تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

یکی از موارد کاربردی و مهم که در ضریب بازدهی پمپ به طور چشمگیری موثر است، پروانه پمپ است. پروانه پمپ های سانتریفیوژ در جنس ها و متریال های مختلفی مانند نوریل (نوعی پلاستیک)، چدن، برنج و استیل که هرکدام بنا به شرایط خاصی به کار می روند. در این مقاله قصد داریم پمپ های پروانه پلاستیکی پروانه برنجی را با هم مقایسه کرده و در نهایت تفاوت ها و شرایط عمومی و اختصاصی استفاده از هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

پمپ های سانتریفیوژ، پر مصرف ترین پمپ ها در صنایع مختلف و مصارف ساختمانی هستند که با هدف آبدهی و افزایش فشار سیال مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از موارد کاربردی و مهم که در ضریب بازدهی پمپ به طور چشمگیری موثر است، پروانه پمپ است. پروانه پمپ های سانتریفیوژ در جنس ها و متریال های مختلفی مانند نوریل (نوعی پلاستیک)، چدن، برنج و استیل که هرکدام بنا به شرایط خاصی به کار می روند. در این مقاله قصد داریم پمپ های پروانه پلاستیکی و پروانه برنجی را با هم مقایسه کرده و در نهایت تفاوت ها و شرایط عمومی و اختصاصی استفاده از هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم، لطفا با ما همراه باشید.

تفاوت جنس پروانه های پمپ آب خانگی

مقایسه پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

این دو نوع پمپ تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند که باعث تغییر موارد استفاده هرکدام در مصارف مستقیم می شود. تفاوت های پمپ با پروانه پلاستیکی و پمپ با پروانه برنجی از هر لحاظ قابل بررسی است که در ادامه تمامی موارد مربوط به این تفاوت ها ذکر شده است.

مقایسه پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

تفاوت کاربرد پمپ پروانه پلاستیکی با برنجی

پمپ های پروانه پلاستیکی بیش از هر چیز در مصارف خانگی استفاده می شوند. از جمله دلایل این امر می توان به مواردی مانند سبک تر بودن، ارزان تر بودن و همچنین بهداشتی بودن پروانه پلاستیکی نسبت به نوع برنجی اشاره نمود. در مقابل از پمپ های پروانه برنجی نیز معمولا در صنایع مختلفی مانند انتقال سیالات سنگین حاوی مواد خورنده و جامد استفاده می گردد که شامل پمپ های مستغرق و پمپ های صنعتی می شود. شکل زیر یک پمپ آب خانگی برش خورده را نشان می دهد که پروانه پلاستیکی در آن تعبیه شده است.

کاربرد پمپ پروانه پلاستیکی

تفاوت تاثیر دمای سیال در پمپ پروانه پلاستیکی و برنجی

یکی از موارد مهم تفاوت های بین پمپ پروانه پلاستیکی و پروانه برنزی، دمای سیال مورد پمپاژ است. ممکن است دمای سیال پمپاژ شده 120 درجه سانتیگراد است. در این صورت به کار بردن پروانه پلاستیکی که جنس روتین آنها تکنوپلیمرهایی مانند نوریل (باکالیت) است، گزینه ای نامناسب خواهد بود، چرا که مقاومت پایین پلاستیک در برابر گرمای بیش از حد سیال باعث تغییر حالت و به مرور از بین رفتن کارایی آن می شود. بنابراین استفاده از پروانه برنجی گزینه بسیار مناسبی بوده و سیال وارد شده به محفظه پمپ، بدون کوچکترین آسیب به پروانه پمپ، پمپاژ خواهد شد.

تفاوت پمپ پروانه برنجی و پلاستیکی در مواد قابل پمپاژ

پروانه ها و محفظه های پمپ پروانه برنجی وقتی در معرض مواد خورنده مانند آب دریا، فاضلاب، کلر، برم و بسیاری از مواد شیمیایی قرار می گیرند، به سرعت خورده شده و فرسایش می یابند. این مورد اما در پمپ های پروانه پلاستیکی وجود ندارد. در واقع پمپ هایی که پروانه پلاستیکی دارند، قابلیت پمپاژ سیالاتی با PH مختلف (اسیدی و بازی) را دارند. از طرفی در شرایطی که هدف مصرف کننده انتقال سیالاتی غلیظ و حاوی مواد جامد و سنگین است، گزینه مناسب استفاده از پمپ هایی با پروانه های برنزی است. چرا که استحکامی چندین برابر پروانه پلاستیکی دارد و به واسطه عبور موادی سنگین، سفت یا تیز، فرسوده یا شکسته نمی شوند.

