یو پی اس (UPS)

یو پی اس چیست؟

عبارت یو پی اس یا UPS مخفف Uninterruptible Power Supply یا همان منبع تغذیه بی وقفه می باشد. این تجهیز الکترونیکی جریان برق مورد نیاز وسایل برقی مصرف کننده را در زمان قطع برق تامین می نماید و در همین راستا پس از برقراری مجدد جریان برق شهری، این سیستم برق اضطراری وظیفه تنظیم و ثابت نگه داشتن برق شبکه را بر عهده دارد. همچنین در تجهیزات حساس مصرف کننده مانع از نفوذ نویز و اختلالات می گردد.

منبع تغذیه UPS برق اضطراری یا بدون وقفه که اصطلاحا به آن یو پی اس نیز می گویند، یک دستگاه ذخیره برق 220 ولت است که در صورت قطع برق، می تواند برق اضطراری و مورد نیاز دستگاه های برقی و حساس را تامین کند. یو پی اس یک عنصر یا سیستم رایج تامین برق در کاربری های مختلف است که معمولا در مراکز داده (دیتا سنتر ها)، مزارع ارز دیجیتال، سیستم های اداری، سیستم های خانگی و به طور کلی سیستم های حساس به قطع برق به کار گرفته می شوند.

یو پی اس (UPS)

طراحی یو پی اس های ذخیره برق 220 ولت طوری در نظر گرفته شده است که بتوانند از شوک ناگهانی ناشی از قطعی برق، در سیستم های مختلف جلوگیری کنند و در نتیجه سیستم ها و دستگاه ها، از خرابی ناشی از قطع برق و از دست دادن ناگهانی برق شبکه در امان بمانند.

یو پی اس ها بسته به نوع باتری و ظرفیت و کاربردی که دارند در انواع مختلفی تولید می شوند. آنها ممکن است طوری طراحی و پیکر بندی شوند که با افزایش ظرفیت باطری ها، برق مصرفی دستگاه ها را برای مدت طولانی تری تامین کنند، که این عملکرد بیشتر برای یو پی اس های صنعتی در نظر گرفته می شود. نکته ای که در رابطه با یو پی اس های برق اضطراری با ابعاد بزرگ تر وجود دارد، این است که این یو پی اس ها دارای توان بیشتر و اکثرا کیفیت برق خروجی بالاتری هستند.

یک یو پی اس می تواند از یک پیکربندی تکفاز یا سه فاز تشکیل شده باشد که توسط مجموعه ای از باتری ها یا یک قطعه فلایویل تغذیه می شود. سیستم منبع تغذیه بدون وقفه (یو پی اس) در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شود که می توان در برخی مصارف خانگی، اداری، صنعتی و غیره از آن استفاده کرد. یو پی اس می تواند شبیه به یک محفظه کوچک یا کیس بصورت UPS کوچک باشد و در کنار سیستم های رایانه ای شما قرار بگیرد و یا در ابعاد و ظرفیت های مگاواتی و مگاتنی در تاسیسات و صنایع بزرگ از آن استفاده شود.

ساده ترین مثال برای نحوه عملکرد یو پی اس های برق اضطراری، بکاپ باطری لپ تاپ است. لپ تاپ ها یا تبلت ها که از فناوری باطری داخلی برخوردار هستند، برق DC را به سیستم می رسانند. اگر لپ تاپ یا تبلت وصل باشد و کاربر در حین کار با آن، با قطعی برق ناگهانی مواجه شود، شارژ باطری در طول دوره قطعی برق متوقف می شود، اما کاربر هیچ گونه خرابی یا قطعی سیستم را تجربه نمی کند.

یو پی اس ها علاوه بر تامین بدون وقفه برق، از نوسانات و تغییرات ناگهانی ولتاژ و فرکانس ها نیز جلوگیری می کنند. نمودار خروجی برق یو پی اس کاملا سینوسی است و این نشان می دهد که یو پی اس بهترین انتخاب برای تامین برق خروجی تمیز (بدون نوسان) و محافظت شده است.

یک یو پی اس معمولا برای محافظت از سخت افزار ها و سیستم هایی مانند کامپیوتر، مراکز داده و تجهیزات الکترونیکی مختلف که قطع برق ناگهانی در آنها باعث صدمات، تلفات و اختلالات جدی در کسب و کار یا از بین رفتن اطلاعات مهم و حیاتی می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات فنی یو پی اس

یو پی اس را می توان یک نوع سیستم قدرت پیوسته در نظر گرفت. زمان استفاده از ظرفیت برق ذخیره شده توسط یو پی اس ها معمولا کوتاه است، اما برای راه اندازی مجدد سیستم های آماده به کار یا جلوگیری از خاموش شدن ناگهانی تجهیزات گزینه مناسبی به شمار می رود. انواع مختلفی از یو پی اس ها تولید می شوند که روش کار متفاوتی دارند، اما هدف همه آنها ذخیره سازی انرژی الکتریکی و تامین آن در مواقع مورد نیاز است.

یک یو پی اس کاربردی، با باتری به منبع برق (برق ورودی) متصل می شود، انرژی مورد نیاز را جذب می کند و در نهایت بار دریافتی را برای انتقال به خروجی، اصلاح می کند. میزان مصرف برق در رابطه با یو پی اس ها برحسب ولت آمپر (VA) و یا (KVA) اندازه گیری می شود که برخی از افراد به این واحد اندازه گیری، کاوآ هم می گویند. اکثر یو پی اس های دارای ظرفیت زیر 1 کیلوولت آمپر، از انواع یو پی اس های اینتراکتیو و آماده به کار هستند که معمولا نسبت به انواع دیگر، هزینه های کمتری هم دارند.

یو پی اس ها در طراحی های مختلفی تولید می شوند، اما رایج ترین نوع آنها طرح قفسه یا رک مونت و ایستاده یا کابینت که با عناوین مدل برج یا Tower هم شناخته می شوند، می باشد. در طراحی به صورت ایستاده، یو پی اس ها به صورت عمودی، روی زمین، میز یا هر سطح صاف دیگری قرار می گیرند. این طرح از یو پی اس ها، معمولا در ایستگاه های کامپیوتری و اتاق های سرور مورد استفاده قرار می گیرند.

نوع دیگری از یو پی اس ها که حالت نصب قفسه ای دارند و به آنها یو پی اس های رَک هم گفته می شود، در قفسه هایی با ابعاد استاندارد نصب می گردند. این نوع از یو پی اس ها معمولا در برنامه های کاربردی شبکه و سرور ها، استفاده می شوند. بعضی از مدل هایی که برای یو پی اس های قفسه ای در نظر گرفته می شوند، دارای رابط کاربری هستند که امکان چرخش 90 درجه را دارند و این امکان را به دستگاه می دهد که هم به صورت عمودی و هم در حالت قفسه ای، قابل استفاده باشد.

اندازه یو پی اس ها از سیستمی که برای محافظت از خاموشی ناگهانی کامپیوتر جلوگیری می کند، تا واحد های بزرگ تری که منبع تغذیه تعداد زیادی مراکز داده هستند، متفاوت است. به طور کلی عملکرد خروجی یو پی اس ها را می توان در 3 بخش معرفی کرد:

  • وابستگی ورودی
  • شکل موج ولتاژ خروجی
  • عملکرد خروجی پویا

شکل موج رایج در بین یو پی اس ها به طور معمول شکل موج سینوسی است که از لحاظ نبود اعوجاج و نویز های اضافی، کاملا تمیز و محافظت شده است. این شکل موج در یو پی اس های دارای 2 کیلوولت آمپر و بالاتر دیده می شود و یو پی اس هایی که توان کمتر از 2 کیلووات داشته باشند، دارای خروجی غیرسینوسی خواهند بود.

همچنین شکل موج خروجی یو پی اس ها در حالتی که از طریق اتصال به برق کار می کنند با زمانی که در حالت ذخیره انرژی قرار دارند، متفاوت است. با در نظر گرفتن این مسئله که عموما شکل موج خروجی یو پی اس ها به صورت سینوسی است، می توان گفت که شکل موج ولتاژ خروجی در یو پی اس ها به طور کلی سه طبقه بندی اصلی دارد:

  • موج سینوسی THD پایین که با نماد S نشان داده می شود.
  • موج سینوسی THD متوسط که با نماد X نشان داده می شود.
  • موج غیر سینوسی پله ای یا مربعی که با نماد Y معرفی می گردد.

THD یا Total Harmonic Distortion که به معنی اعوجاج هارمونیک کل در عملکرد خروجی یو پی اس است، به عنوان یک پارامتر کیفی، نشان دهنده میزان نزدیکی شکل موج خروجی یو پی اس به حالت سینوسی استاندارد است. به طور کلی هر چه شکل موج خروجی یو پی اس سینوسی تر یا اصطلاحا کاملا سینوسی باشد، عملکرد آن نیز مناسب تر بوده و راندمان بالاتری هم خواهد داشت.

شکل موج سینوسی، خروجی با کیفیتی است که در میان انواع خروجی های یو پی اس دارای کمترین نوسان ممکن از جریان برق AC است. یو پی اس هایی که برای کسب و کار های تولیدی، صنعتی و به طور کلی تجهیزات حساس، طراحی می شوند، دارای خروجی موج سینوسی هستند.

نکته جالب توجه در مورد شکل موج سینوسی این است که تضمین می کند تجهیزات متصل به منابع تغذیه فعال، در زمان تغییر حالت از اتصال به برق شهری به حالت باتری، دچار هیچ گونه تغییری نمی شوند.

بهتر است در مورد یو پی اس ها به این نکته توجه داشته باشید که تقریبا همه یو پی اس ها یک حالت نرمال از تامین برق ضروری مورد نیاز سیستم را ارائه می دهند و به طور اتوماتیک با توجه به نیاز تجهیزات، بین حالت بازدهی بالا و حالت عادی استاندارد، سوئیچ می کنند تا به تعادل مطلوبی بین حفاظت از بار الکتریکی و راندمان مناسب، برسند.

مشخصات فنی UPS
نوع دستگاه یو پی اس
حداقل ظرفیت (کیلوولت آمپر) 1
ولتاژ (ولت) 220 تا 380
حداقل ابعاد (سانتی متر) 38
حداقل دمای عملیاتی (درجه سانتی گراد) 40
تکنولوژی طراحی آنلاین، آماده به کار (استند بای)، خط تعاملی (لاین اینتراکتیو)
پورت دارای پورت USB RS232 ،SNMP ،EPO ،Web/SNMP ModBus
کاربری استفاده در تجهیزات حساس اداری، پزشکی، مخابراتی، سرور ها و کامپیوتر ها، تجهیزات کشاورزی و غیره.

خرید انواع یو پی اس

یو پی اس ها از لحاظ تکنولوژی ساخت و توپولوژی محافظتی انواع مختلفی دارند، اما این منابع تغذیه اضطراری به طور معمول به سه نوع زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. یو پی اس آفلاین یا آماده به کار (Standby)
  2. یو پی اس لاین اینتراکتیو یا خط تعاملی (Line Interactive)
  3. یو پی اس آنلاین (Online UPS)

انواع یو پی اس

اندازه و طراحی یو پی اس ها تعیین کننده مدت زمان لازم برای ذخیره برق 220 ولت توسط آنها است. در دستگاه های برق اضطراری شرایط تامین و انتقال بار در هر یک از این حالت ها متفاوت است و بر همین اساس، هر یک از این یو پی اس ها در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.

سیستم های یو پی اس در طول دوره ها مختلف در صنایع متنوع، تکامل داشته اند و در بسیاری از فعالیت ها مورد استفاده قرار گرفته اند. تمامی یو پی اس ها دارای ویژگی های خاصی هستند که آنها را برای استفاده در مصارف مختلف، مناسب کرده اند.

نکته قابل توجهی که در طراحی هر یک از انواع یو پی اس ها مورد توجه سازندگان آنها قرار گرفته است، بهینه سازی بهره وری انرژی است که در نحوه کار یو پی اس ها نقش اساسی و مهمی دارد. به طور مثال، دیگر وجود ترانسفورماتور های داخلی در همه انواع یو پی اس ها اعمال نمی شود.

یو پی اس آفلاین (استند بای)

این نوع یو پی اس زمان قطع جریان برق در مدار فعال می شود. یک یو پی اس آماده به کار، پیکربندی است که در آن یک باتری پشتیبان به وسیله ولتاژ خط شارژ می شود و از طریق یک اینورتر به یک سوئیچ یا کلید انتقال متصل می شود. یو پی اس آفلاین یا استند بای ساده ترین نوع در میان یو پی اس ها است که تنها ویژگی ابتدایی و معمول یو پی اس را که همان حفاظت از نوسانات و پشتیبان گیری باتری است را انجام می دهد.

یو پی اس آفلاین (استند بای)

هنگامی که برق اولیه قطع می شود، سوئیچی که در مدار یو پی اس آفلاین قرار گرفته است، مسیر برق این یو پی اس را در حالت آماده به کار تغییر می دهد. اینورتر معمولا تا وقتی که برق به طور کامل قطع نشده باشد، فعال نمی شود. به همین دلیل است که به این یو پی اس، یو پی اس آماده به کار می گویند.

در حالت عادی ولتاژ خروجی یک یو پی اس آماده به کار با ولتاژ ورودی آن برابر است و این حالت تا زمانی پایدار می ماند که ولتاژ ورودی در محدوده خروجی مجاز باقی بماند. زمانی که ولتاژ ورودی فراتر از حد مجاز شود، یو پی اس آفلاین از حالت عادی به حالت بای پس منتقل می شود. یو پی اس های آماده به کار با حالت بای پس معمولی را می توان تنها حالت عادی در نظر گرفت.

