نحوه عیب یابی پمپ

نحوه عیب یابی پمپ

پمپ های آب با توجه به شرایط و نوع استفاده کاربر، در انواع مختلف استفاده می شوند. هر پمپ بسته به نوع مصرف کاربر، با چالش هایی سر و کار خواهد داشت. این چالش ها در صورت عدم توجه به مرور زمان تبدیل به مشکل خواهند شد. پیدا کردن مشکل و رفع آن از جمله مواردی است که هر مصرف کننده پمپ می بایست آن را در نظر بگیرد. در این مقاله به بررسی عیوب احتمالی وارده بر پمپ و همچنین رفع آنها به روش های مختلف، خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.

نحوه عیب یابی پمپ

پمپ های آب با توجه به شرایط و نوع استفاده کاربر، در انواع مختلف استفاده می شوند. هر پمپ بسته به نوع مصرف کاربر، با چالش هایی سر و کار خواهد داشت. این چالش ها در صورت عدم توجه به مرور زمان تبدیل به مشکل خواهند شد. پیدا کردن مشکل و رفع آن از جمله مواردی است که هر مصرف کننده پمپ می بایست آن را در نظر بگیرد. در این مقاله به بررسی عیوب احتمالی وارده بر پمپ و همچنین رفع آنها به روش های مختلف، خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.

مشکلات رایج پمپ آب

اکنون می خواهیم به بررسی مشکلات رایجی که معمولا کاربران با آنها سر و کار دارند پرداخته، راه حل رفع آنها را ارائه دهیم:

یکسره کار کردن پمپ

یکی از رایج ترین مشکلاتی که دارندگان پمپ، مخصوصا پمپ های خانگی با آن روبرو هستند، یکسره کار کردن پمپ است. در واقع این مشکل در مواقعی بوجود می آید که یکی از عوامل زیر در فعالیت پمپ دخیل باشند:

باز بودن یکی از شیر های آب ساختمان

با بررسی تمامی شیر های آب درون ساختمان و پیدا کردن شیر آب باز، این مشکل حل خواهد شد. دقت داشته باشید باز بودن شیر فلاش تانک نیز می تواند باعث روشن شدن پمپ شود.

تنظیم نبودن پرشر سوئیچ (کلید اتوماتیک)

کلید اتومات یکی از قطعاتی است که امروزه خیلی از کاربران از آن بر روی پمپ خود استفاده می کنند تا روند فرمان روشن و خاموش شدن پمپ توسط آن صورت گیرد. اگر این قطعه تنظیم نباشد، پمپ نامرتب یا بدون وقفه کار خواهد کرد و این به خودی خود باعث آسیب به پمپ و کاهش عمر مفید آن خواهد شد. لذا نیاز است این قطعه بررسی گردیده در صورت تنظیم نبودن آن، توسط متخصصی در این زمینه تنظیم گردد. شکل زیر یک الکتروپمپ به همراه گیج فشار و پرشر سوئیچ را مشاهده می کنید. در سمت دیگر تصویر، بخش داخلی پرشر سوئیچ نشان داده شده است که حاوی دو پیچ کوچک و بزرگ است که پیچ بزرگ تنظیم کننده فشار استارت پمپ است و پیچ کوچک تنظیم کننده بازه بین استارت و استاپ پمپ می باشد.

تنظیم نبودن پرشر سوئیچ (کلید اتوماتیک)

هوا گیری پمپ

با باز کردن بالاترین پیچ روی پمپ، می توان از هوا گرفتن آن اطمینان حاصل کرد. در حالت کلی بهتر است هر از چند گاهی پمپ را هواگیری کنید تا از مشکلات احتمالی در اثر هوا گرفتن آن، جلوگیری کنید. در شکل های زیر دو نوع پمپ بشقابی و جتی را مشاهده می کنید که پیچ هواگیری آنها مشخص شده است:

هوا گdvd پمپ

مستهلک شدن پرشر سوئیچ

یکی از مشکلاتی که ممکن است باعث به هم خوردگی ریتم فعالیت پمپ شود، مستهلک شدن کلید اتوماتیک یا در اصطلاح "پلاتین چسباندن" آن می باشد. در صورتی که این مشکل برای پمپ بوجود بیاید، کلید اتوماتیک می بایست تعویض گردد. همچنین برای جلوگیری از وقوع این اتفاق بهتر است از پر بودن منبع تحت فشار اطمینان حاصل کرد.

