دوربین مداربسته چیست؟

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین های مداربسته یا cctv (Closed Circuit Television) یکی از از اجزای حیاتی سیستم های نظارتی هستند که در محیط های مختلف باعث ایجاد امنیت بیشتر در نقاط حساس می شوند. دوربین ها با انتقال تصاویر به دستگاه های ضبط می توانند تصاویر و ویدئوها را ثبت و ذخیره نمایند. این سیگنال ارسالی از دوربین مداربسته دریافت شده به کمک دستگاه ضبط ثبت گردیده و در مانیتور دوربین ها قابل مشاهده است.

امروزه با توسعه و رشد جمعیت نیاز به نظارت بر روی فعالیت های کارمندان، کسب و کارها، مراکز نظامی، بانک ها و سایر محیط ها حتی منازل مسکونی روز به روز بیشتر شده است. در حال حاضر سیستم های مدار بسته آفلاین یا آنلاین کار چندین نفر را به خودی خود انجام می دهند که به کاهش هزینه و نیروی انسانی منجر شده است و به خوبی می تواند نقش نظارتی را ایفا کنند و گاها به والیدن در کنترل فرزا=ندان از راه دور کمک می کند. ظهور دوربین های مداربسته باعث کاهش چشمگیر آمار جرم و جنایت گردیده و با ایجاد حس امنیت در جامعه، آرامش را به زندگی مردم هدیه داده است.

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین های مداربسته یا cctv (Closed Circuit Television) یکی از از اجزای حیاتی سیستم های نظارتی هستند که در محیط های مختلف باعث ایجاد امنیت بیشتر در نقاط حساس می شوند. دوربین ها با انتقال تصاویر به دستگاه های ضبط می توانند تصاویر و ویدئوها را ثبت و ذخیره نمایند. این سیگنال ارسالی از دوربین مداربسته دریافت شده به کمک دستگاه ضبط ثبت گردیده و در مانیتور دوربین ها قابل مشاهده است. سیستم دوربین مداربسته متشکل از دوربین، سیم کشی، مانیتور، بخش های کنترل و دسترسی و مدیریت کلی سیستم است. عمده استفاده این تجهیزات برای بررسی و جلوگیری از جرم و جنایات، ثبت تخلفات رانندگی و موارد این چنینی است. دوربین های مدار بسته مدرن امروزی با بهره گیری از هوش مصنوعی و مجهز بودن به سنسورهای هوشمند قادر به ثبت پلاک خودرو، تشخیص چهره، ضبط صدا، ثبت ورود و خروج و غیره هستند. بنابراین شما می توانید به راحتی به دوربین های مداربسته خود مانند یک نگهبان هوشیار اعتماد کنید که به صورت 24 ساعته و بدون خستگی از محیط کار یا محل زندگی شما حراست می نمایند.

دوربین های مداربسته

تاریخچه دوربین مداربسته از دوربین مدار بسته

برای اولین بار دوربین نظارتی در سال 1942 در زمینه هوا و فضا در آلمان استفاده شد و پس از 30 سال این تکنولوژی به طور رسمی پا به عرصه ظهور در انظار عمومی گذاشت و برای کنترل ترافیک در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا تنها دوربین های مداربسته آنالوگ (غیر دیجیتال) ساخته شده بودند که کیفیت پایین تصاویر و عدم دسترسی به شبکه از معایب آن به شمار می رفت. تا اینکه در سال 1996 شرکت AXIS ایالات متحده آمریکا اقدام به ساخت دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) با استاندارد HTTPS بر بستر سیستم عامل Linux نمود. امروزه در سرتاسر دنیا نیاز به امنیت بیش از پیش احساس می شود به همین علت از کارخانه های بزرگ صنعتی تا منازل مسکونی، مشتاق به نصب دوربین مداربسته جهت حفظ و برقراری امنیت در محیط کار و یا محل زندگی خود هستند.

اجزای مختلف دوربین مداربسته

به صورت کلی سیستم دوربین های مداربسته از بخش های مختلفی تشکیل شده است و ساختار دوربین مدار بسته نسبت به مدل های دوربین متغییر می باشد که از نظر فیزیکی شامل بخش های زیر است.