این شرایط تا جایی ادامه پیدا می کند که ولتاژ ورودی به محدوده حالت عادی برگردد و یا شارژ باتری تمام شود. یو پی اس های آماده به کار نوعی از یو پی اس های وابسته به ولتاژ و فرکانس یا VFD هستند. با توجه به این که یک یو پی اس آماده به کار، فاقد مداری برای تنظیم ولتاژ یا فرکانس خروجی است، در حالت عادی، استاندارد IEC وابستگی ورودی را به عنوان وابستگی به ولتاژ یا فرکانس (VFD) طبقه بندی می کند.

رفتار وابستگی فرکانس یک یو پی اس آفلاین مشابه حالت ولتاژ است. با توجه به این که یو پی اس های آماده به کار در تنظیم ولتاژ یا فرکانس خروجی توانایی لازم را ندارند، بنابراین تنها برای موقعیت هایی مناسب هستند که کیفیت برق رسانی خوبی داشته باشند. دلیل آن هم این است که این یو پی اس نسبت به تغییرات ولتاژ یا فرکانس حساسیت بالایی ندارند.

یو پی اس آفلاین چگونه کار می کند؟

یو پی اس استند بای، برق مورد نیاز خود در ورودی را از طریق جریان الکتریکی شهری دریافت می کند و به طور مستقیم، بار های خروجی را تغذیه می نماید. در یو پی اس های آفلاین، قسمتی از جریان برق ورودی صرف شارژ باتری می شود. در یک یو پی اس آماده به کار، بار مستقیما توسط برق ورودی تغذیه می شود و مدار برق پشتیبان فقط زمانی فراخوانی می شود که برق شهری قطع شده باشد.

چگونگی کارکرد یو پی اس (UPS) آفلاین

همان طور که در تصویر هم مشخص است، در یو پی اس آماده به کار، سوئیچ انتقال در حالت انتخاب تنظیم شده است. ورودی AC به منبع تغذیه و در صورتی که منبع تغذیه اولیه خراب باشد، به باتری یا اینورتر به عنوان منبع پشتیبان، سوئیچ می شود. وقتی شرایط کار در این وضعیت قرار بگیرد، سوئیچ انتقال باید برای انتقال بار به باتری یا اینورتر پشتیبان، کار کند. در نتیجه اینورتر تنها زمانی شروع به کار می کند که برق به طور کامل قطع شود.

اگر شرایطی بوجود بیاید که ولتاژ جریان برق ورودی قطع شود و یا کمتر از حد مورد نیاز باشد، اینورتر یو پی اس آماده به کار فعال شده و از طریق انرژی دخیره شده در باتری، بار های خروجی را تغذیه می کند. وقتی که ولتاژ ورودی از یک سطح استاندارد بالاتر می رود و یا نسبت به آن کاهش پیدا می کند، یو پی اس آفلاین، مدار داخلی اینورتر خود را روشن می کند، تا از باطری که به عنوان ذخیره ساز انرژی به مدار متصل شده است، تغذیه کند.

سپس یو پی اس استند بای به صورت مکانیکی، تجهیزات متصل به خروجی اینورتر را روشن می کند. در صورتی که این کاهش ولتاژ در یو پی اس آفلاین ادامه پیدا کند، این منبع تغذیه جریان ورودی را قطع کرده و تغذیه خروجی از طریق مدت زمانی که طول می کشد تا یو پی اس آفلاین قطعی برق را تشخیص دهد و از حالت اتصال به برق به حالت باتری منتقل شود، تقریبا 25 میلی ثانیه طول می کشد.

کاربرد یو پی اس آفلاین

یو پی اس های استند بای، معمولا برای محافظت از بار های فردی مانند کامپیوتر های رومیزی، مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر موارد کاربرد برای یو پی اس های آماده به کار، می توان به کاربری های زیر اشاره کرد:

  • لوازم الکترونیکی مصرفی
  • رایانه های شخصی و معمولی
  • سیستم های POS
  • تجهیزات الکترونیکی اولیه

اجزای تشکیل دهنده یو پی اس استند بای

  • منبع شارژ یا شارژر
  • منبع ذخیره انرژی یا باطری
  • اینورتر (IGBT)

مزایای یو پی اس آماده به کار

ساختار ساده ای که یو پی اس آماده به کار دارد، باعث شده است که این منبع تغذیه دارای ویژگی های زیر باشد:

  • جمع و جور و دارای اندازه کوچک
  • سبک
  • ارزان قیمت
  • راندمان بالا
  • دارای موج خروجی سینوسی مناسب

در چه مواردی نمی توان از یو پی اس آفلاین استفاده کرد؟

  • تجهیزاتی که حساسیت بالایی نسبت به قطعی ناگهانی برق داشته باشند.
  • امکان خاموشی و راه اندازی مجدد سیستم ها وجود نداشته باشد.
  • باتری های یو پی اس دارای توان کمتر از 2 کیلوولت آمپر باشند.

یو پی اس لاین اینتراکتیو (خط تعاملی)

وظیفه این یو پی اس این است که خروجی AC بدون اعوجاج ورودی را تامین نماید یعنی زمان های عادی ورودی را از طریق حالت بایپس به ترانسفورماتور انتقال داده که در این وضعیت ترانسفورماتور حکم شارژر را دارد.

یو پی اس لاین اینتراکتیو (خط تعاملی)

یکی از متداول ترین طرح های مورد استفاده برای منبع تغذیه بدون وقفه، یو پی اس لاین اینتراکتیو است. یو پی اس های لاین اینتراکتیو، جریان برق مورد نیاز را در طول حوادثی مانند قطع برق یا خاموشی، کاهش یا افزایش ولتاژ و اضافه ولتاژ، تامین می کنند.

یو پی اس لاین اینتراکتیو معمولا برای محافظت از تجهیزات کمی مهم تر و حساس تر مورد استفاده قرار می گیرد. یو پی اس خط تعاملی، نمونه ای از یک یو پی اس مستقل از ولتاژ (VI) است. در حالت عادی، ولتاژ خروجی یک حالت VI تعاملی تا وقتی که ولتاژ ورودی در حد خروجی باقی بماند، با ولتاژ ورودی آن برابر است.

وقتی که ولتاژ ورودی از آن محدوده بیشتر شود، یو پی اس در حالت عادی باقی می مانند و به ولتاژ انرژی می دهد. در نهایت یو پی اس به حالت باتری منتقل و اینورتر ولتاژ اسمی خروجی را به بار ارائه می دهد، تا زمانی که ولتاژ ورودی به محدوده حالت عادی برگردد یا باتری خالی شود. یو پی اس لاین اینتراکتیو این توانایی را دارد که بتواند خاموشی های مداوم، کاهش ولتاژ و نوسانات افزایش و اضافه ولتاژ را بدون مصرف انرژی محدود ذخیره شده در باتری، تحمل کند.

یک یو پی اس تعاملی خطی دارای مزیتی است که به آن اجازه می دهد که نوسانات جزئی جریان برق مثل کاهش یا افزایش سطح ولتاژ را بدون تغییر و انتقال به باطری، اصلاح کند. یو پی اس لاین اینتراکتیو اینورتر را در خط نگه می دارد و مسیر جریان DC باتری را از حالت شارژ معمولی به جریان تامین در هنگام قطع برق، هدایت می کند. این یو پی اس دارای یک اتوترانسفورماتور است که ولتاژ های بیش از حد بالا یا ولتاژ های کم شده را بدون نیاز به تعویض باتری، تنظیم می کند.

طراحی یو پی اس خط تعاملی معمولا دارای یک AVR اصلاح ضربه یا مبدل است که در مواقع مورد نیاز، ولتاژ را با تنظیم ترانسفورماتور در جریان ورودی که ولتاژ متفاوتی دارد، تنظیم می کند. تنظیم ولتاژ یک ویژگی مهم در شرایط ولتاژ پایین محسوب می شود. در صورتی که چنین اتفاقی نیوفتد، بار یو پی اس به باتری منتقل شده و در نهایت انتقال بار متوقف می شود.

نکته جالب توجه در رابطه با منبع تغذیه لاین اینتراکتیو این است که استفاده زیاد از باتری می تواند تاثیر زیادی در خرابی زودرس آن داشته باشد، اما اینورتر های یو پی اس های لاین اینتراکتیو معمولا به گونه ای طراحی می شوند که با وجود مشکل یا ایجاد خرابی از منبع برق ورودی AC تامین شود.

روش کار یو پی اس لاین اینتراکتیو به چه صورتی است؟

یک یو پی اس تعاملی خطی از لحاظ عملکرد شبیه به یک یو پی اس آفلاین عمل می کند، اما نسبت به این منبع تغذیه یک اتوترانسفورماتور ولتاژ متغیر چند ضربه، اضافه تر دارد. ترانسفورماتور تعبیه شده در یو پی اس لاین اینتراکتیو، نوع خاصی از نوعی از ترانسفورماتور هاست که می تواند سیم پیچ های برق دار را اضافه یا کم کند و در نتیجه میدان مغناطیسی و ولتاژ خروجی خود را افزایش یا کاهش دهد.

کارکرد یو پی اس لاین اینتراکتیو

با وجود این که نحوه عملکرد یو پی اس لاین اینتراکتیو مشابه یو پی اس آفلاین است، اما به علت وجود ترانسفورماتور و اعمال تنظیمات لازم توسط آن، از قطع و وصل پیوسته باتری در شرایط مختلف جلوگیری می شود. تمامی این موارد باعث افزایش طول عمر باطری شده و از خرابی های مکرر یو پی اس در طول استفاده از آن نیز جلوگیری می کند.

این کار ممکن است توسط یک ترانسفورماتور باک بوست هم انجام شود. توجه داشته باشید که این ترانسفورماتور با یک ترانسفورماتور خودکار متفاوت است و می تواند برای ایجاد یک ایزولاسیون گالوانیکی سیم کشی شده یا ایزوله الکتریکی، مناسب باشد.

در یو پی اس لاین اینتراکتیو با طراحی تعاملی خطی، توان اولیه برق ورودی از طریق یک کلید انتقال به اینورتر و پس از آن به بار منتقل می شود. اینورتر موجود در مدار لاین اینتراکتیو همیشه فعال است و عملکرد آن زمانی که برق اصلی روشن باشد، به صورت برعکس است.

این کار باعث می شود که برق ورودی AC به DC تبدیل شود تا برای شارژ باتری پشتیبان استفاده گردد. در صورتی که برق خط قطع شود، کلید انتقال باز می شود و اینورتر در حالت نرمال کار می کند. به این ترتیب که برق DC را برای تامین بار از باتری می گیرد و جریان AC تبدیل می کند. طراحی یو پی اس لاین اینتراکتیو که اینورتر را فعال نگه می دارد، فیلتر بهبود یافته ای را ارائه می کند و پالس های سوئیچینگی که قابل شناسایی با پیکربندی یو پی اس آفلاین هستند را کاهش می دهد.

با توجه به طراحی و نوع اینورتر، پیکربندی UPS خط تعاملی می تواند دو مسیر جریان برق مستقلی را برای بار ایجاد کند و اینورتر را به عنوان نقطه خرابی حذف کند. بنابراین حتی اگر تحت شرایط خاص اینورتر دچار مشکل شده و یا از کار بیوفتد، برق AC همچنان می تواند بدون وقفه به خروجی جریان داشته باشد. حداکثر زمان لازم برای فعال شدن UPS لاین اینتراکتیو در شرایط قطعی برق، تقریبا 4 میلی ثانیه خواهد بود.

چون یک UPS تعاملی خطی معمولا شامل یک اتوترانسفورماتور AVR برای تنظیم است، در نتیجه در حالت عادی ولتاژ خروجی طبیعی است، اما قادر به تنظیم فرکانس استاندارد IEC نیست و وابستگی ورودی را مستقل از ولتاژ (VI) طبقه بندی می کند.

تفاوت هایی در نحوه عملکرد UPS های آفلاین و لاین اینتراکتیو وجود دارد که تاثیرات آنها در خروجی بار کاملا مشهود و واضح است. در صورت کاهش ولتاژ جریان ورودی در UPS های لاین اینتر اکتیو و آفلاین، عملکرد خروجی در این منابع تغذیه به طور مشهودی کاهش پیدا می کند و دلیل آن هم این است که ولتاژ خروجی در این UPS ها به طور دقیق کنترل نمی شود.

در صورت ادامه دار بودن روند کاهش ولتاژ، شرایط ترانسفورماتور یو پی اس خط تعاملی برای تنظیم ولتاژ خروجی تغییر می کند و ولتاژ جریان خروجی، کم کم و به صورت پله ای تنظیم می شود. در چنین شرایطی شما شاهد تغییرات بیشتری در ولتاژ خروجی UPS لاین اینتر اکتیو نسبت به یو پی اس آماده به کار خواهید بود.