نشتی آب در سیستم لوله کشی ساختمان

اگر تمامی موارد فوق را بررسی کردید و پمپ همچنان یکسره کار می کرد، به احتمال زیاد، مشکل نشت آب در لوله کشی است و باید توسط افراد مجرب و متخصص در زمینه تاسیسات، پیدا و رفع شود. (منظور از نشت آب صرفا نشت حجم بالایی از آب نیست و می تواند حتی چکه کردن آب در نقطه ای خاص از مسیر لوله کشی باشد و باعث روشن شدن پمپ، یکسره کار کردن آن و در نهایت کاهش طول عمر آن شود.)

نشتی آب در سیستم لوله کشی ساختمان

صدای زیاد پمپ

یکی از مشکلات بسیار رایج در پمپ صدای زیاد آن است که گاها مصرف کنندگان را منزجر می کند. در ذیل عوامل موثر بر صدای زیاد و غیر عادی پمپ را ذکر می کنیم:

صدای زیاد پمپ

  • مستهلک شدن بلبرینگ
  • شکستن پروانه پمپ
  • نحوه نصب نامناسب پمپ (تراز نبودن پمپ نسبت به سطح زمین)
  • آسیب دیدن شفت
  • عدم روانکاری الکتروموتور
  • مسدود شدن صافی پمپ
  • کم بودن فشار آب در دهانه مکش پمپ

توجه به عوامل فوق ذکر و بررسی هرکدام می تواند از احتمال ایجاد صدای زیاد و غیر عادی پمپ جلوگیری کند. همچنین در صورت مواجه شدن با مشکل صدای زیاد پمپ، انجام اقدامات زیر لازم می باشد:

  • نصب عایق صوتی
  • استفاده از کاور صوتی برای پمپ
  • تعویض قطعات آسیب دیده پمپ
  • تعویض پمپ با یک پمپ کم صدا

در بین پمپ های خانگی پر مصرف مانند پمپ محیطی، پمپ بشقابی، پمپ جتی و پمپ پکیج، بیشترین صدا توسط پمپ جتی ایجاد می شود و دلیل آن وجود اجکتور در مسیر دهانه ورودی آن می باشد. با این حال، پمپ جتی فشار کاری بالاتری نسبت به دیگر پمپ های خانگی ایجاد می کند. اما اگر صدای زیاد آن باعث آزار افراد ساختمان (مخصوصا واحد های پایین) می شود، می توان آن را با یک پمپ به مراتب کم صدا تر مانند پمپ بشقابی تعویض نمود.

 کاویتاسیون (Cavitation)

کاویتاسیون یکی از مشکلاتی است که همواره در سایه پمپ های سانتریفیوژ قرار دارد. کاویتاسیون در پمپ ها به تشکیل و متعاقب آن فروپاشی حباب های بخار در جریان مایع پمپ اشاره دارد. این پدیده زمانی اتفاق می ‌افتد که فشار آب ورودی به پمپ یا NPSH(A) به زیر فشار بخار یا NPSH(R) می ‌رسد و باعث بخار شدن آب و تشکیل حباب در محفظه پمپ می‌ شود. سپس این حباب ها از مسیر پمپ عبور می کنند و به مناطقی با فشار بالاتر می رسند و در آنجا فرو می ریزند یا می ترکند. انفجار این حباب ها امواج ضربه ای ایجاد می کند که می تواند آسیب قابل توجهی به پمپ وارد کند و کارایی آن را کاهش دهد. کاویتاسیون یک مشکل رایج در پمپ ها است و می تواند منجر به مسائل مختلفی مانند کاهش دبی، کاهش هد، افزایش سطح صدا، فرسوده شدن اجزای پمپ و حتی خرابی کامل پمپ شود. بنابراین، درک چگونگی ایجاد کاویتاسیون و انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش اثرات آن بسیار مهم است.

 کاویتاسیون

راه های جلوگیری از کاویتاسیون

برای جلوگیری از تشکیل پدیده کاویتاسیون در پمپ، اقدامات زیر را می توان انجام داد:

  • انتخاب صحیح پمپ

انتخاب پمپی که برای کاربرد مناسب باشد و NPSH موجود را فراهم کند بسیار مهم است. عواملی مانند دبی مورد نیاز، هد و خواص مایع پمپاژ شده را در نظر بگیرید.

  • حفظ NPSH موجود

اطمینان حاصل کنید که NPSH موجود پمپ از NPSH لازم برای شرایط عملیاتی داده شده بیشتر است. این را می توان با قرار دادن مخزن ذخیره آب در ارتفاعی بالاتر از پمپ و همچنین عدم استفاده زانویی در میسر ورودی پمپ (برای جلوگیری از کاهش فشار ورودی به پمپ) انجام داد.

