزن است. این نوع شیر مدل های مختلفی دارد. در یک مدل آن قطر دهانه ورودی شیر با خروجی آن برابر است و در مدل دیگر قطر ورودی شیر کوچک تر از قطر دهانه خروجی آن می باشد. از انواع شیر اطمینان صنعتی می توان به شیر درون چاهی، شیر سطحی، شیر فشار بالا و شیر قطع کننده اشاره نمود.

ریلیف ولو

ریلیف ولو (Relief Valve) یک شیر فشار شکن خودکار است که در صورت افزایش فشار سیستم به طور خودکار باز می شود. این شیر ها به صورت ضربه ای عمل نمی کنند و درست زمانی استفاده می شود که تنها تخلیه حجم کمی از سیال موجب کاهش سریع فشار شود. این شیر ها معمولا به صورت مداوم در حالت Overpressure (فشار بیش از حد) عمل می کنند تا فشار سیستم را در حد نرمال نگه دارند.

شیر اطمینان یا سیفتی ولو (سفتی ولو)

شیر اطمینان پایلوت دار

شیر اطمینان پایلوت دار شیری است که از یک شیر اصلی، یک دیسک با پیستون یا دیافراگم و یک پایلوت تشکیل شده است. وظیفه پایلوت انتقال فشار سیستم به محفظه پیستون است. در این قسمت به دلیل بزرگ بودن سطح مقطع پیستون نسبت به نشیمنگاه، دیسک بسته می ماند. هنگامی که فشار به میزان تنظیم شده رسید، پایلوت جریان سیال را به محفظه پیستون برده و همزمان محفظه پیستون را تخلیه می کند که این امر باعث باز شدن دیسک می شود.

شیرهای Pilot operated دارای امتیازاتی نسبت به سایرین هستند. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فنر بزرگ و محفظه آن با یک پایلوت کوچک جایگزین شده و این امر باعث کاهش وزن و هزینه شیر می شود.
  • شیرهای اطمینان پایلوت دار دارای فیلتر در ساختار خود هستند و به طور کلی برای خدمات نسبتا تمیز توصیه می شوند.

شير اطمينان پایلوت دار

شیر اطمینان متعادل فانوسی

شیر اطمینان متعادل فانوسی در سیستمی که سیال خورنده باشد و فشار موجود در خروجی شیر از فشار معمولی بالاتر باشد کاربرد دارد. این شیر شامل یک فانوس است که از ورود سیال خروجی به داخل درپوش شیر جلوگیری می کند. شیر اطمینان متعادل فانوسی تاثیر فشار برگشت را به حداقل می رساند و از فرسایش زود هنگام فنر می کاهد.

شير اطمينان متعادل فانوسی

شیر اطمینان با بارگذاری مستقیم

شیر اطمینان با بارگذاری مستقیم (Conventional Safety Relief Valve) از نوع بارگذاری مستقیم است که فشار تنظیمی آن متأثر از تغییرات فشار موجود در خروجی می باشد. وقتی فشار موجود در خروجی و فشار متغیر از 10 درصد فشار تنظیمی تجاوز نکند و یا فشار موجود در خروجی ثابت باشد از این شیر استفاده می شود.

شير اطمينان با بارگذازی مستقیم

صفحه گسیختگی

رپچر دیسک (Rupture Disc) یا صفحه گسیهتگی تجهیزی است که از یک دیافراگم بسیار نازک فلزی تشکیل شده و به نوعی طراحی می شود که در فشار مد نظر دچار پارگی شده و در نتیجه تخلیه فشار انجام پذیرد. اصولا رپچر دیسک ها به صورت موازی یا سری به همراه شیر تخلیه نصب می شوند.

اثرات و مواد خورنده موجود در خطوط، تعیین کننده جنس رپچر دیسک ها می باشد به همین دلیل این صفحات بیشتر به صورت سفارشی ساز می باشند.

