آشنایی با دوربین حرارتی کوره و نحوه عملکرد آن

آشنایی با دوربین حرارتی کوره و نحوه عملکرد آن

این دوربین ها مجهز به لنزهای مقاوم و پر قدرتی هستند که به آسانی می تواند میزان شعله وری داخل کوره و گسترش گرما را نشان دهد و حتی برای دماهای بیش از 2000 درجه سانتیگراد نیز کارایی دارد. به دلیل داشتن بدنه مقاوم، در دراز مدت، طول عمر بالایی دارند. سیستم این دوربین ها برای استفاده در کوره هایی با حرارت زیاد کاربرد داشته و می توان از این دوربین ها برای سنجش میزان گرمای داخلی کوره ها نیز استفاده نمود . از مهم ترین ویژگی های دوربین نظارتی کوره می توان به موارد زیر اشاره کرد.

دوربین های حرارتی کوره نوعی سیستم پیشرفته و جدید برای نظارت داخلی کوره ها دارند. این تجهیز قدرتمند بخش وسیعی از روند کار نظارت بر بخش های داخلی کوره را آسان نموده و با نظارت همه جانبه، به اپراتور امکان کنترل از راه دور را می دهد. در این مقاله قصد داریم که شما را با نحوه عملکرد، ویژگی ها و مزیت های نصب دوربین های درون بین کوره بیشتر آشنا کنیم.

معرفی دوربین حرارتی کوره

این دوربین ها مجهز به لنزهای مقاوم و پر قدرتی هستند که به آسانی می توانند میزان شعله وری داخل کوره و گسترش گرما را نشان دهند و حتی برای دماهای بیش از 2000 درجه سانتیگراد نیز کارایی دارند. همچنین به دلیل داشتن بدنه ای مقاوم، در دراز مدت، طول عمر بالایی دارند. سیستم این دوربین ها برای استفاده در کوره هایی با حرارت زیاد کاربرد داشته و می توان از این دوربین ها برای سنجش میزان گرمای داخلی کوره ها نیز استفاده نمود. از مهم ترین ویژگی های دوربین نظارتی کوره می توان به موارد زیر اشاره کرد و در ادامه لیستی متشکل از ویژگی های بارز دوربین کوره را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.

  • نظارت کامل بر میزان دمای داخل کوره
  • کنترل دقیق بر شعله ها و انتقال حرارت آنها
  • ابزاری همه جانبه برای تنظیم نمودن مشعل کوره

معرفی دوربین حرارتی کوره

عملکرد دوربین کوره

در نظر داشته باشید از یک دوربین حرارتی کوره با لنز دقت بالا که در داخل یک پراب فولادی ضد زنگ نصب شده و دارای عملکرد زیر است.

  • عملکرد حرکت و چرخش دوربین و لنز آن به صورت اتوماتیک، با استفاده از PLC ها کنترل شده و در صورت بروز خطای دمایی، نقص عملکردی منبع تغذیه، میزان هوای فشرده و غیره، مشکل به وجود آمده سریعا توسط پی ال سی بررسی می شود.
  • سیستم خنک کننده کوره که موجب می شود دوربین در دماهای بالا عملکرد درستی داشته باشد، با تامین مستمر هوا، لنز دوربین را تمیز نگه دارد.
  • هر پیکسل از تصاویر ثبت شده برای بررسی تغییرات دمایی و تغییر شکل شعله قابل انتخاب و تجزیه و تحلیل می باشد.
  • در زمان افزایش دمای پراب داخلی بیش از حد مشخص یا افزایش فشار هوای فشرده، جریان آب از میزان تنظیم شده، کاهش یافته و دوربین به صورت اتوماتیک از کوره خارج می شود.
  • در زمان ورود، دوربین به واسطه یک شاتر فنری وارد شده و نیروی پراب دوربین را باز می کند و در آخر هنگام برداشتن پراب، دهانه کوره بسته می شود.

