ژنراتور گازی

7 کالا
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی کامینز (Cummins)، لطفا جهت استعلام قیمت خرید ژنراتور گاز سوز کامینز، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
14,200,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی کاترپیلار (Caterpillar)، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ با واحد مشاوره فنی تماس بگیرید.
قیمت :
800,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی پرکینز (Perkins)، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، سفارش، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
980,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی کوهلر (Kohler) آمریکا در ایران، گازسوز دائم کار، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
340,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی یا گاز سوز موتورسازان تبریز، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، سفارش، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
220,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی (ام وی ام) MWM، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.
قیمت :
7,500,000,000
تومان
تماس بگیرید
نمایندگی فروش انواع ژنراتور گازی اسکانیا یا ژنراتور گاز سوز Scania، لطفا جهت استعلام قیمت خرید، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ با واحد مشاوره فنی در ارتباط باشید.

ژنراتور گازی

ژنراتور گازی یا گازسوز چیست؟

ژنراتور گازسوز یا گازی تشکیل شده از یک موتور گازسوز و یک ژنراتور می باشد (که اصطلاحا به آن کوپله می گوییم). از اتصال این دو تجهیز به یکدیگر ژنراتور گازسوز تشکیل می شود که قادر به تولید برق با مصرف گاز طبیعی است.

هایپر صنعت فامکو مرجع تخصصی مشاوره و تأمین ژنراتور گازی (گاز سوز) دائم کار جهت مجتمع های تجاری، اداری و مسکونی و کارخانجات تولیدی از رنج 25 کاوا تا 4 مگاوات می باشد. در ادامه با کارکرد این ژنراتور بیشتر آشنا خواهیم شد.

فیلم معرفی ژنراتور گازی و معرفی مشخصات فنی

امروزه با گسترش شبکه توزیع برق در تمامی نقاط کشور وابستگی به این منبع انرژی غیر قابل انکار است. لذا جهت جلوگیری از خسارات ناشی از قطع برق شبکه سراسری در تمامی مراکز اداری، تجاری و مسکونی و همچنین تولیدی باید از سیستم پشتیبان برق اضطراری استفاده شود.

برای این منظور استفاده از دیزل ژنراتور و ژنراتورهای گازی دائم کار به عنوان یک سیستم یکسان با دو منبع تأمین سوخت سیستم احتراقی پیشنهاد می گردد که در اینجا به توضیح سیستم گازسوز یا همان ژنراتور گازی می پردازیم.

اجزاء ژنراتور گازی

ژنراتور گازی از 4 جزء اصلی تشکیل شده که شامل موتور احتراقی با سوخت گاز، ژنراتور مولد برق، شاسی نگهدارنده سیستم و نهایتا تابلوی فرمان و قدرت می باشد که در این بین مهم ترین بخش آن موتور احتراقی با سوخت گاز طبیعی (CNG) و گاز مایع (LPG) می باشد.

موتور گاز سوز یا همان موتور احتراقی با سوخت گاز

هر ژنراتور برقی در هر نوع سوختی شامل یک موتور می باشد. در واقع، موتور دستگاهی می باشد که سوخت وارد شده اعم از گاز یا انواع سوخت های دیگر را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند.

در این قسمت سوخت وارد شده LPG یا CNG می باشد که با احتراقی که در سیلندرها رخ می دهد باعث چرخش شفت موتور می شود که حاصل آن انرژی مکانیکی یا حرکتی می باشد با توجه به اینکه ژنراتور اتصالی به موتور می چرخد خروجی برق می دهد.

نوع سوخت موتور های گازی در ژنراتور گاز سوز

همان طور که در بالا توضیح دادیم موتورهای احتراقی از سوخت گاز سوز به دو دسته LPG و CNG تشکیل می شوند.