صفحه گسيختگی

شیر اطمینان خلا

شیر اطمینان خلا (Pressure Vacuum Relief Valve) بر اساس استاندارد API2000 طراحی شده و معمولا از نوع شیر کمکی و یا بارگذاری وزنه ای است. شیر های اطمینان خلاء معمولا بر روی مخازن ذخیره فشار پایین استفاده می شوند. این شیر های اطمینان خلا یا همان پرشر وکیوم ولو ها یکی از شیر های پر کاربرد صنایع مخصوصا نفت و گاز می باشد و معمولا در قسمت بالایی مخزن قرار می گیرد. هدف اصلی کاربرد آن جلوگیری از بالا و پایین رفتن بیش از حد فشار است. در صورت بالا رفتن فشار شیر عمل کرده و با باز شدن خروجی باعث کاهش فشار خط می شود همچنین در صورت کاهش فشار در اصطلاح به صورت تنفسی عمل کرده و باعث جبران فشار از دست رفته مخزن خواهد شد.

شير اطمينان خلا

شیر اطمینان فنر دار

ساختار شیر اطمینان (Spring Loaded Safety Valve) با فنر به این صورت است که روی صفحه دریچه آن فنری تعبیه شده که دیسک شیر را در جهت خلاف جریان ورودی فشار می دهد و به وسیله مهره ای که در بالای این فنر وجود دارد می توان فشار روی دریچه مخزن را تا حد ایمنی مورد نظر تنظیم کرد. زمانی که فشار داخل شیر بالا رود این فنر باز شده و دیسک را آزاد می کند، این امر سبب جریان سیال خواهد شد. این نوع شیر اطمینان بیشتر برای مخازن تحت فشار استفاده می شود. با توجه به نوع سیال به کار رفته در خط که می تواند بخار، گاز و یا مایع باشد از یک آب بند در کنار فنر استفاده می شود که سبب به حداقل رساندن فشار برگشتی می شود. به این نوع شیر، شیر های فشار بالا نیز گفته می شود.

شیر اطمینان فنر دار

شیر اطمینان وزن خالص

شیر اطمینان وزن خالص (Dead-Weight Safety Valve) فشار را از طریق دیسک کاهش داده و از فنر استفاده نمی شود، بدین صورت که وقتی فشار در سیستم افزایش می یابد، دیسک با حرکت به سوی بالا فشار را کاهش می دهد.

شیر اطمینان وزن خالص

برندهای شیر اطمینان صنعتی
برندهای مختلف شیر ایمنی صنعتی
شیر اطمینان دانفوس شیر اطمینان اسپیراکس ساکرو شیر اطمینان سوکلا
برند Danfoss برند Spirax Sarco برند Socla
شیر اطمینان هانی ول شیر طمینان ARI شیر اطمینان سامسون
برند Honeywell برند ARI برند Samson
شیر اطمینان پنت ایر شیر اطمینان پترو ولو شیر اطمینان کیتز
برند Pentair برند Petro Valve برند KITZ

شیر اطمینان فشار بالا چیست؟

شیر اطمینان فشار بالا شیری است که توسط یک فنر بسته شده است، با رسیدن فشار پشت شیر به یک فشار استاتیکی مشخص عمل کرده و سپس به سرعت باز می شود. این شیر وظیفه محافظت از تغییرات فشار در خط را بر عهده دارد. شیر های اطمینان فشار بالا برای سیستم های لوله کشی و مخازن بسیار حیاتی می باشند.

شیرهای اطمینان فشار بالا با آزاد کردن مقداری از سیال به بیرون از منطقه تحت فشار به یک مکان امن، ایمن سازی را انجام می دهند. این شیرها، در جاهایی که حداکثر فشار کاری به وجود می آید، نصب می گردند. به عنوان مثال در سیستم های تولید بخار، شیر های اطمینان برای جلوگیری از افزایش فشار بر روی بویلر ها نصب می شوند.

شیر ایمنی یا شیر اطمینان صنعتی (سیفتی ولو)

نحوه تنظیم شیر اطمینان

فرآیند عملکرد به این صورت می باشد که فنر داخلی شیر قابلیت تنظیم بر روی یک فشار خاص را دارد که به آن ست پرشر (Set Pressure) گفته می شود. این تنظیم از طریق پیچ داخلی شیر انجام می پذیرد. پس از نصب شیر در سیستم، اگر بر اثر افزایش فشار و رسیدن به فشار تنظیمی، سیال از طریق شیر اطمینان به بیرون از سیستم انتقال داده شود، تا زمانی که این فشار به کمتر از ست پرشر نرسد، سیال به سیستم باز نمی گردد. با مشخص بودن مساحت سطح مقطع و اندازه نازل می توان مشخص نمود که چه حجم سیال از شیر خارج خواهد شد. توجه داشته باشید که در ابتدا اندازه نازل خروجی می بایست محاسبه گردد.

