عیب یابی کولر گازی
تمامی افرادی که اقدام به خرید کولر گازی می کنند، انتظار دارند که در فصول سرد و گرم سال، هوایی مطبوع و یکنواخت را برای آنها فراهم سازد و کولرهای گازی هم مانند سایر تجهیزات تهویه مطبوع امکان آسیب دیدن قطعات در آنها وجود دارد که در صورت آسیب دیدن آنها، در قدم اول باید به عیب یابی بپردازیم. ما در این مقاله به کمک متخصصین این حوزه به بررسی عیوب رایج کولر گازی و راهکارهای تعمیر آن می پردازیم.
تمامی افرادی که اقدام به خرید کولر گازی می کنند، انتظار دارند که در فصول سرد و گرم سال، هوایی مطبوع و یکنواخت را برای آنها فراهم سازد و کولرهای گازی هم مانند سایر تجهیزات تهویه مطبوع امکان آسیب دیدن قطعات در آنها وجود دارد که در صورت آسیب دیدن آنها، در قدم اول باید به عیب یابی بپردازیم. ما در این مقاله به کمک متخصصین این حوزه به بررسی عیوب رایج کولر گازی و راهکارهای تعمیر آن می پردازیم. در ابتدای امر بهتر است با ساختار کولر گازی آشنا شوید و اگر نیاز به شناخت بیشتر قطعات این تجهیز دارید، می توانید به مقاله قطعات کولر گازی مراجعه کنید.
نکات قبل از عیب یابی کولر گازی
- در قدم اول، توصیه می شود عیب یابی را به متخصصین این حوزه بسپارید.
- در نظر داشته باشید که در صورت مشاهده مشکل در روند کار طبیعی کولر گازی، ممکن است این مشکل مربوط به بخش های مختلفی مرتبط باشد یا به عبارتی چند بخش مختلف از اسپلیت به صورت همزمان دچار مشکل شده باشند.
- همیشه آسیب مربوط به قطعات نیست و ممکن است درست کار نکردن کولر گازی مربوط به گرفتگی و کثیف بودن بخش های مختلف دستگاه باشد.
- سرویس دوره ای می تواند تا حد زیادی از آسیب دیدن و بروز مشکل در اسپلیت جلوگیری نماید.
عیب یابی کولر گازی
در این بخش به بررسی موارد رایج آسیب کولر گازی و اسپلیت ها می پردازیم و هر مورد را به طور کامل شرح می دهیم.
روشن نشدن کولر گازی
متداول ترین مشکلی که افراد با کولرهای گازی دارند، عدم روشن شدن آن است. به همین جهت، یکی از دلایل روشن نشدن کولر گازی، می تواند مربوط به قطعی در مدار الکتریکی آن باشد. همچنین از دیگر دلایل روشن نشدن اسپلیت، می توان به وجود مشکلات مختلف در سیستم سیم کشی کولر گازی باشد. یکی از راه کارهای رفع این مشکل، بررسی جعبه فیوز است به همین جهت تصویه می شود در ابتدا فیوز را خاموش و روشن کنید، اگر با انجام این کار، تغییری ایجاد نشد، بهتر است که تابلو برق توسط یک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.
خاموش شدن مداوم کولر گازی
چرخه کوتاه یا خاموش شدن مداوم کولر گازی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد.
- کثیفی فیلترها، اواپراتور، کندانسور و ترموستات
همچنین موارد زیر می تواند موجب خاموش و روشن شدن پی در پی کولر گازی گردد.
- احتمال وجود اتصال کوتاه در کابل ترموستات
- وجود مشکل در روند کاری تقویت کننده فن
- آسیب ترموستات
مشکل در جریان هوای کولر گازی
این مشکل به دو صورت اتفاق می افتد.
- در حالت اول: هوا از دریچه خارج نشده و تنها صدای باد شنیده می شود.
- در حالت دوم: هوا خارج شده ولی در حالت سرمایش سرد نیست.
* در نظر داشته باشید که اگر با این دو حالت مواجه شدید، ممکن است مشکل از قطع کننده مدار، فرسودگی لوله دمنده و کم شدن گاز مبرد نیز باشد.
خنک نکردن کولر گازی
وجود مشکل در سیستم کولر گازی می تواند دلایل بسیار متعددی داشته باشد که اصلی ترین آنها می تواند عدم انتخاب درست ظرفیت اسپلیت باشد. البته دلایل متعددی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است. همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر نسبت به دلیل خنک نکردن کولر گازی به صفحه چرا کولر گازی خنک نمی کند؟ مراجعه نمایید. در این مقاله به صورت جامع به بررسی این مورد می پردازیم.
- ترموستات را مجددا تنظیم کنید.
- تمیز یا تعویض کردن فیلتر، (البته تمیز کردن کولر گازی نیاز به مهارت دارد و باید با دقت کافی انجام شود.)