LPG (Liquefied Petroleum Gas): ال پی جی سوخت گازی است که در دمای بسیار پایین تحت فشار بوده است و همین امر سبب شده است که به مایع تبدیل شده است. معمولا این سوخت را در مخزن نگهداری می کنند و نسبت به سوخت بنزین ارزان تر بوده و از نظر آلودگی زیست محیطی بسیار آلودگی پایینی دارد همچنین درصد اکتان آن بالا می باشد.

CNG (Compressed Natural Gas): معنی لغوی آن گاز طبیعی متراکم می باشد. معمولا در ژنراتورهای گاز سوز از این سوخت استفاده می شود که جایگزین بسیار مناسبی برای گازوئیل و بنزین می باشد که از لحاظ زیست محیطی نیز بسیار سازگار می باشد. معمولا از این سوخت در موتورهای کوچک با توان پایین استفاده می کنند. معمولا از این سوخت در موتورهای کوچک با توان پایین استفاده می کنند.

ژنراتور یا مولد برق

ژنراتور برق که نام دیگر آن آلترناتور است به وسیله ای گفته می شود که توسط قطعه ای به نام شفت به موتور متصل شده و با چرخش شفت انرژی مکانیکی حاصل از موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

این کار چگونه انجام می شود؟

قطعه هایی که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند سیم پیچ هایی هستند که درون ژنراتور یا آلترناتور طراحی شده اند که توسط سیم پیچ چرخشی در روتور این کار انجام می شود.

مکانیسم عملکرد ژنراتور گازی

روتور (ROTOR): روتور به قطعه ای متحرک و دوار گفته می شود که درون آن یک سیستم الکترومغناطیسی می باشد که همان آلترناتور است. در واقع این قطعه در ژنراتور به دلیل ایجاد تعامل در بین سیم پیچ ها می باشد که باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود تا در نتیجه این انرژی توسط سیم پیچ ها به استاتور منتقل شود.

اجزای تشکیل دهنده ژنراتور گازسوز

استاتور (STATOR): به قطعه ای ثابت در ژنراتور گفته می شود که به صورت یک آهنربای میدان عمل می کند که در زمانی که با آرمیچر در یک راستا یا در تعامل قرار می گیرد باعث ایجاد حرکت می شود.

قطعات تشکیل دهنده ژنراتور گازسوز
  1. رگولاتور گاز:

به دستگاه یا قطعه ای گفته می شود که فشار گاز را تنظیم می کند. در واقع رگولاتور گاز به عنوان یک تنظیم کننده و یا کنترل فشار عمل می کند تا میزان فشار گاز منتقل کننده به موتور را تنظیم کند.

رگولاتور گاز

دلیل به کارگیری این قطعه به فشار گاز ورودی به موتور بستگی دارد در صورتی که گاز ورودی فشار مناسب نداشته باشد باعث اختلال در عمل احتراق موتور می شود که در نتیجه باعث می شود در ایجاد انرژی مکانیکی موتور مشکلی رخ دهد.

  1. شیلنگ گاز

یکی از مهم ترین قطعات در اجزای تشکیل دهنده ژنراتور گازی شیلنگ گاز می باشد که برای کارکرد موتور گاز ورودی را به ترتیب از شیر برق و سپس به رگولاتور انتقال می دهد تا به موتور برسد.

شیلنگ گاز

یک سری استانداردها در بین انواع شیلنگ های مصرفی مخصوص انتقال گاز در ژنراتورهای گازی وجود دارد مانند قطر شیلنگ که باید بین 20 تا 30 میلیمتر باشد که آسیب به دستگاه وارد نکند.

برند های ژنراتور گاز سوز

موتورهای گاز سوز بدون صدا مطرح در ایران شامل پنج برند می باشد که عبارتند از: موتور های گاز سوز کاترپیلار، ژنراتور گازی لوول چین، ژنراتور گازی پرکینز انگلستان، ژنراتور گازسوز کامینز، ژنراتور گازی موتورسازان تبریز.

