نحوه نصب کولر گازی ایستاده
همانطور که می دانید، کولر گازی ایستاده همانند کولر گازی دیواری به صورت دو تکه ارائه می شود اما در نحوه نصب کمی با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
استفاده از کولر گازی ایستاده به جهت خنک کردن بهتر و تهویه متناسب با محیط مورد نظر مستلزم نصب صحیح این تجهیز می باشد. از این رو باید نکات مهم نصب کولر گازی را به خوبی یاد بگیرید. در این مقاله جهات مختلف نصب کول گازی ایستاده را شرح می دهیم. تا پایان مقاله همراه ما باشید.
نحوه نصب کولر گازی ایستاده
همانطور که می دانید، کولر گازی ایستاده همانند کولر گازی دیواری به صورت دو تکه ارائه می شود اما در نحوه نصب کمی با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
نحوه نصب یونیت داخلی کولر گازی ایستاده
یونیت داخلی کولر گازی ایستاده بر خلاف سایر کولر گازی های دو تکه از یونیت خارجی آن بزرگتر است و دقت نصب آن با دقت نصب یونیت خارجی برابر می باشد، پس توصیه می شود مراحل زیر را با دقت مطالعه نمایید.
تعیین محل مناسب نصب کولر گازی ایستاده
روند تعیین محل مناسب کولر گازی ایستاده کمی با سایر کولرها متفاوت است به همین جهت در ادامه به نکات مهم تعیین محل مناسب کولر گازی اشاره می کنیم.
- این نوع کولر گازی دارای پرتاب باد قدرتمند و صدای نسبتا زیاد در مقایسه با سایر کولرها می باشد، به همین دلیل توصیه می شود این تجهیز را در مکان هایی که رفت و آمد زیاد است، نصب نکنید.
- دقت داشته باشید که در محل نصب کولر گازی ایستاده، نباید تجهیزات تولید کننده گرما یا به اصطلاح گرمایشی وجود داشته باشد، زیرا باعث افت راندمان کاری دستگاه می شود.
- حتما باید محلی را انتخاب کنید که از همه طرف دستگاه هوا رد و بدل شده و دیواری وجود نداشته باشد.
- پشت این تجهیز به سمت دیوار قرار گرفته و نباید به آن بچسبد، همچنین توصیه می شود.
- برای جلوگیری از آسیب های احتمالی برای پنل داخلی بهتر است از بالا آن را با بست ال شکل به دیوار پیچ کنید تا در مواقع بحرانی به کولر گازی از لحاظ فیزیکی آسیبی نرسد.
تعبیه محل عبور لوله و اتصالات در نصب کولر گازی ایستاده
در این مرحله از نصب باید دو یونیت را با استفاده از اتصالات و لوله به یکدیگر وصل کنید به همین دلیل باید بهترین محل را برای ایجاد سوراخ در دیوار مشخص کنید. در نظر داشته باشید که قطر سوراخ با قطر لوله تناسب داشته باشد که به صورت استاندارد، سوراخ ایجاد شده نباید کمتر از 7.5 سانت باشد.
انجام فرآیند لوله کشی کولر گازی ایستاده
برش دقیق لوله اهمیت بسیار زیادی داشته و باید به گونه ای باشد که پنل داخلی و خارجی را بدون هیچ مشکلی به یکدیگر متصل کند که در استاندارد آن برای طول لوله 25 متر و برای حداکثر اختلاف ارتفاع 6 متر در نظر گرفته شده است. در لوله کشی کولر گازی ایستاده برای جلوگیری از مسدود شدن لوله باید میزان خم شوندگی آن را در نظر بگیرید تا در بلند مدت دچار مشکل نشوید. پس از انجام مراحل فوق لازم است تمام کابل ها و دو لوله تخلیه و لوله مسی را به یکدیگر با نوار مخصوص ببندید، سپس آنها را از داخل عایق رد کرده و وارد سوراخ ایجاد شده در دیوار کنید.
بررسی اتصالات الکتریکی در هنگام نصب کولر گازی ایستاده
با توجه به قیمت بالای این محصول، لازم است این مرحله با دقت زیادی انجام شود تا در ادامه کار با مشکل مواجه نشوید. با باز کردن پوشش جلوی دستگاه می توانید به اتصالات الکتریکی دسترسی پیدا کرده و با بررسی دقیق از سلامت آنها مطمئن شوید.
نحوه نصب یونیت خارجی کولر گازی ایستاده
پس از اتمام مراحل نصب یونیت داخلی باید اقدام به آماده سازی و نصب یونیت خارجی کولر گازی ایستاده کنید که در زیر به نکات نصب آن می پردازیم. در ابتدا باید مانند یونیت داخلی برای این یونیت هم جای مناسبی را انتخاب کنید. از این رو باید دارای ویژگی های زیر باشد.
- به دور از نور خورشید، گرد و خاک، باد و باران قرار گیرد.
- در نصب این نوع کولر گازی توصیه می شود که اطراف یونیت خارجی، آنتن رادیو یا تلویزیون وجود نداشته باشد تا خللی در روند کار این پنل ایجاد نشود.
- یونیت خارجی کولر گازی ایستاده امکان نصب بر روی دیوار و به صورت نصب روی زمین را دارد که در هر دو شکل نصب باید به این نکته توجه کنید که این پنل نباید لرزش اضافی داشته باشد و باید وضعیت پایدار و با ثباتی را برای آن فراهم کنید.
وصل کردن اتصالات متناظر به یکدیگر در کولر گازی ایستاده
در ابتدا برای این کار باید از سالم بودن اتصالات اطمینان حاصل کنید و باید نقشه سیم کشی موجود در بسته بندی محصول را با سیم کشی پنل خارجی تطبیق دهید. اگر از نظر ظاهری و سیم کشی همه موارد سالم به نظر می رسد، می توانید تمام اتصالاتی که از سمت پنل داخلی و از سوراخ ایجاد شده را رد کرده و آنرا به کابل و لوله های متناظر خود وصل کنید.
مرحله نهایی نصب کولر گازی ایستاده
اگر مراحل فوق را به درستی انجام داده باشید برای اتمام کار نیاز است رطوبت و هوا را از لوله ها خارج کنید. به همین جهت، برای این کار مراحل زیر را به دقت انجام دهید.
- باز کردن شیر سرویس و درپوش دریچه دو راهی
- اتصال شیلنگ وکیوم به شیر سرویس
- روشن کردن پمپ وکیوم (خلاء)، (نکته حائز اهمیت این است که برای خارج شدن هوا نیاز است خلا به 10 میلیمتر جیوه برسد.)
- بعد از اطمینان از خارج شدن هوا، دستگیره فشار پایین را بسته و پمپ را خاموش نمایید.
- در آخر باید لوله ها را با بست پلاستیکی فیکس کرده، همچنین لازم است با نوار عایق بندی، دریچه تمام اتصالات لوله ها را برای راندمان بهتر عایق کنید.
سخن آخر
در این مقاله مراحل مختلف نصب کولر گازی ایستاده، نحوه نصب یونیت خارجی این تجهیز، فرایند لوله کشی و لوله اتصالات مورد بررسی قرار گرفت. امید است با خواندن این مقاله، تمام ابهامات ذهنی شما در جهت نصب کولر گازی ایستاده رفع شده باشد. در صورت تمایل برای آشنایی بیشتر با روند کلی کار کولر گازی می توانید به مقاله نحوه عملکرد کولر گازی مراجعه نمایید.