شیر اطمینان پکیج و آبگرم کن

از انواع دیگر شیر های اطمینان می توان به شیر های اطمینان مناسب برای پکیج و آبگرم کن اشاره کرد. از این شیر ها، نمونه های مختلفی با انواع کاربری موجود است ک به آن ها شیر های کاهش دما و فشار نیز می گویند.

شیرهای کاهش دما و فشار، مناسب برای نصب در آبگرم کن خورشیدی تحت فشار، پکیج های برقی، آبگرم کن پمپ حرارتی، بخاری با عملکرد حساس مثل دیگ بخار (بویلر) و غیره می باشند.

این شیر ها مانند دیگر شیر های اطمینان، در زمان بالا رفتن دما و فشار بیش از حد مجاز باز می شود و با پایین آوردن سطح فشار و دما از سیستم و تجهیز خود، محافظت می کند. شیر های اطمینان پکیج و آبگرم کن معمولا بر روی حرارت 65 درجه سانتیگراد تا 99 درجه سانتیگراد برای عملکرد بهتر تنظیم می شوند.

شیر اطمینان پکیج و آبگرم کن

استاندارد های شیر اطمینان

شیر های اطمینان با توجه به نوع کاربری در استاندارد های مختلفی طراحی می شوند. از جمله این استاندارد ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ASME B31.1
  • API RP 520
  • API RP 521
  • IPS-G-ME-250(2)
  • API 527
  • API RP 576
  • ASME SECTION I
  • ASME SECTION IV
  • ISO 4126
  • ANSI PTC 25.3

جنس بدنه شیر ایمنی

جنس شیر ایمنی مطابق با استاندارد های زیر می باشد:

  • ASTM A182 F11
  • ASTM A182 F22
  • ASTM A182 LF9
  • ASTM A182 F5A,F5
  • ASTM A217 C12
  • ASTM A217 WC6
  • ASTM A350 LF3
  • ASTM A350 LF3
  • ASTM A352 LC3

اجزاء داخلی شیر اطمینان

اجزاء شیر اطمینان یا ایمنی

  • درپوش: درپوش در قسمت بالایی شیر قرار می گیرد و باعث محافظت از اجزای داخلی می شود. درپوش در دو نوع اتصال رزوه ای برای فشار پایین و نوع پیچ و مهره ای برای فشار های بالا موجود می باشد.
  • بونت: بخش میانی بدنه شیر های اطمینان می باشد که به صورت کاوری بر روی فنر شیر بوده و وظیفه محافظت از آن را برعهده دارد. بونت در دو مدل بسته و باز موجود می باشد که انتخاب آن ها به شرایط نصب و سیال بستگی دارد، به طور مثال از بونت باز در سیستم های بخار و از بونت بسته در سیستم های انتقال هوا یا مواد شیمیایی استفاده می گردد.
  • بدنه: قسمت اصلی شیر های اطمینان که تجهیزات بر روی آن قرار می گیرد از جنس های استنلس استیل، فولادی، برنجی، چدنی و غیره می باشد.
  • اهرم شیر اطمینان: بعضی از مدل های شیر های اطمینان دارای نوعی اهرم بوده که در قسمت بالایی شیر نصب می شود. از این اهرم در شرایطی که شیر عمل نکند یا شرایط اضطراری باشد و همچنین در زمان تست خط، استفاده می شود. این اهرم دارا دو مدل است ،نوع اول آن اهرم ساده که در شرایطی که فشار برگشتی ندارند و خروج سیال آسیبی به محیط نمی رساند، استفاده شده و مدل دیگر آن به صورت اهرم بسته شده می باشد که برای سیالاتی استفاده می شود که خروج آن ها باعث آسیب به محیط می شود.