موتورهای گاز سوز کاترپیلار بیشتر در توان های بالا و نیروگاهی موجود می باشد که نمونه های 500 کاوا، 1 مگاوات و دو مگاوات آن به تعداد زیاد و در صنایع در حال کار می باشد. موتورهای لوول در توان های پایین تا 60 کاوا بیشتر برای مجتمع های مسکونی و تجاری کاربرد دارد. موتورسازان تبریز بیشتر در دو رنج 30 کاوا و رنج 60 کاوا برای کارگاه های تولیدی مجتمع های مسکونی و تجاری کاربرد دارد.

انواع ژنراتور گازسوز دائم کار از نظر توان

ژنراتورهای گازسوز دائم کار به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

ژنراتورهای با توان پایین تر از 60 کاوا و فشار تغذیه گاز ¼ پوند بر اینچ که در مجتمع های مسکونی و تجاری قابل تأمین است. در ژنراتورهای با توان بالاتر از 60 کاوا به گاز صنعتی با فشار 2 پوند بر اینچ و بالاتر نیاز است.

در دسته اول که توان کمتر از 60 کاوا دارند دامنه مصرف بسیار وسیع بوده و تمامی مراکز تجاری و مجتمع های مسکونی تا 100 آمپر مصرف برق اضطراری امکان استفاده از این سیستم را دارند و چون فشار گاز شبکه شهری ¼ پوند است و این توان قابل راه اندازی می باشد. در این مدل ها دو نوع شاسی داریم. یک نوع شاسی باز یا همان ساده است که هیچ پوشش عایق صوتی بر روی ژنراتور ندارد و صدای آن بالای 85 دسی بل بوده و موجب آسیب و آزار برای افراد در مجاورت دستگاه می شود که در نتیجه باید در اتاق های جداگانه یا در پشت بام و پارکینگ نصب گردد.

ولی ما غالبا روی ژنراتورهای گازی از پوشش عایق صوتی یا همان کانوپی استفاده می کنیم که صدا را به زیر 85 دسی بل می رساند و منجر به کاهش چشم گیر صدای تولیدی و همچنین زیبائی بصری دستگاه می شود که در این حالت امکان نصب راحت دستگاه در محیط های عمومی وجود دارد و به دلیل بسته بودن کامل قسمت های ژنراتور خطر آسیب رسیدن به افراد وجود ندارد.

تابلو برق ژنراتور گازی

از نظر سیستم فرمان و انتقال برق تولید شده توسط ژنراتور گازی، دو نوع تابلو برق برای این ژنراتور ها موجود است:

نوع اول تابلوی دستی می باشد که فرامین روشن و خاموش شدن را از طریق دستی و اپراتوری دریافت می کند. این نوع از تابلو فرمان ها معمولا در مکان هایی مورد استفاده است که برقی وجود نداشته باشد و در زمان اضطراری و استفاده از دستگاه ها روشن شود. مورد دیگر استفاده از این نوع تابلو فرمان ها در ژنراتورهای گازسوزی است که به صورت دائم روشن باشد.

نوع دوم تابلوی تمام اتوماتیک می باشد که این نوع از تابلوها معمولا برای مواقع اضطراری می باشند در این تابلوها ژنراتور بلافاصله پس از قطع برق شبکه اصلی، فرمان استارت می گیرد و ژنراتور گازی پس از روشن شدن برق را از طریق تابلو به مصرف کننده انتقال می دهد و پس از وصل برق شهر ژنراتور گازی فرمان خاموش گرفته و برق توسط کلید چنج اور (Change Over) از روی ژنراتور برداشت شده و به شبکه برق شهر وصل می گردد.

تابلوی اتوماتیک یا همان تابلوی چنج آور می تواند طی کمتر از 10 ثانیه برق اضطراری از طریق ژنراتور را جایگزین برق شبکه اصلی شهر نماید.