ساختار عملکردی دوربین کوره

مهم ترین قابلیت های دوربین کوره
  • تصاویری با کیفیت HD را ثبت نموده و ارائه می دهند.
  • این تجهیز برای کوره هایی با ضخامت 500 میلیمتر نیز کارایی دارد.
  • به راحتی می توان زاویه دید دوربین در داخل کوره را تغییر داد و عمق نفوذ را در جهات مختلف عوض کرد.
  • اپراتور سیستم به راحتی و از راه دور می تواند شرایط حاکم در داخل کوره را بر روی مانیتور مشاهده و کنترل نماید.
  • در بخش مانیتورینگ می توان نمای داخلی کوره را به خوبی مشاهده کرده و یک زاویه دید وسیع از شعله های مشعل را دید.
  • حرکت مواد و سایر فرایندهایی که در کوره های ذوب یا احتراق رخ می دهد نیز قابل مشاهده می باشد.
  • می توان از طریق سیستم دید معمولی و سیستم دید حرارتی داخل کوره را به خوبی نظاره کرد.
  • سیستم دوربین حرارتی کوره، مجهز به سیلندر پنوماتیک می باشد.
  • دوربین های کوره مجهز به سیستم آب خنک و هوا خنک نیز هستند.
  • این دوربین های حرفه ای مجهز به شاتر و قابلیت جمع شدن خودکار نیز می باشند.
  • دوربین های کوره دارای سیستم تصفیه هوا نیز می باشند.
  • دارای زاویه دید عمودی و افقی مشخص شده متناسب با برند دوربین هستند.
  • سنجش دما در محدوده ای مشخص و از پیش تعیین شده صورت می گیرد.
  • با دسترسی به عملیات در حال انجام در داخل کوره، ایمنی عملیاتی سیستم بهبود یافته و افزایش می یابد.

 قابلیت های دوربین کوره

جنس دوربین حرارتی کوره

جنس بدنه این دوربین از فولاد ضد زنگ ساخته شده که به شدت مقاوم می باشد و در صورتی که این تجهیز را به درستی نصب نمایید، هزینه های نگهداری آن در دراز مدت زیاد نخواهد بود.

نحوه نصب دوربین حرارتی کوره

این دوربین ها از طریق دهانه کوره که قطر مشخصی دارد، بر روی دیواره کوره نصب می شوند.

کاربرد دوربین کوره

این تجهیز در صنایع شیشه برای ذوب شیشه در کوره ها و صنایع برق بسیار کاربرد دارد.

کاربرد دوربین کوره

مزایای دوربین درون بین کوره
  • شناسایی سریع اختلالات و رسیدگی به موقع به مشکلات توسط اپراتور دستگاه با استفاده از مشاهده مداوم شرایط داخلی کوره با حذف بخارات و گرد و غبارهای موجود در داخل کوره
  • جلوگیری از نیاز به باز کردن دریچه ها به صورت دستی و عدم نیاز به خاموش نمودن کوره برای بررسی های بیشتر با دسترسی زود هنگام به عملیات داخلی کوره
  • کاهش اختلالات در فرایند تولید به واسطه تشخیص سریع در زمان رخداد موقعیت های حساس مانند نشت آب، شکستگی الکترود، بررسی نقاط داغ و رسیدگی به آنها
  • عدم نیاز به رفتن به سایت و باز نمودن پوشش پراب با اعمال تنظیمات مختلف بر روی دوربین با استفاده از نرم افزار کنترلی بر روی کامپیوتر

استفاده از نرم افزار کنترلی بر روی کامپیوتر برای نمایش تصاویر دوربین کوره

  • امکان انتقال داده ها به سیستم اتوماسیون یا اتاق کنترل و مانیتورینگ
  • کاهش نیاز به نیروی کار در محیط های سخت با نظارت همه جانبه و از راه دور
  • دسترسی مستمر به کوره به دلیل نظارت های مستمر از طریق دوربین حرارتی
  • ضبط نمودن تصاویر فوری از بخش های خاصی از کوره برای تحلیل بیشتر

ضبط تصاویر فوری از بخش های خاص کوره

نتیجه گیری

در پایان تمامی ویژگی های دوربین های حرارتی کوره را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم. با مزایای این تجهیز، مهم ترین قابلیت ها و عملکرد دوربین های درون بین کوره آشنا شدیم. امید است اطلاعات ارائه شده برای شما عزیزان مورد توجه واقع شده باشد.