کاربرد UPS لاین اینتر اکتیو

UPS های خط تعاملی به علت این که حساسیت بیشتری نسبت به UPS های آفلاین در مقابل تغییرات ولتاژ دارند، بنابراین برای استفاده در سرور ها ایده آل خواهند بود. از طرفی می توان در کاربری های زیر نیز از این منبع تغذیه استفاده کرد:

  • اتصال لوازم الکترونیکی مصرفی
  • رایانه های شخصی
  • سیستم های بازی
  • تجهیزات شبکه
  • سرور های میان رده

مزایای UPS خط تعاملی

بسیاری از UPS های لاین اینتراکتیو می توانند تنظیم خودکار ولتاژ AVR خود را خاموش کنند و ترانسفورماتور ها در هنگام انجام این کار معمولا در حالت عادی بای پس کار می کنند. همچنین این UPS مزیت های زیر را نیز شامل می شود:

  • قابلیت اطمینان بالا
  • بهره وری بالا در عملکرد (در حالت عادی)
  • دارای توان بالا در فعال کردن بیش از یک ولتاژ ورودی گسترده دامنه AVR
  • قیمت ارزان یو پی اس
  • اندازه مناسب و جمع و جور
  • دارای موج خروجی سینوسی
  • قادر به اصلاح شرایط ولتاژ خط پایین یا بالا

نکاتی درباره UPS لاین اینتراکتیو

  • اکثر UPS های خط تعاملی با توان کمتر از 5 کیلوولت آمپر کار نمی کنند.
  • توان فیلترینگ کامل برق را ندارد، بنابراین نمی تواند نوسانات فرکانسی جریان برق را به طور کامل برطرف کند.
  • امکان ورود برق با هر میزان ولتاژ و فرکانسی به شبکه، توسط آن وجود دارد.

یو پی اس آنلاین (On line UPS)

وظیفه این یو پی اس این است که با تصحیح ولتاژ ورودی یا تثبیت ورودی از نویز، خروجی صحیح را به بار مصرفی منتقل نماید که خروجی توسط این یو پی اس ها تامین گردد. همان طور که در مطالب قبل هم عنوان شد، بایپس حالتی است که در زمان رخداد نقص فنی و یا افزایش دما به بیش از حد مجاز، فعال می شود و اصطلاحا یو پی اس به این مود یا حالت می رود.

یو پی اس آنلاین (On line UPS)

UPS آنلاین یا بر خط در میان انواع UPS های دیگر دارای بروزترین تکنولوژی های طراحی است. UPS های آنلاین معمولا دارای یک سوئیچ انتقال ثابت (STS) برای افزایش قابلیت اطمینان هستند. در UPS های آنلاین منبع اصلی تامین جریان برق به جای برق شهری، باتری است. بنابراین UPS پیوسته در حال انتقال جریان برق است و هیچ سوئیچ و قطعی در زمان از کار افتادن برق، احساس نمی شود.

فناوری اولیه UPS های آنلاین مشابه انواع دیگر لاین اینتراکتیو و آنلاین است، با این حال دارای امکانات متفاوت تری مانند جریان شارژر یا یکسو کننده ACTOD و یکسو کننده و اینورتر طراحی شده برای عملکرد مداوم به همراه سیستم های خنک کننده مداوم هستند و همه این عوامل باعث می شود این UPS کارایی بهتر و بیشتری در صنایع حساس داشته باشد.

UPS های آنلاین به طور کلی به دو دسته تبدیل دوگانه و تبدیل دلتا تقسیم می شوند که هر یک از آنها ویژگی ها و تعریف های خاصی دارند:

  1. UPS آنلاین تبدیل دو گانه:

در یک UPS آنلاین تبدیل دوگانه باتری ها همیشه متصل به اینورتر متصل هستند، طوری که هنگام قطع برق هیچ سوئیچ انتقال جریان برقی اتفاق نمی افتد. زمانی که یو پی اس با افت ولتاژ برق مواجه می شود، یکسو کننده از مدار خارج شده و باتری ها جریان برق را ثابت و بدون تغییر در مدار منتقل می کنند. رکتیفایر یا یکسو کننده بار الکتریکی بیشتری را حمل کرده و شروع به شارژ باتری می کند.

البته ممکن است جریان شارژ برای جلوگیری از آسیب رساندن به باتری ها، توسط یک رکتیفایر پرقدرت محدود شود. از آنجایی که در UPS های آنلاین، یکسو کننده به طور مستقیم اینورتر را حتی زمانی که با جریان AC می شود، هدایت می کند و به همین علت است که به این نوع UPS ها، یو پی اس آنلاین تبدیل دوگانه گفته می شود.

  1. UPS آنلاین تبدیل دلتا:

یو پی اس تبدیل دلتا، یک فناوری بالغ است که برای بهره وری بالاتر از تبدیل مضاعف به صورت آنلاین، طراحی شده است. این نوع تبدیل دارای سه حالت عملکرد آنلاین عادی، بای پس عادی و حالت باتری است. UPS آنلاین دلتا، یک طراحی نسبتا جدید از UPS های آنلاین است که در راستای رفع برخی مشکلات مربوط به یو پی اس های تبدیل دوگانه معرفی شده است.

ویژگی جالب UPS های تبدیل دلتا این است که در صورت لزوم یو پی اس را با مجموعه هایی از ژنراتور ها سازگار می کند و نیاز به سیم کشی و یا اتصال به ژنراتور های خیلی بزرگ را از بین می برد. UPS های تبدیل دلتا در مقایسه با یو پی اس های آنلاین تبدیل دوگانه, دارای ویژگی های خروجی یکسانی هستند اما با UPS های تبدیل دلتا کاهش قابل توجهی در تلفات انرژی دارند و در نتیجه دارای راندمان بهتری هم هستند.

نحوه عملکرد UPS آنلاین

UPS آنلاین تبدیل دوگانه

UPS های آنلاین تبدیل دوگانه که به آنها یو پی اس دو تبدیلی یا تبدیل مضاعف هم گفته می شود، در اکثر مواقع برای پیکربندی هایی که دارای ظرفیت بالای 10 کیلووات آمپر هستند، انتخاب می شوند. در این UPS برق اصلی AC یکسو کننده را تغذیه می کند و سپس به صورت مستقیم به اینورتر که مبدل جریان برق AC و DC است، متصل می شود.

همچنین یک باتری پشتیبان نیز به خط DC وصل شده و توسط رکتیفایر شارژ می شود. در کنار این ها یک کلید بای پس استاتیک هم وجود دارد که در وضعیت قطع برق اولیه AC فعال نمی شود، اما برق باتری به صورت یکپارچه از اینورتر تغذیه می شود و این شرایط باعث می شود که در شرایط قطعی برق، زمان انتقال بار در حد 0 میلی ثانیه در نظر گرفته شود.

البته فعالیت پیوسته اینورتر ها و یکسو کننده ها در این UPS باعث می شود که قابلیت اطمینان قطعات الکتریکی نسبت به انواع منابع دیگر کاهش داشته باشد، اما می تواند از نظر توان الکتریکی، عملکرد خروجی برق ایده آلی را ارائه دهد.

یک UPS تبدیل دوگانه، قادر است بدون توجه به شرایط برق ورودی، برق ثابت، تمیز و تقریبا کاملی را در بار خروجی ارائه دهد. این UPS برق AC ورودی را به DC و سپس به AC تبدیل می کند. سیستم های یو پی سی که دارای فناوری تبدیل دوگانه هستند، 100 درصد مواقع با برق DC ایزوله و تمیز کار می کنند و زمان انتقالشان نیز صفر است، چرا که به هیچ عنوان نیازی به سوئیچ برق DC ندارند.

علاوه بر نحوه کارکرد UPS آنلاین دو تبدیلی در حالت کلی، حالت های عملکردی دیگری هم برای این منبع تغذیه بدون وقفه در نظر گرفته شده است که شامل حالت های عادی آنلاین، عادی دوار و عادی بای پس PFC می شود که دارای شرایط زیر می باشند:

  • حالت عادی UPS آنلاین تبدیل دوگانه:

حالت عادی UPS آنلاین تبدیل دوگانه

UPS دو تبدیلی در حالت عادی آنلاین نرمال معمولا شبیه به یک UPS آماده به کار است. تفاوتی که بین این دو نوع وجود دارد این است که در حالت عادی UPS تبدیل دوگانه آنلاین، مسیر برق به بار از طریق یکسوساز و به جای اینورتر منتقل می شود و سوئیچ از طریق یک منبع تغذیه ورودی با جریان AC، تغذیه می شود.

در این حالت هنگامی که برق ورودی قطع می شود، یکسو کننده خاموش شده و اینورتر توسط باتری تغذیه می شود. با توجه به این که در این حالت مسیر جریان برق تغییری نمی کند و هیچ کلیدی هم در این مسیر کار نمی کند، در نتیجه خاموشی یا قطعی جریان برق در UPS اتفاق نمی افتد.

یک یو پی اس دو تبدیلی آنلاین که در حالت عادی کار می کند، شرایط تقریبا ایده آلی دارد. طوری که عملکرد خروجی الکتریکی جریان سینوسی را از برق ورودی AC می گیرد و حالت ولتاژ به بار پیدا می کند که دارای اعوجاج کم و دامنه فرکانس اسمی و سینوسی است.

با توجه به این که UPS آنلاین می تواند با یک مبدل دو تایی کار می کند، لذا قادر به تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی هم خواهد بود. در نتیجه از نظر استاندارد IEC در وابستگی ورودی مستقل از ولتاژ و فرکانس بوده و در حالت VFI طبقه بندی می شود.

  • حالت عادی دور زدن UPS آنلاین تبدیل دوگانه:

حالت عادی دور زدن UPS آنلاین تبدیل دوگانه

در این حالت از یو پی اس آنلاین تبدیل مضاعف، مسیر برق به بار از طریق یک سوئیچ بای پس استاتیک ایجاد می شود. در چنین شرایطی رکتیفایر با توان کمتری کار می کند تا بتواند باتری را شارژ نماید تا اینورتر در حالت آماده به کار قرار بگیرد.

این شرایط راندمان UPS را بیشتر کرده و باعث افزایش طول عمر آن می شود. در حالت عادی دور زدن با کاهش تنش گرمایی اجزا، هنگام قطعی برق کلید باز شده و اینورتر برای تامین بار از باتری برق می گیرد.

یک UPS آنلاین دو تبدیلی که در حالت دور زدن کار می کند، قادر به تنظیم ولتاژ یا فرکانس خروجی نیست، بنابراین با در نظر گرفتن ویژگی های استاندارد IEC در دسته وابسته به ولتاژ و فرکانس یا VFD طبقه بندی می شود.

  • حالت عادی بای پس PFC یو پی اس آنلاین دوگانه:

حالت عادی بای پس PFC یو پی اس آنلاین دوگانه

حالت بای پس PFC مشابه حالت عادی دور زدن یا حالت عادی بای پس یا حالت استاندارد است. مسیر بای پس PFC معمولی از طریق مسیر بای پس عادی ایجاد می شود، اما با این حال اینورتر در چنین حالتی، آنلاین باقی می ماند.

در واقع جریان برق مورد نیاز در این حالت با اطمینان از این مسئله در مسیر قرار می گیرد که منبع برق ورودی جریان AC فقط جریان سینوسی بالا را شامل شود. با وجود این که حالت عادی بای پس PFC با کاهش زمان انتقال به 0 میلی ثانیه و ارائه جریان ورودی PFC، عملکردی مشابه حالت دور زدن ارائه می کند اما اشکلات اولیه آن در این حالت از بین رفته است.

زمانی که UPS آنلاین در حالت عادی بای پس PFC باشد، عملکرد خروجی مشابه حالت استاندارد خواهد بود. با این تفاوت که در شرایط بای پس PFC، اینورتر همیشه فعال است و بدون قطعی بار در هنگام از کار افتادگی برق، کار می کند. پس استاندارد IEC این حالت از UPS آنلاین دوگانه را در گروه وابسته به ولتاژ و فرکانس طبقه بندی می کند.

UPS آنلاین تبدیل دلتا

UPS های آنلاین تبدیل دلتا مانند یو پی اس تبدیل مضاعف، دارای یک اینورتر است که توان خروجی را برای بار تامین می کند، از این رو همیشه در حال کار و فعالیت است. در این منبع تغذیه، یک ترانسفورماتور مثلثی برق متناوب یا AC را به یک مبدل مثلثی متصل می کند تا یک خروجی برق DC ایجاد شود.

مانند طراحی UPS دو تبدیلی، خروجی DC، عملکردی برای حفظ شارژ باتری پشتیبان داشته و به عنوان منبع تغذیه اینورتر عمل می کند و در نهایت یک خروجی AC تولید می کند تا به بار منتقل شود. همچنین شبکه برق در یو پی اس تبدیل دلتا، دارای یک منبع تغذیه است که مطابق با خروجی اینورتر است.

نحوه عملکرد این UPS آنلاین به منظور به حداقل رساندن هر گونه اعوجاج هارمونیکی است که از شبکه برق یا سیستم ژنراتور متصل به آن، منعکس می شود. مثال ساده ای که برای درک بهتر تبدیل دلتا در UPS آنلاین می توان زد این است که اگر حالت دلتا را مانند تحویل یک بسته از طبقه ای در یک ساختمان به طبقه ای دیگر ببینید، فناوری آنلاین دلتا، با حمل بسته فقط در مصرف انرژی صرفه جویی می کند و هیچ تفاوتی بین این حالت و حالت دوگانه در نقطه ابتدایی و انتهایی وجود ندارد.