  • شرایط کار

برای هر پمپ، محدوده دمایی جهت کارکرد تعریف شده است. این بدان معناست که پمپ نباید خارج از محدوده دمای تعیین شده کار کند. نتایج نشان می دهد که افزایش دمای آب عبوری از پمپ، با افزایش احتمال تشکیل کاویتاسیون رابطه مستقیم دارد.

  • تعمیر و نگهداری منظم

پمپ را به طور منظم بازرسی و نگهداری کنید تا از عملکرد مطلوب اطمینان حاصل کنید. این شامل بررسی پروانه های فرسوده یا آسیب دیده، حفظ فاصله مناسب و نظارت بر شرایط سیستم است که بایستی توسط تعمیرکار پمپ صورت گیرد.

پمپ آب روشن می شود اما آب خارج نمی شود.

این مورد نیز گاها در پمپ ها بوجود می آید. از جمله علل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هوا گیری پمپ

تمامی پمپ ها در صورت عدم چک شدن، با گرفتن هوا مواجه خواهند شد. لذا اقدام به هواگیری پمپ هر مدت یکبار، ضروری می باشد.

  • شکستن پروانه پمپ

در صورت شکستن پروانه پمپ به هر دلیل، عامل پمپاژی برای آب درون محفظه وجود ندارد و آب درون پمپ باقی خواهد ماند. در صورت شکستن پروانه پمپ، این قطعه به طور کامل باید تعویض گردد.

  • گرفتگی در قسمت مکش پمپ

ممکن است گرفتگی در دهانه ورودی پمپ به دلیل پر شدن صافی پمپ باشد. بنابراین بررسی دوره ای صافی پمپ و اطمینان از عدم پر شدن آن نیز امری ضروری تلقی می شود.

روشن نشدن پمپ

در برخی موارد، پمپ آب خانگی روشن نمی شود. در واقع مصرف کننده شیر آب را باز می کند، اما پمپ عکس العملی از خود بروز نمی دهد. موارد زیر می توانند از دلایل احتمالی روشن نشدن پمپ آب باشند:

  • سوختن الکتروموتور

این پدیده می تواند به دلایل مختلفی صورت دهد که یکی از مهمترین آنها، عبور سیال از سیل مکانیکی و ورود آن به بخش سیم پیچ موتور می باشد. در نتیجه می بایست از نحوه نصب صحیح این قطعه و همچنین عدم وارد شدن آسیب به آن، اطمینان حاصل کرد که این کار توسط تعمیرکار متخصص پمپ بایستی صورت پذیرد.

  • کمبود فشار در دهانه مکش پمپ

اگر فشار آب در دهانه ورودی پمپ کم باشد، فشار مورد نیاز برای فرمان روشن شدن پمپ توسط کلید اتوماتیک، تامین نمی شود و پمپ روشن نمی شود. لذا بررسی این نکته نیز ضروری می باشد.

  • تنظیم نبودن کلید اتوماتیک

اگر کلید اتوماتیک به شکل تخصصی تنظیم نشده باشد، عملکرد پمپ به کلی با بی نظمی مواجه خواهد شد. این بی نظمی هم می تواند شامل روشن شدن بی موقع پمپ شود و هم عدم روشن شدن آن گردد.

  • ضعیف شدن یا سوختن خازن

در هر دو حالت گفته شده، پمپ روشن نخواهد شد و در صورت وجود هر یک از این دو مشکل، خازن باید با یک خازن جدید تعویض گردد.

در حالت کلی، بررسی دوره ای پمپ بسیار حائز اهمیت است و در صورت مشاهده هر نوع اختلال در روند فعالیت آن، به جهت عیب یابی پمپ و رفع آن بهتر است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. کارشناسان هایپر صنعت فامکو برای ارائه مشاوره مناسب جهت تکمیل اطلاعات شما عزیزان، در خدمتتان هستند.

مقالات مرتبط

بهترین روغن برای موتور پمپ های آب دیزلی و بنزینی چیست؟ در نظر داشته باشید که نوع و میزان روغن در موتور پمپ ها نقش بسیار مهمی دارد. در این مقاله قصد داریم درباره خصوصیات یک روغن مناسب صحبت کنیم که پیشنهاد می شود تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

هواگیری پمپ آب خانگی عملی است باید به درستی و طبق اصول خاصی انجام گیرد. زمانی که شما هواگیری پمپ را به درستی انجام دهید مواردی همچون: کم تر شدن صدای پمپ، افزایش فشار آب، بهتر شدن عملکرد پمپ را مشاهده خواهید کرد. در این مقاله درباره نحوه هواگیری و دلایل مهم بودن این مورد توضیحاتی داده ایم. همراه ما باشید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