مقالات مرتبط

امروزه دوربین های مداربسته جز جدانشدنی تجهیزات امنیتی هستند. از این رو داده های ثبت شده با این تجهیزات می توانند در موارد حساس و مختلف مورد ارزیابی قرار گیرند به همین دلیل کیفیت تصاویر ثبت شده به شدت حائز اهمیت است. رنگ تصویر در دوربین های مداربسته باید به رنگ طبیعی باشد. اما گاها به دلایل مختلف رنگ تصویر تغییر کرده و چالش ایجاد می کند. این تغییر رنگ می تواند به صورت رنگ های سیاه و سفید، بنفش، قرمز و غیره باشد.

دستگاه ضبط دوربین مداربسته یک تجهیز الکتریکی برای ذخیره، مدیریت و پخش داده های ثبت شده است که علاوه بر موارد ذکر شده، کنترل، تنظیم و نظارت بر دوربین های مداربسته را برعهده دارد. از دستگاه رکوردر به منظور ثبت و ذخیره سازی داده های حاصل از نظارت دوربین مداربسته، استفاده می شود. در سیستم دوربین های نظارتی یا مداربسته تمامی دوربین ها به واسطه کابل یا به صورت بی سیم به این دستگاه ها متصل می شوند. بسته به نوع دوربین های مداربسته، دستگاه های ضبط تصاویر نیز متفاوت می باشند.

دوربین ضد انفجار (Explosion Proof CCTV) یا دوربین ضد حریق به صورتی طراحی و ساخته شده که مجهز به یک محفظه مستحکم است و در برابر هر گونه انفجار در امان می ماند. ثبت تصاویر به کمک این دوربین ها به واسطه اشعه مادون قرمز (IR) یا به کمک روش های حرارتی امکان پذیر می باشد.

دوربین های نظارتی سیم کارتی یا سیم کارت خور همانطور که از اسم آن مشخص است، مجهز به سیمکارت بوده و تحت پوشش شبکه تلفن همراه 3G ،4G و 5G کار می کنند و نیازمند دستگاه های ضبط مانند NVR و DVR نیستند. این دوربین ها می توانند به ثبت ویدئوها و تصاویر به صورت همزمان بپردازند و می توان تصاویر ثبت شده این دوربین ها را برای بررسی های بیشتر به صورت وایرلس به دیوایس های مختلف با سیستم عامل های اندروید، IOS و غیره انتقال داد.

برند دوربین مداربسته یکی از فاکتورهای متمایز کننده و مهم در زمان انتخاب انواع دوربین به حساب می آید. به جدای از نوع دوربین که مطمعنا با ظهور دوربین های IP، کیفیت نیز بهبود یافت. برندهای مختلفی دوربین های مداربسته را با سطح کیفی متفاوتی عرضه کرده اند. در نتیجه برای داشتن یک انتخاب صحیح از بین محصولات متنوعی که در بازار وجود دارد، باید به اطلاعات و دانش کافی در این زمینه دسترسی داشته باشید تا در نهایت بتوانید یک محصول معتبر را خریداری نمایید

عملکرد همه دوربین های مداربسته یک روند یکسان و کلی را در پیش دارد. اما متناسب با نوع دوربین و اجزای تشکیل دهنده آن، طرز کار دوربین های مداربسته متغییر است. دوربین های مداربسته عمدتا مجهز به یک موتور قدرتمند هستند که به واسطه آن قابلیت زوم داشته و برحسب نیاز با حرکت در محدوده مورد نظر و زوم در یک نقطه خاص، توالی ثابتی از تصاویر مرتبط با آن نقطه یا نقاط ثبت شده را ضبط می کنند و از طریق کابل یا در مدل های بی سیم به واسطه قابلیت وای فای دیتاها را بر روی DVR ذخیره می کنند.

این دوربین های مداربسته دیجیتال به واسطه آی پی مستقلی که دارند به اینترنت وصل می شوند. از این رو داده های حاصل از رصد دوربین بر روی نمایشگر دستگاه قابل مشاهده است و در کمترین فاصله زمانی دیتاها دراختیار کاربر قرار می گیرد که این امر در دوربین های مداربسته آنالوگ امکانپذیر نمی باشد. بدون محدودیت زمانی و مکانی به راحتی می توان به داده های دوربین مداربسته تحت شبکه دسترسی داشت که این قضیه بزرگ ترین مزیت این دوربین ها تلقی می شود.