در واقع در تبدیل دوگانه UPS برق را از باتری گرفته و مجددا به باتری بر می گرداند، اما در حالت دلتا مبدل جریان برق را از ورودی به خروجی منتقل می کند. تبدیل دلتا UPS آنلاین همانند تبدیل دوگانه دارای حالت های مختلف عملیاتی است که هر یک از آنها با توجه به جریان قدرت، ویژگی های انتقال و استاندارد خروجی IEC ارائه شده اند. این حالت ها عبارتند از:

  • حالت عادی UPS آنلاین تبدیل دلتا:

حالت عادی UPS آنلاین تبدیل دلتا

این حالت از UPS تبدیل دلتا مشابه UPS تبدیل مضاعف است. به این صورت که حالت عادی همیشه مبدل اصلی را برای تامین ولتاژ بار دارد، اما تفاوتی که وجود دارد این است که در حالت عادی یو پی اس دلتا، یک مبدل اضافی دلتا هم وجود دارد. عملکرد این مبدل در بارگیری جریان برق در شرایط خرابی AC یا اختلالات ولتاژ، مشابه رفتار یک UPS تبدیل دوگانه است.

با توجه به این که یک یو پی اس تبدیل دلتا در حالت عادی از مبدل دلتا برای تنظیم خروجی استفاده می کند، لذا در چنین حالتی قادر به تنظیم فرکانس نخواهد بود. پس با توجه به موارد مربوط به استاندارد IEC این حالت از UPS آنلاین تبدیل دلتا در طبقه بندی مستقل از ولتاژ یا VI قرار می گیرد.

  • حالت عادی دور زدن UPS آنلاین تبدیل دلتا:

حالت عادی دور زدن UPS آنلاین تبدیل دلتا

در حالت عادی دور زدن، مسیر قدرت مدار، از طریق سوئیچ بای پس استاتیک، ایجاد می شود. در چنین شرایطی مبدل اصلی با توان کم برای شارژ باتری کار می کند و مبدل دلتا در حالت آماده به کار قرار می گیرد.

این وضعیت باعث می شود که کارایی UPS بهبود پیدا کند و عمر و خدمات آن هم افزایش داشته باشد. زمانی که برق قطع می شود و گرما و تنش اجزای UPS کاهش پیدا می کند، سوئیچ بای پس باز شده و مبدل اصلی برای تامین بار، برق را از باتری می گیرد.

یک UPS تبدیل دلتا در حالت عادی بای پس، در طبقه بندی وابسته به ولتاژ و فرکانس قرار می گیرد، چرا که قادر به تنظیم ولتاژ یا فرکانس خروجی نیست.

  • حالت باتری UPS آنلاین تبدیل دلتا:

حالت باتری UPS آنلاین تبدیل دلتا

این حالت ترکیبی از یک فناوری نسبتا بروز است که با وجود این که عملکردی مشابه تبدیل مضاعف دارد اما برای ارائه چگالی بالاتر از تبدیل دوگانه، در نظر گرفته می شود. برای محافظت از تعداد کمی از سرور های حساس و تجهیزات شبکه محیط های متراکم ایده آل است.

کاربرد UPS آنلاین

محافظت از کاربری های زیر در برابر آسیب های ناشی از قطع برق، کاهش یا افزایش ولتاژ، نویز و تغییرات فرکانس و اعوجاج هارمونیک، از کاربرد های اصلی UPS های آنلاین به شمار می رود.

  • تجهیزات حیاتی فناوری اطلاعات
  • تاسیسات مرکزی داده
  • سرور های پیشرفته
  • تاسیسات بزرگ مخابراتی
  • برنامه های ذخیره سازی و تجهیزات شبکه پیشرفته

مزایای UPS آنلاین

  • تهویه ولتاژ بالا
  • سهولت در موازی سازی
  • دارای حالت های در دسترس
  • راندمان بالا
  • چگالی توان بالا
  • زمان انتقال سریع
  • خروجی جریان برق تمیز

موارد ضروری برای استفاده از UPS آنلاین

استفاده از UPS آنلاین در صنایع مختلف ممکن است زمانی ضروری شود که:

  • برق مورد استفاده نویز دار باشد.
  • کاهش برق شبکه وجود داشته باشد.
  • قطعی برق و سایر ناهنجاری های مکرر وجود داشته باشد.
  • مواقعی که از بار های تجهیزات فناوری اطلاعات مدنظر باشد.
  • زمانی که ادامه روند عملیات با یک ژنراتور پشتیبان زمان زیادی را به خود اختصاص دهد.

نکاتی درباره UPS آنلاین

  • UPS های آنلاین تبدیل دوگانه و تبدیل دلتا، برای ظرفیت و توان کمتر از 5 کیلووات آمپر مناسب هستند، اما در رابطه با UPS های تبدیل هیبریدی یا حالت باطری شرایط کاملا متفاوت است و این UPS ها برای ظرفیت های بیش از 5 کیلووات آمپر مناسب هستند.
  • تجهیزات به کار رفته در UPS های آنلاین از فناوری های جدیدی ساخته شده اند و حساسیت بالایی نسبت به نوسانات برق دارند، بنابراین واضح است که تفاوت قیمت UPS های آنلاین با سایر انواع دیگر زیاد باشد و هزینه های مربوط به این منابع تغذیه بیشتر شود.
  • با توجه به این که فعالیت UPS آنلاین زیاد است و همیشه در مدار است، بنابراین افزایش دما و کارکرد تجهیزات آن نیز بیشتر بوده و باعث کاهش راندمان و خرابی زودرس سیستم می شود.
  • فعالیت مکرر یو پی اس های آنلاین بر روی عمر باتری هم تاثیر داشته و در طولانی مدت توان نگهداری شارژ در باتری را کاهش می دهد.
مدت زمان برق دهی سیستم یو پی اس به چه عواملی وابسته است؟

از جمله موارد تاثیر گذار در زمان برق دهی یو پی اس می توان موارد زیر را نام برد:

  • تعداد سیستم ها و میزان بار متصل به یو پی اس
  • ظرفیت باتری مورد استفاده در ورودی یو پی اس

روش کار یو پی اس

از جمله وظایف یو پی اس و روش کار یو پی اس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تنظیم و اصلاح یا افزایش و کاهش ولتاژ های خروجی و ورودی جهت تامین یک ولتاژ قابل قبول برای دستگاه
  • تامین برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده با کیفیت مطلوب و به صورت پیوسته

همه موارد بالا زمانی رخ می دهد که تامین کننده برق منطقه ای دچار مشکلات کلی و یا جزئی شود.

یک یو پی اس به عنوان منبع تغذیه اضطراری، نوعی پشتیبان باتری نیز در نظر گرفته می شود. زمانی که برق شهری قطع می شود و یا ولتاژ به سطح غیر قابل قبولی کاهش پیدا می کند، یو پی اس، برق پشتیبان را فراهم می کند و امکان خاموش کردن ایمن و منظم سیستم ها و تجهیزات متصل به خود را فراهم می کند.

همه انواع یو پی اس ها دارای حالت عادی و حالت انرژی ذخیره شده هستند و فقط چند نوع از این یو پی اس ها وجود دارند که حالت عادی با راندمان بالا دارند. علاوه بر این ها حالت دیگری نیز برای انواع یو پی اس ها در نظر گرفته می شود که به آن حالت بای پس می گویند. به جز شکل موج، عملکرد خروجی در حالت انرژی ذخیره شده، برای تمام یو پی اس ها مشابه یکدیگر است.

در رابطه با حالت های ذکر شده نکاتی وجود دارد که با معرفی هر یک از این حالت ها، نکات مربوط به هرکدام را نیز ذکر می کنیم:

حالت عادی: در حالت عادی، یو پی اس بار الکتریکی را از طریق منبع برق AC دریافت می کند در حالی که عنصر ذخیره انرژی یا همان باتری به یو پی اس متصل است و در حال شارژ می باشد.

حالت عادی با راندمان بالا: در چنین وضعیتی یو پی اس بار را مستقیما از روی دستگاه تغذیه می کند و منبع برق ورودی به منظور افزایش راندمان به باتری متصل است و در حالت ذخیره انرژی و شارژ قرار دارد.

حالت انرژی ذخیره شده: به این حالت اصطلاحا حالت باتری هم می گویند. در وضعیت انرژی ذخیره شده، یو پی اس بار الکتریکی مورد نیاز خود را با استفاده از منبع برق DC دریافت می کند. در چنین شرایطی برق باتری با توجه به منبع تغذیه ورودی، AC است و در حالت قطع یا خارج از محدوده فرکانس قرار دارد.

حالت بای پس: حالت بای پس در یو پی اس ها به حالتی گفته می شود که یو پی اس در شرایط تعمیر یا تعویض باتری به طور موقت از مدار خارج شود. چگالی توان بالا یک روند مهم برای کاهش حالت بای پس محسوب می شود که برای برخی از کاربرد ها مانند فعالیت های غیر متمرکز ترجیح داده می شوند.

در بای پس حالت عادی، مسیر برق به بار از طریق کلید بای پس استاتیک تنطیم می شود و بخش یکسو کننده مبدل هیبریدی، با قدرت کمی برای شارژ باتری کار می کند تا اینورتر را برای تغذیه بار آماده نگه دارد. این وضعیت باعث بهبود عملکرد یو پی اس می شود و چون تنش های حرارتی به دنبال آن در یو پی اس کاهش پیدا می کند، در نتیجه عمر مفید آن نیز افزایش می یابد.

یو پی اس ها از لحاظ دسته بندی عملکرد، دارای استاندارد IEC هستند. این استاندارد تایید شده برای طبقه بندی یو پی اس ها در نظر گرفته شده است. طبقه بندی استاندارد IEC به طور کلی در سه حالت انجام می شود:

  • طبقه بندی ها انجام می شود.
  • عملکرد خروجی، نوع یو پی اس و الزامات آن ارائه می شود.
  • در نهایت عملکرد یو پی اس تایید می شود.

مراحل مربوط به عملکرد یو پی اس ها در استاندارد IEC به ترتیب زیر انجام می شود:

  1. طبقه بندی ورودی:

اولین بخش از طبقه بندی عملکرد خروجی یو پی اس، وابستگی ورودی است. همچنین بررسی مواردی مانند این که در چه حالتی کیفیت ولتاژ خروجی یو پی اس به کیفیت ولتاژ ورودی آن بستگی دارد. وابستگی کیفیت ولتاژ در یو پی اس ها به سه کلاس اصلی بستگی دارد:

  • وابسته به ولتاژ و فرکانس (VFD): یو پی اس های وابسته به ولتاژ و فرکانس نمی توانند ولتاژ خروجی یا فرکانس خروجی خود را در حالت عادی تنظیم کنند.
  • مستقل از ولتاژ (VI): یو پی اس های مستقل از ولتاژ می توانند خروجی خود را تنظیم کنند، اما امکان تنظیم فرکانس خروجی خود را در حالت عادی ندارند. همچنین انواع یو پی اس های VI دارای ولتاژ های خروجی متفاوتی هستند.
  • مستقل از ولتاژ و فرکانس (VFI): یو پی اس های مستقل از ولتاژ و فرکانس می توانند هر دو ولتاژ خروجی خود را تنظیم کنند و فرکانس خروجی نیز در حالت عادی قرار داشته باشد.

هر یک از این کلاس ها قابلیت متفاوتی را در حالت مختلف برق مانند قطعی، کاهش ولتاژ، نوسانات و غیره، از خود نشان می دهند، اما به طور کلی یو پی اسی که از نوع مستقل از ولتاژ و فرکانس باشد، بالاترین راندمان و عملکرد را در بین انواع دیگر دارد. دلیل آن هم این است که کلاس طبقه بندی VFI هم می تواند از قطعی برق محافظت کند و هم ولتاژ و فرکانس مورد نیاز را تنظیم کند.

در دسته یو پی اس های وابسته به ولتاژ (VI) فقط یو پی اس ها آنلاین، می توانند به نوسانات ولتاژ، مشکلات موج های هارمونیک و غیره، رسیدگی کنند. همچنین ممکن است، بعضی از یو پی اس های VFD هم شامل اجزای فیلتر کننده و سرکوب کننده برای رسیدگی به گذرگاه های ولتاژ باشند.

برای تمام یو پی اس های VI، رفتار وابستگی فرکانس خروجی مانند VFD است. یو پی اس های VI به دلیل توانایی در تنظیم ولتاژ و ناتوانی در تنظیم فرکانس، برای محیط هایی که دارای کیفیت برق متوسطی هستند، مناسب است. این یو پی اس ها برای بار هایی ایده آل هستند که نسبت به تغییرات ولتاژ حساس اند، اما حساسیت زیادی نسبت به تغییرات فرکانس ندارند.

  1. شکل موج ولتاژ خروجی:

بخش دوم طبقه بندی عملکرد یو پی اس ها، شکل موج ولتاژ خروجی است که در حالت اتصال به برق و ذخیره انرژی مورد بررسی قرار می گیرد. شکل موج مورد تایید در اکثر یو پی اس ها شکل موج سینوسی است و در افزایش یا کاهش راندمان سیستم تاثیر گذار است.

  1. عملکرد خروجی پویا:

عملکرد خروجی پویا، تغییرات ولتاژ خروجی را که در طول انتقال جریان اتفاق می افتد را توصیف می کند. شرایطی که در طول انتقال بار به وجود می آید می تواند یکی از سه حالت انتقال عادی، بای پس و حالت های عملیاتی انرژی ذخیره شده باشد که با اعمال یا حذف بار دچار تغییر می شوند.