انواع شیر اطمینان از نظر ساختار
  • شیر اطمینان با فنر: ساختار شیر اطمینان با فنر به این صورت است که روی صفحه دریچه آن فنری تعبیه شده و به وسیله مهره ای که در بالای این فنر وجود دارد می توان فشار روی دریچه مخزن را تا حد ایمنی مورد نظر تنظیم کرد. این نوع شیر اطمینان بیشتر برای مخازن تحت فشار استفاده می شود.
  • شیر اطمینان وزنه ای: ساختار این نوع از شیر های اطمینان به این صورت است که فشار درون مخزن توسط نیروی وزنه های موجود روی دریچه مخزن تا حد ایمنی مجاز مورد نظر قابل تنظیم می باشد.
  • شیر اطمینان با فنر و دیافراگم: این نوع شیر اطمینان برای کنترل مواد و سیالات در مخزن استفاده می شود و هم زمان می تواند فشار و سطح مایع درون مخزن را به خوبی کنترل کند. مجرابند این شیر هم به صورت یک دیافراگم بوده که با بالا رفتن فشار این دیافراگم به فنر فشار آورده و باعث باز شدن شیر اطمینان می شود.

انواع شیر اطمینان بر اساس کاربری
  • Safety valve: این نوع شیر اطمینان بیشتر روی مخازن و دستگاه های محتوی گاز، هوا، بخار و غیره (به استثنای مایع) نصب می شود.
  • Valve Relief: این نوع شیر اطمینان غالبا بر روی مخازن و دستگاه های محتوی مایع نصب می شوند.
  • Valve Relief Safety: این نوع شیر اطمینان بر روی هر دو منابع و دستگاه های محتوی گاز و مایع نصب می شود.

نازل در شیر

نازل (Nozzle) بخشی از شیر اطمینان است که مستقیم در مسیر سیال قرار دارد و به دو دسته کامل (Full) و نیمه (Semi) تقسیم بندی می شود. نازل کامل (Full) تمامی بخش ورودی را شامل می شود که به بدنه پیچ می گردد و نازل Semi (نیمه) تنها بخشی از ورودی را شامل می شود که معمولا هم قابل تعویض نیست.

نازل شیر اطمینان

شیر اطمینان صنعتی

به منظور جلوگیری از افزایش بی رویه فشار در مخازن تحت فشار یا خطوط لوله تحت فشار، یک شیر اطمینان تعبیه شده تا از سیستم محافظت کند. سوپاپ یا شیر اطمینان به گونه ای طراحی شده است که در حداکثر فشار معین باز شده و در نتیجه مخزن یا سیستم تحت فشار تخلیه می گردد. شیر های اطمینان تقریباً در تمام مناطق خطوط لوله مخصوصا مخازن تحت فشار کاربرد دارند. به عنوان مثال در مخزن کرایوژنیک به عنوان یک شیر اطمینان آن هم از نوع فنری، کاربرد حیاتی دارد.

شیر های اطمینان صنعتی برای سیستم های گازی، بخار و سیالات بسیار مفید هستند و معمولا با موادی نظیر فولاد ضد زنگ، برنز، چدن، برنج تولید می شوند.

انواع شیر اطمینان از نظر جنس بدنه

شیر اطمینان برنجی: از این نوع شیر بیشتر در خطوط لوله آب یا هوا با اتصال دنده ای (رزوه ای) استفاده می شود، شیر های اطمینان برنجی در سایز های ⅜ اینچ تا 2 اینچ موجود می باشد و در دو مدل اهرمی و ساده قابل ارائه است.

شیر اطمینان برنجی

شیر اطمینان چدنی: یکی از شیر های پر مصرف به دلیل هزینه های مناسب می باشد، این شیر ها در انواع رزوه ای و فلنجی موجود می باشند و عموما برای آب یا سیالاتی که خورندگی ندارند، کاربرد دارد.

شیر اطمینان چدنی

شیر اطمینان فولادی: شیر های اطمینان فولادی مقاومت بالا تری نسبت به دو مدل قبل دارند، قطعات داخلی این شیرآلات عموما از جنس استیل بوده و در کلاس های کاری 150، 300، 600، 900 موجود می باشد.

شیر اطمینان فولادی

شیر اطمینان استنلس استیل: سیفتی ولو های استیل یکی از مقاوم ترین انواع شیر های اطمینان هستند و به صورت دنده ای (رزوه ای) و فلنجی در کلاس های کاری مختلف موجود می باشند.

