دوربین های مداربسته یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی و نظارتی شناخته می شوند. اگر دوربین مداربسته کار نمی کند، مشکل از تجهیزات سخت افزاری و یا نرم افزاری است که در ذخیره و انتقال تصاویر با مشکل مواجه شده است. در ادامه به مشکلات دوربین مداربسته و هم چنین عیب یابی سیستم دوربین مداربسته می پردازیم.
این دوربین ها مجهز به لنزهای مقاوم و پر قدرتی هستند که به آسانی می تواند میزان شعله وری داخل کوره و گسترش گرما را نشان دهد و حتی برای دماهای بیش از 2000 درجه سانتیگراد نیز کارایی دارد. به دلیل داشتن بدنه مقاوم، در دراز مدت، طول عمر بالایی دارند. سیستم این دوربین ها برای استفاده در کوره هایی با حرارت زیاد کاربرد داشته و می توان از این دوربین ها برای سنجش میزان گرمای داخلی کوره ها نیز استفاده نمود . از مهم ترین ویژگی های دوربین نظارتی کوره می توان به موارد زیر اشاره کرد.
دوربین های مداربسته یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی و نظارتی در جهان محسوب می شوند که در ساختمان ها، شرکت ها، فروشگاه ها و غیره در جهت امنیت مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های مداربسته ممکن است توسط افراد سودجو مورد حمله سایبری و یا هک قرار بگیرند. ما در این مقاله قصد داریم تا راهکارهای امنیت سایبری و جلوگیری از هک دوربین های مداربسته را به شما توضیح دهیم.
امروزه دوربین های مداربسته جز جدانشدنی تجهیزات امنیتی هستند. از این رو داده های ثبت شده با این تجهیزات می توانند در موارد حساس و مختلف مورد ارزیابی قرار گیرند به همین دلیل کیفیت تصاویر ثبت شده به شدت حائز اهمیت است. رنگ تصویر در دوربین های مداربسته باید به رنگ طبیعی باشد. اما گاها به دلایل مختلف رنگ تصویر تغییر کرده و چالش ایجاد می کند. این تغییر رنگ می تواند به صورت رنگ های سیاه و سفید، بنفش، قرمز و غیره باشد.
دستگاه ضبط دوربین مداربسته یک تجهیز الکتریکی برای ذخیره، مدیریت و پخش داده های ثبت شده است که علاوه بر موارد ذکر شده، کنترل، تنظیم و نظارت بر دوربین های مداربسته را برعهده دارد. از دستگاه رکوردر به منظور ثبت و ذخیره سازی داده های حاصل از نظارت دوربین مداربسته، استفاده می شود. در سیستم دوربین های نظارتی یا مداربسته تمامی دوربین ها به واسطه کابل یا به صورت بی سیم به این دستگاه ها متصل می شوند. بسته به نوع دوربین های مداربسته، دستگاه های ضبط تصاویر نیز متفاوت می باشند.
دوربین های مداربسته یا cctv (Closed Circuit Television) یکی از از اجزای حیاتی سیستم های نظارتی هستند که در محیط های مختلف باعث ایجاد امنیت بیشتر در نقاط حساس می شوند. دوربین ها با انتقال تصاویر به دستگاه های ضبط می توانند تصاویر و ویدئوها را ثبت و ذخیره نمایند. این سیگنال ارسالی از دوربین مداربسته دریافت شده به کمک دستگاه ضبط ثبت گردیده و در مانیتور دوربین ها قابل مشاهده است.
دوربین ضد انفجار (Explosion Proof CCTV) یا دوربین ضد حریق به صورتی طراحی و ساخته شده که مجهز به یک محفظه مستحکم است و در برابر هر گونه انفجار در امان می ماند. ثبت تصاویر به کمک این دوربین ها به واسطه اشعه مادون قرمز (IR) یا به کمک روش های حرارتی امکان پذیر می باشد.
دوربین های نظارتی سیم کارتی یا سیم کارت خور همانطور که از اسم آن مشخص است، مجهز به سیمکارت بوده و تحت پوشش شبکه تلفن همراه 3G ،4G و 5G کار می کنند و نیازمند دستگاه های ضبط مانند NVR و DVR نیستند. این دوربین ها می توانند به ثبت ویدئوها و تصاویر به صورت همزمان بپردازند و می توان تصاویر ثبت شده این دوربین ها را برای بررسی های بیشتر به صورت وایرلس به دیوایس های مختلف با سیستم عامل های اندروید، IOS و غیره انتقال داد.
برند دوربین مداربسته یکی از فاکتورهای متمایز کننده و مهم در زمان انتخاب انواع دوربین به حساب می آید. به جدای از نوع دوربین که مطمعنا با ظهور دوربین های IP، کیفیت نیز بهبود یافت. برندهای مختلفی دوربین های مداربسته را با سطح کیفی متفاوتی عرضه کرده اند. در نتیجه برای داشتن یک انتخاب صحیح از بین محصولات متنوعی که در بازار وجود دارد، باید به اطلاعات و دانش کافی در این زمینه دسترسی داشته باشید تا در نهایت بتوانید یک محصول معتبر را خریداری نمایید
عملکرد همه دوربین های مداربسته یک روند یکسان و کلی را در پیش دارد. اما متناسب با نوع دوربین و اجزای تشکیل دهنده آن، طرز کار دوربین های مداربسته متغییر است. دوربین های مداربسته عمدتا مجهز به یک موتور قدرتمند هستند که به واسطه آن قابلیت زوم داشته و برحسب نیاز با حرکت در محدوده مورد نظر و زوم در یک نقطه خاص، توالی ثابتی از تصاویر مرتبط با آن نقطه یا نقاط ثبت شده را ضبط می کنند و از طریق کابل یا در مدل های بی سیم به واسطه قابلیت وای فای دیتاها را بر روی DVR ذخیره می کنند.
این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.
بهترین انتخاب بین این دو تجهیز بر اساس بررسی عملکرد این تجهیزات، نوع پروژه و نیاز کاربر بدست می آید. سیستم دوربین مداربسته و دزدگیر هردو در دسته تجهیزات امنیتی، نظارتی قرار می گیرند و بسته به نیاز کاربر و شرایط محیطی انتخاب می شوند. در ادامه به تعریف دوربین مداربسته و دزدگیر می پردازیم.