به عنوان مثال، در پمپ لجن کش که معمولا به منظور انتقال سیالات حاوی مواد جامد و معلق و فاضلاب های صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، پروانه از جنس های مرغوب و مستحکم مانند برنج، چدن و استیل ساخته می شود و امکان به کارگیری پروانه پلاستیکی در این پمپ ها وجود ندارد. در پمپ کفکش و پمپ شناور در صورتی که سیال قابل پمپاژ حاوی کمترین میزان مواد جامد و معلق باشد، می توان از پروانه های پلاستیکی استفاده نمود. شکل زیر نشان دهنده یک پمپ لجن کش است که با پروانه فلزی در حال پمپاژ سیالی حاوی الیاف نساجی می باشد.

تاثیر جنس پروانه در اثر کاویتاسیون

کاویتاسیون بیشترین اثر خود را بر فلزات یک محیط وارد کرده و باعث ساییدگی، خوردگی و نهایتا تخریب آنها می شود. در بین پمپ های پروانه برنجی و پروانه پلاستیکی، این نوع برنجی است که متحمل آسیب بیشتری تحت اثر پدیده کاویتاسیون بر پروانه و دیگر قطعات داخلی محفظه خود می شود و پروانه های پلاستیکی به میزان کمتری تحت تاثیر کاویتاسیون آسیب می بینند. شکل زیر فرسودگی شدید یک پروانه برنجی در اثر خوردگی ناشی از پدیده کاویتاسیون را نشان می دهد.

از جمله برندهای معتبر پمپ های پروانه برنجی و پروانه پلاستیکی که قابل عرضه در هایپر صنعت فامکو نیز می باشند، عبارتند از:

تاثیر جنس پروانه در اثر کاویتاسیون

تاثیر جنس پروانه بر راندمان پمپ

پروانه برنجی وزن بیشتری نسبت به پروانه پلاستیکی دارد و این کمیت تاثیراتی بر بازده پمپ دارد. درواقع با بالا بودن وزن پروانه، شفت الکتروموتور و همچنین بلبرینگ ها، به مرور زمان در خطر تغییر زاویه قرار می گیرند و این باعث مختل شدن عملکرد پمپ و نهایتا تاثیر منفی بر راندمان پمپ می شود، لذا پیشنهاد می شود به منظور استفاده از پمپ برای مصارف خانگی که ممکن است در طول شبانه روز بیش از 100 بار روشن و خاموش شود، از پروانه پلاستیکی استفاده شود.

یکی از نکاتی که باعث برتری داشتن پمپ پروانه برنجی نسبت به پمپ پروانه پلاستیکی می شود، میزان آبدهی و ارتفاع آبرسانی می باشد. در حقیقت، پمپ های پروانه برنجی در مقایسه با نوع پروانه پلاستیکی خود، نیروی گریز از مرکز بیشتری بر سیال وارد می کند و همین امر باعث افزایش چشمگیر راندمان پمپ از لحاظ میزان دبی و هد می شود. در حالت کلی، استفاده از هر کدام از پمپ های پروانه برنجی و پروانه پلاستیکی بستگی به شرایط محیطی مصرف کننده، دمای سیال مورد پمپاژ، نوع سیال و مواد موجود در آن و غیره، بستگی دارد. لذا به منظور انتخاب صحیح پمپ مناسب و کاهش ضریب خطا، لازم است با متخصصان در این زمینه مشورت به عمل آورید که کارشناسان هایپر صنعت فامکو برای ارائه مشاوره مناسب در جهت محصول مورد نظرتان خدمت شما عزیزان هستند.