شیر اطمینان استنلس استیل

نحوه انتخاب شیر اطمینان یا ایمنی

در انتخاب PSV و تعیین جزئیات آن چند سوال مهم مطرح می گردد:

  1. چه نوع PSV برای فرآیند مورد نظر ما مناسب است؟
  2. آیا روش ساده ای برای محاسبه سایز PSV وجود دارد که راحت تر از محاسبات دستی باشد؟
  3. چه نوع متریالی برای PSV باید انتخاب گردد تا با شرایط فرآیندی مورد نظر هم خوانی داشته باشد؟

قبل از پاسخ دادن به این سوالات و نحوه انتخاب PSV بهتر است با نحوه کار PSV آشنا شویم. آشنایی با قطعات اساسی PSV به ما کمک خواهد کرد که با آگاهی کامل این انتخاب را انجام دهیم.

تعریف شیر اطمینان فشار PSV

طبق استاندارد API 520 Part 1 که به بررسی نحوه انتخاب، محاسبه سایز، نحوه نصب تجهیزات فشار شکن در پالایشگاه ها می پردازد. شیر اطمینان، شیری است که توسط یک فنر بسته شده و با رسیدن فشار پشت شیر به یک فشار استاتیکی مشخص عمل کرده و به سرعت باز می شود (به این عمل pop کردن شیر می گویند). شیر های اطمینان معمولا برای سیالات تراکم پذیر کاربرد دارند.

در صنعت، مخازن تحت فشار بایستی بوسیله دریچه اطمینان محافظت شوند. دریچه های اطمینان را باید طوری انتخاب کرد که در صورت بهم خوردن تعادل در فشار مخزن، شیر اطمینان باز شده و مقادیری اضافی مایع یا گاز را خارج کند. در مواردی که فشار مخزن، علاوه بر امکان بهم خوردن تعادل در شرایط کاری در معرض خطرات آتش سوزی و یا انفجار نیز هستند، باید این شیر ها طوری انتخاب شوند که نه فقط در فشار معینی باز گردند بلکه ظرفیت آن را را داشته باشند تا مقدار زیادی مایع یا گاز داخل مخزن را که در اثر حرارت تغییر حالت داده است به خارج منتقل کنند.

شیر های اطمینان به عنوان وسیله ای مناسب جهت جلوگیری از ازدیاد فشار ناگهانی در موتورخانه ها، کارخانه ها و به طور کلی انواع سایت های صنعتی و برای انواع سیالات از قبیل گاز، بخار، آب و یا هوای فشرده استفاده می گردند.

محدودیت فشار در اینگونه کاربرد ها معمولا ناشی از فشار قابل تحمل تجهیزات، لوله ها و دستگاه ها یا محصولات تولیدی و همچنین مسائل مرتبط با حفظ ایمنی افراد می باشد که اصطلاحا به محدوده فشار کارکرد امن (Safe Operating Limits for Pressure) یا SOL/P معروف است. نحوه باز شدن شیرهای اطمینان و مشخصات کاری آن ها ارتباط مستقیم با نحوه طراحی قطعات داخلی شیر دارد. دارا بودن خاصیت POP Action یا ضربه ای موجب می گردد در زمانی که فشار سیال بالا می باشد، پس از باز شدن شیر اطمینان تا زمانی که شیر کاملاً باز گردد سرعت آن تشدید شود. شکل زیر عملکرد یک شیر اطمینان را نمایش می دهد.

عملكرد يك شير اطمينان

شیر اطمینان، عملیات ایمن سازی را با آزاد کردن مقداری از سیال (به بیرون خطوط) یا مخزن انجام می دهد. در نقاطی که حداکثر فشار کاری بوجود می آید، شیر ایمنی نصب می گردد. در ارتباط با شیر های اطمینان لازم است که با اصطلاحاتی در این زمینه آشنا شویم:

  • بالاترین فشار (Over Pressure)

فشاری است که شیر اطمینان در وضعیت کاملا باز قرار می گیرد و حداکثر ظرفیت تخلیه خود را دارا می باشد. واضح است که این فشار بالاتر از فشار نقطه تنظیم (Set Pressure) می باشد و مقدار آن با توجه به کاربردها و استاندارد های مختلف، متفاوت می باشد. به عنوان مثال استاندارد BS 5500 مقدار اختلاف فشار را در سیستم های بخار و گاز برابر حداکثر 10 درصد فشار تنظیمی شیر اطمینان در نظر می گیرد.