بسیاری از یو پی اس ها می توانند چند حالت عادی داشته باشند که بر اساس استاندارد IEC ویژگی های عملکرد خروجی آنها نیز متفاوت خواهد بود. موج خروجی برخی از یو پی اس ها ممکن است انحراف قابل توجهی از شکل موج سینوسی ایده آل داشته باشند. این مسئله بیشتر در واحد های منبع تغذیه تکفاز ارزان قیمت که برای مصارف مسکونی یا ادارای طراحی شده اند، صدق می کند.

این نوع از یو پی اس ها از منابع تغذیه سوئیچینگ AC ساده استفاده می کنند و خروجی شبیه به یک موج مربعی یا پله ای ایجاد می کند. این نوع از امواج هارمونیک ممکن است با سایر دستگاه های الکترونیکی دیگر مانند ارتباطات رادیویی دچار تداخل شوند و یا کاهش راندمان و توقف کار را به دنبال داشته باشند. در نتیجه بهتر است از یو پی اس هایی با توان مناسب تر که دارای واحد های پیچیده تری هستند در سیستم های الکترونیکی خود استفاده کنید تا بتوانید از برق AC سینوسی تقریبا خالص بهره مند شوید.

مسئله ای که در رابطه با عملکرد یو پی اس ها باید به آن توجه داشت این است که یک سیستم یو پی اس با سیستم برق کمکی یا اضطراری و ژنراتور آماده به کار متفاوت است. یو پی اس ها در مقایسه با این دستگاه ها کارکرد متفاوت تری دارند و در واقع با تامین انرژی ذخیره شده در باتری ها، شرایط حفاظتی تقریبا آنی در مقابل قطعی برق ورودی به سیستم ها اعمال می کنند.

به طور کلی عملکرد یو پی اس ها در مواردی به سیستم های الکترونیکی اعمال می شود که شرایط زیر وجود داشته باشد:

  • افزایش ولتاژ یا اضافه ولتاژ پایدار وجود داشته باشد.
  • کاهش لحظه ای یا پایدار در ولتاژ ورودی وجود داشته باشد.
  • امکان وجود نویز در سیستم وجود داشته باشد که معمولا به عنوان یک نوسان با فرکانس بالا یا گذرا تعریف می شود و توسط تجهیزات نزدیک به خط منتقل می شود.
  • ناپایداری فرکانس در سیستم اعمال شود.
  • انحراف هارمونیک موج خروجی، به عنوان انحراف از شکل موج سینوسی ایده آل مورد انتظار در خط تعریف گردد.

اجزای سازنده یو پی اس

اجزای سازنده یو پی اس

UPS ها در انواع صنعتی، استاندارد یا خانگی دارای طراحی، اجزا و قطعات مختلفی هستند، اما بیشتر تجهیزات اساسی تقریبا در انواع این یو پی اس ها به ویژه UPS های صنعتی یکسان است که این موارد شامل قطعات زیر می شود:

  • باتری (Battery): جهت ذخیره سازی انرژی الکتریکی و استفاده به عنوان منبع انرژی الکتریکی در یو پی اس
  • اینورتور (Inverter): جهت تبدیل جریان مستقیم به متناوب
  • شارژر (Charger): جهت شارژ باتری یو پی اس و تبدیل جریان متناوب به مستقیم
  • یکسوساز یا رکتیفایر (Rectifier): جهت تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان مستقیم

علاوه بر این موارد، لوازم و تجهیزات دیگری نیز در ساختار UPS ها مورد استفاده قرار می گیرند، این قطعات عبارتند از:

  • صفحه نمایش مهر و موم شده با نمودار جریان برق و مبتنی بر ریزپردازنده نظارتی
  • پوشش پودری بادوام
  • سیستم نظارت بر شبکه
  • سیستم قابل تنظیم از هشدار ها
  • صفحه محافظ قابل جابجایی
  • چفت درب قابل قفل شدن
  • محفظه داخلی اسناد
  • مدار شکن قالبی
  • فیلتر هوا
  • زیر پایه
  • برق گیر صنعتی
  • بلوک پایانه
  • قاب فولادی
  • فیلتر های کپسول دار صنعتی
  • پانل مجاور قابل جابجایی
  • ترانسفورمر های ورودی و خروجی
  • دستگاه‌ های قدرت با درجه‌بندی محافظه‌ کارانه عملیات محیطی
  • سیستم کنترل ولتاژ بالا برای ایمنی در برابر نویز
  • دریپ شیلد و براکت لنگر دیواری
  • فن

نحوه انتخاب یو پی اس

توان مورد نیاز و توان مصرفی UPS چقدر می باشد؟

از جمله نکاتی که باید در زمان خرید یو پی اس لحاظ نمود توان مصرفی تجهیزات متصل به یو پی اس است. لذا در همین راستا می بایست توان تک تک تجهیزات مورد استفاده، محاسبه گردیده و در نهایت توان کلی مورد نیاز سنجیده شود. معمولا در اکثر دستگاه ها توان مربوطه با واحد وات روی آن درج گردیده است و یا می توان با ضرب جریان در ولتاژ، توان دستگاه را محاسبه نمود. به این نکته توجه نمایید که پس از محاسبه توان کلی مورد نیاز، باید درصدی به این عدد اضافه گردد و یا به بیان دیگر، توان یو پی اس می بایست از توان مورد محاسبه بیشتر باشد. معمولا این اختلاف در حدود 25 درصد باشد، مناسب است. از جمله فواید این عمل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • با انتخاب توانی بیش از توان مورد نیاز و در صورت عملکرد دستگاه با حداکثر توان، آسیب و فشاری به دستگاه وارد نشده و طول عمر دستگاه افزایش می یابد.
  • در صورت افزایش تجهیزات مورد استفاده دیگر نیازی به ارتقاء یو پی اس وجود نخواهد داشت و از افزایش هزینه های آتی نیز جلوگیری شده است.

انتخاب یک UPS مناسب این امکان را به شما می دهد که بتوانید از تجهیزات الکترونیکی خود بیشترین محافظت و بهره وری را داشته باشید. عواملی که می توانند در انتخاب مناسب ترین UPS، به شما کمک کنند عبارتند از:

  • UPS را برای محیط اداری می خواهید یا صنعتی؟

قبل از انتخاب UPS حتما باید به نوع کاربری محیطی که یو پی اس را برای آن خریداری می کنید، توجه داشته باشید. علاوه بر این که ظرفیت و بهره وری UPS های استاندارد و صنعتی با یکدیگر متفاوت است، ولتاژ ورودی و خروجی آنها نیز با هم فرق دارد.

UPS های استاندارد یا اداری که استفاده عمومی دارند و در ادارات و دفاتر مختلف می توان از آنها استفاده کرد، دارای ورودی و خروجی تکفاز هستند، در صورتی که ولتاژ ورودی و خروجی UPS های صنعتی، با توجه به نحوه عملکرد آن ها، معمولا به صورت سه فاز در نظر گرفته می شود.

  • آیا UPS های قابل استفاده در محیط های پزشکی ویژگی خاصی دارند؟

در صورتی که قصد دارید یو پی اسی را برای مراکز درمانی و بیمارستانی تهیه نمایید، بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که UPS های مناسب محیط های درمانی، به ویژه مراکز تصویربرداری پزشکی، دارای یک ترانسفورمر Base جهت ایزولاسیون مغناطیسی هستند.

  • ظرفیت و توان شارژی که برای UPS احتیاج دارید چقدر است؟

ظرفیت یو پی اسی که انتخاب می کنید، بستگی به توان تجهیزاتی دارد که در خروجی آن قرار می گیرند. در صورتی که شما برای مجموعه ای از تجهیزات و دستگاه های برقی، احتیاج به UPS داشته باشید، باید ابتدا مجموع توان مورد نیاز این تجهیزات را محاسبه کنید و سپس اقدام به خرید یو پی اس نمایید. توصیه هایپر صنعت فامکو به شما خریداران عزیز این است که برای افزایش طول عمر UPS بهتر است بیش از 70 درصد توان مصرفی UPS را اشغال نکنید.

  • باتری مناسب UPS چه ویژگی هایی دارد؟

زمان برق دهی UPS به تجهیزات را توان و ظرفیت باتری های قرار گرفته در آن مشخص می کند. ظرفیت باتری های UPS با واحد آمپر ساعت محاسبه می شود و برای محاسبه دقیق و درست میزان ظرفیت باتری مورد نیاز خود می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

مجموع بار بر حسب ولت آمپر / (0.65)(آمپر ساعت) ولتاژ)(تعداد باتری) = زمان برق دهی مورد نیاز بر حسب آمپر ساعت

  • چه مواردی در اختلاف UPS های برند های مختلف تاثیر گذار است؟

عواملی که می توانند در قیمت UPS هایی که توسط برند های مختلف تولید می شوند تاثیر گذار باشند شامل موارد زیر می شوند:

  1. تفاوت کیفیت و استاندارد های در نظر گرفته شده برای قطعاتی که در UPS ها استفاده می شوند.
  2. تفاوت در زمان و میزان شارژ دهی UPS ها
  3. میزان و قابلیت اطمینان UPS خریداری شده
  4. تجربه کاربران از طول عمر دستگاه
  5. نحوه پشتیبانی و خدمات پس از فروش برند و تولید کننده UPS

  • UPS ها با چه معضلاتی از برق شهری درگیر خواهند بود؟

از دیگر عواملی که در انتخاب UPS و میزان حساسیت این منبع تغذیه باید به آن توجه داشته باشید، معضلات برق شهری است، معضلاتی مانند:

  • هارمونیک (Harmonics): یک موج اضافی دارای دامنه کوچک (فرکانس آن مضربی از فرکانس موج اصلی است.)
  • قطع کامل برق (Power Failure): قطع برق ورودی در برق شهری
  • افزایش ولتاژ لحظه ای (Power Surge): امکان آسیب زدن به وسایل حساس
  • افت ولتاژ لحظه ای (Power Sag): امکان از کار انداختن برخی از تجهیزات برقی حساس
  • نوسانات شدید لحظه ای (Skip Transient): امکان آسیب به تجهیزات حساس و ابزار دقیق
  • نویز (Noise): ایجاد شده توسط امواج رادیویی و مغناطیسیی و منابع تغذیه و در نتیجه اختلال در کارکرد دستگاه
  • تغییرات فرکانس (Frequency Variation): دارای اهمیت بسیار بالا و سبب عدم کارکرد مطلوب
  • افزایش طولانی ولتاژ (Over Voltage): امکان آسیب زدن به تجهیزات برقی
  • کاهش دامنه ولتاژ ( Under Voltage): امکان از کار انداختن تجهیزات برقی

انواع باتری UPS
  • باتری داخلی
  • باتری خارجی

در زمان انتخاب باتری یو پی اس دو حالت وجود دارد، حالت اول حالتی است که توان مدنظر پایین بوده، لذا جهت اشغال فضای کمتر و همچنین در نظر گرفتن زیبایی از باتری داخلی استفاده می کنیم. حالت دوم نیز زمانی است که توان بالایی مد نظر است، در این حالت باتری به صورت خارجی و در داخل یک کابینت یا رک نصب می گردد.

باتری یو پی اس (UPS)

سیستم های منبع تغذیه بدون وقفه یا UPS ها تجهیزاتی هستند که باعث جلوگیری از قطعی و از کار افتادگی دستگاه های صنعتی، اداری و خانگی شما می شوند، اما نکته قابل توجه در مورد پشتیبانی UPS ها در این شرایط این است که ظرفیت بکاپ گیری UPS از تجهیزات، وابسته به ظرفیت باتری آن است. مدت زمان کارکرد یک UPS با باتری به نوع، اندازه باتری، میزان دشارژ و کارایی اینورتر بستگی دارد.

با وجود این که باتری ها به عنوان عضو ساده ای از UPS ها شناخته می شود، اما اهمیت بسیار زیادی در نحوه و زمان پشتیبانی UPS از تجهیزات، دارد. انتخاب باتری مناسب برای UPS و اطلاع از ظرفیت ها و محدودیت های آن در بهره وری هر چه بیشتر از منابع تغذیه بسیار تاثیر گذار است. انواع باطری های UPS برای تمام انواع منابع تغذیه بدون وقفه در سه دسته کلی قرار می گیرند، که در ادامه علاوه بر معرفی با جزئیات مربوط به هر یک از آنها نیز آشنا می شوید.

  • باتری UPS سرب اسیدی

باتری های سرب اسیدی در سیستم های یو پی اسی در کاربرد های قدرت بالا از جمله در صنعت، مورد استفاده قرار می گیرند. این باتری ها از لحاظ وزنی جزو گزینه های مقرون به صرفه محسوب می شوند. لازم به ذکر است که ظرفیت کل یک باتری سرب اسید تابعی از سرعت تخلیه شدن آن است.

دیگر قابلیت های جالب توجه در خصوص باتری های سرب اسیدی UPS شامل امپدانس داخلی پایین و ظرفیت تحمل بالا، می شود. باتری های سرب اسیدی در دو نوع VRLA و VLA تولید می شوند که هر یک از آنها ویژگی های مربوط به خود را دارند.

  1. VRLA: این سری از باطری های سرب اسیدی با عنوان اسید سرب مهر و موم شده یا سیلد اسید نیز شناخته می شود. یکی از انواع رایج در باتری های UPS، باتری سرب اسیدی VRLA است و دارای میانگین عمر 5 تا 10 ساله هستند. بهتر است محیط قرار گیری و نگهداری این باتری ها دارای دمای تحت کنترل بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد بوده و رطوبتی در آن وجود نداشته باشد. ترکیبات اصلی به کار رفته در ساخت این باتری ها، مواد AGM ساخته شده از الکترولیت و ژل ساخته شده از اسید سولفوریک و سیلیس، می باشد.
  2. VLA: نام دیگری که در معرفی این باطری های اسیدی ارائه می شود، عنوان Flooded است. باتری های VLA سرب اسیدی یو پی اس دارای صفحات پر شده با اسید الکترولیت هستند. استفاده از این نوع باتری ها بیشتر در صنایعی اتفاق می افتد که دارای تاسیسات بزرگ با درجه آمپر ساعت بالا باشند.