  • بدنه دوربین
  • لنز دوربین
  • لامپ مادون قرمز
  • حسگر نورسنج
  • سایه بان یا آفتابگیر
  • براکت
  • محفظه عبور کابل
  • محل اتصال پایه

اجزای دوربین مداربسته

و به صورت کلی سیستم دوربین مداربسته شامل قسمت های مختلف زیر است:

  • دستگاه دوربین مداربسته: بسته به میزان نظارت مورد نیاز، از انواع مختلف این دوربین ها استفاده می شود که نقش اصلی آن دریافت تصاویر از محل مورد نظر و ارسال دیتا برای سرور سیستم نظارتی می باشد.
  • هارد دیسک یا حافظه: به واسطه حافظه می توان تصاویر را ضبط نموده و آنها را به سرور ارسال کرد.
  • سرور: با استفاده از سرورها تصاویری که از دوربین های مداربسته ارسال می شوند به واسطه دستگاه های NVR و DVR دریافت شده و مدیریت می شوند.
  • کابل اتصال دوربین مداربسته: از این کابل ها برای اتصال دوربین ها به سرور استفاده می شود.
  • کابل برق: برای وصل کردن دوربین مداربسته و منبع تغذیه از کابل برق استفاده می شود.
  • منبع تغذیه دوربین: به منظور تامین برق در سیستم دوربین های مداربسته از منبع تغذیه استفاده می شود تا بدین ترتیب ولتاژ برق شهری به برق 12 ولت تبدیل شود.
  • اتصالات دیگر: علاوه بر کابل ها که به عنوان اجزای اصلی و حیاتی به حساب می آیند، از سوکت های مخصوص برای برقراری این اتصالات استفاده می شود.

انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی بکار رفته در آنها

بر اساس استفاده از دوربین های مداربسته برای فراهم نمودن امنیت در محیط از دوربین های مداربسته با تکنولوژی های گوناگون استفاده می شود که شامل موارد زیر است. همچنین انواع دیگر دوربین های نظارتی شامل موارد زیر است که در بخش محصولات سایت هایپر صنعت فامکو قابل دسترسی می باشد.

انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی ساخت

دوربین مداربسته دام (Dome)

دوربین دام به صورت گنبدی شکل می باشد و اکثرا روی سقف نصب می شود. دوربین های دام به دو دسته دوربین های دام IP (تحت شبکه) و دوربین های دام آنالوگ (غیر دیجیتال) تقسیم می شوند. دوربین dome معمولا در محیط های داخلی مانند اتاق ها، راهروها و فضاهای مسقف نصب می شود. جنس بدنه دوربین های دام به سه نوع فلزی، آلومینیومی و پلاستیکی تقسیم می شود که با توجه به نیاز شما، کارشناسان ما بهترین نوع دوربین مداربسته را پیشنهاد خواهند داد.

دوربین مداربسته دام

دوربین مدار بسته بولت (Bullet)

دوربین بولت به شکل استوانه بوده و اکثرا روی دیوار، ستون و پایه نصب می شود. بولت شناخته شده ترین مدل دوربین مداربسته می باشد و اغلب در فضا های باز و بر روی میله یا دیوار نصب می شود. دوربین بولت نسبت به سایر دوربین ها دارای برد وسیع تر بوده و حتی در شب می تواند تا 100 متر را فیلمبرداری نماید. دوربین بولت به دو نوع دوربین بولت تحت شبکه (IP) و دوربین بولت آنالوگ تقسیم می شود. دوربین مداربسته بولت بخاطر ظاهر منحصر به فردی که دارد معمولا در فضاهای باز و محیط هایی بیرونی استفاده می شود. در هنگام نصب دوربین مداربسته بولت باید توجه داشت که حتما این دوربین ها را در ارتفاع بالا نصب نمایید تا نتوانند با تغییر جهت آن در محیط فیلمبرداری نقطه کور بوجود آورند. همچنین برای نصب دوربین بولت بهتر است یک محفظه فلزی بر روی آن نصب کنید تا در برابر باد و باران مقاوم باشد. این امر موجب افزایش طول عمر دوربین مداربسته می گردد.

