چرا کولر گازی خنک نمی کند؟
زمانی که از هوای داغ تابستان در بیرون از منزل، به هوای مطبوع و خنک خانه پناه می برید و در کمال ناباوری متوجه می شوید که کولر گازی باد گرم می دهد. در این موقعیت چه احساسی دارید؟ این یکی مشکلات شایع از نظر کاربران است. چنین مسئله ای دلایل زیادی دارد که در این مقاله با آنها آشنا خواهیم شد.
زمانی که از هوای داغ تابستان در بیرون از منزل، به هوای مطبوع و خنک خانه پناه می برید و در کمال ناباوری متوجه می شوید که کولر گازی باد گرم می دهد. در این موقعیت چه احساسی دارید؟ این یکی مشکلات شایع از نظر کاربران است. چنین مسئله ای دلایل زیادی دارد که در این مقاله با آنها آشنا خواهیم شد.
چرا کولر گازی خنک نمی کند؟
این مورد از مسائلی است که به نوع یا برند کولر گازی هیچ ارتباطی ندارد. علل خنک نکردن کولر گازی در مدل و برندهای مختلف یکسان است. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم:
- کثیفی و آلوده بودن اسپلیت: تمیزکاری اسپلیت یا کولر گازی باید در نوبت های منظم و پیسوسته انجام گیرد. تمیزی هر دو بخش یعنی؛ یونیت داخلی و پنل خارجی در میزان سرمادهی کولر اهمیت فراوان دارد. بنابراین نحوه تمیز کردن کولر گازی را جدی بگیرید.
- کم بودن گاز مبرد: زمانی که گاز خنک کننده یا همان گاز مبرد کم باشد، عملکرد اسپلیت مختل خواهد شد. بنابراین برای رفع این موضوع حتما برای شارژ دستگاه اقدام نمایید.
- محل نصب: دقت داشته باشید محل نصب کولر گازی در جای مناسبی باشد. اگر پنل کور گازی در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرد در روزهای تابستانی سرمایش کولر گازی به طور چشم گیری افت پیدا خواهد کرد. بنابراین برای حل این مورد یک سایبان برای کولر استفاده نمایید.
- متناسب بودن ظرفیت: قبل از خرید اسپلیت، باید به ظرفیت دستگاه توجه داشته باشید. هر کولر گازی دارای ظرفیت خاصی است که بر اساس متراژ مکان مورد نظر انتخاب می گردد. مثلا اگر یک کولر گازی با ظرفیت پایین را برای متراژ بزرگی انتخاب کرده اید، نه تنها مشکل خنک نکردن را دارید بلکه در طولانی مدت به دلیل فشار زیاد روی کمپرسور، خرابی و از کار افتادگی کولر اتفاق می افتد. برای درک بهتر این موضوع نحوه انتخاب کولر گازی یا اسپلیت را مطالعه نمایید.
- محل قرار گیری پنل خارجی: محل نصب کولر گازی بسیار اهمیت دارد. از آنجایی که پنل خارجی در مجاورت مستقیم با محیط بیرونی قرار داد، نحوه نگهداری آن اندکی دشوار است. برای مثال اگر کندانسور و کمپرسور کولر گازی مدت طولانی در معرض هوا گرم قرار بگیرید، دمایشان بالا رفته و در سرمادهی مشکل ایجاد می کنند.
داشتن نقص فنی در قطعات کولر گازی
کولر گازی یا اسپلیت از قطعات زیادی ساخته شده است. اگر هر یک از آنها دچار مشکل شوند، باید سریعا برای برطرف کردنشان اقدام نمود. با توجه به عملکرد کولر گازی بخش های مختلف این سیستم همگی یک هدف مشخص دارند و آن خنک کردن محیط می باشد. حال اگر کولر گازی شما با مشکل خنک نکردن مواجه شده است، بهتر است موارد زیر را بررسی نمایید.
- بررسی تنظیمات ترموستات
یکی از دلایل رایج خنک نکردن انواع کولر گازی، درست تنظیم نکردن ترموستات است. برای رفع این مشکل ابتدا ترموستات را 5 الی 6 درجه پایین تر از دمای اتاق تنظیم نمایید.
- بررسی کمپرسور یا موتور
از سالم بودن کمپرسور دستگاه اطمینان حاصل کنید. بررسی کمپرسور می تواند از طریق تست سلامت انجام گیرد.
- خازن و سنسور دما را چک کنید
فرمان روشن و خاموش شدن کولر گازی توسط سنسور انجام می گیرد. خازن نیز در استارت کمپرسور نقش دارد. بنابراین خرابی هر دو مورد باعث خنک نکردن کولر گازی می گردد.
- خرابی فن کولر گازی
نقش فن در انتقال جریان هوا می باشد. در صورتی که عمر فن به پایان رسیده باشد. جریان هوا به درستی صورت نگرفته و فن در هدایت هوای خنک به داخل ساختمان دچار مشکل می شود که این مور در نهایت باعث خنک نکردن کولر گازی می گردد.
- بررسی برد الکتریکی کولر گازی
برد الکتریکی سیگنال هایی را جهت تشخیص دمای کولر گازی به سنسور ارسال می نماید. حال اگر این بخش از کولر گازی دچار ایراد شود، شاهد خنک نکردن اسپلیت خواهیم بود.
نتیجه گیری
موارد ذکر شده نقص های فنی بودند که باید توسط نصاب یا تعمیرکار متخصص بررسی شوند. آگاهی داشتن درباره این مشکلات لازم است اما دقت کنید با دست کاری کردن نا آگاهانه و سرخود باعث به بار آوردن هزینه های گزاف نشوید. بنابراین سرویس های دوره ای این محصولات را به طور منظم انجام دهید. آیا تا کنون با مشکل خنک نکردن کولر گازی مواجه شده اید؟ راه حل ها را برایمان کامنت کنید.