نکته ای که در رابطه با باتری های اسیدی VLA وجود دارد، این است که این باتری ها حالت مهر و موم شده ندارند، بنابراین هیدروژن تولید شده توسط باتری، مستقیما با هوا ترکیب می شود.

در چنین شرایطی بهتر است از سیستم های تهویه قوی استفاده نمایید تا خطرات ایمنی ناشی از آن را در حد ممکن، کاهش دهید. همچنین توصیه می شود محل نگهداری از این باتری ها دارای قابلیت شستشو نیز باشد، چرا که امکان نشت اسید در آ ها وجود دارد.

تمامی موارد ذکر شده بیانگر این هستند که به علت شرایط خاص نگهداری از باتری های اسیدی VLA و عدم قرار گیری آنها در محفظه های ایستا یا قفسه ای، این باتری ها برای استفاده در محیط های خانگی، اداری یا تاسیسات مرکز داده مناسب نیستند.

  • باتری UPS نیکل کادمیم

محبوب ترین نوع باتری های UPS در تاسیسات مخابراتی، باتری های نیکل کادمیم هستند. باتری های Nicd برای استفاده در محیط های با دمای متوسط تا بالا، گزینه مناسبی هستند. ترکیبات به کار رفته در باتری های نیکل کادمیم باعث شده است که هزینه تهیه این باتری ها نسبت به باتری های VRLA بیشتر باشد.

الکترود های به کار رفته در این باتری ها شامل هیدروکسید نیکل در صفحه مثبت و هیدروکسید کادمیم در صفحه منفی، می شود. از ویژگی های بارزی که این باتری ها دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عمر طراحی تقریبا 20 ساله
  2. دارای توانایی کنترل در محدوده وسیع دمای بین 20- تا 40+ درجه سانتی گراد
  3. دارای تحمل تخلیه های عمیق و عمر چرخه بالا

  • باتری های UPS لیتیوم یون:

مدت هاست که از باتری های لیتیوم یون در لپ تاپ و گوشی های موبایل، به عنوان منبع ذخیره انرژی استفاده می شود. باتری های لیتیوم یون قابلیت اطمینان بالاتری نسبت به انواع دیگر باتری های UPS دارند و به دلیل داشتن سیستم نظارت و مدیریت داخلی، هر گونه تغییری در سیستم را مورد بررسی قرار می دهد.

این باتری های به طور قابل توجهی سبک و جمع و جور هستند، چرا که چگالی توان بسیار بالاتری نسبت به باتری های دیگر دارند. همچنین زمان شارژ و انتقال جریان توسط این باتری های نسبت به انواع اسیدی و نیکل کادمیم نیز بیشتر بوده و عمر طولانی تری هم دارند.

این باتری ها گرما کمتری تولید می کنند و می توانند به خوبی در محیط با دمای بالا، کار کنند. بنابراین با استفاده از این باتری ها دیگر نیازی به سیستم های خنک کننده و تهویه مطبوع نخواهید داشت.

حداکثر زمان بک آپ یا پشتیبانی یو پی اس چقدر است؟

عملکرد باطری در سیستم یو پی اس بسیار حیاتی است زیرا زمانی که با قطعی برق مواجه می شویم و یو پی اس وارد مدار می شود، وظیفه تامین برق با باطری های ورودی یو پی اس می باشد. لذا با محاسبه توان مصرفی و زمان بک یا پشتیبانی مورد نیاز باید آمپراژ باطری را محاسبه نموده تا کارایی مدنظر را داشته باشد.

یو پی اس و دستگاه های خاص

دستگاه هایی وجود دارند که توان اولیه و جریان راه اندازی آنها بسیار بالا می باشد، مثلا پرینتر ها و موتور ها از جمله این موارد می باشند. در برخی موتور ها جریان راه اندازی چیزی در حدود پنج تا ده برابر جریان نامی موتور می باشد و در صورتی که یو پی اس تحمل این جریان استارت را نداشته باشد موتور استارت نخواهد خورد. یا مثلا در پرینتر ها و یا دستگاه های کپی که دارای سیکل گرمایی اولیه هستند، توان ذکر شده در مشخصات فنی دستگاه پایین تر از توان اولیه مورد نیاز راه اندازی می باشد.

  • توان حقیقی UPS

توان (P) = ولتاژ (V) * جریان (I) * (Cos(α

(Cos(α = ضریب توان اختلاف فاز بین ولتاژ و جریان بوده (معمولا 0.7 تا 0.9 )

  • توان نامی UPS

محاسبه توان نامی:

  1. مجموع توان تجهیزات (بر حسب وات) / 0.6 = مقدار توان نامی (بر حسب ولت آمپر)
  2. مجموع جریان کل * 220 = مقدار توان نامی (بر حسب ولت آمپر)

  • توان ظاهری UPS

توان (P) = ولتاژ (V) * جریان (I)

در بازار، توان ظاهری ملاک سنجش یو پی اس است.

محاسبه باتری در یو پی اس

محاسبه آمپرساعت باتری و زمان پشتیبانی یو پی اس

((توان مصرفی)×(میزان بک آپ ساعت)) / ((ولتاژ باطری دستگاه)) = آمپر ساعت باطری

(ولتاژ باطری دستگاه یو پی اس) / 12 = تعداد باتری مورد نیاز

عوامل موثر در خرید و استفاده از UPS

ما در هایپر صنعت فامکو در رابطه با UPS ها و استفاده از آنها نکاتی را تهیه کرده ایم که توصیه می کنیم قبل از خرید به آنها توجه نمایید.

  • قیمت خرید یو پی اس: UPS ها دارای قطعات و تجهیزات مختلفی هستند که روی قیمت و هزینه های خرید یو پی اس، تاثیر می گذارد. از جمله این تجهیزات باتری ها هستند که بخش عمده ای از هزینه های مربوط به UPS ها را شامل می شوند و بسته به کیفیت و برند آنها، می توانند دارای قیمت های بالا و یا متوسط باشند.
  • تعمیر و نگهداری UPS: استفاده از یک سیستم منبع تغذیه بدون وقفه نیز به علت موارد مربوط به تعمیر و نگهداری از آن، ملاحظات زیادی را به همراه دارد. همچنین بهتر است برای بهبود عملکرد UPS و مراقبت از تجهیزات آن، سیستم تهویه مطبوع مناسبی در محیط قرار داده شود تا از گرم شدن بیش از حد سیستم UPS و خرابی قطعات آن جلوگیری شود.
  • میزان مصرف برق UPS: همواره مصرف برق یک سیستم UPS از بسیاری از سیستم های مستقل متصل به برق بیشتر بوده است. دلیل این مصرف بالا هم به تکمیل ظرفیت شارژ باتری و آماده کار بودن UPS مربوط می شود.
  • عدم تامین جریان برق به مدت طولانی: اگر شما در شرایطی فعالیت می کنید که قطعی و خاموشی برق در ساعت های طولانی اتفاق می افتد، نباید انتظار داشته باشید که UPS بتواند در تمام ساعات این قطعی برق، از تجهیزات شما پشتیبانی کند. چرا که ظرفیت باتری های استفاده شده در UPS ها محدود است و استفاده مکرر از آن می تواند موجب کوتاه شدن عمر باتری و دستگاه شود. در این حالت، باید UPS را به منظور جلوگیری از شوک وارده به سیستم ها در اثر قطعی برق در نظر بگیرید و منبع تامین بزرگتری، مانند ژنراتور و یا موتور برق را به عنوان پشتیبان UPS برای ادامه کارکرد دستگاه های سیستم خود استفاده کنید.

کاربرد UPS

 نقش اصلی یو پی اس ها، تامین برق مورد نیاز تجهیزات در زمان از کار افتادگی برق است. امروزه کمتر کسب و کاری وجود دارد که بتواند بدون نیاز به جریان برق، با موفقیت به عملکرد خود ادامه دهد. نارسانایی و افت انرژی تجهیزات الکترونیکی باعث ایجاد نویز و نوساناتی می شود و می تواند بر تجهیزات و داده ها تاثیر منفی بگذارد و باعث خرابی زود هنگام آنها شود.

بنابراین بهتر است از UPS که دارای جریان تمیز، ثابت و بدون وقفه است در تجهیزات خود استفاده نمایید. کاربرد های UPS در صنایع مختلفی مورد توجه قرار گرفته است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • UPS صنعتی:

یو پی اس های قابل استفاده در صنایع مختلف معمولا از سری UPS های آنلاین هستند. یو پی اس های آنلاین معمولا در طراحی های مبتنی بر ترانسفورماتور یا بدون ترانسفورماتور تولید می شوند. UPS هایی که بر اساس شرایط مبتنی بر ترانسفورماتور تولید شده اند، به دلیل داشتن طراحی قوی تر، انتخاب مناسب تری برای کاربرد های صنعتی به شمار می روند.

ترانسفورماتور در تجهیزات UPS های صنعتی، نقش یک تهویه کننده الکترونیک را دارد. تقریبا تمام یو پی اس های استفاده شده در صنعت از نوع سه فاز هستند و این UPS در ابعاد بزرگ تر از قابلیت های بیشتری هم بهره مند می باشد. به عنوان مثال، استفاده از قطعاتی مثل یکسوکننده های 6 یا 12 پالس و یا حتی رکتی فایر های مبتنی بر IGBT، برای ارائه بازدهی بالاتر ورودی و اعوجاج هارمونیک کم (یا همان THD که در سیستم تعبیه می شوند) نیز از جمله این قابلیت هاست.

  • UPS خانگی:

UPS هایی که قابل استفاده برای محافظت از سیستم های کامپیوتری شخصی، پایانه های POS، روتر ها، مودم ها، سوئیچ ها، سیستم های اداری محدود، محیط های فناوری اطلاعات و سرور های فایل کوچک از 300 ولت آمپر تا 800 ولت آمپر هستند، همگی زیر مجموعه UPS های خانگی یا آماده به کار به شمار می روند.

این UPS ها معمولا با باطری داخلی کار می کنند و از سیستم در برابر قطعی، افت ولتاژ، نوسانات، نویز الکتریکی و مدت زمان کوتاهی که از قطع برق به سیستم اعمال می شود، محافظت می کند.

  • UPS شبکه:

سیستم های یو پی اسی که در این گروه قرار می گیرند، محدوده ظرفیت حدود 2 کیلوولت آمپر دارند و از جریان برق برنامه های کاربردی شبکه نظیر ایستگاه های سرور، سوئیچ های مخابراتی، سرور های شبکه، سرور های VOIP ،POE و سیستم های مخابراتی، پشتیبانی می کند. این دسته از UPS ها معمولا یو پی اس های تبدیل دوگانه آنلاین و یا لاین اینتر اکتیو هستند و در انواع طراحی های زمینی، رک مانت و ترکیبی تولید می شوند.

  • UPS مودم:

همانطور که می بینیم قطعی برق چالش های زیادی را در تمام زمینه ها برای کاربران ایحاد می کند، یکی از این دردسرها، قطعی برق مودم ها می باشد که موجب قطعی اینترنت در خانه ها و کسب و کارها می شود. هم چنین قطعی برق به یکباره از سیستم های کامپیوتری و هاردها، می تواند موجب پاک شدن اطلاعات آن ها و یا ایجاد بد سکتور در آن ها شود.

امروزه اغلب کسب و کارها و سرگرمی ها از راه اینترنت بوده و نداشتن اینترنت، می تواند به بسیاری از مشاغل آسیب وارد کند. یکی از راه هایی که بتوان در زمان قطعی برق از مودم وای فای استفاده کرد، استفاده از یو پی اس برای مودم و روتر می باشد.

UPS مودم در اصل باتری های کوچکی است که می تواند در زمان قطعی برق، برق موردنیاز را برای وای فای خانه و یا محل کار و یا وای فای های سیار تامین کند.

در این مورد باید مدنظر داشت که ورودی مودم WiFi حتما با UPS تطابق داشته باشد و در اصل جریان خروجی یو پی اس باید با جریان ورودی مودم وای فای برابر باشد.

دستگاه یو پی اس مودم

کنترل قطعی برق مودم، می تواند موجب کنترل قطعی برق کامیپوترها و موبایل ها شود. همان طور که می دانیم دستگاه ها و تجیهزات مربوط به کامپیوترها دارای قیمت های بالایی می باشند و قطعی برق و آسیب رسیدن به آن ها می تواند ضررهای مالی و زمانی زیادی را برای ما ایجاد کند. هم چنین از دیگر کاربردهای UPS مودم، رفع نوسانات برق ورودی یبه سیستم می باشد که با نصب UPS در ورودی سرورها و مودم ها، می توانیم نوسانات برق را کنترل کنیم و عمر سیستم های کامپیوتری را افزایش دهیم.

امروزه خیلی از مشاغل حتی سیستم های اداری نیازمند وجود اینترنت هستند و خرید یو پی اس مودم می تواند قطعی برق را در مورد استفاده از اینترنت کنترل کند.

