کستر اویل چیست؟

کستر اویل چیست؟

روغن کرچک به دلیل وجود اسید ریسینولئیک در مقادیر بیش از 87 درصد، غیرمعمول ترین خواص فیزیکی و شیمیایی را از خود نشان می دهد.

در این مقاله به بررسی و بیان اطلاعاتی در مورد روغن کرچک می پردازیم که می تواند به آشنایی شما با این روغن با ارزش و مفید کمک کند. کستر اویل اتوکسیله مشتق شده از روغن کرچک می باشد به همین منظور در این مقاله به بررسی روغن کرچک یا کستر اویل می پردازیم.

روغن کرچک (کستر اویل) چیست؟

روغن کرچک یا castor oil نوعی روغن طبیعی است که از دانه های لوبیایی شکل میوه درخت کرچک استخراج می شود. روغن کرچک یک روغن غیرخوراکی محبوب با ارزش صنعتی و دارویی قابل توجه است. چهار ویژگی یعنی کربوکسیلات، هیدروکسی، غیر اشباع و هیدروکربن با زنجیره بلند موجود در اسید ریسینولئیک، این مولکول را در دنیای شیمیایی بسیار منحصر به فرد کرده است. با توجه به این منحصر به فرد بودن، روغن کرچک به یک جایگزین بالقوه برای فرآورده های نفتی و همچنین یک کاندیدای عالی برای بهره برداری در حالت پالایشگاه زیستی تبدیل شده است، زیرا این ماده اولیه کاملا زیست تخریب پذیر و تجدید پذیر است. روغن کرچک نوع خاصی از یک اسید چرب تری گلیسرید است که حدود 90 درصد از اسید چرب آن را اسید ریسینولئیک تشکیل می دهد.

روغن کرچک صنعتی

خواص فیزیکی و شیمیایی روغن کرچک

روغن کرچک مایعی ویسکوز و بدون رنگ یا زرد کم رنگ است که طعم و بوی مشخصی دارد. این روغن حلالیت بسیار پایینی (کم تر از 1 میلی گرم بر میلی لیتر) در آب دارد. دارای چگالی 961 کیلوگرم بر متر مکعب و دمای جوش 313 درجه سانتیگراد و دمای ذوب 10- درجه سانتیگراد می باشد. واکنش های شیمیایی کستر اویل برای تبدیل شدن به محصولات مبتنی بر روغن کرچک به 3 گروه فعال موجود در ساختار اسید ریسنولئیک وابسته است که نقش تعیین کننده ای در نوع محصول مرتبط با آن دارند. به عنوان مثال طیف وسیعی از محصولات استری به سبب وجود گروه کربوکسیلیک آن تولید می شوند در حالتی که می توان پیوند غیر اشباع آن را با ولکانیزاسیون، اکسیداسیون و هیدروژناسیون تغییر داد. همچنین می توان گروه فعال هیدروکسی آن را استیله یا الکالیزه کرد و یا با حذف آن باعث افزایش غیر اشباع شده روغن شد.

روش تولید روغن کرچک و ترکیبات آن

 برای استخراج روغن از دانه گیاه کرچک روش های مختلفی را به کار می گیرند که روش های شیمیایی و مکانیکی نام دارند و با جوشاندن دانه یا بدون جوشاندن دانه همراه هستند. برای استخراج روغن در همه روش ها، ابتدا دانه را با هاون آسیاب می کنند. در روش جوشاندن، مقداری از دانه کرچک (15 گرم) را درون آب (200 میلیلیتر) می ریزند و در دمای 100 درجه سانتیگراد و به مدت 2 ساعت می جوشانند. در ادامه به بررسی این دو روش میپردازیم:

  • روش مکانیکی

در روش های مکانیکی از اکسترودر دستگاه روزنرانی و در فشار بالا برای استخراج روغن استفاده می شود. دستگاه روزنرانی دستگاهی است که جامدات شکل پذیر را از روزن قالبی به شکل مورد نظر عبور می دهد تا قطعه ای با مقطع یکنواخت و طول معمولا زیاد تولید کند.