بهترین انتخاب بین این دو تجهیز بر اساس بررسی عملکرد این تجهیزات، نوع پروژه و نیاز کاربر بدست می آید. سیستم دوربین مداربسته و دزدگیر هردو در دسته تجهیزات امنیتی، نظارتی قرار می گیرند و بسته به نیاز کاربر و شرایط محیطی انتخاب می شوند. در ادامه به تعریف دوربین مداربسته و دزدگیر می پردازیم.

بهترین انتخاب برای دوربین های مداربسته فضای باز، دوربینی است که دارای مقاومت مطلوب در شرایط آب و هوایی نامساعد از جمله بارش باران، برف، وزش باد و یا کاهش و افزایش دما را داشته باشد. همچنین برخی از مدل های این دوربین ها با داشتن وای فای تصاویر را مستقیما به گوشی تلفن همراه منتقل می کنند تا کاربر یا اپراتور به راحتی به دیتاهای مد نظر در لحظه دسترسی داشته باشد.

یکی از سوالات رایج بعد از خرید دوربین مداربسته، انتخاب مکان مناسب نصب دوربین است و پیدا کردن مکان مناسب، در بازدهی دوربین، کیفیت تصاویر ثبت شده توسط دوربین و عوامل دیگر اثر گذار است. به منظور یافتن محل مناسب نصب دوربین ابتدا باید بدانید که هدف شما از نصب دوربین مداربسته چیست و قصد دارید برای چه کاری از دوربین و تصاویر قابل ارائه توسط این سیستم نظارتی استفاده نمایید.

دوربین سولار یا خورشیدی یکی از تجهیزات نظارتی، امنیتی هوشمند به حساب می آید که به جای استفاده از برق شهری از منبع نور خورشید به منظور دریافت انرژی مورد نیاز (منبع تغذیه) استفاده می کند و با جذب و ذخیره سازی انرژی خورشیدی، دستگاه شارژ شده، انرژی دریافتی را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و در باتری ذخیره می نماید. این ویژگی، عدم وجود برق در مناطقی که نیازمند دوربین مداربسته و نظارت مداوم و 24 ساعته هستند را برطرف نموده است و امروزه طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است.

با تولید دوربین های مدار بسته شارژی مشکل عدم امکان استفاده از دوربین های مداربسته سیم دار در مکان هایی که امکان دسترسی به برق وجود ندارد مرتفع شده است. در ادامه این مقاله به بررسی کامل دوربین مداربسته شارژی خواهیم پرداخت. در صورتی که نیاز به اطلاعات جزئی تری دارید در کامنت ها درج نمایید تا در اسرع وقت پاسخ تخصصی را دریافت نمایید.

اختلاف میزان نور در محیط های مختلف موجب می شود که تصاویر ثبت شده توسط دوربین مداربسته از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد. از این رو برای رفع این مشکل از دوربین های ضد نور استفاده می شود که به راحتی به دلیل داشتن مکانیزم های موثر، این اختلاف نور را جبران می کنند و تصویری با وضوح بالاتر را ارائه می کنند. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

دوربین‌های مداربسته با قابلیت دید در شب از تکنولوژی Infrared (IR) بهره می‌برند، این عملکرد به دوربین امکان می‌دهد در شرایط کم نور یا تاریک، تصاویر با کیفیت بالا ضبط شوند. این تکنولوژی موجب می شود تا ارسال پرتوهای IR نامرئی، کیفیت تصویر در شرایطی که نور محیط مور نظر کم یا به صورت مطلق تاریک است، بهبود یابد. این امکان به سیستم‌های امنیتی اجازه می‌دهد تا با دقت بالاتر و به صورت کارآمدتری در شب عمل کنند.

