نحوه انتخاب موتور برق مناسب برای پمپ
موتور برق در شرایطی مورد استفاده قرار می گیرد که دسترسی به برق توسط مصرف کننده میسر نباشد. این مناطق می توانند شامل زمین های کشاورزی، مناطق مسکونی دور افتاده با امکانات پایین دسترسی به برق باشند. در این شرایط کشاورزان برای آبیاری زمین های زراعی خود، به موتور پمپ نیاز خواهند داشت. همانطور که می دانید موتور پمپ ها نیز در شرایط عدم دسترسی به انرژی برق استفاده می شوند. اما برای استفاده از موتور پمپ ها، محدودیت هایی وجود دارد. در واقع، موتور پمپ ها حداکثر میزان آبرسانی 100 متر دارند.
انتخاب موتور برق مناسب برای پمپ یک فرآیند بسیار مهم بوده و نیازمند در نظر گرفتن عوامل مختلفی می باشد که به همین منظور ما در این مقاله به بررسی روش های مختلف انتخاب موتور برق مناسب پمپ می پردازیم.
ضرورت استفاده از موتور برق
موتور برق در شرایطی مورد استفاده قرار می گیرد که دسترسی به برق توسط مصرف کننده میسر نباشد. این مناطق شامل زمین های کشاورزی، مناطق مسکونی دور افتاده با امکانات پایین دسترسی به برق می باشند. در این شرایط کشاورزان برای آبیاری زمین های زراعی خود، به موتور پمپ نیاز خواهند داشت. همانطور که می دانید موتور پمپ ها نیز در شرایط عدم دسترسی به انرژی برق استفاده می شوند اما برای استفاده از موتور پمپ، محدودیت هایی وجود دارد.
موتور آب ها حداکثر میزان آبرسانی 100 متر دارند که در نتیجه، برای آبیاری زمین های زراعی که نیازمند به ارتفاع و آبدهی بالا مناسب نیستند. در این حالت بهترین گزینه استفاده از موتور برق (موتورهای احتراقی) چند سیلندر به همراه پمپ فشار قوی افقی است، زیرا علاوه بر تامین میزان بالای ارتفاع آبرسانی و مقدار آبدهی، به منظور فرآیند های آبیاری تحت فشار نیز می توان از آنها استفاده نمود.
انواع موتور برق بر اساس نوع سوخت مصرفی
موتور برق ها انواع مختلفی دارند که استفاده از هر کدام در شرایط خاص خود امکان پذیر است که در زیر انواع آنها را نام برده ایم.
فیلم نحوه انتخاب موتور برق مناسب برای پمپ
عوامل موثر در خرید موتور برق برای پمپ
نکته حائز اهمیت این است که استفاده از هر کدام از موتور برق های فوق الذکر به شرایط محیطی مصرف کننده و همچنین امکانات و دسترسی های او بستگی دارد. در ادامه به عوامل موثر بر انتخاب موتور برق مناسب برای پمپ می پردازیم:
نوع موتور برق
نوع موتور برق به سوخت در دسترس بستگی دارد، برای مثال برای افرادی که امکان دسترسی آسان به بنزین ندارند (مانند مناطق جنوبی کشور)، پیشنهاد می شود که از موتور برق های دیزلی به منظور تولید نیروی لازم جهت فعالیت پمپ استفاده کنند. همچنین برای مصرف کنندگانی که در مناطقی زندگی می کنند که دسترسی به بنزین راحت است (تعداد پمپ بنزین های شهری بالا است)، موتور پمپ بنزینی مناسب است.
در صورتی که امکان دسترسی به گاز CNG یا گاز LPG برای کاربر ممکن باشد، پیشنهاد می گردد که از موتور برق گازسوز برای پمپ استفاده شود. در شرایطی که امکان استفاده از بنزین برای کاربر به لحاظ اقتصادی سخت باشد، موتور برق نفتی بنزینی پیشنهاد می گردد. موتور برق انتخابی می تواند برای هر نوع کاربری مانند موتور برق برای کولر آبی یا موتور برق مناسب برای باغ و غیره باشد.
نوع پمپ
نوع پمپ نیز بر انتخاب موتور برق تاثیرگذار است. پمپ ها می توانند از نوع سانتیریفیوز، پیستونی و غیره باشند. هر نوع پمپ نیازمند توان و ویژگی های خاصی است. تولید کننده هر پمپ معمولا راهنمایی هایی درباره توان مورد نیاز و دیگر مشخصات فنی آن درج می کند که باید به آنها توجه کنید.