دوربین مدار بسته بولت

دوربین مداربسته اسپید دام (Speed Dome)

این نوع دوربین ها با نام دوربین های گردان نیز شناخته می شوند که قابلیت چرخش دوربین در جهات مختلف به واسطه این نوع دوربین فراهم است. این دوربین ها را می توان با زوم مورد نظر تنظیم نمود و دارای زاویه دید متغییر هستند که از سرعت بالایی برخوردار می باشند. هوشمند بودن و قابلیت زوم در این دوربین موجب می شود تصاویر با کیفیتی ثبت شده و از ثبت تصاویر تار جلوگیری می نماید. همچنین زاویه دید دوربین از داخل حباب آن قابل مشاهده نمی باشد. دوربین اسپید دام به شکل گنبدی بوده و دارای موتور حرکتی در داخل قاب خود می باشد. این دوربین ها عمدتا بر روی پایه نصب می شوند.

دوربین مداربسته اسپید دام

دوربین مداربسته PTZ

این دوربین که مخفف Pan Tilt Zoom است و در جهات مختلف از جمله راستای عمودی و راستای افقی می چرخند، به راحتی بر روی هدف مورد نظر قابلیت زوم داشته و به دلیل این قابلیت برای یک محدوده وسیع مورد استفاده قرار می گیرند که مهم ترین کاربرد آنها در کارخانجات، صنایع، مراکز صنعتی، پارکینگ ها و غیره است و در محیط و فضاهای باز با امکان چرخش 180 تا 360 درجه استفاده می شوند.

دوربین مداربسته PTZ یا چرخشی

دوربین های مداربسته آپارتمان ها و منازل

زندگی بدون امنیت معنی ندارد، امروزه صیانت از حریم منازل مسکونی و مهم ترین امر حفظ امنیت و آرامش ساکنان و اهالی یک مجتمع می باشد. شما برای داشتن یک زندگی با آرامش نمی توانید از محیط پیرامون خود غافل باشید به همین جهت باید بتوانید بصورت 24 ساعته محل زندگی خود را تحت نظر داشته باشید تا از وقوع جرم و سرقت جلوگیری نمایید. بهترین راه حل برای پاسخ به این نیاز، خرید دوربین مداربسته می باشد که بتوانید دائما محل زندگی خود را تحت مراقبت داشته باشید. امروزه با افزایش آمار سرقت از منازل بخصوص منازل ویلایی نصب دوربین مداربسته به جهت حفظ امنیت و نظارت بر محل زندگی، پیشنهاد کارشناسان حوزه امنیت در سرتاسر دنیا می باشد. دوربین دام بهترین دوربین مداربسته برای استفاده در منازل می باشد زیرا در صورت نصب در زاویه و ارتفاع مناسب، تصاویری بدون نقطه کور در اختیار شما می گذارد و هم با ابعاد کوچکی که دارد توجه کمی را به خود جلب می کند. دوربین های مداربسته امروزی با قابلیت هایی نظیر وصل شدن به شبکه می توانند برای شما این امکان را فراهم آورند که با استفاده اینترنت محل زندگی خود یا سایر مکان ها را از راه دور نیز تحت نظر داشته باشید.

دوربین مداربسته مناسب آپارتمان ها و منازل

دوربین مداربسته فروشگاهی

متاسفانه امروزه با رشد آمار سرقت از فروشگاه های مختلف نظیر طلا فروشی ها، فروشگاه های موبایل، فروشگاه های لباس و غیره نصب دوربین های مداربسته جهت حفظ ایمنی و نظارت بر رفتار مشتریان و کارمندان امری ضروری حساب می شود و مهم ترین مزایای نصب دوربین در فروشگاه ها شامل موارد زیر است.

  • بازدارندگی از ایجاد سرقت و جرایم
  • ایجاد آرامش برای کارمندان و مشتریان
  • مدیریت بهتر در زمان کمتر
  • کاهش هزینه های مرتبط با نیروی انسانی
  • جمع آوری مدارک جهت ارائه به پلیس آگاهی
  • جمع آوری مدارک جهت ارائه به کارشناسان بیمه
  • جلوگیری از بروز تنش بین کارمندان و مشتریان
  • توانایی کنترل هوشمند
  • عدم دسترسی کارکنان به بخش های ممنوعه
  • کمک به ردیابی و دستگیری سارقین

دوربین مداربسته فروشگاهی

سخن آخر

در این مقاله سعی بر این داشتیم تا شما را با دستگاه دوربین مداربسته، مهم ترین ویژگی های دوربین نظارتی، نحوه عملکرد و سایر موارد مرتبط با دوربین های مداربسته آشنا کنیم تا بتوانید با آگاهی کامل تری اقدام به خرید بهترین دوربین مداربسته نمایید. همچنین در صورت تمایل می توانید در مقاله نحوه اتصال دوربین مداربسته به گوشی درباره راهکارهای مختلف اتصال دوربین به گوشی اطلاع پیدا کنید.