مقالات مرتبط

پمپ آبنما امروزه برای تزیین حوضچه، استخر، برکه و غیره استفاده می شود. از پمپ های آبنما برای ایجاد نمایش های زیبا و جذاب استفاده می گردد که بیشترین کاربرد را در محیط های متفاوتی همانند باغ ها، پارک، حیاط خانه و فضاهای آزاد مجتمع های مسکونی دارد. این پمپ های آبنما می توانند پاشش آب را تا ارتفاع های مختلف داشته باشند و حس تازگی به فضا ببخشند. در ادامه به بررسی انواع پمپ های آبنما و کاربردشان می پردازیم.

راه‌ اندازی موتور پمپ آب یکی از مراحل مهم در بهره ‌برداری از سیستم‌های آبیاری و تأمین آب کشاورزی است. این فرآیند شامل چندین مرحله است که باید با دقت و توجه به جزئیات انجام شود تا از عملکرد بهینه و طول عمر دستگاه اطمینان حاصل شود. در این مقاله، به بررسی مراحل مختلف راه‌ اندازی موتور پمپ آب می‌ پردازیم.

پمپ ‌های تکفاز و سه فاز هر دو نوعی از پمپ‌ های الکتریکی هستند که برای انتقال و چرخش مایعات استفاده می‌ شوند. هر کدام از این دو نوع پمپ‌ ها ویژگی ‌ها و مزایا و معایب خود را دارند و به نیازهای خاصی پاسخ می ‌دهند. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که کدام یک از پمپ های تکفاز و سه فاز بهتر هستند. لطفا با ما همراه باشید. ابتدا لازم است به این مسئله بپردازیم که پمپ تکفاز و پمپ سه فاز کدامند؟

امروزه در اکثر مجتمع های مسکونی، تجاری و اداری، بنا به نیاز ساکنین و مشتریان، آسانسور نصب می شود. کابین آسانسور درون یک کانال قرار گرفته که در آن دارای حرکت رفت و برگشتی است. به این فضای عمودی، چاله (چاه) آسانسور گفته می شود. پایین ترین قسمت چاله آسانسور را چاهک آسانسور می گویند. چاهک آسانسور که اجزایی مانند ضربه گیر (بافر)، پایه ریل، وزنه تعادل و غیره در آنجا نصب شده، در صورت پر شدن این بخش از آسانسور از آب، نیاز است که آب ریخته شده در این قسمت، تخلیه شود.

پربازدیدترین مطالب

منبع تحت فشار با نام های دیگری اعم از مخزن دیافراگمی یا منبع تحت فشار نیز شناخته می شود. چگونه باید این محصول را انتخاب نماییم؟ در زمان استفاده از این محصول چه نکاتی حیاتی می باشند؟

ماینر دستگاهی است برای استخراج بیت کوین که همان ارز دیجیتال است و توسط شرکت هایی چون BITMAIN که پیشتاز این نوع صنعت گردیده، تولید می شود.

اگر شما هم از افرادی هستید که قصد خرید کولر گازی را دارید اما با سوالاتی همچون اینکه کدام برند های کولر گازی اورجینال بوده، برای ابعاد محیط مورد نظر چه نوع و چه ظرفیتی از کولر گازی مناسب است و مراکز معتبر جهت خرید کولر گاز کدام است؟ مواجه هستید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی پس از دریافت مشاوره از کارشناسان این حوزه اقدام به خرید کولر گازی نمایید.

پرلیت یک نوع سنگ آتش فشانی از نوع سیلیکات بوده که به علت منجمد شدن گدازه های آتش فشانی مقداری آب (2 تا 5 درصد) در آن ذخیره می شود که توسط حرارت بین 400 تا 1300 درجه سانتی گراد آب موجود در داخل آن خارج شده و این عمل باعث می شود تا ماده خاکستری داخل آن تغییر رنگ داده و ماده ای سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد گردد.

محصولات قابل تولید با دستگاه تزریق پلاستیک صنعت رنگ، صنایع نظامی، صنایع ارتباطی، صنایع هوایی، صنعت راهسازی و شهرسازی، صنعت ساختمان، لوازم تزئینی، صنعت باغبانی و کشاورزی، صنعت خودرو و ...

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به شبکه اینترنت، اتصال به اینترنت در کنار شیوه قدیمی کابلی به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ارائه می شود. اینترنت Wireless بر بستر امواج رادیویی یا مایکروویو می باشد.