  • روش شیمیایی

برای استخراج روغن از دانه های کرچک از روش شیمیایی یا استخراج با حلال نیز استفاده می شود. در این روش از حلال هایی چون متانول و نرمال هگزان استفاده می شود. از میان روش های یاد شده روش استخراج مکانیکی، بازدهی خیلی کمی دارد که معادل 0.8 درصد وزنی است.

ترکیبات روغن کرچک

روغن کرچک مانند سایر روغن های گیاهی دیگر دارای ترکیبات مختلف تری گلیسرید و حدود 10 درصد گلیسیرین است ترکیبات روغن کرچک شامل:

  • 91 تا 95 درصد ریسینولئیک اسید
  • 4 تا 5 درصد لینولئیک اسید
  • 1 تا 2 درصد پالمیتیک اسید و استئاریک اسید

روغن کرچک صنعتی (کستر اویل)

در روغن کرچک بیشترین اسید چرب مربوط به ریسینولئیک اسید است که این اسید چرب باعث افزایش گرانروی روغن در مقابل سایر روغن های گیاهی می شود. برای اندازه گیری اسید های چرب از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) استفاده می شود.

استفاده از روغن کرچک در صنعت

روغن کرچک به صورت اتوکسیله نیز جهت مصارف صنعتی تولید می شود که از واکنش بین روغن کرچک و اتیلن اکساید تولید می شود. تعداد مول های اتیلن اکساید نسبت به روغن کرچک در نوع صنعتی آن متفاوت است که این خواص روغن را تحت تاثیر قرار می دهد. ترکیباتی که در آنها تعداد مول های اتیلن اکساید بیشتر از 25 مول باشد به عنوان تثبیت کننده و امولسیفایر مورد استفاده قرار می گیرند. اما ترکیبات کم تر از 25 مول اتیلن اکساید به عنوان امولسیفایرهای آب در روغن برای تولید کرم ها و لوسیون ها و کاربری های مشابه استفاده می شوند.

کاربردهای روغن کرچک
  • این ماده می تواند به عنوان یک امولسیفایر در فرمولاسیون انواع لوسیون ها و کرم ها استفاده شود.
  • به عنوان فاز ساکن در کروماتوگرافی
  • برای تهیه محلول های با فشار اسمزی بسیار بالا
  • حلال مناسب برای روغن ها، ویتامین ها و اسانس ها
  • قابل استفاده در صنعت عطر و ادکلن
  • نساجی
  • داروسازی
  • تولید چسب
  • تولید مایعات ترمز
  • به عنوان دی الکتریک مایع
  • استفاده در ساخت پلاستیک
  • در صنایع غذایی
  • استفاده در صنعت پلی اورتان

نتیجه گیری

روغن کرچک یک روغن طبیعی با خواص مفید و قابل استفاده در کاربری های متفاوت می باشد که می تواند در مقیاس صنعتی نیز به صورت های اتوکسیله تولید شود و با توجه به ویژگی های آن در ساخت محصولات بسیاری به کار گرفته می شود.

مقالات مرتبط

در این بخش به بررسی خصوصیات و ویژگی های نفوذدهنده صنعت نساجی پرداخته می شود و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن و کاربردهای آن در صنعت نساجی مورد بحث قرار می گیرد. در پایان این مقاله شما به راحتی با اطلاعاتی کامل و دقیق می توانید جهت خرید آن اقدام نمایید. نفوذ دهنده ها در واقع همان مواد فعال سطحی هستند که با کاهش کشش سطحی آب باعث می شوند که آب به راحتی در به الیاف نفوذ کند.. استفاده از این مواد در صنعت نساجی می تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت رنگرزی داشته باشد.