مقالات مرتبط

برند دوربین مداربسته یکی از فاکتورهای متمایز کننده و مهم در زمان انتخاب انواع دوربین به حساب می آید. به جدای از نوع دوربین که مطمعنا با ظهور دوربین های IP، کیفیت نیز بهبود یافت. برندهای مختلفی دوربین های مداربسته را با سطح کیفی متفاوتی عرضه کرده اند. در نتیجه برای داشتن یک انتخاب صحیح از بین محصولات متنوعی که در بازار وجود دارد، باید به اطلاعات و دانش کافی در این زمینه دسترسی داشته باشید تا در نهایت بتوانید یک محصول معتبر را خریداری نمایید

عملکرد همه دوربین های مداربسته یک روند یکسان و کلی را در پیش دارد. اما متناسب با نوع دوربین و اجزای تشکیل دهنده آن، طرز کار دوربین های مداربسته متغییر است. دوربین های مداربسته عمدتا مجهز به یک موتور قدرتمند هستند که به واسطه آن قابلیت زوم داشته و برحسب نیاز با حرکت در محدوده مورد نظر و زوم در یک نقطه خاص، توالی ثابتی از تصاویر مرتبط با آن نقطه یا نقاط ثبت شده را ضبط می کنند و از طریق کابل یا در مدل های بی سیم به واسطه قابلیت وای فای دیتاها را بر روی DVR ذخیره می کنند.

این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.

بهترین انتخاب برای دوربین های مداربسته فضای باز، دوربینی است که دارای مقاومت مطلوب در شرایط آب و هوایی نامساعد از جمله بارش باران، برف، وزش باد و یا کاهش و افزایش دما را داشته باشد. همچنین برخی از مدل های این دوربین ها با داشتن وای فای تصاویر را مستقیما به گوشی تلفن همراه منتقل می کنند تا کاربر یا اپراتور به راحتی به دیتاهای مد نظر در لحظه دسترسی داشته باشد.

یکی از سوالات رایج بعد از خرید دوربین مداربسته، انتخاب مکان مناسب نصب دوربین است و پیدا کردن مکان مناسب، در بازدهی دوربین، کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین و عوامل دیگر اثر گذار است. به منظور یافتن محل مناسب نصب دوربین ابتدا باید بدانید که هدف شما از نصب دوربین مداربسته چیست و قصد دارید برای چه کاری از دوربین و تصاویر قابل ارائه توسط این سیستم نظارتی استفاده نمایید.

با تولید دوربین های مدار بسته شارژی مشکل عدم امکان استفاده از دوربین های مداربسته سیم دار در مکان هایی که امکان دسترسی به برق وجود ندارد مرتفع شده است. در ادامه این مقاله به بررسی کامل دوربین مداربسته شارژی خواهیم پرداخت. در صورتی که نیاز به اطلاعات جزئی تری دارید در کامنت ها درج نمایید تا در اسرع وقت پاسخ تخصصی را دریافت نمایید.

اختلاف میزان نور در محیط های مختلف موجب می شود که تصاویر ثبت شده توسط دوربین مداربسته از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد. از این رو برای رفع این مشکل از دوربین های ضد نور استفاده می شود که به راحتی به دلیل داشتن مکانیزم های موثر، این اختلاف نور را جبران می کنند و تصویری با وضوح بالاتر را ارائه می کنند. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

دوربین‌های مداربسته با قابلیت دید در شب از تکنولوژی Infrared (IR) بهره می‌برند، این عملکرد به دوربین امکان می‌دهد در شرایط کم نور یا تاریک، تصاویر با کیفیت بالا ضبط شوند. این تکنولوژی موجب می شود تا ارسال پرتوهای IR نامرئی، کیفیت تصویر در شرایطی که نور محیط مور نظر کم یا به صورت مطلق تاریک است، بهبود یابد. این امکان به سیستم‌های امنیتی اجازه می‌دهد تا با دقت بالاتر و به صورت کارآمدتری در شب عمل کنند.