در فرآیندهایی که ممکن است در اثر ازدیاد فشار به محصول یا تجهیزات خسارتی وارد شود، شیر های اطمینان از بروز این خسارات جلوگیری می کنند.

  • پایین ترین فشار

پایین ترین فشار (Blow Down) به مقدار اختلاف فشار پایین تر از نقطه تنظیم شیر اطمینان گویند که جهت بسته شدن کامل و محکم شیر اطمینان پس از باز شدن و سپس برگشت سیستم به فشار عادی مورد احتیاج می باشد. این پارامتر به Reset Differential نیز معروف است. برای مثال میزان پایین ترین فشار (Blow Down) نیز طبق استاندارد مذکور حدود 10 درصد می باشد.

مقادیر Over Pressure و Blow Down بسته به نوع سیستم انتخابی طراح متغیر بوده و به طور مثال می توانند به ترتیب 3 و 4 درصد انتخاب شوند.

  • نقطه تنظیم

نقطه تنظیم (Set Point) نقطه عملکرد و باز شدن شیر اطمینان، اولا به دلایل ایمنی مذکور و ثانیا به منظور اطمینان از کارکرد شیر اطمینان با حداقل صدا و همچنین ممانعت از صدمه به شیر اطمینان ضروری می باشد. این نقطه نباید بیشتر از SOL/P یا محدوده فشار کارکرد ایمن تجهیزات باشد. از طرفی باید به خاطر داشت که تنظیم فشار و آزاد سازی شیر اطمینان روی فشار کمتر از SOL/P هیچگونه مزیتی به همراه نخواهد داشت و تنها باعث افزایش احتمالی دفعات باز شدن شیر اطمینان و فرسوده شدن آن خواهد گشت.

میزان تغییرات احتمالی در فشار سیستم پارامتر دیگری است که باید در فشار تنظیم شیر اطمینان در نظر گرفته می شود تا از باز شدن بی مورد شیر جلوگیری به عمل آید. در صورت نادیده گرفتن این مورد، شیر اطمینان در بسیاری از موارد در حالت نزدیک به بسته، کار خواهد نمود که به این پدیده Simmering گفته می شود. این حالت در نتیجه نزدیک بودن بیش از اندازه فشار سیستم به نقطه تنظیم روی می دهد و علاوه بر ایجاد سر و صدا و مسائل جانبی، باعث ایجاد صدمه به قسمت های داخلی شیر و در نتیجه نشت دائمی آن خواهد شد.

  • فشار اطمینانی

فشار اطمینانی (Shut-Off Margin) هنگامی است که فشار کاری سیستم و نقطه تنظیم شیر اطمینان به هم نزدیک باشند، علاوه بر در نظر گرفتن تغییرات فشار احتمالی سیستم که در بالا عنوان گردید، فشار اطمینانی نیز به عنوان تضمین و اطمینان یافتن از بسته ماندن کامل شیر بر فشار کاری سیستم اضافه می گردد که معمولا حدود 0.1 بار است.

  • فشار تنظیم

فشار تنظیم (Set Pressure)، فشار نسبی ورودی به شیر ایمنی است که شیر برای باز شدن در این فشار تنظیم می شود.

  • فشار پشتی

لاین خروجی PSV می تواند توسط یک لوله به هوای آزاد (فشار اتمسفر) تخلیه شود یا اینکه به یک خط دیگر هدایت گردد. فشار خط خروجی به Back Pressure موسوم است.

  • فشار پشتی ساختاری

به افزایش فشار در مدار تخلیه بر اثر جریان ناشی از باز شدن شیر فشار پشتی ساختاری (Build-Up Back Pressure) می گویند.

  • فشار تحمیلی

فشار تحمیلی (Superimposed Back Pressure) فشار استاتیکی در خروجی شیر ایمنی فشار در لحظه باز شدن شیر را می گویند. این فشار می تواند ثابت یا متغیر باشد.