میزان مصرف سوخت در ژنراتورهای گازی چقدر می باشد؟

میزان مصرف سوخت در ژنراتورهای گاز دائم کار متغیر بوده و به 3 فاکتور توان ژنراتور، بار تحمیل شده به ژنراتور و استانداردهای موتور احتراقی از لحاظ راندمان مصرف سوخت وابسته است.

به عنوان نمونه یکی از ژنراتورهای گازی پرکاربرد ما که دارای توان 30 کاوا می باشد و ساخت شرکت موتور سازان تبریز است در حالت توان اضطراری 33 کاوا خروجی دارد و مصرف گاز آن در این حالت به 13 متر مکعب گاز در ساعت با فشار ¼ پوند بر اینچ (PSI) می رسد. در حالت 0.75 توان اضطراری 10.6 متر مکعب در ساعت و در حالت 50 درصد توان اضطراری آن 8.3 متر مکعب در ساعت است که نشان دهنده تأثیر بار تحمیلی به ژنراتور بر مصرف گاز ژنراتور می باشد.

این محصولات مانند دیگر موتور ژنراتورها دارای کاربری های متعددی بوده، اما به تازگی میزان درخواست ژنراتور گازی برای ماینینگ یا ماینر افزایش چشمگیری داشته است. لذا از آنجایی که میزان برق مصرفی در هزینه های تولید یا ماین ارزهای دیجیتال نقش موثری دارد، لذا هایپر صنعت فامکو بر آن شد تا مقاله کاملی در زمینه ژنراتور برق ماینر یا ژنراتور برای ماینینگ ارز دیجیتال منتشر نماید. شما عزیزان می توانید با مطالعه این مقاله به صحیح ترین نحوه ممکن ژنراتور مورد نیاز خود را تهیه نمایید یا با مشاورین فنی ما در این زمینه مشورت نمایید. لطفا جهت دریافت کاتالوگ، مشخصات فنی و لیست قیمت ژنراتور گازی دائم کار، در منوی بالای صفحه روی برند مورد نظر کلیک نمایید.

عمر مفید ژنراتور گازی یا گازسوز 

معمولا ژنراتورهای گاز سوز از 10000 تا 30000 ساعت کار می کنند. تمامی عوامل به طول عمر دستگاه شما وابسته می باشد از جمله : تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، تعویض مرتب فیلترهای روغن ، بررسی و تمیز کردن اجزای مصرفی آنها و نگهداری ماهانه و سالانه ، می تواند طول عمر دستگاه شما را افزایش دهند و باعث شود. 

مزایای ژنراتور گازسوز 

  • خروجی برق بدون نوسان
  • دسترسی آسان به سوخت گاز شهری
  • صرفه جویی اقتصادی در مصرف سوخت در مقایسه با سوخت دیزل و بنزین
  • هزینه سوخت اقتصادی
  • کم صدا
  • ایمنی بالا و حذف خطرات نگهداری و دپوی سوخت
  • تا 25 درصد افزایش طول عمر مفید دستگاه در مقایسه با نوع دیزل و بنزین
  • حافظ محیط زیست به دلیل کم بودن مقدار دود و بو که باعث کاهش الودگی هوا نیز می باشد.
  • دمای کار مناسب (با توجه به سیستم خنک کنندگی)

قیمت ژنراتور گازی یا گازسوز

با توجه به استقبال زیاد متقاضیان از این دسته مولدهای برق گاز سوز یا گازی باعث شده که توجه بسیاری از تولید کنندگان به این محصول جلب شود. یکی از عواملی که در ژنراتورهای گازی یا گازسوز باعث بالا رفتن قیمت این دسته از مولدهای برق شده است، ارزان بودن نوع سوخت آنها و دارا بودن یک منبع عظیم سوخت است. این موضوع باعث شده که استفاده از ژنراتورهای گازی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. شما بازدیدکننده گرامی می توانید جهت استعلام قیمت انواع ژنراتور گازی و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان هایپر صنعت فامکو تماس حاصل نمایید.