- از بسته بودن درب ها و پنجره ها اطمینان حاصل کنید.
- کلید قطع و وصل کولر گازی را بررسی نمایید.
- تمام شدن گاز مبرد را مورد ارزیابی قرار دهید.
- مجاری هوا را بررسی کرده و در صورت آسیب، آن را تعویض نمایید یا در صورت مشاهده آلودگی آن را تمیز کنید.
- از عملکرد درست یونیت خارجی یا همان کندانسور اطمینان حاصل کنید.
کار نکردن یونیت خارجی اسپلیت
یکی از دلایل عمده کار نکردن پنل خارجی کولر گازی، خرابی کمپرسور است. پنل خارجی اسپلیت یکی از بخش های مهم این تجهیز محسوب می شود که در واقع موتور کولر گازی در آن قرار دارد و باید به عملکرد آن توجه بسیار نمود. اما از دیگر دلایل کار نکردن یونیت خارجی کولر گازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- اتصالات برقی یونیت خارجی را چک کنید و اگر سیم کشی یا اتصالات معیوب هستند، حتما آنها را تعویض نمایید.
- برد کنترل را بررسی کرده، زیرا این برد اجزای داخلی پنل خارجی را کنترل می کند.
- اگر یونیت خارجی شما دارای سنسورهای تشخیص دما، رطوبت و غیره می باشد، بهتر است این موارد را چک کنید تا از درست کار کردن آنها اطمینان حاصل کنید زیرا ممکن است اختلال در کارکرد این سنسورها منجر به کار نکردن یونیت خارجی شود.
- در صورت مشاهده آسیب فیزیکی اعم از ترک، فرورفتگی یا هر گونه علائم این چنینی مانند وارد شدن ضربه به یونیت خارجی باید آن را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعمیر یا تعویض کنید.
نشت آب از یونیت داخلی کولر گازی
در برخی مواقع کولر گازی دارای قدرت خنک کنندگی خوبی می باشد، اما حین کار شروع به نشت آب از پره ها یا زیر یونیت داخلی می کند. از مهم ترین دلایل نشت آب از یونیت داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سوراخ شدن لوله تخلیه، گرفتگی یا پوسیدگی آن
- بررسی و ارزیابی پمپ کندانسور
- بررسی نصب صحیح بخش داخلی اسپلیت
- وجود مشکل در عایق بندی دستگاه به ویژه در بخش یونیت داخلی، (برای رفع این مشکل باید با استفاده از چسب های با کیفیت درزهای کولر را پوشش داد.)
- کثیفی فیلترها (عدم رسیدگی به فیلترها موجب انسداد ورودی هوا و در نتیجه نرسیدن هوا به اواپراتور می شود.)
- بررسی یخ زدگی کویل اواپراتور
نشت گاز در سیستم کولر گازی
همانطور که می دانید کولرهای گازی با استفاده از گاز مبرد و سیکل تبرید اقدام به خنک سازی محیط می کنند، اگر گاز کولر گازی دچار نشت شود، ممکن است به سایر قطعات کولر گازی آسیب برساند. همچنین از دیگر دلایل نشت کولرگازی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- سوراخ شدن لوله های کندانسور و اواپراتور
- فرسودگی، آسیب و ضربه به لوله ها
- عدم جوشکاری صحیح در قسمت لوله ساکشن و دیسشارژ
- در صورت جوش دادن لوله های مسی برای اتصالات آنها ممکن است در بخش جوش، خلا به وجود آمده باشد که در اسرع وقت باید بررسی گردد.
یخ زدن کولر گازی
یکی دیگر از مشکلات کولرگازی، یخ زدن کندانسور آن است، در صورت بی توجهی به این مسئله، امکان آسیب به سایر قطعات وجود دارد. این مشکل فنی ممکن است در فصل تابستان و زمستان رخ دهد. از سری عوامل یخ زدگی کولر گازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کاهش گاز مبرد
- آسیب دیدگی پره ها
- وجود مشکل در موتور الکتریکی فن
- خرابی ترموستات
- نشت گاز مبرد
- عدم تخلیه رطوبت
- مشکلات مربوط به شیر برقی، فن کندانسور و سنسور
* همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله دلایل یخ زدگی کولر گازی مراجعه نمایید.
تجهیزات مورد نیاز برای عیب یابی و تعمیر کولر گازی
جهت تعمیر و عیب یابی کولر گازی نیاز به تجهیزات زیر دارید.
- پیچ گوشتی عایق
- مولتی متر
- ولتاژمتر
- سوکت
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی مواردی که ممکن است کولر گازی را دچار مشکل کند، پرداختیم. اگر با مطالعه مقاله بالا نیاز به راهنمایی بیشتر برای عیب یابی یا تعمیر کولر گازی خود دارید، می توانید سوالات خود را در قالب کامنت با ما مطرح نمایید، کارشناسان ما در بخش تهویه مطبوع و تعمیرات، آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.