به منظور تنظیم ست کنترل، ابتدا شیر آب یکی از واحدها را تا انتها باز نموده و سپس شیر خروجی پمپ را به طور کامل ببندید. سپس شیر خروجی را کمی باز کرده و پیچ ست کنترل را در جهت منفی بچرخانید و مجددا 4 مرحله ذکر شده را تکرار کنید. سپس شیر خروجی را باز کنید. روش تنظیم ست کنترل بدین صورت بوده که در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

الکتروپمپ هایی که در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند، برای آبرسانی به واحدهای ساختمان می بایست روشن شده و پس از انجام آبرسانی مورد نیاز مصرف کننده و بستن شیر آب، پمپ آب نیز خاموش می شود. اما گاها شاهد این هستیم که پمپ آب بیش از حد روشن و خاموش می شود. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

پمپ های خانگی عمدتا دارای موتور الکتریکی یا همان الکتروموتور هستند. هر الکتروموتور دارای یک استاتور می باشد که تامین انرژی الکتریکی بر عهده آن است. همچنین هر الکتروموتور دارای یک روتور می باشد که به واسطه نیروی الکتریکی وارد بر آن توسط استاتور، به حرکت در می آید. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

یکی از مسائلی که ساکنین یک مجتمع مسکونی ممکن است با آن روبرو شوند، صدای زیاد پمپ است. برای حل این مشکل، ابتدا به ساکن می بایست علت صدای زیاد پمپ را جستجو کرد تا راه حل های کارا و مفید در جهت بهبود این مشکل، اتخاذ و به مرحله انجام برسند. در این مقاله به بررسی روش های کاهش صدای پمپ خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

پمپ ها مدل ها و برند های مختلفی دارند. آنچه از پمپ ها انتظار می رود سیال را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال دهد در این رابطه مابین فشار و دبی پمپ رابطه معکوس وجود دارد. بدین مفهوم که؛ پمپ هایی که دبی زیادی را انتقال می دهند فشار کمتری تولید می کنند و برعکس آن نیز صادق است، یعنی پمپ هایی که فشار زیادی تولید می کنند دبی کمتری تولید می کنند. برای انتخاب یک پمپ اولین موضوع مقدار دبی و میزان فشار لازم است.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید
پربازدیدترین مطالب

پمپ ها مدل ها و برند های مختلفی دارند. آنچه از پمپ ها انتظار می رود سیال را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال دهد در این رابطه مابین فشار و دبی پمپ رابطه معکوس وجود دارد. بدین مفهوم که؛ پمپ هایی که دبی زیادی را انتقال می دهند فشار کمتری تولید می کنند و برعکس آن نیز صادق است، یعنی پمپ هایی که فشار زیادی تولید می کنند دبی کمتری تولید می کنند. برای انتخاب یک پمپ اولین موضوع مقدار دبی و میزان فشار لازم است.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

منبع تحت فشار با نام های دیگری اعم از مخزن دیافراگمی یا منبع تحت فشار نیز شناخته می شود. چگونه باید این محصول را انتخاب نماییم؟ در زمان استفاده از این محصول چه نکاتی حیاتی می باشند؟

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

ماینر دستگاهی است برای استخراج بیت کوین که همان ارز دیجیتال است و توسط شرکت هایی چون BITMAIN که پیشتاز این نوع صنعت گردیده، تولید می شود.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

اگر شما هم از افرادی هستید که قصد خرید کولر گازی را دارید اما با سوالاتی همچون اینکه کدام برند های کولر گازی اورجینال بوده، برای ابعاد محیط مورد نظر چه نوع و چه ظرفیتی از کولر گازی مناسب است و مراکز معتبر جهت خرید کولر گاز کدام است؟ مواجه هستید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی پس از دریافت مشاوره از کارشناسان این حوزه اقدام به خرید کولر گازی نمایید.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

پرلیت یک نوع سنگ آتش فشانی از نوع سیلیکات بوده که به علت منجمد شدن گدازه های آتش فشانی مقداری آب (2 تا 5 درصد) در آن ذخیره می شود که توسط حرارت بین 400 تا 1300 درجه سانتی گراد آب موجود در داخل آن خارج شده و این عمل باعث می شود تا ماده خاکستری داخل آن تغییر رنگ داده و ماده ای سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد گردد.

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید

محصولات قابل تولید با دستگاه تزریق پلاستیک صنعت رنگ، صنایع نظامی، صنایع ارتباطی، صنایع هوایی، صنعت راهسازی و شهرسازی، صنعت ساختمان، لوازم تزئینی، صنعت باغبانی و کشاورزی، صنعت خودرو و ...

27 آبان , 1403 بیشتر بخوانید