یو پی اس های روتر مودم معمولا از نوع کوچک و جمع و جور (UPS کوچک) بوده و به آن ها مینی UPS نیز گفته می شود.

  • UPS کامپیوتر

امروزه با پیشرفت علم و صنعت و توسعه مشاغل به سمت بازار جهانی اینترنتی، استفاده ها از کامپیوترها به تعداد کم یا زیاد در تمام مشاغل دیده می شود. به همین علت تامین برق آن ها از نیازهای ضروری هر کسب و کاری می باشد. هم چنین به دلیل وجود نوسانات در برق شهری، بهتر است سیستمی را برای آن ها قرار دهیم که علاوه بر تامین برق در زمان های نبود برق شهری، بتواند نوسانات حاصل از برق شهری را نیز بگیرد و بدین ترتیب خطرات کمتری سیستم ما را تهدید کند.

هرچه تعداد کامپیوترها در یک محل و یا نوع آن ها بزرگتر و مهم تر باشد، آسیب رسیدن به آن ها خطرات و هزینه های بیشتری را برای مجموعه ها به دنبال خواهد داشت.
همانطور که قبلا نیز به این مهم اشاره کردیم، قطعی برق سیستم های کامپیوتری موجب آسیب رسیدن به هارد آن ها و هم چنین ایجاد مشکلاتی از قبیل بدسکتورها می شود که نه تنها تمام اطلاعات دستگاه از بین می رود، بلکه سیستم دچار خرابی های برگشت ناپذیر می شود. لذا باید در جهت رفع این مشکل، به طور جدی اقدام کنیم.

یو پی اس کامپیوتر

یو پی اس کامپیوتر معمولا از نوع آنلاین بوده که بلافاصله بعد از قطع برق بتواند وارد مدار شود و سیستم بدون احساس قطعی برق به کار خود ادامه دهد و هم چنین در حین کار با برق شهری نیز، از خطراتی همچون نوسانات ولتاژ و یا کاهش و افزایش هرگونه فرکانس و نویزی در امان باشند. به طور کلی UPS کامیپوتر با چند هدف در مدارات قرار می گیرند:

  • برق دهی دائمی به کامپیوتر
  • حفاظت از کامپیوتر در برابر نوسانات ولتاژ
  • حفاظت از سیستم در برابر نوسانات فرکانس
  • حفاظت از سیستم کامپیوتری در مقابل انواع نویز
  • از دست نرفتن اطلاعات سیستم کامپیوتری
  • عدم ایجاد بدسکتور در کامپیوترها

انواع UPS ها بسته به عوامل مختلفی می توانند برای کامپیوتر ما انتخاب شوند. این عوامل عبارتند از تعداد رایانه ها یا لپتاپ های متصل به UPS، مقدار استفاده مورد نیاز برق برای کامپیوتر در نبود برق شهری، مقدار زمان برق دهی به سیستم و غیره.

معمولا یو پی اس کامپیوتر خانگی در حدی در نظر گرفته می شود که فقط برق به یکباره از سیستم قطع نشود تا کاربر فرصت ذخیره اطلاعات و خاموش کردن کامپیوتر را داشته باشد، ولی در مورد کامپیوترهای مرتبط با مشاغل و صنایع، بسته به شدت نیاز قطع آن ها در زمان نبود برق شهری، با تغییر میزان تعداد باتری های آن ها، میزان بکاپ (زمان برق دهی UPS) یو پی اس قابل تعیین بوده و می توان آن را کم یا زیاد کرد.

نوع باطری متصل به یو پی اس کامپیوترها معمولا باید از نوع با کیفیت و خوب باشد، چرا که به علت شارژ و دشارژ زیاد در سیستم های کامپیوتری و نوع آنلاین بودن UPS در بیشتر موارد، عمر این نوع باتری ها به نسبت سایر مدارات UPS کمتر می باشد و میزان کیفیت باتری انتخابی در عمر نهایی باتری بسیار موثر می باشد.

  • UPS اتاق سرور یا شبکه:

کاربری این UPS ها که با عنوان COMMS هم شناخته می شود، مناسب محیط های فناوری اطلاعات متوسط است. UPS های اتاق سرور معمولا در ظرفیت های 3 تا 15 کیلوولت آمپر تولید شده و معمولا در تاسیسات بزرگ اطلاعاتی و مخابراتی مانند اتاق های سرور، سرور های PABX ،Blade مجازی و سرور های فایل را تامین می کند.

سیستم های UPS موجود در این محدوده شامل UPS هایی با خروجی تک فاز و مواردی با خروجی سه فاز می شوند. این نوع یو پی اس معمولا در انواع طراحی های آفلاین، لاین اینتر اکتیو و آنلاین تا 3 کیلوولت آمپر، قرار می گیرد. یو پی اس های آنلاینی که در این محدوده قرار می گیرند، معمولا بدون ترانسفورماتور هستند تا قابلیت طراحی با ابعاد کوچک، وزن کم، نویز و حرارت کم را داشته باشند. این UPS ها معمولا در اتاق های سرور و در کنار تجهیزات محافظت شده قرار می گیرند.

  • UPS مرکز داده (دیتا سنتر):

کاربرد این UPS ها در محیط های فناوری اطلاعات و تاسیسات مخابراتی در ابعاد بزرگ، از 20 تا 800 کیلوولت آمپر می باشد و معمولا به عنوان ستون فقرات پروژه ها و تاسیسات قدرتی بزرگ به حساب می آیند. این UPS ها از تجهیزات مراکز داده و مراکز سوئیچینگ مخابرات محافظت می کنند و به عنوان یک منبع تغذیه اضطراری و بخش حفاظت از توان متمرکز یا غیر متمرکز، در کنار تجهیزات ضروری نصب می شوند.

  • UPS دما بالا:

برخی از صنایع به یو پی اس هایی نیاز دارند که بتوانند در محیط هایی با دمای بالا یا بالاتر از حد متوسط، فعالیت کنند و توان مقاومت در تنش هایی با چنین شرایط را داشته باشند. این UPS ها با کاربری دما بالا تولید می شوند.

  • UPS نظامی:

UPS هایی با کاربری نظامی، در مجموعه های امنیتی و جهت حفاظت و پشتیبانی از تجهیزات و سرور های موجود در این مجموعه ها طراحی و تولید می شوند.

  • یو پی اس کولر گازی:

دستگاه های کولر گازی به عنوان یکی از تامین کنندگان هوای خنک و یکی از پرمصرف ترین تجیهزات برق در روزهای گرم تابستان می باشند. حال آنکه با قطعی برق و نبود هرگونه امکاناتی در غیاب برق شهری، وجود هوای خنک همواره می تواند ما را از آسیب هایی نظیر گرمازدگی نجات دهد.

همچنین با توجه به اینکه در روزهای پر مصرف برق در فصل تابستان، هزینه های قبض برق می تواند کاربر را دچار هزینه های بسیار زیادی کند، وجود UPS برق اضطراری به جهت تامین مقداری از ساعات مصرف برق کولر گازی پیشنهاد می گردد.

یکی دیگر از واجبات یو پی اس برق اضطراری در سر راه کولر گازی ها، در اتاق های سرور و یا مراکز داده سیستم ها می باشد. همانطور که می دانیم در هر اتاق سرور، تجیهزات بی شماری به کار می رود که ایجاد حرارت می کنند و این تجیهزات باید در زمان قطعی برق نیز همچنان خنک بمانند. به همین جهت معمولا در مراکزی که اتاق سرور در آن ها برقرار است، همان UPS که برای اتاق سرور کار می گذارند را برای کولر گازی نیز به کار می برند.

  • UPS پزشکی:

کاربرد UPS ها در محیط های درمانی، خدماتی و بیمارستانی جهت حفاظت از تجهیزات و دستگاه های حساس پزشکی است. یو پی اس های به کار رفته در این موارد به دلیل حساسیت بالای تجهیزات، غالبا از میان UPS های آنلاین انتخاب می شوند.

  • یو پی اس آسانسور

طبق مبحث 15 اصول نظام مهندسی ساختمان در مورد نصب آسانسور برای ساختمان ها، در ساختمان هایی با طول مسیر قائم حرکت بیش از 7 متر از کف ورودی (یا معمولا بیش از 3 طبقه)، نصب آسانسور الزامی می باشد و همین طور اگر تعداد طبقات به حد زیادتری باشد، معمولا دیگر نمی توان در زمان قطعی استفاده از آسانسور را نادیده گرفت و یا از همه مهم تر اینکه در زمان قطع برق باید در نزدیک ترین محل ممکن آسانسور را تخلیه نمود.

همان طور که می دانیم آسانسور نیز مانند خیلی از تجهیزات برقی، نیاز به برق پشتیبان برای زمان قطعی برق دارد. چون مسائلی از قبیل قطع به یکباره برق باعث سختی در تردد طبقات بالا و حبس شدن افراد در آسانسور در حین حرکت علی الخصوص در ساختمان های عمومی می باشد. از این رو وجود یو پی اس آسانسور از الزامات هر ساختمان می باشد.

این الزام برای ساختمان هایی نظیر ساختمان های اداری، مدارس و دانشگاه ها، کتابخانه ها، بیمارستان ها و حتی منازل باید اجرا گردد تا هرچه بیشتر در جهت رفاه حال عموم و هم چنین مجروحین و افراد کم توان حرکتی اقدام شده باشد.

شرکت هایپر صنعت فامکو این امکان را برای مشتریان عزیز فراهم نموده است تا با مشاوره های لارم در زمینه یو پی اس آسانسور، انتخاب دقیق تری را برای همراهان محترم به دنبال داشته باشد.

نحوه عملکرد یو پی اس آسانسور: زمانی که برق شبکه اصلی ساختمان قطع می شود، UPS به صورت اتوماتیک وارد مدار می شود و مسیر تغذیه برق را ادامه می دهد و آسانسور و سایر تجهیزاتی که به آن وصل شده اند را تغذیه می کند و نیز هنگامی که برق شهر وصل می شود، از مدار برق قطع شده و شروع به شارژ باطری های خود می کند. مدت زمان بین قطعی برق و متصل شدن UPS در حد چند میلی ثانیه می باشد که این مدت زمان توسط کاربر حس نمی شود.

در شکل زیر نحوه سیم کشی مابین UPS و آسانسور را مشاهده می فرمایید.

سیم کشی بین یو پی اس و آسانسور

انتخاب UPS مناسب برای آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از:
ظرفیت کابین و موتور آسانسور، مدت زمان قطعی برق، محل قرارگیری آسانسور در ساختمان و نوع موتور آسانسور

* معمولا سیستم ذخیره برق اضطراری آسانسور را طوری طراحی می کنند که با قطع برق، کابین آسانسور در نزدیک ترین طبقه توقف کند تا افراد بتوانند از کابین آسانسور خارج شوند.

ویژگی های UPS آسانسور عبارتند از:

  • فاقد هرگونه صدا و نویز برای محیط می باشند. لذا می تواند آن ها را در مسیرهای عمومی ساختمان نظیر راه پله ها نصب کرد.
  • هم چنین یو پی اس های قابل استفاده برای آسانسور، معمولا از نوع UPSهای کوچک می باشند که با توجه به فضای کمی که اشغال می کنند، می توانند در اتاق آسانسور و حتی راه پله ها ینز نصب شوند.
  • به دلیل استفاده از انرژی الکتریکی به جای انرژی حاصل از تامین کننده های برق مانند ژنراتور و موتور برق (که دارای شاتعال می باشند)، دارای اطمینان و ایمنی بیشتری می باشند.
  • یو پی اس تجیهزی است که بلافاصله بعد از قطع مدار وارد شبکه تغذیه مدار می شود، لذا به صورت اتوماتیک عمل کرده و نیاز به مداخله کاربرد ندارد.
  • به دلیل استفاده از انرژی الکتریکی و عدم استفاده از هرگونه سوخت، فاقد آلودگی محیطی می باشند.

UPS به کار برده شده برای آسانسور، به دلیل قرارگیری در قسمت مشاعات هر ساختمان، می تواند سایر تجیهزات آن ساختمان اعم از دوربین های مدار بسته، درب های اتوماتیک ساختمان، کرکره های برقی ساختمان، روشنایی مشاعات، سیستم های زنگ هشدار ساختمان و سایر تجیهرات موجود در مشاعات را بسته به طرفیت  UPS تغذیه کند.

لازم به ذکر است که شرکت هایپر صنعت فامکو امکان ارائه خدمات در زمینه نصب و تعمیرات UPS آسانسور را دارد.

  • یو پی اس کرکره برقی

امروزه در بسیاری از ساختمان های مسکونی و اداری و هم چنین مراکز خرید، درب خانه ها به صورت اتوماتیک بوده و با برق شهر عمل می کنند. ولی در زمان قطعی برق، یکی از معضلات مربوط به حبس خودروها در محل می باشد که امکان ورود و خروج به ساختمان را در زمان قطعی برق برای کاربر سخت می کند.

حتما برای تمام ما این اتفاق افتاده است که در یک ساختمان یا مجتمع، به دلیل قطعی برق، مجبور شده ایم صبر کنیم تا درب پارکینگ باز شود تا بتوانیم خودروی خودمان را خارج کنیم و یا دیرمان شده و مجبور شدیم اتومبیل را در محل بگذاریم. وجود یو پی اس کرکره برقی و درب اتوماتیک، یک الزام است که می تواند بسیار مفید واقع شود و زمان ما را در مدت قطعی برق، بسیار بهتر مدیریت کند.