  • فشار باز شدن

فشار باز شدن (Opening Pressure)، فشار استاتیکی در ورودی شیر که موجب باز شدن شیر بسته می گردد.

  • فشار بسته شدن

فشار بسته شدن (Closing Pressure)، فشار استاتیکی در ورودی شیر که منجر به بسته شدن مجدد یک شیر اطمینان باز می گردد.

  • حداکثر فشار عملکرد

حداکثر فشار عملکرد (Maximum Operating)، ماکزیمم فشار که در حین عملکرد سیستم اتفاق می افتد.

  • حداکثر فشار کاری قابل قبول

حداکثر فشار کاری قابل قبول ((MAWP) Maximum Allowable Working Pressure) مبنایی برای تنظیم کردن فشار در شیر های ایمنی است که بر روی مخازن نصب می شوند. این فشار برای طراحی مخازن مورد استفاده قرار می گیرد.

  • فشار انباشتگی

فشار انباشتگی (Accumulation Pressure) به افزایش فشار از مقدار MWAP یک مخزن که باعث تخلیه از تجهیزات ایمنی فشار می گردد، گفته می شود و بر حسب واحد یا درصد بیان می شود. بیشترین مقدار مجاز برای آن توسط کد های کاربردی برای حوادث در حین کار یا انفجاری بیان می شود.

تفاوت شیر اطمینان و شیر اطمینان فشار شکن در چیست؟

واژه شیر اطمینان (Safety Valve) و شیر اطمینان فشار شکن (Safety Relief Valve) اصطلاحاتی هستند که جهت تشریح انواع متنوعی از تجهیزات مرتبط با آزاد سازی فشار اضافی سیال در واحد می باشند. در همین رابطه محدوده وسیعی از شیر های مختلف که برای کارکرد های متنوعی جهت عمل در شرایط بحرانی فشار می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت اصلی این دو نوع شیر در نوع سیال آن است. شیر اطمینان عموما برای سیالات تراکم پذیر و شیر های اطمینان فشار شکن اغلب برای سیالات تراکم ناپذیر از جمله روغن و آب مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر تفاوت های آن می توان به این موضوع اشاره کرد که در سیفتی ولو اگر فشار ورودی سیستم به فشار تنظیم شده ست پوینت (Set Point) برسد، این شیر واکنش نشان داده و جزو شیر های واکنش سریع می باشد و تا هنگامی که فشار به پائین تر از فشار مورد نظر نرسد، شیر باز خواهد ماند. ولی در شیر های اطمینان فشارشکن هنگامی که فشار ورودی از فشار تنظیم شده بالاتر رود این شیر به تدریج فشار را متعادل می کند. شیر های اطمینان فشار شکن معمولا بصورت مداوم در حالت Over Pressure قرار دارند تا فشار را بالانس کنند. عمل کردن این ولو ها هیچ گاه بصورت Pop-Action (ضربه ای) نمی باشد.

در بیشتر استاندارد ها تعاریف ویژه ای برای دو شیر اطمینان و شیر اطمینان فشار شکن عنوان گردیده است. در استاندارد های امریکایی و اروپایی تفاوت های بین اصطلاحات تجهیزات کاربردی از لحاظ معنی وجود دارد. از جمله این تجهیزات می توان به همین شیر ها اشاره نمود. در استانداردهای اروپایی به این قبیل ولوها اصطلاحا شیر اطمینان و در استاندارد های آمریکایی شیر اطمینان فشار شکن گفته می شود.

لیست قیمت شیر ایمنی یا شیر اطمینان

با عرض پوزش کلیه قیمت ها در حال بروزرسانی می باشد، لطفا جهت استعلام قیمت خرید با واحد فروش تماس حاصل نمایید.

لیست قیمت شیر اطمینان یا شیر ایمنی
ردیف شرح
1 قیمت ریلیف ولو
2 قیمت شیر اطمینان پایلوت دار
3 قیمت شیر اطمینان با بارگذاری مستقیم
4 قیمت شیر اطمینان متعادل فانوسی
5 قیمت صفحه گسیختگی
6 قیمت شیر اطمینان خلا
7 قیمت شیر اطمینان وزن خالص
8 قیمت شیر اطمینان فنر دار

دیـــدگاه‌ها

شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.

captcha


امتیاز: