مزیت های دوربین مداربسته تحت شبکه
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
دوربین مداربسته تحت شبکه یا دوربین IP در دسته دوربین های دیجیتالی قرار دارد و امروزه به شدت مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند و انتقال دیتا در بستر شبکه، همواره مورد استفاده کاربران هستند. در این مقاله قصد داریم تا مزایای اصلی دوربین های مداربسته تحت شبکه را شرح دهیم تا در زمان خرید، این ویژگی ها را مد نظر قرار دهید.
مزیت های دوربین مداربسته آی پی
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
از دیگر مزایای دوربین مداربسته آی پی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- تنوع بالای کاربری
- قابل نصب در محیط های مختلف
- مدل های متنوع قابل ارائه
- عدم نیاز به دستگاه های ضبط نظیر DVR، XVR و غیره
- عدم نیاز به حافظه اکسترنال یا خارجی
- سازگاری بیشتر و برقراری تعاملات با دیگر سیستم های موجود در شبکه
- سهولت در ذخیره سازی دیتاها در حافظه داخلی در صورت قطع برق و عدم اتصال به NVR
همچنین در ادامه قصد داریم هر یک از مزایای استفاده از دوربین های مداربسته تحت شبکه را به تفصیل برای شما عزیزان شرح دهیم. لطفا از خواندن ادامه مطالب این مقاله غافل نشوید.
راه اندازی دوربین IP بدون نیاز به کابل کواکسیال
برای تبادل و انتقال دیتاها از بستر شبکه، وای فای و اینترنت استفاده می شود و تمامی داده ها حتی صوت که از طریق میکروفون ها صوت را دریافت می کند به واسطه کابل شبکه انتقال می یابند. از این رو برای انتقال دیتا در این دوربین ها به کابل کواکسیال نیازی نمی باشد.
نوع منبع تغذیه بکار رفته در دوربین مداربسته IP
دوربین های تحت شبکه با استفاده از کابل های شبکه انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند که موجب ایجاد قابلیت POE در این مدل دوربین ها می شود و در عین حال نصب ساده و آسانی دارند. به دلیل پشتیبانی از قابلیت POE در این مدل دوربین ها دیگر نیازی به آداپتور نیست و با استفاده از سوئیچ تغذیه می کنند و انتقال و ارسال تصاویر به واسطه کابل شبکه صورت می گیرد و نیازی به کابل مجزا برای برق نمی باشد.
میزان فریم در ثانیه بیشتر در دوربین های آی پی
این دوربین ها می توانند تعداد بیشتری فریم را در هر ثانیه ضبط کنند. این ویژگی برای ثبت تصاویر از اجسام متحرک مهم است. مثلا برای ثبت پلاک خودرویی که با سرعت بسیار بالا در حال حرکت است، این ویژگی مهم است و هرچه دوربین، فریم در ثانیه بیشتری داشته باشد، پلاک خودرو با وضوح بالاتری مشاهده و ثبت می شود و در غیر اینصورت تصویر به صورت تار ضبط می گردد.
امکان ارائه تصاویر با کیفیت بالاتر و زوم بیشتر در مقایسه با دوربین آنالوگ
به دلیل داشتن قابلیت ارائه تصویر با کیفیت بالاتر در مقایسه با دوربین آنالوگ، بیشتر بر روی سوژه مورد نظر زوم کرده و بدین ترتیب جزییات تصاویر ثبت شده براحتی قابل مشاهده است و در مجموع رنگ های بکار رفته در تصاویر ثبت شده توسط دوربین آی پی واقعی تر بوده و سوژه را با وضوح بالاتری نشان می دهد. در محدوده وسیع تر این دوربین ها می توانند با کیفیت بهتر و بالاتری زوم کنند و در مقایسه با دوربین های آنالوگ محدوده بیشتری را پوشش دهی می کنند. اما دوربین های آنالوگ محدود به یک ناحیه مشخص می باشند.
تعداد سنسورهای دریافت کننده تصاویر بیشتر در دوربین آی پی
تعداد سنسورهای موجود در دوربین آی پی 4 برابر دوربین آنالوگ است. از این رو براحتی محدوده وسیع تری را پوشش دهی می کنند و به تعداد دوربین مداربسته کمتری نیاز است.
سهولت در تجزیه و تحلیل تصاویر و ویدئوها
در دوربین های آنالوگ برای بازیابی یک لحظه خاص یا یک حرکت مشخص باید کل فیلم را بازبینی نمود و دارای قابلیت مارک کردن یک بخش نیست. اما دوربین IP با داشتن قابلیت نشانه گذاری بر حسب یک سری ویژگی و پارامترهای خاص می توان فرایند بازبینی را ساده تر کرد و پیگیری یک بخش از فیلم بدین ترتیب آسان تر می شود.
تحت کنترل بودن به وسیله شبکه اینترنت
به واسطه اتصال این دوربین مداربسته به اینترنت از راه دور می توان به راحتی قابلیت های زوم تصویر، چرخش جهت لنز دوربین، خاموش و روشن نمودن دوربین، فعال یا غیرفعالسازی میکروفون را انجام داد.
بهبود امنیت داده های حاصل از این دوربین ها
دوربین های آی پی مجهز به قابلیت رمزنگاری و پروتکل های امنیتی دیگر هستند که موجب حفاظت بیشتر تصاویر قابل ارائه دوربین می شوند. تمامی تصاویر ثبت شده با این دوربین ها رمز نگاری شده و هر فرد فقط در صورت داشتن مجوز می تواند به دیتاها دسترسی داشته باشد که این ویژگی در مکان های عمومی، ادارات، مراکز حساس امنیتی مزیت مهمی تلقی می شود و از دسترسی های بدون مجوز جلوگیری به عمل می آید.
دسترسی سریع و آسان به داده ها در لحظه و از راه دور
از مهم ترین مزایای این دوربین ها دسترسی به دیتاهای دوربین از راه دور می باشد و این قابلیت موجب دسترسی به داده ها بدون محدودیت مکانی می شود. این دوربین ها به واسطه داشتن نرم افزار مدیریتی کاربردی امکان نظارت و کنترل در سیستم های نظارتی را با استفاده از اینترنت فراهم می آورند.
قابلیت تشخیص حرکت و بررسی هویت در دوربین IP
به کمک قابلیت های بروز می توانند چهره افراد مختلف را براحتی تشخیص داده و با دقت بالایی بررسی نمایند که این ویژگی را می توان در حضور و غیاب و تردد کارکنان لحاظ نمود. علاوه بر تشخیص چهره، حرکت هایی که در کادر دوربین رخ می دهد را ضبط می کنند تا موارد نظارتی مورد نظر اعمال شود که این ویژگی در حفظ امنیت محیط و بررسی و تحلیل حرکات افراد موثر است.
بکار گیری مقدار کابل کمتر در مقایسه با دوربین های آنالوگ
فرایند کابل کشی دوربین مداربسته آی پی در مقایسه با دوربین آنالوگ کمتر است. این دوربین ها با بهره مندی از اتصالات بی سیم و به کار گیری شبکه ای قدرتمند دیگر نیازمند کابل کشی های طولانی و هزینه بر نیستند. از این رو کاربر قادر است بدون محدودیت، محل نصب دوربین را تعیین کند. کاهش میزان کابل مصرفی موجب کاهش هزینه ها شده و این امر باعث می شود هزینه نصب و راه اندازی در این مدل دوربین ها بهینه شود. کابل کشی کمتر موجب سهولت نصب دوربین مداربسته آی پی در مقایسه با دوربین مداربسته آنالوگ می شود.
قابلیت هوشمند بودن دوربین مداربسته IP
دوربین های آی پی با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی های روز در حکم یک کامپیوتر کوچک عمل کرده و به راحتی فرایند ذخیره سازی، تحلیل و بررسی، فشرده سازی داده ها و تصاویر را بر عهده دارند. با داشتن سنسورهای حساس نیز به راحتی می توانند چهره افراد را تشخیص دهند و متوجه انتشار دود در محیط، حرکت اشیا، اتومبیل و غیره شوند. از دیگر ویژگی های این دوربین ها که موجب عملکرد هوشمند آنها می شود می توان به توانایی شمارش افراد، ردیابی یک رنگ مشخص، تشخیص پلاک خودرو در حال حرکت، قابلیت پایش یک شی یا جسم در مقابل دوربین اشاره کرد.
دارای قابلیت دید در شب قوی تر
تصاویر ضبط شده با این دوربین ها در زمان تاریکی شب بسیار شفاف تر از دوربین های آنالوگ است و با چشم انسانی نیز مشاهده این میزان شفافیت امکانپذیر نمی باشد.
صرفه اقتصادی
این دوربین های از لحاظ قیمت، گران تر هستند اما چون در یک محدوده مشخص می توان با استفاده از تعداد کمتری از دوربین آی پی در مقایسه با دوربین آنالوگ، پوشش دهی لازم را داشت، می توان گفت خرید دوربین آی پی به صرفه تر است.