استفاده از کریر CK-80 در صنعت نساجی جهت رنگرزی پارچه های پلی استر می باشد. این مقاله حاوی اطلاعات مفید و جامعی در مورد این ماده است که می تواند به شما در شناسایی این ماده تعاونی نساجی کمک کند. از آنجایی که رنگرزی پارچه های پلی استر به راحتی در دمای پایین انجام نمی شود به همین دلیل استفاده از کریر یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و می تواند به بهبود رنگرزی در دمای پایین کمک کند که در این مورد انتخاب نوع حامل بسیار مهم است و دقت به این نکته می تواند در بهبود کیفیت رنگرزی مفید باشد.

در این بخش با ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده آشنا شده و همچنین به بررسی فرایند تولید و کاربردهای آن پرداخته شده است. سدیم آلژینات از آنجایی که از جلبک های دریایی و به صورت طبیعی در دسترس است با داشتن ویژگی هایی چون عدم سمیت و زیست تخریب پذیر بودن و هزینه دستیابی به صرفه به عنوان یک ماده با ارزش در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد این ماده جهت مصرف در صنایع غذایی و دارویی دارای تاییدیه جهانی از سازمان غذا و دارو (FDA) می باشد.

جامدی کریستالی با رنگ سفید تا زرد روشن که نوعی نمک محلول در آب می باشد این ترکیب همچنین توانایی حل شدن در الکل هاو اتر ها رانیز دارا می باشد دارای فرمول شیمیایی NaHS بوده و یک ماده بسیار کارآمد در بخش تولید کاغذ و نساجی می باشد.هیدرو سولفیت سدیم همچنین با نام سدیم دی تیونیت نیز شناخته می شود. اگر شما هم قصد خرید هیدروسولفیت سدیم را دارید اولین قدم آشنایی با این ماده است، برای آشنایی با هیدروسولفیت سدیم و شناخت آن با توجه به نوع کاربری به صفحه هایپر صنعت فامکو مراجعه نمایید.

کائولین یک کانی معدنی است که واحد های سازنده آن کائولینیت ها هستند که کائولینیت یک سیلیکات آلومینیوم آبدار می باشد. کائولین را ابتدا چینی ها کشف کرده اند. اگر شما هم قصد خرید کائولین را دارید اولین قدم آشنایی با این ماده است، برای آشنایی با کائولن خاک چینی و شناخت آن با توجه به نوع کاربری به صفحه هایپر صنعت فامکو مراجعه نمایید.

این مقاله حاوی اطلاعات مفید و جامعی جهت آشنایی با دی اتیلن گلیکول می باشد. در این بخش با تعاریف و مشخصات دی اتیلن گلیکول آشنا می شویم همچنین فرایندهای تولید این ماده مورد بررسی قرار گرفته و کاربردهای آن در صنعت شناسایی شده اند. دی اتیلن گلیکول به عنوان یک محصول جانبی از فرایند تولید مونو اتیلن گلایکول حاصل می شود که هم خانواده مونو اتیلن گلایکول می باشد اما از نظر نقطه جوش، ویسکوزیته و چگالی، دی اتیلن گلایکول در نقطه بالاتری قرار دارد.

این ترکیب یک نمک با فرمول شیمیایی 6(NaPO3) می باشد که یکی از پلیمرهای فسفات سدیم است.کشف این ماده به سال 1849 بر می گردد جایی که یک شیمی دان آلمانی به نام تئودور فلیتمن توانست اسید هگزامتافسفریک را نامگذاری کند و در سال 1963 اریش تیلو و اولریش شولکه موفق شدند با حرارت دادن تری متافسفات سدیم بی آب هگزا متا فسفات سدیم را تولید کنند.

بوتیل استات یا n-بوتیل استات، بوتیل اتانوات، نرمال بوتیل استات یک استر حاصل از استریفیکاسیون می باشد. در واقع بوتیل استات حاصل فرایند استری شدن بوتانول و ایزومر های بوتانول (ایزو بوتانول، 2-بوتانول، ترشیو بوتانول) می باشد. اگر شما هم قصد خرید بوتیل استات را دارید اولین قدم آشنایی با این ماده است، برای آشنایی با بوتیل استات و شناخت آن با توجه به نوع کاربری به صفحه هایپر صنعت فامکو مراجعه نمایید.

در این مقاله ابتدا به بررسی سیکلو هگزانول از نظر ساختار و فرمول شیمیایی پرداخته ایم سپس فرایند های تولید این ماده مورد بحث قرار گرفته است. همچنین مشخصات فنی آن ذکر گردیده و کاربردهای این ماده در صنعت بیان شده است. سیکلو هگزانون به دلیل قدرت حلالیت بالا و تبخیر کم به عنوان یک ماده پر مصرف در صنعت شناخته می شود که عمده مصرف آن در صنعت جهت تولید پرولاکتام ماده اولیه تولید نایلون 6 می باشد. در صورت نیاز به کسب اطلاعات مرتبط با کاربری مورد نظرتان می توانید پرسش خود را در قسمت کامنت درج نمایید.

متیل استات حلال مناسبی برای جایگزینی استون می باشد. این ترکیب در عین حال که طی شرایط استری شدن حاصل می شود می تواند در دماهای بالا مجدد به الکل و استیک اسید تبدیل شود. تولید این محصول در خلوص بالا با توجه به فرایند تولید و خالص سازی تقطیری هزینه در بر خواهد داشت. در این مقاله اطلاعات مفید و جامعی درباره متیل استات ارائه می شود که می تواند به معرفی و شناخت این ماده کمک کند و شامل بررسی ساختار، خواص فیزیکی و شیمیایی آن می شود.

پربازدیدترین مطالب

منبع تحت فشار با نام های دیگری اعم از مخزن دیافراگمی یا منبع تحت فشار نیز شناخته می شود. چگونه باید این محصول را انتخاب نماییم؟ در زمان استفاده از این محصول چه نکاتی حیاتی می باشند؟

ماینر دستگاهی است برای استخراج بیت کوین که همان ارز دیجیتال است و توسط شرکت هایی چون BITMAIN که پیشتاز این نوع صنعت گردیده، تولید می شود.

اگر شما هم از افرادی هستید که قصد خرید کولر گازی را دارید اما با سوالاتی همچون اینکه کدام برند های کولر گازی اورجینال بوده، برای ابعاد محیط مورد نظر چه نوع و چه ظرفیتی از کولر گازی مناسب است و مراکز معتبر جهت خرید کولر گاز کدام است؟ مواجه هستید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود زیرا توصیه می شود در اولین گام به مطالعه مطالب ارائه شده در این زمینه پرداخته و در گام نهایی پس از دریافت مشاوره از کارشناسان این حوزه اقدام به خرید کولر گازی نمایید.

پرلیت یک نوع سنگ آتش فشانی از نوع سیلیکات بوده که به علت منجمد شدن گدازه های آتش فشانی مقداری آب (2 تا 5 درصد) در آن ذخیره می شود که توسط حرارت بین 400 تا 1300 درجه سانتی گراد آب موجود در داخل آن خارج شده و این عمل باعث می شود تا ماده خاکستری داخل آن تغییر رنگ داده و ماده ای سفید رنگ به نام پرلیت ایجاد گردد.

محصولات قابل تولید با دستگاه تزریق پلاستیک صنعت رنگ، صنایع نظامی، صنایع ارتباطی، صنایع هوایی، صنعت راهسازی و شهرسازی، صنعت ساختمان، لوازم تزئینی، صنعت باغبانی و کشاورزی، صنعت خودرو و ...

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به شبکه اینترنت، اتصال به اینترنت در کنار شیوه قدیمی کابلی به صورت وایرلس یا بی سیم نیز ارائه می شود. اینترنت Wireless بر بستر امواج رادیویی یا مایکروویو می باشد.