توان مورد نیاز
از مهم ترین عواملی که باید در انتخاب موتور برق برای پمپ در نظر گرفته شود، توان مورد نیاز است. توان مورد نیاز به واحد وات (W)، کیلووات (KW) یا اسب بخار (HP) اندازه گیری می شود. حال برای تشخیص اینکه چه مقدار توان برای پمپ کاربر مناسب است، باید توان کاری پمپ مشخص شود.
نکته ای که باید به آن توجه ویژه گردد این است که توان موتور برق برای راه اندازی، حتما باید بیش از دو برابر توان پمپ باشد. در واقع، موتور برق برای راه اندازی، توان و شدت جریانی بیش از توان و شدت جریان پمپ مورد نظر، نیاز دارد. برای مثال، پمپی که توان مصرفی 3 کیلووات دارد، موتور برقی با توانی بین 7 تا 9 کیلووات نیاز است که طبیعتا شدت جریانی بیشتر از شدت جریان پمپ مورد بررسی را نیاز خواهد داشت.
راندمان کاری
راندمان موتور برق نیز باید در انتخاب موتور برق مناسب پمپ، مد نظر قرار گیرد. راندمان موتور برق، نشان دهنده کارایی آن است که جهت مصرف بهینه برق توصیه می شود موتور برق با راندمان بالا انتخاب شود. موتور برق ها راندمان کاری متفاوتی دارند که بیشترین راندمان کاری برای موتور برق دیزلی است که با سوخت گازوئیل کار می کند. اولویت دوم مربوط به موتور برق بنزینی است که با احتراق بنزین کار می کند و اولویت های بعدی به ترتیب مربوط به موتور برق های نفتی بنزینی و موتور برق گازسوز می باشد.
عمر مفید
عمر مفید موتور بستگی به عوامل متعددی دارد. برای مثال، نوع و کیفیت مواد استفاده شده در ساخت موتور برق از عوامل اصلی تعیین کننده عمر مفید آن است. استفاده از مواد با کیفیت بالا و استانداردهای صنعتی مناسب، عمر مفید موتور را افزایش خواهد داد.
شرایط عملکرد موتور برق نیز نقش قابل توجهی در عمر مفید آن ایفا می کند. شرتیط آب و هوایی، دمای محیط، رطوبت، لرزش ها، و شوک های ناشی از حمل و نقل، ولتاژ و فرکانس تغذیه و سایر عوامل مشابه می توانند بر عمر مفید موتور برق تاثیرگذار باشند.
نگهداری منظم و صحیح از موتور برق به طور قابل توجهی بر عمر مفید آن تاثیر دارد. تعویض منظم روغن، تمیز کردن و تعمیر هر گونه خرابی و استفاده از قطعات یدکی اصلی و معتبر، همگی به حفظ عملکرد بهینه و افزایش طول عمر مفید موتور برق کمک می کنند.
هزینه سوخت مصرفی
هزینه سوخت مورد استفاده موتور برق نیز باید در نظر گرفته شود. اگر امکان دسترسی کاربر به تمام مدل های موتور برق میسر است، باید هزینه سوخت مصرفی موتور برق مورد انتخاب خود را نیز در نظر بگیرد.
برندهای مطرح موتور برق
موتور برق بنزینی واکسون | موتور برق دیزلی هیوندای |
خرید موتور برق بنزینی واکسون | خرید موتور برق دیزلی هیوندای |
موتور برق گازسوز فیرمن | موتور برق نفتی بنزینی هوندا هوتن |
خرید موتور برق گازسوز فیرمن | خرید موتور برق نفتی بنزینی هوندا هوتن |
موتور برق بنزینی جیانگ دانگ | موتور برق دیزلی سان پاور |
خرید موتور برق بنزینی جیانگ دانگ | خرید موتور برق دیزلی سان پاور |
نتیجه گیری:
با توجه به مطالب فوق، انتخاب صحیح موتور برق نیاز به دانش و آگاهی کامل کاربر از شرایط محیطی، دمایی، امکانات دسترسی به سوخت و غیره دارد که همگی به نوبه خود در انتخاب موتور برق، تاثیر گذار هستند. به همین دلیل اگر برای انتخاب موتور برق متناسب با مصرف خود سوالی دارید می توانید در کامنت همین صفحه سوال خود را مطرح نمایید.