دوربین گردان یا PTZ (Pan-Tilt-Zoom) نوعی دوربین با امکان چرخش در جهات مختلف و قابلیت زوم داخلی بر روی هدف مورد نظر است و به کمک اپراتور و نرم افزار کنترل کننده، دوربین را به صورت افکتیو می چرخاند اما دوربین های اسپید دام با لنز ثابت و زاویه دید وسیع و بدون چرخش، تصاویر را با سرعت بیشتر و به صورت ثابت ثبت می کنند. دوربین های ptz در ابعاد کوچک نیز عرضه می شوند که تحت عنوان دوربین Baby Cam شناخته شده و برای نظارت بر فعالیت کودکان، سالمندان، پرستاران و سایر افراد و محیط ها به کار می روند.

از مهم ترین مزیت های اتصال دوربین مدار بسته به گوشی تلفن همراه، برای زمانی سات که شما خارج از محدوده دوربین ها هستید و می خواهید بیرون از منزل یا محل کار حتی در سفر، از امن بودن محل زندگی یا محیط کار اطمینان حاصل کنید و به داده های ثبت شده توسط دوربین دسترسی داشته تا به صورت کامل بر محل مورد نظر نظارت داشته باشید. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

برای خرید دوربین مدار بسته (CCTV) باید فاکتورهای مختلف را مد نظر قرار داد که بسته به نوع دوربین، فناوری بکار رفته و محل نصب دوربین مدار بسته این ویژگی ها متفاوت است، کیفیت تصاویر، سنسور صدا و سنسور حرکتی، قابلیت دید در شب، دسترسی از راه دور، فاصله پوشش دهی و قابلیت Pan/Tilt مهم ترین ملاک های انتخاب دوربین مداربسته است. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

تمامی اصطلاحات رایج دوربین مدار بسته، مورد نیاز در هنگام انتخاب و خرید دوربین مداربسته: امروزه با گسترش تکنولوژی و علم نیاز ما به اطلاعات و آگاهی در زمان خرید محصولات به شدت افزایش یافته است. حتما هر کدام از شما در هنگام خرید با اصطلاحات یا اختصارات مختلفی روبرو شده اید که معنی آنها را نمی دانید، در صورتی که هر کدام از اختصارات به توانایی یا عدم تونایی مهمی در محصولات اشاره می کند.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به شبکه اینترنت، اتصال به اینترنت در کنار شیوه قدیمی کابلی به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ارائه می شود. اینترنت Wireless بر بستر امواج رادیویی یا مایکروویو می باشد.

پربازدیدترین مطالب

منبع تحت فشار با نام های دیگری اعم از مخزن دیافراگمی یا منبع تحت فشار نیز شناخته می شود. چگونه باید این محصول را انتخاب نماییم؟ در زمان استفاده از این محصول چه نکاتی حیاتی می باشند؟

ماینر دستگاهی است برای استخراج بیت کوین که همان ارز دیجیتال است و توسط شرکت هایی چون BITMAIN که پیشتاز این نوع صنعت گردیده، تولید می شود.

اگر شما هم از افرادی هستید که قصد خرید کولر گازی را دارید اما با سوالاتی همچون اینکه کدام برند های کولر گازی اورجینال بوده، برای ابعاد محیط مورد نظر چه نوع و چه ظرفیتی از کولر گازی مناسب است و مراکز معتبر جهت خرید کولر گاز کدام است؟ مواجه هستید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی پس از دریافت مشاوره از کارشناسان این حوزه اقدام به خرید کولر گازی نمایید.

پرلیت یک نوع سنگ آتش فشانی از نوع سیلیکات بوده که به علت منجمد شدن گدازه های آتش فشانی مقداری آب (2 تا 5 درصد) در آن ذخیره می شود که توسط حرارت بین 400 تا 1300 درجه سانتی گراد آب موجود در داخل آن خارج شده و این عمل باعث می شود تا ماده خاکستری داخل آن تغییر رنگ داده و ماده ای سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد گردد.

محصولات قابل تولید با دستگاه تزریق پلاستیک صنعت رنگ، صنایع نظامی، صنایع ارتباطی، صنایع هوایی، صنعت راهسازی و شهرسازی، صنعت ساختمان، لوازم تزئینی، صنعت باغبانی و کشاورزی، صنعت خودرو و ...

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به شبکه اینترنت، اتصال به اینترنت در کنار شیوه قدیمی کابلی به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ارائه می شود. اینترنت Wireless بر بستر امواج رادیویی یا مایکروویو می باشد.