انواع یو پی اس کرکره برقی معمولا می توانند 3 تا 24 ساعت بسته به طرفیت باتری های خود، در نبود برق، برق مورد نیاز برای ورود و خروج و تردد را در محل مورد نظر تامین کنند. این قابلیت هم برای باز و بسته کردن کامل درب و کرکره برقی، و هم برای زمانی که کرکره برقی در حالت نیمه قرار دارد، استفاده می شود.

البته از روش های دیگری مانند خلاص کن کرکره برقی و یا باز کردن دستی کرکره برقی، می توان در زمان قطعی برق استفاده کرد، ولی در حالتی که تردد و عبور و مرور در ساختمان زیاد باشد و یا تعداد ساکنین آن ساختمان زیاد باشد و یا محل دارای اضطرار باشد (مانند بیمارستان ها)، به هیچ عنوان استفاده از این روش ها برای کرکره برقی توصیه نمی شود و روش اصولی تر برای این مورد، استفاده از UPS کرکره برقی می باشد.

موتورهای کرکره برقی دارای دو نوع توبلار و ساید می باشند که موتورهای توبلار داخل محفظه کرکره برقی بوده و از ظاهر بهتری برخوردار هستند و اکثرا برای مناطق کم تردد مانند خانه ها به کار می روند، ولی موتورهای ساید خارج از محفظه کرکره برقی می باشند و به علت قدرت بالا، برای مکان های پر تردد مانند فروشگاه ها و اماکن اداری مناسب هستند. با توجه به موارد گفته شده، UPS مورد نیاز برای موتورهای کرکره برقی از نوع ساید، باید دارای قدرت بیشتری نسبت به UPSهای کرکره برقی از نوع موتور توبلار می باشد.

همان طور که در یو پی اس آسانسور گفته شد، یو پی اسی که برای مشاعات یک محل استفاده می کنیم را می توانیم با تغییر در ظرفیت باتری های آن و کم و زیاد کردن آن ها، به عنوان تغذیه برق اضطراری تمام تجیهزات موجود در مشاعات آن محل استفاده کرد.

سایر ارگان ها و بخش هایی که استفاده از UPS در آنها کاربرد دارد عبارتند از:

  • تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی
  • بانک ها
  • ایستگاه های تلویزیونی
  • دانشگاه ها
  • شرکت های برق
  • فرودگاه ها
  • صنایع پتروشیمی، نفت و گاز
  • صنایع سنگین

مزایای استفاده از UPS

تاسیسات عملیاتی حساس و بحرانی احتیاج به منبع تغذیه ای با خروجی تمیز، ثابت و پایدار دارند. UPS در چنین شرایطی به عنوان فیلتری که منبع برق ورودی از آن عبور می کند عمل می کند و از سیستم ها در مقابل بسیاری از نوسانات و ناهنجاری های منبع تغذیه، محافظت می کند. بهتر است برای هر جایی که نمی توان عملیاتی را متوقف کرد، یک یو پی اس داشته باشید تا از مشکلات پیش رو جلوگیری کنید. یک سیستم منبع تغذیه بدون وقفه می تواند اهداف و مزایای زیر را به دنبال داشته باشد:

  • تداوم: با انتخاب UPS مناسب، دیگر هیچ قطعی یکباره و اختلالی را در تجهیزات حیاتی سیستم ها از تجهیزات سرور گرفته تا خطوط تولید کارخانه، تجربه نخواهید کرد.
  • یکنواختی: قطعات الکترونیکی نصب شده بر روی یک UPS آنلاین به طور هوشمند به این منبع تغذیه اطلاع می دهند که چه زمانی احتیاج به اتصال و تامین نیرو دارد، تا در صورت لزوم برق متناوب مورد نیاز را تامین کند.
  • حفاظت از تجهیزات: یک UPS بسته به طراحی آن، قادر است در مقابل تمام اتفاقات الکتریسیته، نوسانات، وقفه ها، افت ها و خرابی ها از سیستم ها و تجهیزات محافظت کند. چون تمامی این موارد را به سرعت تشخیص می دهد و قبل از این که ناهنجاری ها باعث آسیب به سیستم شوند، از برق شهری با خروجی ناپایدار، به UPS با خروجی پایدار سوئیچ می کند.
  • فیلتر جریان برق: یک UPS لاین اینتر اکتیو مانند یک فیلتر با پالایش برق در هنگام ورود به UPS و تنظیم خروجی آن به صورتی که باعث عملکرد تمیز، ثابت و بدون نویز سیستم های داخلی شود، عمل می کند.
  • نصب آسان: نصب یک منبع تغذیه بدون وقفه، فرآیند آسانی است که احتیاج به فضای خیلی زیادی هم ندارد. UPS ها معمولا دارای چندین پورت هستند که از دستگاه های مختلف پشتیبانی می کنند و اتصال دستگاه های جدید به آن خیلی دشوار نیست.
  • قابلیت اطمینان: داشتن سیستم UPS در هنگام قطعی برق تضمین می کند که در صورت قطع برق، منبع تغذیه فوری وجود دارد و احتیاجی به مداخله دستی نیست، چرا که باتری های متصل شده به سیستم UPS در زمان اتصال به جریان برق کاملا شارژ می شوند.
  • سازگاری: زمانی که یو پی اس به یک سیستم متصل می شود، می تواند به عنوان یک منبع تغذیه مداوم عمل کند، به طوری که برای فعالیت های معمولی قادر به تامین جریان برق برای چند ساعت خواهد بود. در شرایطی که قطعی برق به مدت طولانی اتفاق می افتد، UPS این فرصت را برای کاربر فراهم می کند که بتواند سیستم خود را با خیال راحت خاموش کند و هیچ نگرانی ای بابت از دست رفتن داده ها و اطلاعات به صورت شوک ناگهانی، نداشته باشد.
  • آماده به کار بودن: یک UPS دارای انرژی کافی برای تبدیل شدن به یک منبع پشتیبان در زمان وقفه های کوتاه و زمان اتصال می باشد.
  • خروجی پایدار: باعث بهبود کیفیت برق ساختمان ها، تجهیزات الکترونیک و سایر صنایع پیشرفته می شود.
  • همپوشانی: بسیاری از یو پی اس ها قابلیت تعامل با تجهیزات تصحیح کننده ضریب توان را دارند.

اهداف هایپر صنعت فامکو

هایپر صنعت فامکو با هدف ارائه راه حلی جامع و فراگیر و ایجاد هماهنگی بین محصولات این شرکت اقدام به همکاری با برند های معتبر و مطرح دنیا در زمینه سیستم های یو پی اس نموده است. این یو پی اس ها در مدل های Online ،Offline و Line interactive در تمام ظرفیت ها و تکنولوژی به روز وارد شده و آماده ارائه به مشتریان می باشد. تنوع در انتخاب و کیفیت بالا از ویژگی های این یو پی اس ها می باشد.

قیمت UPS

میزان خرید یا فروش یو پی اس در انواع آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو، به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم ترین آن ها، قیمت UPS است. قیمت خرید یو پی اس با توجه به کارکرد و میزان حساسیت آن می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال هزینه فروش یو پی اس آنلاین نسبت به انواع دیگر بیشتر و گران تر و در مقابل UPS آفلاین ارزان تر است.

بسیاری از خریداران در اکثر مواقع با این سوال مواجه می شوند که چه مواردی در اختلاف UPS های برند های مختلف تاثیر گذار است یا چرا قیمت یک نوع یو پی اس در هر برند متفاوت است؟ عواملی که می توانند در قیمت UPS هایی که توسط برند های مختلف تولید می شوند تاثیر گذار باشند، عبارتند از:

  • تفاوت کیفیت و استاندارد های در نظر گرفته شده برای قطعاتی که در UPS ها استفاده می شوند.
  • تفاوت در زمان و میزان شارژدهی UPS ها
  • میزان و قابلیت اطمینان UPS خریداری شده
  • نحوه پشتیبانی و خدمات پس از فروش برند و تولید کننده UPS
faq

یو پی اس یا UPS مخفف Uninterruptible Power Supply یا همان منبع تغذیه بی وقفه می باشد که برق مورد نیاز تجهیزات را در زمان قطع برق تامین می نماید و همچنین وظیفه تنظیم و ثابت نگه داشتن برق شبکه را بر عهده دارد.

یو پی اس دارای انواع آفلاین، آنلاین و لاین اینتراکتیو می باشد.

مدت زمان بک آپ یو پی اس به میزان بار متصل و هم چنین ظرفیت باتری های مورد استفاده در یو پی اس بستگی دارد.

مدت زمان پشتیبانی، زمان سوئیچ، سایز و وزن، میزان نویز، استحکام و قابلیت اطمینان یو پی اس از جمله نکاتی هستند که می بایست در انتخاب یو پی اس لحاظ نمود.

دیـــدگاه‌ها

شما هم درباره این کالا دیدگاه ثبت کنید.

captcha


امتیاز:

یاس ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 22 خرداد 1403
سلام، عالی و کم نظیر بود.
admin3@web24.ir
ارسال شده در : دوشنبه 18 تیر 1403
سلام دوست عزیز، ممنون از نظر دلگرم کننده شما.
سینا مردانی ارسال شده در : شنبه 07 بهمن 1402
درود بر شما. بابت زحمت تهیه مقاله عالی تون ممنون.
admin3@web24.ir
ارسال شده در : شنبه 07 بهمن 1402
سلام جناب مردانی عزیز، ممنون از نظر دلگرم کننده شما.
عارف احمدپور ارسال شده در : پنجشنبه 21 دی 1402
با سلام، برای دستگاه جوجه کشی خانگی چه UPS رو برای من مناسب می دونید؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
admin3@web24.ir
ارسال شده در : دوشنبه 25 دی 1402
سلام و عرض ادب، لطفا آمپر دستگاه را ذکر نمایید.
ادریس علیاری ارسال شده در : پنجشنبه 09 آذر 1402
سلام، من یه مغازه لاستیک فروشی دارم و هنگامی که دستگاه های کمپرسور اینام راه میوفتن، برق دوربین ها نوسان پیدا می کنه و صفحه سیاه می شه، ممکنه کمکم کنید در این باره؟ ممنون.
مدیر سایت
ارسال شده در : شنبه 11 آذر 1402
سلام دوست عزیز، این مورد باید هم توسط برقکار و هم توسط تکنسین دوربین مدار بسته بررسی شود. ابتدا کابل دوربین های مدار بسته و دستگاه DVR و کابل های ارتباطی با نمایشگر بررسی شود. گاهی اوقات این گونه ایرادات مربوط به کابل های HDMI که رابط DVR با تلوزیون هستند، می شود. ابتدا این موارد را بررسی کنید در صورت رفع نشدن ایراد بررسی سیم کشی به صورت حضوری لازم است.
مهرداد ارسال شده در : چهارشنبه 17 آبان 1402
درود بر شما، من جهت 5 تا دوربین می خواهم یو پی اس نصب کنم (دوربین دید در شب) تا اینکه موقع قطعی برق به مشکل بر نخورم، شما چه یو پی اسی معرفی می کنید؟ در ضمن قطعی برق رو 1 تا 2 ساعت در نظر بگیرید. با تشکر.
مدیر سایت
ارسال شده در : شنبه 27 آبان 1402
سلام دوست عزیز، برای 5 عدد دوربین، دستگاه یو پی اس 3 کاوا مناسب است.
امیر آذری ارسال شده در : چهارشنبه 03 خرداد 1402
سلام، وقت بخیر. من احتیاج به یو پی اس صنعتی دارم. لطفا راهنمایی می فرمایید؟
مدیر سایت
ارسال شده در : شنبه 06 خرداد 1402
سلام جناب آذری عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
علی کوهی ارسال شده در : دوشنبه 25 اردیبهشت 1402
با سلام خدمت شما و تشکر از مقاله ارزشمندتون. من دارای دو کامپیوتر هستم که به لحاظ حساسیت و طولانی بودن کارهای محاسباتی و مهندسی موقع قطع برق با مشکلاتی مواجه می شم. می خواستم راهنمایی بفرمایید UPS پیشنهادی شما از نظر کمیت و کیفیت و نیز قیمت چیه؟ آیا می تونم از شما خرید کنم یا نه؟
مدیر سایت
ارسال شده در : شنبه 30 اردیبهشت 1402
سلام جناب کوهی عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی برای ارائه لیست قیمت و راهنمایی بیشتر با شما تماس خواهند گرفت.
هادی وکیلی ارسال شده در : جمعه 25 فروردین 1402
سلام، وقت شما بخیر. ممنون از مقاله مفید و ارزشمند شما. برای تهیه UPS برای مطب چشم پزشکی با دو دستگاه اتورفراکتومتر که هر دو مشخصات 60 VA دارند، راهنمایی می فرمایید؟ تشکر.
مدیر سایت
ارسال شده در : یکشنبه 27 فروردین 1402
سلام جناب وکیلی عزیز، همکاران واحد مشاوره فنی با شما تماس خواهند گرفت.
جمال باباجانی ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 15 تیر 1400
سلام، برای مصرف خانگی چه دستگاه و چه سایز یو پی اس بهتر و مفید تر است؟
مدیر سایت
ارسال شده در : ﺳﻪشنبه 15 تیر 1400
سلام جناب باباخانی عزیز، با توجه به اینکه کنتور خانگی حدود 25 آمپر تک فاز می باشد، به یک دستگاه 6.5 کیلووات نیاز دارید که برای 27 آمپر برق مناسب باشد.