راهکار امنیت سایبری دوربین مداربسته و جلوگیری از هک
دوربین های مداربسته یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی و نظارتی در جهان محسوب می شوند که در ساختمان ها، شرکت ها، فروشگاه ها و غیره در جهت امنیت مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های مداربسته ممکن است توسط افراد سودجو مورد حمله سایبری و یا هک قرار بگیرند. ما در این مقاله قصد داریم تا راهکارهای امنیت سایبری و جلوگیری از هک دوربین های مداربسته را به شما توضیح دهیم.
دوربین های مداربسته یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی و نظارتی در جهان محسوب می شوند که در ساختمان ها، شرکت ها، فروشگاه ها و غیره در جهت امنیت مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های مداربسته یا نظارتی ممکن است توسط افراد سودجو مورد حمله سایبری و یا هک قرار بگیرند. ما در این مقاله قصد داریم تا راهکارهای امنیت سایبری و جلوگیری از هک این تجهیزات که حاوی اطلاعات محرمانه هستند را به شما توضیح دهیم.
نشانه های هک شدن دوربین مداربسته
اولین قدم برای جلوگیری از هک شدن دوربین مدار بسته این است که با نشانه های آن آشنا شوید. در زیر چند مورد را نام می بریم.
- روشن و خاموش شدن LEDهای دوربین مداربسته به صورت غیر عادی
- عدم ورود به پنل دوربین مداربسته با نام کاربری و پسورد قبلی
- کند شدن سرعت ارسال تصاویر در دوربین مداربسته
- تاریخ ورود به سیستم دوربین مدار بسته
- چرخش غیرعادی دوربین مداربسته
روش های جلوگیری از هک دوربین مداربسته
روش های زیادی برای جلوگیری از هک دوربین های مداربسته وجود دارد. که در ادامه به تفصیل هریک را شرح می دهیم.
- فعال سازی Encryption (رمزنگاری اطلاعات ارسالی) دوربین مداربسته: با استفاده از قابلیت Encryption (رمزنگاری اطلاعات ارسالی) و فعال سازی آن در دستگاه NVR و یا DVR، می توانید در جهت جلوگیری از هک دوربین مداربسته و دسترسی به تصاویر و اطلاعات آن اقدام کنید.
- تغییر پورت های پیش فرض دوربین مدار بسته: با استفاده از پورت ها در دوربین های مداربسته می توانید از راه دور تصاویر دوربین مدار بسته را در گوشی موبایل و یا کامپیوتر مشاهده کنید. بلافاصله پس از خرید دستگاه NVR یا DVR باید پورت های پیش فرض را تغییر دهید تا هکرها نتوانند به اطلاعات دوربین مداربسته شما دسترسی یابند.
- تغییر پسورد و نام کاربری پیش فرض دوربین مدار بسته: یکی از ساده ترین روش ها برای جلوگیری از هک دوربین مداربسته، تغییر نام کاربری و پسورد پیش فرض در دستگاه NVR و یاDVR است. پسوردی که انتخاب می کنید باید شامل: اعداد، حروف بزرگ، حروف کوچک، نمادها (@+#$%^) و همچنین دارای 20 کاراکتر باشد.
- استفاده نکردن از DMZ یا UPnp در دوربین مداربسته: ویژگی De-Militarized Zone (DMZ) در روتر، ترافیک ورودی را به یک آدرس IP مشخص در شبکه محلی ارسال می کند. همچنین راهاندازی DMZ و یا UPnp محافظت از فایروال روتر را برای دستگاه حذف میکند. به همین دلیل استفاده از این ویژگی ها باعث دسترسی راحت تر هکرها می شود.
- فعالسازی فریم وِر (Firmware) دوربین مداربسته: یکی از مهم ترین بخش های امنیتی در دوربین های مدار بسته، بروز رسانی فریم ور (Firmware) دستگاه DVR یا NVR است. زمانی که جدیدترین ورژن فریم ور را بروزرسانی می کنید، ویژگی های جدیدی به نرم افزار اضافه می شود که باگ های امنیتی را بر طرف می کند.
- تعریف MAC آدرس دوربین مداربسته: هر دستگاه مانند موبایل، لپ تاپ و غیره شامل یک آدرس فیزیکی می باشد که به آن مک آدرس گفته می شود. با استفاده از تعریف لیست دستگاه های مجاز در مودم (مک آدرس) برای دوربین مدار بسته، می توانید امنیت دوربین های مداربسته را افزایش دهید. به عنوان مثال می توانید فقط برای یک موبایل مک آدرس تعریف کنید که دسترسی به دوربین مداربسته داشته باشد تا از هک و دسترسی به تصاویر دوربین مداربسته جلوگیری شود.
- فعالسازی فایروال دوربین مداربسته: برای بالا بردن امنیت دوربین های مدار بسته و جلوگیری از هک، قابلیت فایروال را در دستگاه مودم فعال کنید. برای فعالسازی کافیست به تنظیمات مودم مراجعه کنید.
- بررسی لاگ ورود و خروج در پنل دوربین مدار بسته: با بررسی لاگ ورود و خروج در پنل دوربین مداربسته می توانید، فعالیت های مشکوک و یا غیرمجاز را مشاهده کنید و اتفاقات رخ داده را در شبکه و سیستم به طور کاملا دقیق بررسی کنید. یکی دیگر از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه داشت، عدم دسترسی افراد غیر مجاز به دوربین های مداربسته است که می توانید با استفاده از احراز هویت چند عاملی از تطابق هویت فرد ورودی با هویت صاحب دسترسی مطمئن شوید.
- عدم استفاده از اتصالات عمومی رایگان برای دوربین مداربسته: از شبکه های رایگان به عنوان مثال (وای فای رایگان یک مجموعه) برای دسترسی به دستگاه DVR استفاده نکنید. این شبکه ها ممکن است امنیت کافی نداشته باشند و به راحتی دسترسی برای هکرها فراهم می شود.
- عدم خرید دوربین مداربسته دست دوم: برای امنیت اطلاعات و تصاویر، دوربین های مدار بسته دست دوم نخرید. دوربین های مداربسته دست دوم به علت کارایی زیادی که دارند، به راحتی هک می شوند و مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دوربین های مداربسته را از فروشگاه و یا افراد ناشناس خریداری نکنید.
همچنین علاوه بر هک می توان به مشکلاتی که تصاویر ثبت شده حاصل از نظارت دوربین را تحت تاثیر قرار می دهند را مورد بررسی قرار دهید. بدین منظور به مقاله دلایل اصلی تغییر رنگ تصویر در دوربین های مداربسته و راه حل رفع آن مراجعه نمایید.
نکات مهم برای جلوگیری از هک دوربین های مداربسته
- قطع کردن دسترسی افراد غریبه به سیستم دوربین مداربسته
- نظارت و کنترل فعالیت های کارکنان مجموعه
- عدم اتصال دوربین به سیستم کامپیوترهای شخصی
- اپدیت کردن دستگاه ضبط و اعمال تغییرات در تنظیمات پیش فرض دستگاه های ضبط
- به روز رسانی سیستم دوربین مدار بسته در بازه های مشخص یا دوره ای
- ایجاد تغییرات در میزان سطح دسترسی کاربران مختلف
- افزایش امنیت مودم
- تفکیک شبکه های دوربین مداربسته و داده های ثبت شده دوربین
- امکان دسترسی ابری
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم راهکارهای امنیت سایبری دوربین مداربسته و جلوگیری از هک در دستگاه DVR و دوربین مدار بسته صحبت کنیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد و جهت جلوگیری از هک دوربین های مداربسته به شما کمک کند.