دوربین گردان یا PTZ (Pan-Tilt-Zoom) نوعی دوربین با امکان چرخش در جهات مختلف و قابلیت زوم داخلی بر روی هدف مورد نظر است و به کمک اپراتور و نرم افزار کنترل کننده، دوربین را به صورت افکتیو می چرخاند اما دوربین های اسپید دام با لنز ثابت و زاویه دید وسیع و بدون چرخش، تصاویر را با سرعت بیشتر و به صورت ثابت ثبت می کنند. دوربین های ptz در ابعاد کوچک نیز عرضه می شوند که تحت عنوان دوربین Baby Cam شناخته شده و برای نظارت بر فعالیت کودکان، سالمندان، پرستاران و سایر افراد و محیط ها به کار می روند.

از مهم ترین مزیت های اتصال دوربین مدار بسته به گوشی تلفن همراه، برای زمانی سات که شما خارج از محدوده دوربین ها هستید و می خواهید بیرون از منزل یا محل کار حتی در سفر، از امن بودن محل زندگی یا محیط کار اطمینان حاصل کنید و به داده های ثبت شده توسط دوربین دسترسی داشته تا به صورت کامل بر محل مورد نظر نظارت داشته باشید. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

برای خرید دوربین مدار بسته (CCTV) باید فاکتورهای مختلف را مد نظر قرار داد که بسته به نوع دوربین، فناوری بکار رفته و محل نصب دوربین مدار بسته این ویژگی ها متفاوت است، کیفیت تصاویر، سنسور صدا و سنسور حرکتی، قابلیت دید در شب، دسترسی از راه دور، فاصله پوشش دهی و قابلیت Pan/Tilt مهم ترین ملاک های انتخاب دوربین مداربسته است. مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی می توانید سوالات خود را مطرح نمایید.

تمامی اصطلاحات رایج دوربین مدار بسته، مورد نیاز در هنگام انتخاب و خرید دوربین مداربسته: امروزه با گسترش تکنولوژی و علم نیاز ما به اطلاعات و آگاهی در زمان خرید محصولات به شدت افزایش یافته است. حتما هر کدام از شما در هنگام خرید با اصطلاحات یا اختصارات مختلفی روبرو شده اید که معنی آنها را نمی دانید، در صورتی که هر کدام از اختصارات به توانایی یا عدم تونایی مهمی در محصولات اشاره می کند.

پربازدیدترین مطالب

منبع تحت فشار با نام های دیگری اعم از مخزن دیافراگمی یا منبع تحت فشار نیز شناخته می شود. چگونه باید این محصول را انتخاب نماییم؟ در زمان استفاده از این محصول چه نکاتی حیاتی می باشند؟

ماینر دستگاهی است برای استخراج بیت کوین که همان ارز دیجیتال است و توسط شرکت هایی چون BITMAIN که پیشتاز این نوع صنعت گردیده، تولید می شود.

اگر شما هم از افرادی هستید که قصد خرید کولر گازی را دارید اما با سوالاتی همچون اینکه کدام برند های کولر گازی اورجینال بوده، برای ابعاد محیط مورد نظر چه نوع و چه ظرفیتی از کولر گازی مناسب است و مراکز معتبر جهت خرید کولر گاز کدام است؟ مواجه هستید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی پس از دریافت مشاوره از کارشناسان این حوزه اقدام به خرید کولر گازی نمایید.

پرلیت یک نوع سنگ آتش فشانی از نوع سیلیکات بوده که به علت منجمد شدن گدازه های آتش فشانی مقداری آب (2 تا 5 درصد) در آن ذخیره می شود که توسط حرارت بین 400 تا 1300 درجه سانتی گراد آب موجود در داخل آن خارج شده و این عمل باعث می شود تا ماده خاکستری داخل آن تغییر رنگ داده و ماده ای سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد گردد.

محصولات قابل تولید با دستگاه تزریق پلاستیک صنعت رنگ، صنایع نظامی، صنایع ارتباطی، صنایع هوایی، صنعت راهسازی و شهرسازی، صنعت ساختمان، لوازم تزئینی، صنعت باغبانی و کشاورزی، صنعت خودرو و ...

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به شبکه اینترنت، اتصال به اینترنت در کنار شیوه قدیمی کابلی به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ارائه می شود. اینترنت Wireless بر بستر امواج رادیویی یا مایکروویو می باشد.