میزان صدای کولر گازی
کولر گازی ها امروزه جایگزین بسیار مناسبی به جای کولر های آبی می باشند. این تجهیزات با قطعات بسیار نوین و پیشرفته تولید شده اند و با کم ترین صدای ممکن کارایی دارند. بنابراین، اگر شما حین کار کردن کولر گازی و اسپیلت خود متوجه صداهای عجیب شده اید، باید به فکر بررسی یا تعمیرات این دستگاه باشید.
کولر گازی ها امروزه جایگزین بسیار مناسبی به جای کولر های آبی می باشند. این تجهیزات با قطعات بسیار نوین و پیشرفته تولید شده اند و با کم ترین صدای ممکن کارایی دارند. بنابراین، اگر شما حین کار کردن کولر گازی و اسپیلت خود متوجه صداهای عجیب شده اید، باید به فکر بررسی یا تعمیرات این دستگاه باشید.
میزان صدای کولر گازی
میزان صدای کولر گازی یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که برای مشتریان اهمیت دارد. این صدا حد استانداری دارد و صدایی بیشتر از آن برای کاربر آزاردهنده محسوب می شود. در برخی موارد تنها با سرویس کردن کولر گازی این مورد رفع خواهد شد ولی اگر مشکل جدی تر باشد، می بایست برای رفع آن حتما از یک متخصص کمک بگیرید.
محدوده استاندارد صدای کولر گازی چند دسیبل است؟
محدوده استانداری که صدای کولر گازی می تواند تولید کند بین 50 تا 60 دسیبل است. رنج صدای کولرهای گازی که در بازار موجود می باشند چیزی بین 37 تا 82 دسیبل متغییر است. اگر قصد خرید یک اسپلیت با صدای آرام را دارید، باید با کارشناسان این حوزه مشورت نمایید. همچنین اگر دستگاه به شما نزدیک تر باشد، صدای آن را بیشتر می شنوید. این مورد درباره کولر گازی پنجره ای و پرتابل بیشتر دیده می شود زیرا همه قطعات به علاوه کمپرسور در یک واحد است.
در ادامه مطالب صداهای مختلفی که ممکن است از اسپلیت شنیده شود را بررسی می کنیم:
- صدای سوت کشیدن کولر گازی
اگر زمان روش کردن اسپلیت صدایی شبیه به سوت را می شنوید، ممکن است دلایل زیر برای آن اتفاق افتاده باشد: نشتی گاز مبرد، شکستگی پروانه فن فیلتر هوا، مشکل در ترموستات کولر، خرابی بلبرینگ موتور فن و مسدود بودن جریان هوا. برای حل این صدا بهتر است اول این موارد به درستی بررسی گردد.
- صدای جیر جیر کردن کولر گازی
صدای جیر جیر کردن یا حتی در مواقعی صدایی همانند جیغ، می تواند به خاطر ساییده شدن دو قطعه فلزی درون دستگاه رخ دهد. خرابی بلوئر، مشکل در کمپرسور اسپلیت، فرسودگی تسمه یا ایراد در دهنه کولر گازی می تواند از مواردی باشد که حتما می بایست بررسی گردد.
- شنیدن صدای وز وز در اسپلیت
شنیده شدن این صدا در کولر گازی می تواند نشان دهنده مسئله بزرگی باشد. ممکن است این صدا را زمانی که اسپلیت روی مود سرمایشی است بشنوید. در این صورت باید خازن، شلی قطعات، خرابی کمپرسور، خرابی موتور یا کنتاکتور و یخ زدگی پنل داخلی بررسی شود.
- صدای تق تق در اسپلیت
شنیده شدن این صدا می تواند دلایل مختلفی از جمله: شل شدن پیچ ها، سرد و گرم شدن فون ها و آلودگی کندانسور و یونیت خارجی باشد.
- صدایی شبیه زوزه در کولر گازی
صدای زوزه از کولر گازی یکی از آزاردهنده ترین صداها است. یک اسپلیت سالم هیچگاه چنین صدایی را تولید نمی کند بنابراین، بهتر است به این نوع صدا بی توجهی نکنید. علل شنیده شدن این صدا می تواند عواملی همانند: نیم سوز شدن کمپرسور یا خرابی بلوئر فن باشد، که در هر دو صورت برای عیب یابی درست می بایست ایرادات توسط یک متخصص مجرب رفع گردد.
آیا راهی برای کم کردن صدای کولر گازی وجود دارد؟
عیب یابی و رفع تمامی ایراداتی که در بالا ذکر شد، همگی می توانند به نوعی باعث کم شدن صدای کولر گازی شود. باید در نظر داشته باشید که اسپلیت هایی که قدرت خنک کنندگی بیشتری دارند، ممکن است صدای بالاتری نیز تولید کنند. بنابراین، در بعضی از این کولر گازی ها تکنولوژی ای تعبیه شده است که می تواند به شکل خودکار سطح صدا را کاهش دهد. این مدل از کولرها قیمت بیشتری دارند اما میزان شنیده شدن صدا توسط گوش انسان را کاهش می دهند.
همچنین توصیه می شود تا قبل از خرابی دستگاه، سرویس های دوره ای را جدی بگیرید. متخصصان مجرب برای کم شدن نویز کولرهای گازی معمولا پیشنهاداتی می دهند که شامل:
روغن کاری فن: روغن کاری کردن فنی که جریان هوا را به درون محیط وارد می کند باعث می شود که صدای کولر گازی کمتر شود.
عایق بندی کمپرسور: عایق بندی کمپرسور خصوصا در انواع کولرهای پنجره ای می تواند صدا را تا حد زیادی کاهش دهد.
تمیز کردن آلودگی های دستگاه: تمیزی فیلترها و کندانسور باعث افزایش کارایی می گردد و از ایجاد صدای اضافی جلوگیری می کند.
این مشکلات ممکن است برای انواع کولر گازی ها پیش بیاید. بنابراین، بهتر است برای حل این موارد از یک تکنسین مجرب کمک بگیرید.
نتیجه گیری
توجه داشته باشید که در حین کارکرد دستگاه اگر صدای عجیبی را شنیدید، آن را جدی گرفته و در صدد رفع آن برآیید. دست کم گرفتن صداهایی که از کولر گازی شنیده می شود، ممکن است در طولانی مدت باعث آسیب به قطعات و بالا رفتن هزینه های تعمیرات گردد.