دستگاه اکسیژن ساز صنعتی چیست؟
دستگاه اکسیژن ساز صنعتی نوعی از کمپرسور است که با استفاده از یک پمپ مخصوص هوای موجود در محیط را مکیده و از محفظه پودر زئولیت عبور داده تا اکسیژن آن را جداسازی نماید. پودر زئولیت موجود در محفظه می تواند 21 درصد از گاز اکسیژن جداسازی شده را به محفظه مخصوص انتفال دهد.
هایپر صنعت فامکو با دو دهه فعالیت در زمینه کمپرسور و هوای فشرده اکنون وارد صنعت اکسیژن ساز صنعتی شده است تا با ارائه بهترین و با کیفیت ترین محصولات بتواند رضایت مشتریان را در این حوزه به دست بیاورد.
مشخصات فنی دستگاه اکسیژن ساز صنعتی
از ویژگی های مهم دستگاه اکسیژن ساز صنعتی می تواند به درصد خلوص بالا، آلودگی کم محیط زیست، جنس فیلتر و هزینه تعمیر و نگهداری پایین اشاره کرد. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری در مورد این دستگاه می پردازیم.
اصول کار دستگاه اکسیژن ساز صنعتی
اصلی ترین وظیفه دستگاه اکسیژن ساز جداسازی گاز اکسیژن از محیط و عناصر سازنده آن و ذخیره سازی به دو صورت صنعتی و نیمه صنعتی در مخزن هوا می باشد. این دستگاه، اکسیژن موجود در هوای محیط را متراکم و فشرده می سازد، سپس با فشار دلخواه و مناسب ارائه می دهد. انتخاب روش تولید اکسیژن به نوع محصول و کالای مورد نظر بستگی دارد، از همین رو دستگاه های اکسیژن ساز، اکسیژن متراکم را به روش های مختلف PSA و غشایی (جداسازی گازهای تشکیل دهنده) تولید می کنند. نحوه ی عملکرد دستگاه های اکسیژن ساز در اصل یکسان می باشد، اما تفاوت اصلی آنها در میزان حجم اکسیژن تولید شده، میزان فشار گاز، برق مصرفی و ابعاد دستگاه می باشد.
یکی از روش های تولید گاز اکسیژن در محل مورد نظر، از طریق جداسازی گازهای تشکیل دهنده هوا (غشایی) بوسیله گرانول های زئولیت می باشد.
- هوای محیط به کمپرسورهای هوای فشرده انتقال پیدا کرده و فشرده می شود سپس فشار آن حدود 8 الی 9 بار افزایش مییابد.
- سپس هوای فشرده از درایر تبریدی (خشک کن) و فیلترها عبور کرده و درصد بالایی از رطوبت و روغن معلق موجود در خود را از دست می دهد.
- در این مرحله هوا وارد مخزن ذخیره هوا می گردد (مخزن هوای تعبیه شده حجم هوای لازم برای ژنراتور PSA را کنترل نموده و این جریان را پایدار می سازد).
- عبور هوا از ميکروفیلترها جهت جذب رطوبت و روغن باقی مانده در هوا
- سپس هوای فشرده وارد مخازن (ستون ها) حاوی ماده جاذب زئولیت می شود.
هنگام عبور هوای فشرده از ستون های حاوی مواد جاذب زئولیت، مولکول های نیتروژن و دیگر ناخالصی های موجود در هوا جذب مواد جاذب زئولیت می گردد، اما گاز اکسیژن جذب این مواد نمی گردد و از ستون خارج می شود. عملیات جذب نیتروژن و سایر ناخالصی ها تا زمان تکمیل ظرفیت جذب زئولیت در ستون ادامه می یابد. پس از اینکه زئولیت توسط مولکول های جذب شده نیتروژن اشباع گردید، ستون دوم حاوی مواد زئولیت شروع به کار نموده و ستون اول نیز تحت فشار احیاء می گردد. بدین صورت که با کاهش فشار گاز در ستون اول زئولیت، گازهای نیتروژن جذب شده به زئولیت دفع می گردد. پس از احیای زئولیت در ستون اول، عملیات جذب مطابق فرایند قبلی نیز ادامه پیدا می کند.
پس از عملیات جذب، اکسیژن تولید شده وارد مخزن ذخیره اکسیژن می گردد. در واقع مخزن ذخیره اکسیژن سبب می گردد تا جریان مداوم و پایداری از اکسیژن با خلوص بالا فراهم گردد.
کاربرد دستگاه اکسیژن ساز صنعتی
دستگاه های اکسیژن ساز صنعتی در صنایع متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند که برخی از آنها در زیر شرح می دهیم:
- پالایشگاه ها، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی جهت افزایش بازدهی و افزایش ظرفیت تولید (اکسید اتیلن، اکسید پروپیلن، اتیلن دی کلرید، پراکسید هیدروژن، اسید نیتریک، وینیل کلرید و اسید فتالیک و غیره) مورد استفاده قرار می گیرد.
- صنعت مواد غذایی و بسته بندی مواد غذایی
- صنایع داروسازی
- بیمارستان ها و مراکز درمانی
- صنايع شيشه و لعاب جهت استفاده در كوره غنی سازی
در این صنایع، استفاده از اکسیژن به جای هوا در سیستم های احتراق منجربه کنترل بهتر الگوهای گرمایش و راندمان بالاتر کوره می شود.
- صنايع فلزی جهت غنی سازی اكسيژن در كوره ها و بالا بردن دمای احتراق در آنها
- پرورش ماهی و آبزیان جهت افزایش غلظت اکسیژن محلول در آب و افزایش تولید
- صنایع جوشکاری، برش و لحيم كاری فلز
- کارخانه های سیمان در کوره ها جهت افزایش ظرفیت
- صنايع كاغذ و خمير جهت رنگبری
- صنایع شيميايي جهت فرآيندهای اكسيداسيون
- كوره های زباله سوز
جهت دستیابی به احراق و تخریب کامل تر مواد خطرناک و زائد در کوره های زباله سوز مورد استفاده قرار می گیرد.
- تصفيه آب، فاضلاب و پساب ها
در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب از اکسیژن برای هوا در تصفیه خانه ها استفاده می کنند که باعث افزایش ظرفیت می شود. برای کاهش خوردگی و بو از تزریق اکسیژن به فاضلاب استفاده می گردد که باعث کاهش سولفید هیدروژن می شود.
- صنعت طلاسازی جهت ذوب طلا
- مراکز دامپزشکی
- تولید ازن
- مراکز سلامت درمانی
- معادن
یکی از موارد استفاده از اکسیژن در معادن تبدیل سولفیدهای معدنی به سولفات ها و فرآوری آنها می باشد.
- تولید مبلمان فلزی
- بیمارستان های صحرایی
قیمت دستگاه اکسیژن ساز صنعتی
قیمت دستگاه اکسیژن ساز صنعتی به عوامل متعددی مانند میزان حجم اکسیژن تولید شده، غلظت، خلوص اکسیژن و میزان سرعت تولید اکسیژن بستگی دارد. هایپر صنعت فامکو با کارشناسان با سابقه در حوزه تولید گاز اکسیژن ساز می تواند به شما کمک نماید.
دیـــدگاهها
شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.
امتیاز: